#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΙΝΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛ.ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!

iskra

dei

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ’13!

Η κυβέρνηση, ύστερα και από σχετικό αίτημα της τρόικας, προωθεί την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ενώ από το καλοκαίρι του 2013, όταν και θα υπάρξει η απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων, η τιμή του ρεύματος αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες (περιθώρια κέρδους) για την είσοδο των ιδιωτών στην αγορά ενέργειας.

Παράδοση ή Ξεσηκωμός
Στο εθνοσωτήριο τόξο συνασπίστηκαν και τυπικά πλέον οι 
πτωχούληδες/καθυστερημένοι της σωτηρίας, ΝΔ και Δημαρ.

 Η "σωτηρία" χρειαζόταν...ανανέωση...νέο αίμα...νέα ώθηση.
Νέα στηρίγματα. Φρέσκα επιχειρήματα. 
Πολλαπλασιασμό των Γουρουνιών.
Το Μαύρο Μέτωπο που συγκροτήθηκε είχε και έχει σαν 
μοναδικό στόχο τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής.
Της πολιτικής των Μνημονίων.
Της Εξαθλίωσης του Λαού και της Υποταγής της Χώρας

Η παρακμή της πλατείας Ομονοίας! Διεφθαρμένοι αστυνομικοί κλέβουν χρήματα και κινητά απο μετανάστες!Wall Street Journal

Η πλατεία Ομονοίας ήταν κάποτε μια ζωντανή πλατεία, η καρδιά του εμπορίου, ενώ τώρα έχει μεταβληθεί σε ένα εθνικό σύμβολο απελπισίας και κοινωνικής κατάρρευσης, περιτριγυρισμένη από εγκαταλελειμμένα κτήρια, άδεια καταστήματα, εμπόρους ναρκωτικών, ναρκομανείς και ιερόδουλες.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε εκτενές άρθρο της η Wall Street Journal για την πλατεία Ομονοίας.

Το δημοσίευμα περιγράφει την παρακμή της πλατείας, η οποία δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα εξαιτίας των σκληρών μέτρων λιτότητας αλλά και το μεγάλο κύμα παράνομων μεταναστών.

Οδηγούμαστε σε αυταρχική κρατική καταστολή, εκτός εάν…

Δεν πορευόμαστε πλέον στο σωστό δρόμο. Ο κόσμος άρχισε ήδη να αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και το φόρο εισοδήματος και καταφεύγει σε διακανονισμούς με πρόστιμα. Σε λίγο δεν θα μπορεί να καταβάλει κανένα ποσό. Έχει περικόψει ακόμα και τη θέρμανση. Είναι βέβαιο πως προκρίνει ήδη ως πρώτη προτεραιότητα
την με κάθε τρόπο επιβίωσή του. Αυτό έχει ως συνέπεια να πέφτουν τα δημόσια έσοδα και η Ελλάδα να γίνεται ακόμα πιο πολύ εξαρτημένη από της δόσεις της τρόϊκα.

Εδώ εργοστάσια κλείνουν, λίστες αρμενίζουν!

praxisred
Εδώ και κάμποσο διάστημα μας απασχολεί το μέγα ζήτημα με τις λίστες. Προεξάρχουσα βέβαια η λίστα της προέδρου του ΔΝΤ Λαγκάρντ. Αλλά άμα λάχει όλο και κάποια ακόμη εμφανίζεται κάθε τόσο, π.χ. του Λιχτενστάιν.

Για το τι κρύβεται βέβαια πίσω από αυτό το μάλε βράσε που εκθέτει του στυλοβάτες των μνημονίων, που τους οδηγεί στην ...πολιτική ανεργία και στο να ξεφτιλίζονται αλληλοκαρφωνόμενοι, κανέναν δεν απασχολεί. Ποιους και γιατί άραγε συμφέρει το κάψιμο σημαντικών προσώπων και κομμάτων με σοβαρό ρόλο στο πέρασμα της επίθεσης κατά του λαού;

Εγκώμιον βλακείαςkartesios090113
Γράφουμε πολλές λέξεις για να εξηγήσουμε κάτι πολύ απλό. Το είδα μια μέρα στο twitter, γραμμένο από τον χρήστη @George_Karak  «Μη δούμε μαλάκα σε αυτήν την χώρα αμέσως να τον κάνουμε πολιτικό». Τα είπε όλα ο άνθρωπος, δε χρειάζονται αναλύσεις.
Στην Ελλάδα, ο βλάκας κερδίζει στην πολιτική. Είναι προϋπόθεση να είσαι βλάκας. Πολύ βλάκας όμως, όχι απλά βλάκας. Αποδεικνύεται καθημερινά, δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις έρευνα για να το καταλάβεις.

