#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Η κοροϊδία της σωτηρίας

Οι άνεργοι πληθαίνουν μήνα-μήνα. 
 Η φανερή ανεργία ξεπέρασε το 26%.
Ενας στους δύο νέους είναι άνεργος και χωρίς προοπτικές.


Süddeutsche Zeitung: Το MEGA πήρε δάνειο πριν έρθουν οι επόπτες στις τράπεζες!


screenhunter_212bjan-2b072b00-38
Το δάνειο στον τηλεοπτικό σταθμό Mega στην Ελλάδα ήρθε πριν την άφιξη των εποπτών στις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Συμπαράσταση στην VILLA-BOBOLA! – “Το πάθος για τα λεφτά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά”….


19981_1
 Σε ένα ιστορικό διάγγελμα προχώρησαν χθες από το κανάλι οι λαικοί αγωνιστές Πρετεντέρης-Τρέμη-Τσίμας-Καμπουράκης-Οικονομέας……. Μετά τις καταγγελίες του  Προέδρου του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα για σχέδιο δολοφονίας από την CIA η σημαντικότερη είδηση της ημέρας είναι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να φιμώσει την τελευταία ελεύθερη φωνη, την τελευταία έκφραση της λαικής θέλησης .. το MEGA!Μονάδες αποκατάστασης του Σκουρλέτη προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο… σίγουροι ότι θα βρούν μπουκάλια σαμπάνιας… κηροζίνη – απο το ιχ αεροσκάφος του bobola.. – στυλιάρια – έχει πολλούς που τα έχουν καταπιεί για παραλλαγή.. – και αέρια μουστάρδας - υπάρχουν σε κάθε οχετό -.Οι αμυνόμενοι προβάλοντας γεναία αντίσταση τους απώθησαν προσωρινά και προχώρησαν στο χθεσινόβραδυνό διάγγελμα προς τον Ελληνικό Λαό.


ΔΩΡΕΑΝ

Ρένα Δελα

Θυμάστε τις εποχές που έπρεπε να πλήρωνες στις εσωκομματικές για να τους ψήφιζες;;
Θυμάστε τις εποχές που έπρεπε να πλήρωνες στις εσωκομματικές για να τους ψήφιζες;;

Το στικάκι και ο (συνταξιούχος) πρέσβης

Δημήτρης Μηλάκας
Αν όσα υποστηρίζει στην πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου σε σχέση με την επονομαζόμενη λίστα Λαγκάρντ αποδειχτούν ακριβή, τότε μάλλον η έρευνα γι’ αυτήν την υπόθεση θα πρέπει να λάβει ακόμη ευρύτερη διάσταση. Με άλλα λόγια, ήταν ο «συνταξιούχος» πρέσβης κ. Κλης ένας από αυτούς που παρέλαβαν την πρώτη λίστα Λαγκάρντ;

Με την έξοδο από το ευρώ ανάπτυξη σε ένα χρόνο!
Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Irvine, Στέργιος Σκαπέρδας μιλάει στο Capital.gr για τις επιπτώσεις του PSI και του μνημονίου και παράλληλα αναλύει τις εναλλακτικές επιλογές της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι η συνταγή της λιτότητας οδηγεί την Ε.Ε. στην καταστροφή.
Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Μαριόλη

Κύριε Σκαπέρδα, Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση, παραμένοντας στο ευρώ;
Θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο.

Δολάριο εναντίον ευρώ; Σημειώσατε 1!

inprecor


Dr. Money
Το ΔΝΤ έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα τα στοιχεία του γ΄ τριμήνου του 2012 για τα συναλλαγματικά αποθέματα των κεντρικών τραπεζών στις ανεπτυγμένες και στις αναδυόμενες οικονομίες.  Από τη στιγμή που το ευρώ ισχυροποιήθηκε έναντι του δολαρίου το γ΄ τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου, θα περίμενε κανείς ότι οι κεντρικές τράπεζες θα είχαν ενισχύσει τα αποθεματικά τους σε αυτό.
Όμως, μια ματιά στα σχετικά στοιχεία δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Το μερίδιο του αμερικανικού νομίσματος στα παγκόσμια συναλλαγματικά αποθέματα ανήλθε στο 62%, παραμένοντας σταθερό για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Μνήμη Νίκου Τεμπονέρα…
Ζει στις μνήμες και του αγώνες όσων δεν συμβιβάζονται, όσων δεν συνεργάζονται και δεν συγκυβερνούν με τη δεξιά!
sibilla

Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΩΣ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Θα πάρει μέτρα ο δήμος της Αθήνας για να μην μαζεύει ξεπαγιασμένα κουφάρια αστέγων από τους δρόμους. Πάντα μου προκαλούσε μια εμετική διάθεση η εικόνα ενός κυρίου ντυμένου με ένα ακριβό παλτό, καπέλο, γάντια που βγαίνει από τη κούρσα του και ρίχνει ένα ψίχουλο σ΄ενα κακομοίρη που ξεπαγιάζει σ΄ενα πεζοδρόμιο. Η υπέρτατη πράξη κοροϊδίας. Φυσικά ο φουκαριάρης θα δεχτεί οτιδήποτε του δώσει, γιατί πεινάει, κρυώνει, πεθαίνει. Αλλά η αίσθηση ότι αυτός ο καλοζωισμένος με ήσυχη συνείδηση νοιώθει εσωτερική ικανοποίηση ότι έπραξε το καθήκον του σαν άνθρωπος με αηδιάζει.

