#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Ο διωγμός των τραπεζών

Σεισαχθεια

 

ΚΙΜΠΙ

Μην παραπλανηθείτε. Ο τίτλος είναι ένας ευφημισμός για όσα μας συμβαίνουν την τελευταία τριετία. Στην κορύφωση της εφαρμογής των Μνημονίων, που λεηλατούν κάθε ίχνος δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου, ζούμε μια ενδιαφέρουσα αντιστροφή του θεμελιώδους μύθου, εν ονόματι του οποίου μαντρωθήκαμε στο Μνημόνιο. Ο οποίος έλεγε ότι έπρεπε να αποδεχθούμε τη με κάθε τρόπο διάσωση των τραπεζών, να επωμιστούμε το βάρος των θηριωδών κεφαλαίων που διατέθηκαν και εξακολουθούν να διατίθενται παγκόσμια, πανευρωπαϊκά και εγχωρίως για να μην τεθούν σε κίνδυνο οι καταθέσεις των αποταμιευτών.

ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΚΟΜΑ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΝΤΗΤΗ?

Τρίτη ανάρτηση μέσα στο ίδιο πρωινό. Αυτό αν καταλάβατε ονομάζεται κεραυνός μέσα στο κρανίο. Με λίγα λόγια είναι μέρα που κάποιος γίνεται επικίνδυνος και πρέπει κάπου να ξεσπάσει για να μην έχουμε ιστορίες. Οπότε όπως γνωρίζετε εμείς οι πολυλογάδες του διαδικτύου, κοινώς μπλόγκερ, βρίσκουμε το ταλαίπωρο το πληκτρολόγιο κάτι τέτοιες στιγμές και του αλλάζουμε τη πίστη. Φυσικά χρήσιμο θα ήταν αντί για το πληκτρολόγιο να.... αλλά αυτό ακριβώς είναι το θέμα.

Το δικαιούχο κράτος ...παραιτείται αμετάκλητα!

Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια φρικτή ατζέντα υποδούλωσης, η οποία τρέχει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Γράφει η Σοφία

Αν πρόκειται να απαιτήσουμε και να προκαλέσουμε μια αλλαγή για να αποτινάξουμε την τυραννία που εφαρμόζεται μέσω του τραπεζικού συστήματος θα πρέπει να έχουμε μια σαφέστερη εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει.
Θα πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων ο τρόπος που δημιουργείται το χρήμα ή αυτό που περνάει ως χρήμα.

Μαύρη Συγκυβέρνηση
Από ΑΥΤΟΥΣ που "κυβερνούν" με πράξεις
νομοθετικού περιεχομένου...
 Δεν μπορείς να περιμένεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Μόνο...ΦΑΣΙΣΜΟ/ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ...

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ: ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ!

  Σπαρτακος
 

ΤΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ» ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ! Ν.4058/12- αρ.25:

 Όποιος συμμετέχει ενεργά στην καταδίωξη ή σύλληψη δραστών σοβαρών εγκληματικών πράξεων ή σε αστυνομική επιχείρηση προς πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ή σε επιχείρηση του Πυροσβεστικού Σώματος προς κατάσβεση πυρκαγιάς ή διάσωση κινδυνευόντων προσώπων, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, εισάγεται καθ' υπέρβαση και χωρίς εξετάσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων ή Πυροσβεστών, μετά από αίτησή του η οποία υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ετών από την απόκτηση των απαραίτητων προσόντων διορισμού του σε οποιαδήποτε θέση, πλην του αναστήματος. Η συνδρομή των προϋποθέσεων αυτών διαπιστώνεται με Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ενεργείται μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος.

Περί βίλας…

š

Του Θύμιου Καλαμούκη
Είναι πολύ αστείο και διασκεδάζω αφάνταστα όταν μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης θεωρεί τους προσαχθέντες και συλληφθέντες για την βίλα Αμαλία, παράνομους, ύποπτους, οπαδούς της ανομίας, εγκληματικά στοιχεία, κλπ. Και διασκεδάζω επειδήτο ίδιο κομμάτι θεωρεί νόμιμους τον Σαμαρά, τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Παπακωνσταντίνου, όπως νόμιμους θεωρούσε στο πρόσφατο παρελθόν τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Άκη Τσοχατζόπουλο και άλλους τιτάνες της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, που έχουν εκλεχθεί από «λαϊκές πλειοψηφίες».

«Ανακατάληψη» του κομμουνιστικού προτάγματοςΜε πρωτοβουλία του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγινε προσπάθεια ανακατάληψης της Βίλλα Αμαλίας. Φυσικά , τα ΜΜΕ ως γραφείο τύπου της καπιταλιστικής αστικής τάξης έσπευσαν να καταδικάσουν την κατάλυση της δημοκρατίας από ακραίες ομάδες που απειλούν την αστική έννομη τάξη. Θέση που στηρίχθηκε και στην συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, μηρυκάζοντας «διανοητικά παραπληγικές» απόψεις περί προσβολής της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και των θεσμών της όπως είναι τα κόμματα, και ειδικά αυτό της ΔΗΜΑΡ που λειτουργεί ως το ιδανικό αριστερό «πλυντήριο» των στρατηγικών επιλογών της ελληνικής αστικής τάξης.

