#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Κράτος πρόνοιας


πιτσιρικος

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει πως τα φέρνει δύσκολα πέρα. Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε πει πως δεν έχει καταθέσεις στην Ελβετία αλλά ούτε σε ελληνικές τράπεζες, στις οποίες έχει μόνο δάνεια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγο καιρό, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως δεν έχει χρήματα, πως μένει στο νοίκι και πως είναι χωρίς δουλειά.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ένας ακόμα ευπατρίδης που εισήλθε πετυχημένος και πλούσιος στην πολιτική –για να σώσει τη χώρα- και αποχώρησε κατεστραμμένος και φτωχός.

“Οι φοιτητές θα πρέπει να γίνουν αναρχικοί”


Συνέντευξη του Νόαμ Τσόμσκυ στο Γερμανικό περιοδικό Die Zeit

02-06-06_155358_21-2Μεταφράζει ο risinggalaxy
“Οι αναρχικοί προσπαθούν να προσδιορίσουν τις   εξουσιαστικές δομές. Πιέζουν αυτούς που ασκούν εξουσία να δικαιολογήσουν τους εαυτούς τους. Η δικαιολόγηση δεν πετυχαίνει τις περισσότερες φορές. Τότε οι αναρχικοί δουλεύουν για να αποκαλύψουν και να κατανοήσουν τις δομές, είτε έχουν να κάνουν με πατριαρχικές οικογένειες, ένα διεθνές μαφιόζικο σύστημα, ή τις ιδιωτικές τυραννίες της οικονομίας, τις πολυεθνικές.”

Zeit: Καθηγητά Τσόμκσυ, δεν είστε μόνο ένα από τους ποιο αναφερόμενους ακαδημαϊκούς στο κόσμο. Για 45 χρόνια, υπήρξατε πολιτικός ακτιβιστής. Όταν κάποιος κοιτάζει την πολιτική σήμερα, θα πρέπει να ρωτήσει: Μπορούν οι “διανοούμενοι της δημόσιας σφαίρας” σαν εσάς, να καταφέρουν τίποτα;
Τσόμσκυ: Πως μπορείτε να ρωτάτε κάτι τέτοιο;

Ο μύθος της ελεύθερης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Κώστας Θεριανός

Ελεύθερη πρόσβαση σημαίνει ότι κάποιος/ -α μπορεί να εισέρθει σε κάποιο χώρο, χωρίς εισιτήριο και χωρίς καμία προϋπόθεση ή εμπόδιο. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σημαίνει ότι ο/η απόφοιτος/ -η (;) κάποιου τύπου λυκείου μπορεί να εγγραφεί χωρίς καμία εξέταση, έστω διαγνωστική, για τις βασικές του γνώσεις σε οποιαδήποτε σχολή επιθυμεί. Το ερωτηματικό στην λέξη απόφοιτος/ -η έχει την έννοια του γιατί ένας/ μια ενήλικος/ -η ακόμη και αν δεν έχει ολοκληρώσει την λυκειακή βαθμίδα, να μην μπορεί να γραφτεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση την όποια επαγγελματική ή κοινωνική εμπειρία έχει αποκτήσει και η οποία σε αρκετές σχολές μπορεί να αποδειχθεί πολλαπλά πιο χρήσιμη από την ακαδημαϊκή σχολική γνώση.

Ευτυχώς που δε φύγαμε από το ευρώ…


gypas-530x320 
 Του Γιάννη Κυριακάκη, οικονομολόγου  (Χανιά)
Φαντάζεστε τι θα είχαμε πάθει αν φεύγαμε από το ευρώ; Όχι θέλω να το φανταστείτε, έστω και για λίγο. Εφιάλτης σκέτος.
Πρώτο και κύριο, δεν θα είχαμε πετρέλαιο να ζεσταθούμε. Η κατανάλωσή του θα ήταν μειωμένη από πέρυσι μπορεί και 80% ! Άσε που η τιμή του θα είχε εκτοξευτεί στα 1,3 – 1,35 ευρώ το λίτρο.
Γιατί μήπως θα είχαμε να πληρώσουμε  το ρεύμα; Οι διακοπές ηλεκτροδότησης θα πήγαιναν σύννεφο. Μπορεί και 30.000 διακοπές μηνιαίως. Και λίγες λέω!

