#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Το Ινστιτούτο Brookings, το Υπόμνημα #21, και ο πόλεμος στη Συρία


Οι νεο-ιμπεριαλιστές σιγοτρώνε την εθνική κυριαρχία της Συρίας

Εκ νέου αποικιοποίηση της Συρίας, στα σκαριά 20 χρόνια τώρα
του Tony Cartalucci
Land Destroyer
 24 Απριλίου 2012
 (απόσπασμα)
Το Υπόμνημα #21 του Ινστιτούτου Brookings (Κέντρο Saban), που το Ινστιτούτο απέσυρε από δημόσια θέα στο δικό του σάιτ (διαβάστε στα αγγλικά στο scribd).

Τα χρηματοπιστωτικά κέντρα της Δύσης συνομωτούν τουλάχιστον από το 1991 να ανατρέψουν όχι απλώς την κυβέρνηση της Συρίας αλλά και κάθε κυβέρνηση που βρισκόταν πριν στην Σοβιετική σφαίρα επιρροής. Σε μια ομιλία του στο Commonwealth Club of California που πραγματοποιήθηκε το 2007, ο στρατηγός των ΗΠΑ Wesley Clark γνωστοποίησε ότι το 1991, ο τότε Υφυπουργός του Υπουργείου Άμυνας Paul Wolfowitz είπε πως οι ΗΠΑ είχαν 5-10 χρόνια να καθαρίσουν τα παλιά σοβιετικά "πελατειακά καθεστώτα" πριν αναδειχθεί η νέα υπερδύναμη που θα αμφισβητούσε τη δυτική κυριαρχία.

Το μεγάλο ξεπούλημα - ΝτοκιμαντέρTΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ είναι μια πολιτική ταινία.

Ο σκηνοθέτης Florian Opitz ταξιδεύει στη Νότια Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρακολουθεί και καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που η ζωή τους άλλαξε δραματικά με την επιβολή ιδιωτικοποιήσεων.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ – ΜΑΞΙΜΑΛΙΣΤΩΝ (ΡΩΣΙΑ)

  το ενζυμο

Δημοσιεύουμε την ιδρυτική πλατφόρμα μιας ομάδας συντρόφων από τη Ρωσία. Η παρουσία τους μέσα στο έδαφος στο οποίο πραγματοποιήθηκε η σταλινική αντεπανάσταση και διαστρεβλώθηκαν με τερατώδη τρόπο ο μαρξισμός και το πρόταγμα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης καθώς και ο σημαντικός διεθνής ρόλος που εξακολουθεί να παίζει η Ρωσία έχει μια ιδιαίτερα σημαντική αξία για τη διάδοση των επαναστατικών ιδεών. Τους απευθύνουμε τους θερμούς συντροφικούς μας χαιρετισμούς και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο εγχείρημά τους.

Καταργούνται από τα νέα ελληνικά !


ramnousia

1. Καταργείται η φράση του αγανακτισμένου γείτονα...


Nα γιατί η λεγόμενη κεντροαριστερά είναι το πιό αμείλικτο όπλο των νεοφιλελεύθερων και του καπιταλισμού!

  sibilla

"Είναι δίκαιο να στηριξουμε τη στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι. Εμείς είμαστε με την Γαλλία, δεν την αφήνουμε μόνη της"
Ότι πιο νεοαποικιοκρατικό από τον υποτιθέμενο ηγέτη της ιταλικής κεντροαριστεράς, τον πρώην κομμουνιστή Pierluigi Bersani.
Πριν λίγες ημέρες ο ηγέτης της...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

  engymo  μεσω  Κομμουνιστικη Επαναθεμελιωση

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF
realdom.grPDF

Πραγματική υπαγωγή της εργασίας στο κεφάλαιο[1] και ταξική συνείδηση
Σ’ αυτό το άρθρο θέλω να εστιάσω στο πώς η μετάβαση από την τυπική στην πραγματική υπαγωγή της εργασίας στο κεφάλαιο –ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες- έχει οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση της εργατικής τάξης, στην ιδεολογία της και στους τρόπους υποκειμενοποίησής[2] της καθώς επίσης και στην ανάδειξη ορισμένων ζητημάτων σχετικά με την εργατική ταξική συνείδηση και τις προοπτικές του καπιταλισμού σε μια εποχή κοινωνικής οπισθοδρόμησης.
Το τέλος της φορντικής[3] περιόδου της καπιταλιστικής βιομηχανικής παραγωγής, με τον «εργάτη-μάζα»[4] συγκεντρωμένο σε τεράστια βιομηχανικά συγκροτήματα, όπως η FIAT Mirafiori, και η μετάβαση στο μεταφορντικό[5] αυτοματοποιημένο εργοστάσιο, ως σημείο κορύφωσης της επιτάχυνσης της τάσης αύξησης της οργανικής σύνθεσης του κεφαλαίου, έχει αναδιαμορφώσει το ταξικό τοπίο του καπιταλισμού.

