#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Ο Αλέκος Αλαβάνος στο CONTRA


Καστοριάδης - Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα

Εχουμε Πόλεμο

  Πολιτικο Κορακι


Αναστατωμένο σε βλέπω!!
Πας - έρχεσαι νευρικά. Ψάχνεσαι. Λοξοκοιτάς.
Βρίζεις κιόλας!!
Τη τύχη σου, τη μοίρα σου, την παναγία, τη Ψήφο σου!!
Χτυπάς...βλέπω καλά;;!!
Τον τοίχο, το κεφάλι σου, τον κώλο σου!!

Είναι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Irene Metaxa από Thanasis Kourkoulas

Δεν είναι μόνο ρατσιστές δολοφόνοι. Είναι και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. Αλλά ξέχασα, η δολοφονία αλλοδαπού δεν είναι τρομοκρατία. Μόνο αν μιλήσεις για το Mall είσαι τρομοκράτης .....

 Δολοφόνησαν εν ψυχρώ αλλοδαπό στη Αργυρούπολη πριν από λίγο

ΜΕΣΩ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ 1,2 ΕΚ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

iskra

 
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!
Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ!
Της ΑΡΓΥΡ. ΜΑΥΡΟΥΛΗ
Με ταχύ ρυθμό δρομολογούνται οι αλλαγές στην αγορά εργασίας, αφού οι επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί έως το τέλος του2012 βρίσκονται μια ανάσα από τις 1.000, ενώ περίπου 1,2 εκατ. εργαζόμενοι αμείβονται μέσωατομικών συμβάσεων. Οι ενεργές κλαδικές συμβάσεις δεν ξεπερνούν τις 15, με αποτέλεσμα το70% των απασχολούμενων να αμείβεται με όσα προβλέπει η ΕΓΣΣΕ, με τις μειώσεις μισθών να υπερβαίνουν και το 50%.

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σεισαχθεια

…ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!

Της ΡΟΥΛΑΣ ΣΑΛΟΥΡΟΥ*
Σχέδιο διάλυσης της οργανωτικής και διοικητικής δομής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας επεξεργάζεται τουπουργείο Εργασίας, την ώρα που η μαύρη εργασία στη χώρα ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί στη δομή της δημόσιας διοίκησης τουπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο τηνεπιτάχυνση των διαδικασιών αναδιάρθρωσης του κράτους, επεξεργάζονται σχέδιο ουσιαστικής και πλήρους υποβάθμισης του ΣΕΠΕ, σε μια στιγμή που ηπαραβατικότητα στους χώρους εργασίας αυξάνεται, οι επιχειρήσεις – φάντασμα φυτρώνουν σαν μανιτάρια, ενώ η εισφοροδιαφυγή βουλιάζει τα ταμεία στα ελλείμματα.

Σπάμε την ομερτά: Οι πρόθυμοι της Φρανκφούρτης

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση“ Το σύστημα που έχει «δέσει» την Ελλάδα στο άρμα της Γερμανίας και καθορίζει τις τύχες της χώρας και του λαού μας ”

Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Ο Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας και ιδεολογικός πρωθιερέας του ναζισμού, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού στη δίκη της Νυρεμβέργης, έλεγε το εξής «Σε κάθε χώρα θα βρούμε αρκετά ιδιοτελή καθάρματα». Εννοούσε βέβαια τους πρόθυμους σε κάθε χώρα που πατούσε η γερμανική μπότα, να συνεργαστούν με τον Γ΄ Ράιχ. Οι εποχές αλλάζουν, τα εξουσιαστικά σχήματα μεταβάλλονται, οι οικονομικές δομές τροποποιούνται, αλλά οι ρόλοι των ιστορικών προσώπων παραμένουν οι ίδιοι.