Ο stick-ματισμένος


Του Κώστα Βαξεβάνη
Πώς το είχε πει ο Βενιζέλος, μετά την διαρροή από την Εισαγγελία ότι στικάκι δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλόυ του 2011; «Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη,αγαπάει και τον νοικοκύρη»; Έτσι ακριβώς. Αφού ο Βενιζέλος παρέπεμψε τον Παπακωνσταντίνου,αφού δεν απάντησε ποτέ τι έκανε έχοντας 7 μήνες παράνομα τη λίστα στην τσέπη του,επιχείρησε να μετατρέψει ένα εύρημα σε αθωωτικό στοιχείο για τον ίδιο.
Ετσι αφού έχει υποστηρίξει πως η πρώτη συνάντησή του με τον Διώτη ήταν αρχές Αυγούστου οπότε και παρέλαβε το USB,οποιοδήποτε αντίγραφο έγινε πριν τον Αύγουστο, δεν ενοχοποιεί αυτόν.

Θύμιος Καλαμούκης: Οι παράνομες πράξεις γεννιούνται και εκκολάπτονται αλλού. Σε άλλες βίλες.
Vivir la utopia - Ζωντας την ουτοπια (Βίντεο)pilt-vivir-la-utopia
Η ιστορία της ισπανικής επανάστασης όπως τη διηγούνται 30 πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριές της. Το ντοκιμαντέρ ξεκινά από τη διαμόρφωση του εργατικού κινήματος και των ιδεών του ελευθεριακού κομμουνισμού και την παράλληλη άνοδο της δεξιάς και του φασισμού.
Στις 16 Ιουλίου του 1936 οι αναρχικοί νικούν τους φασίστες, έρχονται όμως σε ρήξη και με το ίδιο το κράτος και την εξουσία την οποία και δεν αποδέχονται.

Η βομβαρδίζουσα Ευρωπαική Αριστερά πάει ξανά στον πόλεμο

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές του Γαλλκού στρατού
Συνεχίζονται στο Μάλι οι αεροπορικές επιδρομές του γαλλικού στρατού με στόχο την "εξουδετέρωση" των ενόπλων ισλαμιστών, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

"Οι επιδρομές συνεχίζονται.

Σημειώνονται τώρα, σημειώθηκαν χθες τη νύχτα και θα σημειωθούν και αύριο", τόνισε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι η προέλαση των ενόπλων οργανώσεων δεν έχει "εμποδιστεί απολύτως".

και οι Φασιανοί παπαγαλάκια της εξουσίας


Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την υπόθεση της Villa Amalias και το αγκάλιασμά της από χιλιάδες αγωνιστές ανά την Ελλάδα, έκαναν την εμφάνισή τους στη δημόσια σκηνή των media και ορισμένοι νεκροί εκπρόσωποι της αστικής τέχνης υπερασπιζόμενοι τις επιλογές της εξουσίας για καταστολή των καταλήψεων και επίθεση στον κόσμο της ελευθερίας. Ένας από αυτούς είναι οΑλέκος Φσιανός, γνωστός “ποιοτικός καλλιτέχνης” που από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, παχυλά αμειβόμενος και κρατικοδίαιτος, στοίχειωνε με την αισθητική του τα σχολικά βιβλία.
Εργολάβος-ζωγράφος, δηλαδή, του πάλαι πότε ΟΕΔΒ.

ΚΑΤΟΧΗ

αναρχογατουλης
Πείνα και κρύο. Άσχημος συνδυασμός. Οι κατακτητές, δεν άφησαν τίποτα. Το πρωί είχα δει κάποιους φουκαράδες να ψάχνουν στα σκουπίδια, μάταια. Τα τρόφιμα είναι "πολυτέλεια" σήμερα κι η ζωή "φθηνή". Φαί έχουν άφθονο μόνο οι συνεργάτες των Γερμανών.