Στο "σφυρί" δύο νησιά

  enikos

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το θέμα της πώλησης των δυο νησιών Τοκμάκια που βρίσκονται στην Λέσβο. Οι νησίδες Τοκμάκια βρίσκονται στα ανοικτά του Μανταμάδου, και πωλούνται, με τιμή εκκίνησης τα 4.000.000 ευρώ.

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΗ*

Δυο φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, πρόσφατα συμβάντα, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την βαρβαρότητα στην οποία οδηγεί η λογική του κέρδους.
Το πρώτο αφορά στην αυτοκτονία του «παιδιού θαύματος» Ααρόν Σουάρτς, και το δεύτερο τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε σχετικά με την ρύπανση που δημιουργεί η χρησιμοποίηση για θέρμανση καυσόξυλων αντί πετρελαίου.

Εκρηκτικά!!

 
Αυτοσχέδιος ήταν ο μηχανισμός!!
Δηλαδή;; 
Δεν ήταν κατασκευασμένος σε εργοστάσιο;;!!
Σε εργαστήριο του (αυταρχικού) κράτους;;!!

*** Πρωί "μπήκε" ο μηχανισμός. Σπάνιον!!
 Τ΄ς δ΄λειές τ΄ς μέρας...τ΄ς βλέπ΄η νύχτα και γελάει.
 

Τα «μαλακισμένα»

 Αδεσποτος
Εμείς. Είμαστε τα «μαλακισμένα» των κρατικοδίαιτων δημοσιογράφων, το κακό σπυρί της κρατικής μηχανής. Οι ανυπάκουοι. Γεννηθήκαμε πριν από λίγα χρόνια αλλά είναι σαν να ξέρουμε τον κόσμο από παλιά. Δείχνουμε μικροί και λίγοι αλλά είμαστε μεγάλοι και πολλοί. Έχουμε καθαρό κεφάλι, θάρρος και όρεξη για ζωή. Το βλέμμα μας δεν είναι πειραγμένο. Έχουμε τον τρόπο να παραμένουμε διαυγείς. Υποστηρίζουμε όσους νιώθουμε πως κέρδισαν με άξιο τρόπο την εμπιστοσύνη μας και όχι για να τιμωρήσουμε τους αντιπάλους......

Στις παρέες μας δεν διηγούμαστε ιστορίες από το στρατό, ανέκδοτα του Λαζόπουλου ή πώς κατατροπώσαμε την καργιόλα στο ΙΚΑ που μας είπε να περιμένουμε στην ουρά.

Στρατηγική της έντασης: Γκαζάκια – σφαίρες – εκρηκτικοί μηχανισμοίΣεισαχθεια

Το κακό με τις θεωρίες συνομωσίας είναι οτι πολλές φορές δεν είναι θεωρίες. Αυτό επιβεβαιώνει  συχνά η ιστορία, όταν αποκαλύπτονται μετά από χρόνια τα κρατικά μυστικά και οι “ύποπτες” κινήσεις. Κάτι που εξαρχής ποτέ δεν μπορούσε να αποδειχτεί.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το “‘άρωμα” τρομοκρατίας που διαχέεται το τελευταίο διάστημα στην ατμόσφαιρα είναι κάτι παραπάνω από ύποπτο. Μια σειρά από ενέργειες που ακολουθούν η μία την άλλη συμπληρώνουν “Θεωρίες άκρων”, δικαιολογούν συλλήψεις και κατασταλτικές μεθόδους και επισκιάζουν μέτρα και πολιτικές λιτότητας.

Mallon λαβέ

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Ο Πολ Τόμσεν είπες χτες: «Είναι σημαντικό το ότι οι Ευρωπαίοι έχουν αναγνωρίσει πως το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο». Ο Στουρνάρας απάντησε περιχαρής: «Ευπρόσδεκτο ένα νέο “κούρεμα”». Κουβέντα για την αποτυχία του προγράμματος, των Μνημονίων, των «απαιτούμενων θυσιών των πολιτών», των όσων θυσιάστηκαν.

Ο Πόλ Τόμσεν είπε χτες: «Το ΔΝΤ εκφράζει δυσπιστία ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να καλύψει με ανώδυνα διαρθρωτικά μέτρα το δημοσιονομικό κενό των 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 και γι’ αυτό προτείνει μονιμοποίηση του τέλους αλληλεγγύης στα εισοδήματα και νέες περικοπές συντάξεων και επιδομάτων». Ο Στουρνάρας δε δήλωσε τίποτα και ο Σαμαράς είναι αισιόδοξος.