Ο Πρετεντέρης, η ηθική και οι ηθικοί αυτουργοί

Σεισαχθεια
 

Κώστας Βαξεβάνης
Όταν πρόκειται να «θάψουμε» κάποιον συνάδελφο, συνηθίζουμε να ξεκινάμε λέγοντας «ο τάδε είναι πολύ καλός συνάδελφος αλλά…». Ε λοιπόν, ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν είναι καλός συνάδελφος. Καθόλου καλός συνάδελφος. Είναι ένας κομψευόμενος κύριος, καλός χειριστής της πένας περισσότερο,παρά της τηλεοπτικής εικόνας στην οποία πολλές φορές εμφανίζεται αμήχανος αν κάποιος του ζητήσει τα ρέστα, αλλά καλός δημοσιογράφος δεν είναι. Και δεν είναι όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί κατανοεί κάτι συγκεκριμένο ως δημοσιογραφία. Την προώθηση μιας πολιτικής ατζέντας και μάλιστα της ατζέντας πάντα της εξουσίας. Από το βαθύ έως το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και από την Καραμανλική ΝΔ έως τη σημερινή με την Ευαγγελική συνιστώσα, ο Πρετεντέρης έχει ένα στασίδι δίπλα στην κυρίαρχη αντίληψη.

Νόμισαν

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Νόμισαν πως θα μπορούσαν να πάρουν εύκολα την Ελλάδα στα χέρια τους.

Νόμισαν πως οι Έλληνες θα διατηρούσαν για πάντα στην εξουσία αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.

Νόμισαν πως οι Έλληνες δεν δίνουν δεκάρα για τη Δικαιοσύνη.

Νόμισαν πως θα μπορούσαν να διχάσουν τους Έλληνες.

Οι κρυφές «συνιστώσες» της Ν.Δ.

Η «ΚΑΤΑΛΗΨΗ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ


Πηγή: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γράφει ο ΙΟΣ
Αν έχει κάπου επικεντρώσει τη δράση της η κυβέρνηση την τελευταία περίοδο, είναι στο να ανακαλύπτει «καταλήψεις» στα κέντρα των πόλεων και να οργανώνει επιχειρήσεις «ανακατάληψης». Οι εμπνευστές αυτής της πολιτικής παραμένουν μέχρι στιγμής στο παρασκήνιο
Από την προεκλογική ακόμα περίοδο, μόλις άρχισε να γίνεται ορατή η ραγδαία δημοσκοπική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικό στοιχείο της πολιτικής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε η ανάδειξη των «συνιστωσών», οι οποίες συγκροτούν τον πολιτικό συνασπισμό που κατέχει αυτή τη στιγμή τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η προφανής σκοπιμότητα αυτής της μεθόδευσης ήταν (και παραμένει) να αναδειχτεί ο εσωτερικός πλουραλισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως αδυναμία του και βέβαια να προβληθούν ως μπαμπούλας ορισμένες μειοψηφικές ή αποκλίνουσες απόψεις στελεχών του. Το μήνυμα προς το εκλογικό σώμα ήταν σαφές: Aν επιλέξετε τον ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύετε να σας κυβερνήσει κάποιος που υποστηρίζει τη μία ή την άλλη μειοψηφική άποψη, και εν πάση περιπτώσει κινδυνεύετε να αναδείξετε μια κυβέρνηση χωρίς την απαραίτητη εσωτερική συνοχή.

Στόχοι τρομοκρατών


Άμα φύγουμε από το ευρώ και την ΕΕ θα απομονωθούμε;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

Σήμερα η Ελλάδα είναι μια από τις πιο απομονωμένες χώρες της υφηλίου. Ποια άλλη χώρα στον κόσμο παίρνονται τόσο καθοριστικές αποφάσεις για την τύχη της κι αυτή είναι απούσα; Να θυμηθούμε μόνο ότι στις τελευταίες συνόδους κορυφής της Ευρωένωσης (Eurogroup) που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Σαμαράς, δεν έκανε ούτε καν τον κόπο να μεταβεί εκεί. Καθόταν ήσυχα στου Μαξίμου και περίμενε την αναγγελία των αποφάσεων της συνόδου. Συνοδεία του κ. Ραίχενμπαχ και των επιτρόπων που έχουν εγκατασταθεί στην χώρα.

Οι ελληνικοί μισθοί, το φως στο τούνελ και το τρένο


Νεος Ανενδοτος
του Κώστα Λαπαβίτσα

Συνεχίζει να διαπιστώνει φως στο τούνελ η κυβέρνηση, όπως δηλώνουν κορυφαίοι υπουργοί της. Είναι απορίας άξιον που το βλέπει. Επειδή όμως λίγοι από τους υπόλοιπους βλέπουμε αυτό το φως, ας μιλήσουμε για το ίδιο το τούνελ.