Τους άκουγα πάλι. «Συλλάβαμε πολλούς τρομοκράτες κατά την τελευταία επιχείρηση. Θα τιμωρηθούν». «Τρομοκράτες» νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, οπλισμένα μόνο με θάρρος...

Δεν δεσμεύει τον λαό η νομοθεσία εκτάκτου ανάγκης


Δεν δεσμεύει τον λαό η νομοθεσία εκτάκτου ανάγκης

Η Βουλή, και κατ’ επέκταση η δημοκρατία, αποτελούν θύματα του Μνημονίου. Κυβερνήσεις πολιτικά απονομιμοποιημένες δεν εμπιστεύονται ούτε τους δικούς τους βουλευτές και καταφεύγουν σε μεθόδους που προσομοιάζουν σε κοινοβουλευτική δικτατορία.
Το 2010, εκβιασμένοι οι βουλευτές είχαν δώσει εν λευκώ εξουσιοδότηση στον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να υπογράψει τα μνημονιακά μέτρα. Τον καταχειροκροτούσαν μάλιστα όρθιοι!

Κάτω από το Αγγλικό δίκαιο...

Τα δάνεια της Ελλάδος είναι κάτω από το Αγγλικό δίκαιο...

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ: ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΠΑΡΟΝ-ΜΕΛΛΟΝ

Σπαρτακος

Τελικά, η αντικατάσταση του δεξιού Σαρκοζί, από τον σοσιαλδημοκράτη Ολάντ στο γαλλικό προεδρικό θώκο δεν άλλαξε στο ελάχιστο τις επιθετικές βλέψεις του γαλλικού ιμπεριαλισμού. Δεν περνά απαρατήρητο, ότι η Γαλλία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στο Κανταφικό καθεστώς, πλέον δείχνει ολοένα και πιο επιθετικές βλέψεις. Πιέζει για επέμβαση κατά του καθεστώτος Άσαντ, παράλληλα απομονώνει διπλωματικά το ΠΚΚ χαρακτηρίζοντας όπως το σύνολο της Ε.Ε. και οι ΗΠΑ τρομοκρατική οργάνωση-ενώ το γαλλικό έδαφος από χώρος πολιτικού ασύλου μετατρέπεται σε πεδίο εκτέλεσης των πιο ριζοσπαστών αγωνιστών-, απαιτεί χερσαία επέμβαση στη Σομαλία με πρόσχημα την καταπολέμηση της πειρατείας, ενώ μετά την Ακτή Ελεφαντοστού, το Μαλί (κομμάτι της γαλλικής αποικιακής αυτοκρατορίας έως το 1960) αποτελεί το πρώτο στόχο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Αφρική.

Ανάγκη άμεσων πρωτοβουλιών για να διακοπεί το κοινωνικό Ολοκαύτωμα

Δημητρης Κωνσταντοπουλος
Ετοιμαζόμουν να γράψω ένα άρθρο για τις «στρατηγικές επιλογές» της Αθήνας, προκειμένου να σχολιάσω διάφορες, κατά τη γνώμη μου, επικίνδυνες κουταμάρες, όπως ότι θα μας σώσουν από την παρούσα κρίση οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ ή τα πετρέλαια, όταν το μάτι μου έπεσε στο άρθρο της εφημερίδας μπροστά μου. Δύο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι, έγραφε, απευθύνθηκαν στη ΜΚΟ Αποστολή της Αρχιεπισκοπής, για να τους παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια. Μα είναι σχεδόν το ένα πέμπτο του ελληνικού πληθυσμού, σκέφτηκα και αποφάσισα ότι απλά δεν έχει νόημα να συζητάμε εξωτερική πολιτική, ή την παρωδία της «κάθαρσης», εν μέσω μιας κοινωνίας που δέχεται το οικονομικό και κοινωνικό ισοδύναμο ενός πολέμου.

