#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

The Berliners…. / Χαμένοι στη μετάφραση

Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό μέγιστε αντάρτη – δανειστή της Αγραμπέλης Παπούλια;

Θέλουμε εξηγήσεις για το….”Βερολίνο, 7 Ιανουαρίου 2013″ κ.Πρόεδρε της Ελληνικής (;;;) Δημοκρατίας(;;;).

Ο Σόιμπλε τους είπε να μην αλλάξουν όυτε λέξη στα νομοσχέδια, να τα περνάνε όπως τους τα δίνει κι αυτοί απο υπερβάλλοντα ζήλο το παράκαναν, δεν άλλαξαν την πόλη σύνταξης, έτσι λοιπόν οι νόμοι του Ελληνικού κράτους είναι Made in Berlin και με τη βούλα. Ηλιθιότητα ή επικινδυνότητα; Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.

Η Λίστα Λαγκάρντ ή ο κλέψας του κλέψαντος


419701_4277164006445_1206586708_102542610_185190571_n-530x281  
Του Γιώργου Ρούση
Απέναντι σε σκάνδαλα τύπου λίστας Λαγκάρτντ εμφανίζονται δυο εξίσου λαθεμένες στάσεις.
Η πρώτη η οποία είναι και κυρίαρχη, υπερτονίζει τη σημασία αυτών των σκανδάλων. Στόχος είναι να αποδειχτεί ότι για την κρίση υπεύθυνη είναι η κακή διαχείριση με αποκορύφωμα τα σκάνδαλα. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται να οδηγηθεί η κοινή γνώμη στο συμπέρασμα ότι η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί από μια χρηστή διαχείριση ,με την εφαρμογή των νόμων, δίχως απάτες και λοβιτούρες, ή με άλλα λόγια ότι για να αντιμετωπιστεί η κρίση και να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, το κύριο αν όχι το άπαν, είναι η αλλαγή του πολιτικού προσωπικού από ένα άλλο πιο ικανό και έντιμο.

Η «πρόκληση» για τον ΣΥΡΙΖΑ
Σταύρος Χριστακόπουλος
Σήμερα ο Σόιμπλε συναντά τον Τσίπρα – ή ο Τσίπρας τον Σόιμπλε, αν θέλετε. Είναι μια αλλαγή ατζέντας για την αξιωματική αντιπολίτευση και μια ευκαιρία: να ξεφύγει από την επικοινωνιακή καταιγίδα που του φορτώνει ό,τι αδιανόητο μπορεί κάποιος να φανταστεί.
Αν κάποιος παρακολουθεί μόνο τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις της κυβέρνησης, του εκπροσώπου της και κομμάτων που τη συναποτελούν, δεν είναι δύσκολο να πιστέψει ότι οι «συριζαίοι» υποκινούν – άθελά τους, βεβαίως… – ακόμη και τρομοκρατία.

Τι είναι τρομοκρατία!


Αυτοί τα κέρδη … και εμείς τα χρέη!

Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος
 

του Βασίλη Στοϊλόπουλου από τη Ρήξη φ. 90 που κυκλοφορεί
Η γερμανική οικονομία στη περίοδο της κρίσης
Με την έναρξη της κρίσης δανεισμού της Ελλάδας και τη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας φορτισμένες έννοιες όπως «4ο Ράιχ», «γερμανικός νεοαποικισμός», «γερμανική Ευρώπη» αποτελούν τη μόνιμο επωδό πολλών ΜΜΕ – και όχι μόνο ελληνικών. Ο νέος «αντιγερμανισμός» εστιάζεται σε μια σκληρή πραγματικότητα: Η Ελλάδα, με ευθύνη και Ελλήνων πολιτικών, έχει απολέσει σε σημαντικό βαθμό την εθνική της κυριαρχία και μετατράπηκε σε «αποικία χρέους» των δανειστών της και κυρίως των Γερμανών, οι οποίοι έχουν καθοριστικό λόγο για τα πάντα, από το φορολογικό, τις αποκρατικοποιήσεις και την εθνική άμυνα μέχρι το ενεργειακό και τα απόβλητα. Ελληνική κρίση και γερμανικός δανεισμός ωφελούν τη Γερμανία, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, κάτι που αποδέχονται ακόμη και οι Γερμανοί.

