#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Τρομοκρατες...

αναρχογατουλης

Οι μέρες αφηγούνται: 15 Ιανουαρίου, To παπούτσι


ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Eduardo  Galeano
To 1919 δολοφονήθηκε στο Βερολίνο η επαναστάτρια Ρόζα Λούξεμπουργκ.
Οι δολοφόνοι τη χτύπησαν θανάσιμα με τις κάννες των όπλων τους και την πέταξαν στα νερά του καναλιού.
Rosa_Luxemburg_2-300x345Στον δρόμο, χάθηκε το ένα της παπούτσι.
Κάποιο  χέρι μάζεψε από τη λάσπη εκείνο το παπούτσι. Η Ρόζα ήθελε έναν κόσμο όπου η δικαιοσύνη να μη θυσιάζεται  στο όνομα της ελευθερίας, ούτε η ελευθερία στο όνομα της δικαιοσύνης.
Κάθε μέρα, κάποιο χέρι μαζεύει αυτό το λάβαρο. Από τη λάσπη, όπως το παπούτσι.

Σας το λέγαμε παλιά, μας φωνάζατε φρικιά- ΜΠΑ...ΚΙ ΑΛΛΟΣ;

Αδεσποτος


45χρονος αρχιφύλακας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από άντρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, για εμπορία ναρκωτικών...
πεφτουμε απ΄ τα συνεφα!!!!

Βία στη βία, της καταδίκης της βίας

Αδεσποτος

Όχι ρε δεν καταδικάζω τη βία, «απ όπου κι αν προέρχεται».

Ούτε εσείς οι, τάχα σοκαρισμένοι, που ετοιμάζεστε να μου κουνήσετε το “πολιτικά ορθό” σας δάχτυλο στα μούτρα και να με κατατροπώσετε με “επιχειρήματα” περί του “πολιτισμού της μη βίας” και της “δημοκρατίας”. Το ίδιο δάχτυλο που πάτησε το κουμπί για να εξοντωθούν χιλιάδες άνθρωποι και να εξαθλιωθούν εκατομμύρια, με αντάλλαγμα την δική σας ευημερία, είναι αυτό που κηρύττει “καταδίκη της βίας”. Το ότι μεσολάβησε το κουμπί ανάμεσα στο δάχτυλο και την φυσική βία και το δάχτυλο ανάμεσα στην εντολή από τον γεμάτο σκατά εγκέφαλό σας και την μαζική εξόντωση, δεν κάνει τη βία της πράξης να προέρχεται από το πνευματικό υπερπέραν.

Τρόμος πάνω απ’ την πόλη

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

The_Godfather
Τείνω να συμφωνήσω πως τα γκαζάκια τρομοκρατούν περισσότερο τους φιλήσυχους πολίτες(κάποτε αυτοί τρομοκρατούνταν και από τα πάρτι των μαλλιάδων ,τις κοντές φούστες,την techno μουσική, την ψυχικά διαταραγμένη του ανήλιαγου υπογείου, και γενικώς απ’ οτιδήποτε ξέφευγε της γραμμένης σε πλάκες,ανυπόφορης κανονικότητας) παρά το αναίσθητο εξουσιαστικό κατεστημένο,ωστόσο, η άμεση και χωρίς ενδοιασμούς σύνδεση των «τρομοκρατικών » γεγονότων με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και το πέσιμο των «μουζίκων» για πολλοστή φορά σε μια καλοστημένη παγίδα,μου φαίνεται εξαιρετικά απλοϊκή και καθόλου ειλικρινής ερμηνεία τούτη την εποχή. Ενοχές;Ποίος ξέρει.

Η θανατηφόρα παγωνιά του μνημονίου

Γιάννης Ελαφρός
Δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης, δήλωσε με απίστευτο κυνισμό ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας την Τρίτη, κόβοντας τον βήχα της ανέξοδης φιλολαϊκής φιλολογίας βουλευτών της άθλιας συγκυβέρνησης, οι οποίοι τρομαγμένοι από την παγωνιά που επικρατεί στα σπίτια της χώρας και την δολοφονική αιθαλομίχλη που σκεπάζει τις πόλεις, ψέλλιζαν περί διεύρυνσης των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης… Ως άλλη Μαρία Αντουανέτα, το Στουρνάρι του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων ρωτάει με αφέλεια δήθεν: γιατί δεν παίρνουν επίδομα θέρμανσης; Γιατί για να πάρεις αυτό το εξευτελιστικό επίδομα, πρέπει να βάλεις πρώτα πετρέλαιο, βρε Στουρνάρι.