Ο Σαλτιμπάγκος πρωθυπουργός της μπανανίας μας (Θαυμάστε τον!)Αυτός ο λεχρίτης, ψεύτης, δοσίλογος, πιόνι της Γερμανίας και της ΕΕ είναι πρωθυπουργός μας με την ψήφο του Ελληνικού λαού, που εξαπάτησε για μία ακόμα φορά!. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και στείλτε τον στο διάολο.
 

Οι καταλήψεις και η μάχη των πόλεων

Η Λεσχη
400043_143702742452503_1781185314_n

 του Θάνου Ανδρίτσου
Μια μέρα πριν από την ανακατάληψη της Βίλλας Αμαλίας και το όργιο καταστολής και φασιστικής προπαγάνδας που ακολούθησε, μια φωτογραφία δεν μπορούσε να σβηστεί από το μυαλό. Η σπαρακτική εικόνα ενός άστεγου, που σκυφτός εκλιπαρούσε για μερικά ψηλά ενώ στο σώμα του είχε αρχίσει να στρώνεται το χιόνι.

Σαμίρ Αμίν: «Το ευρωπαικό σχέδιο θα καταρρεύσει…»

  Εφημεριδα των Συντακτων

Επιμέλεια: Τάσος Τσακίρογλου
«Οι Ελληνες έχουν απομείνει με τις συνέπειες της αφελούς αυταπάτης ότι θα ξέφευγαν από τη μοίρα των υπόλοιπων βαλκανικών χωρών, επειδή απέφυγαν την ατυχία να κυβερνηθούν από «κομμουνιστές»»
 Το άρθρο του Αιγύπτιου βετεράνου μαρξιστή οικονομολόγου Σαμίρ Αμίν παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την «Εφημερίδα των Συντακτών» και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δοκιμίου με τίτλο «Η κατάρρευση του ευρωπαϊκού συστήματος», στο οποίο εξετάζεται η δυνατότητα μετασχηματισμού της Ε.Ε. σε μια δημοκρατική ένωση, ερώτημα στο οποίο ο συγγραφέας δίνει μια αρνητική απάντηση.

Ποια τα όρια του τυχοδιωκτισμού;FREE photo hosting by Fih.gr  
Αυτή ήταν μόνο μια πρόβα, μια δοκιμή, μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει. Ο Δένδιας, τότε, ήταν σαφής: «Η Ελληνική Αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα κατ’ εκτέλεση των προβλεπομένων από το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τη ρητή εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Το μήνυμά μας είναι σαφές. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι… Και το ξαναλέω, η Ελληνική Αστυνομία έχει την εντολή του πρωθυπουργού». Προεκλογικά, για την ακρίβεια πριν από τις πρώτες εκλογές της στις 6 Μάη (στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου το τροπάρι άλλαξε κάπως), ο Σαμαράς είχε διαφημίσει προς τους, εντός κι εκτός της χώρας, ισχυρούς παράγοντες την αποφασιστικότητά του να επιδείξει ένα κρατικό πρόσωπο και στυλ διαχείρισης της εξουσίας, που έχει εκλείψει πολλές δεκαετίες τώρα από τη χώρα.

Δώρο εκατομμυρίων στους καναλάρχες


thepressΜε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφτηκε την τελευταία μέρα του 2012 η κυβέρνηση αναβάλλει για τρίτο έτος κατά σειρά τον νομοθετημένο ειδικό φόρο τηλεόρασης.Την 31η Δεκεμβρίου ο Αντώνης Σαμαράς υπέγραψε την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2012, Πριν από αυτή είχε υπογράψει άλλες 55 μέσα σε ένα χρόνο. Το νομικό εργαλείο που σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστάσεων ακυβερνησίας χρησιμοποιείται πλέον για να επιβάλλονται όσα μέτρα η κυβέρνηση δυσκολεύεται να περάσει από τη Βουλή.