Ιδιωτικοποιήσεις: Χορός δισεκατομμυρίων με θύμα τους εργαζόμενους


Ελευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Tου Λεωνίδα Βατικιώτη
Πριν, 6 Iανουαρίου 2013

Η συγκεκριμένη ερώτηση θα μπορούσε να αποτελέσει μνημείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης και βίαιης απόσπασης συναίνεσης από τους συμμετέχοντες σε έρευνα στη βάση μιας διατύπωσης που προδιαθέτει θετικά τον συμμετέχοντα, χώρια του ότι αποκρύπτει ουσιώδεις πληροφορίες: «Είστε υπέρ ή κατά των αποκρατικοποιήσεων και γενικότερα της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου ως μέσου αντιμετώπισης της κρίσης;».

Οι εφιαλτικές διαστάσεις του καπιταλιστικού ονείρουτου Αντώνη Αγγελή

Υπάρχουν πάρα πολλές λέξεις που αποδίδουν την απανθρωπιά, την εκμετάλλευση, την αδικία, την εξαπάτηση, την αναξιοπρέπεια, απ’ όλες όμως ο καπιταλισμός είναι η αντιπροσωπευτικότερη, γιατί περιλαμβάνει όλες αυτές τις έννοιες μαζί. Το κακό είναι ότι ο καπιταλισμός πέρα από απλός όρος, είναι το οικονομικό αυτό σύστημα που αιώνες τώρα καθορίζει την κοινωνικό-πολιτική πραγματικότητα των λαών. Μια επικείμενη κατάρρευση του καπιταλισμού θα σήμαινε την ταυτόχρονη κατάρρευση ολόκληρου του γνωστού μέχρι τώρα κόσμου για τον άνθρωπο, ολόκληρης της πραγματικότητάς του. Κάτι τέτοιο φαίνεται να προμηνύουν ορισμένες από τις φράσεις που ακούγονται όλο και πιο συχνά τελευταία, όπως: «το οικονομικό μοντέλο καταρρέει», «το οικονομικό σύστημα και οι πολιτικές που το στηρίζουν αποτυγχάνουν». Τέτοιες διατυπώσεις γεννούν σίγουρα ένα πλήθος προβληματισμών, όπως εξίσου σίγουρα εγείρουν οράματα, φόβους και ψευδοδιλήμματα.

Και εσάς τι σας νοιάζει για το ΚΚΕ;


  Αριστερο blog
 

Παναγιώτης Μαυροειδής
Αν κάνει κάποιος ένα ιντερνετικό zapping αυτές τις μέρες σε αριστερές εφημερίδες, sites, blogs,επίσημα και ανεπίσημα, θα βρει οπωσδήποτε ένα σχόλιο ή άρθρο σχετικό με τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το επικείμενο συνέδριο του Κόμματος.

HUFFINGTON POST: ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣnarkomaneis-300x195Το ρεπορτάζ έγινε για λογαριασμό της Huffington Post από την Φραγκίσκα Μεγαλούδη σε συνεργασία με τον φωτορεπόρτερ Δημήτριο Μπούρα και είναι το προϊόν διεξοδικής δουλειάς στους δρόμους της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών.
Είναι ένα κρύο απόγευμα του χειμώνα και η Μαρία διορθώνει το μακιγιάζ της μπροστά από μια λαμπερή βιτρίνα, στο κέντρο της Αθήνας. Η Μαρία, μια περιστασιακή εργάτρια του σεξ, είναι 27 ετών, αλλά η χρήση ναρκωτικών και η ζωή στους δρόμους την έχουν κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη.

Επάγγελμα: "αγανακτισμένη κάτοικος"Η νέα επαγγελματίας «αγανακτισμένη κάτοικος» των ελληνικών ΜΜΕ

Το πρωί της περασμένης Κυριακής [06.01.13], στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», φιλοξενούνταν ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χρήστος Καραγιαννίδης, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του.

Στο απέναντι τηλεοπτικό παράθυρο, όπως διαβάζουμε σε δημοσίευση του Jungle Report, μια «τυχαία» κάτοικος της περιοχής ονόματι Ελένη Παπαδοπούλου, καταγγέλλει τις «αθλιότητες» της κατάληψης στη Βίλλα Αμαλίας.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο-απόσπασμα...

«Αν ο λαός δε θέλει…»vasiliki sioutiTης Βασιλικής Σιούτη
Πηγή : Thepressproject
Εδώ και λίγες μέρες μια φράση τριγυρνάει συνεχώς στο μυαλό μου: «Αν ο λαός δε θέλει…». Ήταν η κατακλείδα μιας συζήτησης με το Γιώργο Χουρμουζιάδη, καθηγητή του ΑΠΘ, ο οποίος δεν έκρυβε την απαισιοδοξία του: «Αλλαγές μπορούν να υπάρξουν μόνο αν ο λαός ξεσηκωθεί, ή πιέσει να προκύψουν, ή αναγκάσει αυτούς που μπορούν να τις προκαλέσουν» είπε στην κουβέντα αυτή και πώς να διαφωνήσει κανείς μαζί του; Θυμήθηκε και το νόμο Γιαννίτση που αναγκάστηκε να πάρει πίσω, τότε που σημειώθηκε, ίσως, η τελευταία νίκη των εργαζομένων, χάρη στη μαζική λαϊκή αντίδραση.