Ποια είναι η κύρια αιτία της κρίσης της Ευρωζώνης;

Πρόκειται για την απόκλιση της ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στο ευρωπαϊκό κέντρο και την ευρωπαϊκή περιφέρεια. Ας δούμε λοιπόν την πορεία της ελληνικής ανταγωνιστικότητας.


Νοικοκυραίοι και Νοικοκύρηδες

  αναρχογατουλης
 
Δύο ίδιες λέξεις, σχεδόν ομόηχες, με διαφορετική χρήση και σίγουρα με διαφορετική έννοια. Η λέξη «νοικοκύρηδες» περιγράφει την προκοπή ενός ανθρώπου, την αξιοσύνη του, τον κόπο και τα αγαθά που κέρδισε και διατήρησε από την δουλειά του. Την ικανότητα και την ιδιότητα που έχει να είναι τακτικός, προσεκτικός, συνετός. Η λέξη «Νοικοκυραίοι», περιγράφει αυτό που εννοούν οι πολιτικοί όταν αναφέρονται σε αυτούς.

Ακροδεξιά και Τρομοκρατία στην Ευρώπη

 
Του Κλεάνθη Γρίβα
 
Δημοσιεύτηκε στο site tvxs.gr στις 9 Δεκεμβρίου 2012

● στις 2-8-1980 στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια,
● στις 26-9-1980 στη γιορτή της μπύρας (Oktoberfest) στο Μόναχο, και
● στις 3-10-1980 έξω από τη συναγωγή της οδού Κοπέρνικου στο Παρίσι,[1]
έστρεψαν την προσοχή του Τύπου, της κοινής γνώμης, ορισμένων δικαστικών και αρκετών ερευνητών στον ακροδεξιό εξτρεμισμό και έθεσαν επί τάπητος το κρίσιμο ερώτημα «πως ερμηνεύεται το αποδεδειγμένο γεγονός ότι ένα πλήθος νεοφασιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων αποδίδονταν εντέχνως στην αριστερά επί 20 και πλέον χρόνια, από τα μέσα της δεκαετίας του 1960;».

Η μετάλλαξη του ευρώ από εργαλείο νομισματικής πολιτικής σε όπλο επιβολής


Του Γιάννη Τόλιου
Η νέα γενικευμένη κρίση του συστήματος που βιώνουν τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκοί λαοί και με ιδιαίτερη σφοδρότητα ο ελληνικός, έχει τη διεθνή,ευρωπαϊκή και εθνική της διάσταση. Στην ουσία πρόκειται για κρίση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος, ενός τρόπου παραγωγής, διανομής και αναδιανομής εισοδήματος σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και υπέρ των κατόχων του χρηματιστικού κεφαλαίου.

H ανεργία συνεχίζει να καλπάζει……

του  Παναγιωτόπουλου Χρήστου*
Η ανεργία συνεχίζει να καλπάζει και γίνεται καθημερινός εφιάλτης για κάθε εργαζόμενη οικογένεια
Την ίδια στιγμή η ασυδοσία των εργοδοτών
σε βάρος των εργαζομένων μεγαλώνει.
Η αύξηση της ανεργίας σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι δραματική. Τον Οκτώβριο ανήλθε στο 26,8% έναντι 19,7% του αντίστοιχου μήνα του 2011. Η επίσημη λίστα των καταγεγραμμένων ανέργων έφτασε στο 1.345.715 άτομα ενώ στην πραγματικότητα οι άνεργοι είναι πολύ περισσότεροι αφού δεν είναι γραμμένοι όλοι στη λίστα του ΟΑΕΔ. Μεγαλώνει ο χρόνος παραμονής στην ανεργία, περίπου ένα  εκατομμύριο βγήκε εκτός αγοράς εργασίας μετά το 2008. Το δωδεκάμηνο Οκτώβριος του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2012 χάθηκαν 368.701 θέσεις εργασίας.