Το παρακράτος παρακράτησε


ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

geloiografia 
Του Πάσχου Λαζαρίδη
Εν χορδαίς και οργάνοις η κυβέρνηση και ο μιντιακός συρφετός της, ανακοίνωσαν ότι “θα παίξουν το θέμα βία, γιατί εκτιμούν ότι θα καμφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ”. Μιας αδέκαστης δημοσιογράφου, ενός αδέκαστου σταθμού, της ξέφυγε στον αέρα ότι υπήρξε απόφαση για τη σχετική επικοινωνιακή στρατηγική. Βεβαίως επικοινωνιακή στρατηγική δεν γίνεται με ιδέες. Γίνεται με εκμετάλλευση γεγονότων, πράξεων, περιστατικών.

Μια Πόλη Ανάποδα: για τις επιθέσεις της κυβέρνησης στα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και τα κοινωνικά κέντρα

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

LK37-300x225

Στην Ελλάδα των μνημονίων και των Καλλικρατικών Δήμων, στην Ελλάδα που κάνει κουμάντο μια εκλεγμένη ομάδα από οικονομικούς και πολιτικούς απατεώνες, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Νίκος Δένδιας και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, εδώ και μέρες συμπεριφέρονται ως νταβάδες και επιτίθενται βίαια διαλύοντας κοινωνικούς χώρους και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια.

O 5ος τόμος της Μαρξιστικής σκέψης

Ο κομμουνισμός ως τάση, κίνημα και νέα κοινωνία


 Αλήθεια πως μπορούμε να δούμε και να συναντήσουμε το κομμουνισμό. Και δεν μιλάω για τον κομμουνισμό ως μια άπιαστη ουτοπία ή για την δυστοπία του σοβιετικού μπλοκ. Ιδιαιτέρα η τελευταία είχε τόση σχέση με τον κομμουνισμό όσο σχέση έχει με τα ιδεώδη του χριστιανισμού η εκκλησία, σε όλες τις εκδοχές.
Μιλάω για τον κομμουνισμό ως τάση ανατροπής και χειραφέτησης στο σήμερα. Τον κομμουνισμό ως ένα πραγματικό κίνημα που αίρει την καπιταλιστική πραγματικότητα. Και ως μια νέα- εντελώς καινούργια- μετακαπιταλιστική κοινωνική και οικονομική διάρθρωση της παγκόσμιας κοινωνίας, για ένα εντελώς νέο τρόπο παραγωγής, σκέψης, ζωής και ύπαρξης.
Για αυτό το λόγο προσεγγίζω το κομμουνισμό ως τρεις οντολογικές κατηγορίες που συναρθρώνονται χρονικά τόσο ως αυτόνομα πεδία αλλά και σε διαλεκτική αλληλοδιαπλοκή μεταξύ τους.

Απολυμένος της Χαλυβουργίας καταδικάζεται σε πείνα με το κόλπο της μήνυσης

Σεισαχθεια


H Eπιτροπεία στις τράπεζες αρχίζει. Τα κεφάλια μέσα…

Το Ποντικι


Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε: από τις 16 του μήνα στις τράπεζες αρχίζει η επιτροπεία. Και βέβαια οι επίτροποι δεν θα είναι κάποιοι βλοσυροί κύριοι που θα ελέγχουν τις τελικές αποφάσεις των διοικητικών μηχανισμών, αλλά πολυπρόσωπες ελεγκτικές εταιρείες που θα τσεκάρουν από την κορυφή ώς τα νύχια κάθε διαδικασία και θα αναφέρουν απευθείας στους δανειστές. Οι ελεγκτές έχουν ήδη επιλεγεί και είναι η Grant Thornton στην Εθνική και τη Eurobank, η KPMG στην Πειραιώς και η Mazars στην Alpha.

Αστυνομική επιχείρηση «Παραλία»

πιτσιρικοςΗ κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις αστυνομικές επιχειρήσεις, ώστε να τερματιστούν οι καταλήψεις σε όλα τα κτίρια της Αθήνας. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια να εφαρμόσει το δόγμα «νόμος και τάξη».
Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, οι αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των καταλήψεων κάνουν τους πολίτες να ξεχνάνε πως η κυβέρνηση έχει καταπατήσει όλους τους νόμους και συνεχίζει να ψηφίζει αντισυνταγματικούς νόμους, αλλά, κυρίως, το γεγονός πως η μόνη πραγματική κατάληψη είναι η κατάληψη της χώρας από την πολιτική και οικονομική ελίτ που ξέσκισε την Ελλάδα, την οδήγησε στην χρεοκοπία και συνεχίζει να την ξεσκίζει.