Ενας λαος...Η Παναγία έσωσε τον Αντώνη Σαμαρά

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από την επίθεση αγνώστων με Καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Η σφαίρα που βρέθηκε στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά ήταν καρφωμένη στην εικόνα της Παναγιάς της Νεοδημοκράτισσας.

Οι τραβεστί σφαίρες που καλύπτουν τον φόνο

ramnousia

Τα καλάσνικωφ των τρομοκρατών στόχευσαν στα γραφεία της ΝΔ και αστόχησαν.
Τα νομοθετικά καλάσνικωφ της ΝΔ στόχευσαν στην Ελλάδα και ευστόχησαν.
Τι σχέση έχουν τα μεν καλάσνικωφ με τα δε;
Έχουν άμεση σχέση και θα το δούμε παρακάτω.

Βουλευτή

 αν και αριστερός, δεξιός, κεντρώος... αλλά έλληνας βουλευτής, πως θα το ψηφίσεις αυτό; Δεν υπάρχει πλέον δεν ήξερα, δεν διάβασα, στήριζα το κόμμα, την κυβέρνηση,,, κι άλλες μαλακίες!Απόψε το βράδυ……Η "κυρία στρατηγού" και ο "υπηρέτης όλων των αφεντάδων" για την ένοπλη μειοψηφική βία (2 Βίντεο)

 
Ηταν αναμενόμενο ότι και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Megaλου τηλεοπτικού καναλιού παραπληροφόρησης θα επικεντρωνόταν σε κάποιες σφαίρες που ρίχτηκαν στα γραφεία της Ν.Δ. Τις πυρηνικές βόμβες που ρίχνει καθημερινά το πολιτικό προσωπικό των αστών και οι οποίες ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία δημιουργώντας καθημερινά χιλιάδες θύματα, τις αγνοεί φυσικά.
Ακούσαμε λοιπόν εκεί την «κυρία στρατηγού» -έτσι αποκαλούν την Μίνα Καραμήτρου οι ομόσταυλοι της λόγω ότι ο άντρα της είναι μπάτσος- να μας απαγγέλλει τις θέσεις των κατασταλτικών μηχανισμών, μην παραλείποντας να μας συστήσει να γίνουμε χαφιέδες, ενώ απ’ την πλευρά του τον Γ. Πρετεντέρης να επιδίδεται σε τρομολαγνικά σενάρια.

Η «Tρόικα εσωτερικού» διαλύει το Εθνικό Τυπογραφείο

  Βαθυ Κοκκινο
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να ικανοποιήσει τη δέσμευσή της για 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και να προσπεράσει το σκόπελο της συνταγματικά κατοχυρωμένης μονιμότητας, προχωρά άμεσα σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών και αντίστοιχου αριθμού οργανικών θέσεων, πετώντας στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους με συνοπτικές διαδικασίες.

O γερμανικός στρατός διέβη το Ρουβίκωνα


left.gr
Η απόφαση ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανίας να επιτρέψει την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων και σε γερμανικό έδαφος ανοίγοντας το δρόμο και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο Ιούλιος Καίσαρας πρέπει να είχε καθίσει αρκετά λεπτά σκεπτικός μπροστά στον ποταμό Ρουβίκωνα εκείνη τη νύχτα της 10ης προς 11η Ιανουαρίου του 49 π.X. Γνώριζε πολύ καλά ότι το να τον διασχίσει δεν σήμαινε απλώς να προωθήσει τις λεγεώνες του μερικές ακόμη εκατοντάδες μέτρα.