#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Φωτο-αλήθειες...

Πολιτικο Κορακι

μόνη λύση: ξανανοίξτε τη Μακρόνησο!

risinggalaxy

cebcceb1cebacf81cf8ccebdceb7cf83cebfcf823 

αναδημοσίευση από athensindymedia


Μόνη λύση: Ξανανοίξτε τη Μακρόνησο!
Πραγματικά απορούμε αν οι Σαμαράς, Δένδιας κι όλος ο φασιστικός κρατικός και παρακρατικός συρφετός με τον οποίο συμπορεύονται σε αυτή την ευθεία επίθεση στο αγωνιστικό κομμάτι της αντιστεκόμενης κοινωνίας, αληθινά πιστεύουν πως κρατώντας πέντε ντουβάρια σε δύο κτίρια, θα ξεμπερδέψουν με τους αναρχικούς. Αν ακόμα πιστεύουν ότι ρίχνοντας το τυρί της καταστολής υπολογίζουν ότι η δεδομένη αλληλεγγύη θα τους κρατήσει μακριά από τους κοινωνικούς αγώνες, είναι οικτρά γελασμένοι. …
Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν ότι αυτό που είμαστε είναι οι ιδέες μας και τα συναισθήματά μας, κι αυτά είναι μέσα στα μυαλά και τις καρδιές μας;

Η Αιδώς και η Δίκη στα χρόνια των Μνημονίων


i12mages
 Πηγή : τοίχο-τοίχο
Κάθε πολίτης υποχρεούται να διαθέτει τα δύο στοιχειώδη και πρωταρχικά γνωρίσματα που συγκροτούν μια κοινωνία και που τον καθιστούν μέλος της: την Αιδώ και τη Δίκη.
Το αίσθημα της Αιδούς, δηλαδή της ντροπής, με την έννοια της αυθόρμητης κλίσης του ανθρώπου προς την προστασία της κοινής αισθητικής και ηθικής αλλά και το αίσθημα της Δικαιοσύνης ως αυτονόητος συνεκτικός δεσμός μιας κοινωνίας.


ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΜΕΡΗ


Ξεκινάω να γράφω κι όπου βγάλει. Κάπως έτσι γράφω. Στην ουσία το μπλογκάρισμα είναι ένας μονόλογος που τυχαίνει να ακούσουν όσοι περάσουν κατά τύχη από τη σελίδα. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί το να γράφεις σε μπλογκ έχει απλωθεί τόσο. Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι μονολογούν άσχετα αν τους διαβάζει κανένας, ένας ή χιλιάδες.

Είναι μια λέσχη. Μια προσωπική λέσχη. Που φτιάχνεις με δικούς σου κανόνες, βάζεις τις εικόνες που σου αρέσουν για διακόσμηση, επιλέγεις τις λίστες προτιμήσεις, κάνεις λινκ σ΄οτι γουστάρεις και καυτηριάζεις ότι σε ενοχλεί, ότι δεν μπορείς να χωνέψεις.

Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο2227723-η-διαπλοκή-σε-νευρική-κρίσηΠρόσεξε τώρα πώς γίνονται οι σωστές, οι παστρικές οι δουλειές:
Στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 12 του άρθρου πέμπτου του Ν. 3845/2010 (Α’ 65), όπως αυτό προστέθηκε με την παράγραφο 6 του άρθρου 4 του Ν. 3899/2010 (Α’ 212) και τροποποιήθηκε με την παράγραφο 9 του άρθρου 3 της από 31.12.2011 Π.Ν.Π. (Α’ 268), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο δεύτερο του Ν. 4047/2012 (Α’ 31), αντί της ημερομηνίας “1.1.2013″ τίθεται η ημερομηνία “1.1.2014″.

Οι επιδιώξεις της τρόικας: Υποταγή των δικαστών, κατάργηση του δικαίου


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Από την αρχή της κρίσης υπογραμμίσαμε ότι το σύστημα «μνημόνιο-δανειακές» δεν συνιστά απλό πρόγραμμα νεοφιλελεύθερης μεταρρύθμισης, αλλά προσπάθεια κατάλυσης κράτους και δημοκρατίας, με προφανείς κινδύνους για το έθνος, τον ελληνικό λαό. Δεν εννοούμε αναγκαστικά πλήρη κατάλυση, αλλά καταστροφή του μέρους της κρατικής λειτουργίας που εξυπηρετεί λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική προστασία. Αυτό μπορεί να γίνει και με την «αεροπειρατεία» του κράτους από τις «αγορές».

Αν έσφαζαν τον Βενιζέλο θα γέμιζε ο τόπος αίμαΤου Κώστα Βαξεβάνη - "Hot Doc"

 Αν δεν δημοσιεύαμε τη Λίστα, τίποτα δεν θα συνέβαινε. Ο Παπακωνσταντίνου θα παρέμενε ένας πρόσκοπος του νεοφιλελευθερισμού που οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν τη φιλανθρωπική του δράση και ο Βενιζέλος θα κρατούσε το χέρι του Σαμαρά, δίνοντας του κουράγιο στον μακρύ δρόμο της πολιτικής τους επιβίωσης. Ναι, σίγουρα θα έκανε και διάφορες ομιλίες για τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, προσπαθώντας να πείσει πως το «όλον ΠΑΣΟΚ» είναι κάτι παραπάνω από τον ίδιο και τον Πάρη Κουκουλόπουλο.