Ο πανικός των ενόχων

  Το Ποντίκι
Σταύρος Χριστακόπουλος
Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, θεωρητικά, είναι μια ιστορία διερεύνησης ενός σκανδάλου, που αφορά την απόκρυψη και αλλοίωσή της. Στην πραγματικότητα όμως αποτελεί ένα πολύ σκληρό τεστ βιωσιμότητας της κυβέρνησης, η οποία ήδη αγωνιά.
Στο κάδρο των ποινικών ευθυνών, με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν τεθεί ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος – και σε αυτό των πολιτικών ευθυνών ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου. Προφανώς, σε ένα πρώτο επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει το βάρος της τεκμηρίωσης αυτών των ευθυνών. Η συγκυβέρνηση, από την πλευρά της, επιχειρεί να αμυνθεί, αλλά η άμυνά της μοιάζει χάρτινη – για την ακρίβεια η ίδια μοιάζει πανικόβλητη.

Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών: το μεγάλο φαγοπότι

  inprecor


Η ανακεφαλαιοποίηση του Τραπεζικού συστήματος έχει καταλάβει σημαντικό μέρος της συζήτησης το τελευταίο διάστημα, γιατί ουσιαστικά αναφέρεται στην προσπάθεια χειρισμού της χρεοκοπίας της κορωνίδας του Ελληνικού καπιταλισμού, που με την σειρά του διαδραματίζει  ειδικό ρόλο για ολόκληρο το Ελληνικό Κεφάλαιο.  Η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος μέσω της ανακεφαλαιοποίησης μεταφράζεται σε μεταβίβαση «ζεστού χρήματος» 40 έως 45 δις ευρώ, τα οποία θα προστεθούν στα 5,5 δις ευρώ που είχαν πάρει οι τράπεζες το 2008 επί  Αλογοσκούφη. Αυτά τα ποσά βαρύνουν άμεσα το Δημόσιο Χρέος (δηλαδή κατ’  ουσία τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους), χωρίς να λάβουμε υπόψη τα 145 δις που εδόθησαν έμμεσα με την μορφή «κρατικών εγγυήσεων» για να υποστηρίξουν την ρευστότητα των τραπεζών.

Αντιφασιστικό Μέτωπο ΠαιδείαςΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΜΗ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΣ ΓΛΟΙΩΔΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑ...Ρε καθίκι Στουρνάρα, ανεβάσατε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για να ικανοποιήσετε την τοκογλυφική μαφία που σας πατρονάρει…
Με το που στράφηκε ο κόσμος στον ηλεκτρισμό, στείλατε την τιμή του ρεύματος στα ύψη…
Και τώρα αφήνετε εντέχνως να διαρρεύσει, όπως συνηθίζετε, ότι θα φορολογήσετε ακόμα και τα καυσόξυλα!!!
Τον Ελλ. Λαό θέλετε να εξοντώσετε ρε πουλημένα τομάρια;
Να εύχεσαι γλοιώδες κάθαρμα, να μην έχουμε θανάτους από το κρύο…

Πολιτική και κοινωνική παρακμή

wefwe-620x270Του Γιώργου Οικονόμου
Πηγή : Εφημερίδα των συντακτών, 6.1.13
Aναδημοσιεύσεις : Από Κοινού, eagainst
Tο νεοελληνικό πολιτικό σύστημα και η κοινωνία βυθίζονται συνεχώς σε γενικευμένη παρακμή, χωρίς κάποια ρωγμή αλλαγής και ανάκαμψης. Από την εποχή που ξέσπασε η κρίση το 2008 δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή στους θεσμούς που επέτρεψαν και διευκόλυναν την πορεία προς τον γκρεμό. Ούτε το πολιτικό σύστημα είναι πρόθυμο γι αυτό ούτε η κοινωνία δείχνει διάθεση για κάτι παρόμοιο. Επί πλέον η τελευταία επιτρέπει στους υπευθύνους της οικονομικής και πολιτικής χρεοκοπίας να ασκούν ακόμη κυβερνητικό έργο επιτείνοντας έτι περαιτέρω τη θλιβερή κατάσταση.