“Προπαγάνδα και καταστολή” η νέα ταινία της Walt Disney [video]


 ακόμα κλαίω με την εξαιρετική ιδέα κάποιων συντρόφων … δείτε και θα καταλάβετε:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΥΤΟ!

Ψηφίστηκε το καταπληκτικό φορολογικό νομοσχέδιο. Ο απόλυτος σουρεαλισμός αν αυτό το φτιάξανε για να βγάλουν λεφτά. Δεν είναι τσιγκούνης είπε ο Υπουργός, είναι υπεύθυνος. Το γνωρίζουμε είναι απόλυτα υπεύθυνος των πράξεων του, όπως όλοι μας. Και οι κατά συρροή δολοφόνοι υπεύθυνοι των πράξεών τους είναι.

Αντε βγάλε φουκαριάρη μου φτωχέ συμπατριώτη την εξίσωση. 

Ετσι μας θέλει η τριτοκομματική συμμορία!

Βήχος Παναγιώτης
 Θα τους κάνουμε τη χάρη ή θα τους Ανατρέψουμε με κάθε τρόπο και κάθε θυσία; 

Το Γερμανικό τρίπτυχο: Ηθικολογούσα Πολιτική-Αυταρχισμός-Λιτότητα


gfgf
 Του Μενέλαου Γκίβαλου
Οι σφαίρες της “κάθαρσης” πέφτουν σαν το χαλάζι»… Πρώην υπουργός οδηγείται στο «πραιτώριο», επιχειρηματίες συλλαμβάνονται και φυλακίζονται, τεράστια σκάνδαλα, όπως αυτό του ΕΟΤ, αποκαλύπτονται και -πέραν της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ»- νέες λίστες με 4.500 καταθέτες στο Λίχτενστάίν και στο Λουξεμβούργο «ενεργοποιούνται»… Ακόμα και 17.000 άτομα που έβγαλαν πάνω από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό τη διετία 2009-2011 καλούνται προς έλεγχο…

Το γράμμα μιας ‘’γνωστής-άγνωστης’’ *


 
 
 
της Νατάσας Κεφαλληνού
«Κοίταξε με καλά, βγάλε μου την κουκούλα που μου φόρεσαν εισαγγελείς, μπάτσοι και τα δελτία των 8. Αν σηκώσεις το κεφάλι θα με δεις. Εγώ είμαι. Με ξέρεις. Πιθανόν  με έχεις δει να κάνω μάθημα στο παιδί σου ή στις ουρές του ΟΑΕΔ ή στα διπλανά ταμεία της ΔΕΗ.
Με λένε Μαρία, Ελένη, Ειρήνη, Γεωργία, Ελευθερία… Ποτέ δεν ρώτησες το όνομα μου, αλλά δεν πειράζει, συνεχίζω να ελπίζω πως θα έρθουν μέρες που δεν θα είμαι πλέον για σένα μια «γνωστή άγνωστη». Συνεχίζω να ελπίζω ότι κάποια μέρα θα νοιώθεις τη θέρμη του σώματος μου, όταν θα με κρατάς γερά στην «αλυσίδα».

Η κατάντια της Ευρώπης…Τα παρακάτω στοιχεία, για όποιους δεν τα έχουν διαβάσει, δείχνουν την εικόνα που υπάρχει στην Ευρώπη, με τους ευρωπαίους ηγέτες να συνεχίζουν να κοιμούνται τον «ύπνο του δικαίου».
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις στην Ευρώπη, τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, κατά τη χρονική περίοδο του 2008 – 2011 είναι οι νέοι μεταξύ 18 και 24 ετών.

Πάμε καλά, λοιπόν!kyreth-ski-16-12-12
Πηγή : Cogito ergo sum
Πάμε καλά, λοιπόν! Ο πρόεδρος της δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς ανακοίνωνε στους γερμανούς κεφαλαιούχους ότι στην χώρα μας υπάρχουν πλέον οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να έρθουν να επενδύσουν (διάβαζε: να κονομήσουν). Στο μεταξύ, το ποσοστό των πολιτών που αντιμετωπίζει συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε από το 16,3% το 2010 (έτος ένταξης στο μνημόνιο) στο 22,9% του πληθυσμού το 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Αν σκεφτούμε δε και πόσες κατακεφαλιές φάγαμε μέσα στο 2012 (απολύσεις, διαθεσιμότητες, μειώσεις μισθών και συντάξεων, καρατόμηση δικαιωμάτων, αύξηση κόστους ζωής κλπ), μπορούμε άνετα να στοιχηματίσουμε ότι στο τέλος τού 2012 ο ένας στους τρεις έλληνες ήταν φτωχός.

Σχέδιο ξεπούλα
dimokratiai 
Πηγή : Ύποπτο Μούσι
Στον απόηχο της “πολύ σκληρός για να πεθάνει” χθεσινής επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας τα σημερινά πρωτοσέλιδα είναι ξεκαρδιστικά. Ο ανυπολόγιστος όγκος σκατών που ταϊζουν τα κεφάλια-λεκάνες των νοικοκυραίων είναι ενδεικτικός της αγωνίας του παλλάκις εξευτελισμένου, και παντελώς ανενεργού κατα τ’αλλα, κράτους Σαμαρά.