Έφτασε η ώρα για το πιο ισχυρό σου ΟΧΙ

Πολιτική και κοινωνική παρακμήΤο νεοελληνικό πολιτικό σύστημα και η κοινωνία βυθίζονται συνεχώς σε γενικευμένη παρακμή, χωρίς κάποια ρωγμή αλλαγής και ανάκαμψης. Από την εποχή που ξέσπασε η κρίση το 2008 δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή στους θεσμούς που επέτρεψαν και διευκόλυναν την πορεία προς τον γκρεμό. Ούτε το πολιτικό σύστημα είναι πρόθυμο γι αυτό ούτε η κοινωνία δείχνει διάθεση για κάτι παρόμοιο. Επί πλέον η τελευταία επιτρέπει στους υπευθύνους της οικονομικής και πολιτικής χρεοκοπίας να ασκούν ακόμη κυβερνητικό έργο επιτείνοντας έτι περαιτέρω τη θλιβερή κατάσταση.

Το πάθος για τη λευτεριά ...δεν κρύβεται, ό,τι και να κάνουν...


Η καλύτερη απάντηση στην ιδεολογία των “νοικοκυραίων”, στους καλοπληρωμένους Καμπουράκηδες, στους μπάτσους και τους ρουφιάνους, στους νεοναζί και τις Μαφίες.

Ο stick-ματισμένος... παρέπεμψε τον Παπακωνσταντίνου,αφού δεν απάντησε ποτέ τι έκανε έχοντας 7 μήνες παράνομα τη λίστα στην τσέπη του

 
Του Κώστα Βαξεβάνη
Πώς το είχε πει ο Βενιζέλος, μετά την διαρροή από την Εισαγγελία ότι στικάκι δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλόυ του 2011; «Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη»; Έτσι ακριβώς. Αφού ο Βενιζέλος παρέπεμψε τον Παπακωνσταντίνου, αφού δεν απάντησε ποτέ τι έκανε έχοντας 7 μήνες παράνομα τη λίστα στην τσέπη του, επιχείρησε να μετατρέψει ένα...
εύρημα σε αθωωτικό στοιχείο για τον ίδιο.

Το τέλος της κοινωνίας

cynical
FREE photo hosting by Fih.grΤα μαχαίρια βγήκαν απ' τις κρυψώνες, οι μισθοί, μάνι μάνι κόπηκαν στη μέση, το ίδιο και οι συντάξεις, τα εργοστάσια, οι επιχειρήσεις, και οι δημόσιες υπηρεσίες πήραν το Ok ν' αρχίσουν να αδειάζουν καραβιές εργαζομένων στις απανταχού χωματερές της ανεργίας, κι όλα αυτά νομότυπα, από μαγαζάκια παρασκευής νομοθετικών προϊόντων φασόν, που στήθηκαν νυχτιάτικα στα τρίτα υπόγεια της βουλής από ιδιοτελείς, καιροσκόπους, μωροφιλόδοξους ράφτες, ικανούς μόνο στο να ξεπατικώνουν με ακρίβεια τα πατρόν που τούς πάσαραν καθημερινά απ' έξω, οι πάτρωνές τους από τον κόσμο των ισχυρών.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, Η ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

iskra

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ*

Αποφασισμένο να προχωρήσει με την ανακήρυξη ΑΟΖ, παρά τις αντιρρήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, φέρουν συνεργάτες του τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που εξακολουθεί πάντως να δέχεται αντιφατικές εισηγήσεις, αλλά και είναι δέκτης αντιφατικών μεταξύ τους διεθνών πιέσεων.
Οι αποφάσεις που θα λάβει τελικά ο Πρωθυπουργός μπορεί να έχουν μεγάλη, στρατηγική σημασία για το μέλλον της Ελλάδας και ιδίως τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, την ίδια τη θέση της στην Ευρώπη. Μπορεί να καθορίσουν όχι μόνο το πολιτικό μέλλον του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τη θέση του στην ελληνική ιστορία, είτε πολύ θετικά, είτε πολύ αρνητικά.