Kill the Mall

  Σεισαχθεια

“Δεν εχω την παραμικρη αμφιβολια για τις σχεσεις των ακροαριστερων τρομοκρατων με την ακροδεξια”. Μπετινο Κραξι 29 Ιανουαριου 1985 Πρωθυπουργος Ιταλιας.
“Μετα την επιθεση μελων του ΕΚΚΕ και χιλιαδων λαου στην Αμερικανικη πρεσβεια στις 21 Απριλιου 1975 εγινε πολυς λογος στις εφημεριδες για σκοτεινους κυκλους και αλλα τετοια. Στις 22 Απριλιου το Βημα εγραφε μεταξυ αλλων: ενω γινοταν η πορεια προς την πρεσβεια στη σταδιου ενας νεαρος τρομοκρατης με περιστροφο εριξε εναν πυροβολισμο. Αμεσως τον καταδιωξαν 2 πολιτες ο Στ. Μακροπουλος θυρωρος και ο Εμ. Ταμπακοπουλος εξαγωγεας και τον συνελαβαν. Τι αποδειχθηκε μερικες μερες μετα; Ο τρομοκρατης ηταν Αστυνομικος”
Τα παραπανω αποσπασματα ειναι απο το Βιβλιο του Γ.Καραμπελια το Ελληνικο Ανταρτικο Πολης

Στουρναρομαζέματα διαολοσκορπίσματα

ρεσαλτοΟ Στουρνάρας έδωσε συνέντευξη στο CNN και απόδειξε για άλλη μια φορά πόσο πιστός υπάλληλος είναι.

Απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν υπάρχει πρόβλημα με τις τουρκικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αγοράσουν κρατικές εταιρείες είπε:

Eυτυχώς έχουμε ΕΥΡΩ!


Η πραγματικότητα κάνει τις λέξεις να… ντρέπονται

inprecor


www.epirus-ellas.gr

Δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η κάθαρση του πολιτικού συστήματος, είναι λαϊκή απαίτηση. Η κοινωνία φαίνεται να τη θέλει διακαώς πιστεύοντας πως χωρίς κάθαρση του πολιτικού συστήματος, χωρίς να πληρώσουν εκείνοι που διέλυσαν τη χώρα, που έφαγαν με χρυσά κουτάλια και ήπιαν στην υγεία των κορόιδων, η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑΣ!!!«ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΛΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΙΑΣ ΛΑΘΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ.

Κοινοβούλιο στην υπηρεσία του Μνημονίου

Βαθυ Κοκκινο

Την εβδομάδα που διανύσαμε ο πολιτικός χρόνος, μέσα από μια σειρά κρίσιμων γεγονότων και αποφάσεων, συμπυκνώθηκε ασφυκτικά, παράγοντας ένα εκρηκτικό δυναμικό.

Η Δημοκρατία ακρωτηριάζεται και ευτελίζετε. Έχει επιβληθεί ένας τύπος αυταρχικής δημοκρατίας, ένα είδος κοινοβουλευτικής δικτατορίας, σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές της πλειοψηφίας σύρονται να εγκρίνουν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, «νομιμοποιώντας» με τη μέθοδο αυτή διατάξεις, επιλογές και αποφάσεις που ελήφθησαν από την «τρόικα» και τους κυβερνητικούς «επιτελείς». Στην πράξη οι δυνάμεις -πολιτικές και οικονομικές- που ελέγχουν τη χώρα, μέσω των εγχώριων υποτελών τους, επιβάλλουν «ξένους νόμους», ευτελίζοντας τον θεσμό του Κοινοβουλίου και το ίδιο το Σύνταγμα...

Αυτό είναι το "παζλ" στην Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο...


Αρθρο 120 του Συντάγματος


Να και κάποιοι λεβέντες που έχουν τα όπλα και δεν φοβούνται να τα δείξουν!Δεν βαρέθηκες να καταδικάζεις ;

red-traverso
Είτε είναι προβοκάτσια, είτε είναι ονείρωξη περί «επαναστατικής πράξης» (ο εκρηκτικός μηχανισμός στο Mall), από μια πολιτικά πρωτόγονη ομαδούλα που θεωρεί ότι με μια χύτρα μπορεί να καταστρέψει το σύστημα, το ενοχικό σύνδρομο της αριστεράς που την οδηγεί στο να σπεύσει να καταδικάσει, είτε τους ενδεχόμενους προβοκάτορες είτε τους ενδεχόμενα πολιτικά ηλίθιους, μόνο κλαυσίγελο προκαλεί.


μια πόλη χτίσαμε μαζί και ακόμη ζω στο νοίκι...


μη χανεις την πραγματικοτητα...

Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ( 2 ) – ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ –ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ -ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ Το μεγάλο ξεπούλημα.- Der Grosse Ausverkauf (2007) του Γερμανού σκηνοθέτη- ντοκιμαντερίστα Florian Opitz , ο οποίος ταξίδεψε στην Νότια Αμερική και κατέγραψε τα οικονομικά εγκλήματα με τις ¨ιδιωτικοποήσεις¨ που επέβαλαν-επιβάλουν όπως σήμερα στην Ελλάδα - το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) http://www.youtube.com/watch?v=ahs_cYMffZ4&feature=player_embedded