#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Έλληνας Εφοπλιστής: “Αμάρτησα για τις φοροαπαλλαγές μου”

Δηθεν

Ελληνικός Εφοπλισμός, η πιο κρατικοδίαιτη διαχρονική μπίζνα
Από την επίσημη ένταξη σε μηχανισμούς μνημονίων η πολιτική λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Σε άλλο άρθρο για την εσωτερική υποτίμηση της εργασίας έχει αποδειχθεί με στοιχεία πώς οι πολιτικές φτωχοποίησης έχουν οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις εισοδήματος και πραγματικής υπαγωγής κομματιών της κοινωνίας σε καθεστώς χρεοκοπίας. Μια από τις πολιτικές που το κράτος χρησιμοποιεί για την επίθεση στα εισοδήματα της κοινωνίας αναφέρεται στην αύξηση φορολογικών συντελεστών και την απάλειψη στοιχειωδών φοροαπαλλαγών που προστάτευσαν τα κοινωνικά ασθενέστερα στρώματα από φορομπηχτικές εκστρατείες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η κυνική μεταβολή της φοροαπαλλαγής τέκνων σε τεκμήριο εισοδήματος, το αφορολόγητο για ένα ύψος εισοδήματος, η αφαίρεση από το φορολογητέο εισόδημα των ασφαλιστικών εισφορών και δαπανών για υπηρεσίες υγείας κτλ.

Καλή χρονιά!!
Το Λάβαρο του 2013!!

ΚαθάρματαΚΙΜΠΙ

Ολίγη ετυμολογία, εμπνευσμένη από τον πόλεμο της λίστας και αντλούμενη από τα λεξικά του Δημητράκου και του Σκαρλάτου.

Τα νοσοκομεία που δέχονται ανασφάλιστους και άστεγους

  Σεισαχθεια


Οδηγίες για την περίθαλψη άστεγων και εξυπηρέτηση ανασφάλιστων ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

Στο 2013, χωρίς ζώνη ασφαλείας

  inprecor

Γιάννης Κιμπουρόπουλος    Από το  e-dromos 29/12/2012
Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταδώσει ένα κλίμα αισιοδοξίας για τη χρονιά που έρχεται. Συνεπικουρείται και από τους εταίρους – δανειστές σ’ αυτό, ιδιαίτερα από τη γερμανική ηγεσία με την οποία έχει σχεδόν επισημοποιήσει τη «δορυφορική» της σχέση. «Τα χειρότερα είναι πίσω μας», είπε ακόμη και ο συνήθως στριφνός Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας ωστόσο την αποτελεσματικότητα της παιδαγωγικής τιμωρίας στην οποία επιβλήθηκε στην Ελλάδα: «Η κυβέρνηση στην Αθήνα γνωρίζει ότι δεν μπορεί να έχει υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις από τα άλλα κράτη-μέλη του ευρώ. Για αυτό και κάνει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε προ ημερών.

Ο Τάκης Φωτόπουλος στην εκπομπή "Αντιθέσεις" - 28/12/2012

Παρέμβαση του Τάκη Φωτόπουλου στην εκπομπή "Αντιθέσεις" με τον Γ. Σαχίνη, στο ΚΡΗΤΗ TV (28/12/2012), για την πολιτική επισκόπηση των εξελίξεων του 2012 στην Ελλάδα και παγκόσμια, τις προοπτικές στο 2013 και τη σημασία της Αυτοδύναμης Οικονομίας για ρήξη με την παγκοσμιοποιημένη οικονομία της αγοράς (Νεοφιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση). Η δημιουργία Λαϊκών Μετώπων με ενώσεις Αυτοδύναμων Οικονομιών είναι σήμερα η μόνη βιώσιμη και λαϊκή λύση για έξοδο από την καταστροφική κρίση.

Ευτυχώς δεν γίναμε Αργεντινή...


Η δίκη του The Mall και η ομερτά των ΜΜΕΕίναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της τελευταίας 20ετίας – και το πιο κρυφό.
Ίσως γιατί σε αυτό εμπλέκονται δύο πρωθυπουργοί, επτά υπουργοί και ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο.
Η υπόθεση του Mall Athens, του… «μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης», επρόκειτο να εκδικασθεί σε τελευταίο βαθμό από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 8 Μαΐου. Αλλά για μία ακόμα φορά η υπόθεση πήρε αναβολή.
Μυστηριωδώς (;), ακόμα και η ύπαρξη της δίκης αποσιωπείται από τα ΜΜΕ.
Όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και 9 χρόνια που το σκάνδαλο του Mall βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν έχουν το θεό τους! Το κερασάκι στη τούρτα της ακραίας ταξικής οικονομικής πολιτικής

Διαδώστε το!

Δεν πιστεύατε μέχρι τώρα ότι έχει καταργηθεί φόρος, έ;
Ιδού λοιπόν:

Του Σπύρου Δημητρέλη

Και όμως υπάρχει φόρος που στην εποχή του μνημονίου καταργήθηκεΕίναι ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης που επιβαλλόταν σε ΙΧ υψηλού κυβισμού, σκάφη αναψυχής και αεροσκάφη. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος φόρος είναι μια από τις εφεδρείες του υπουργείου Οικονομικών για την περίπτωση που υπάρξουν μεγάλες αποκλίσεις από τους στόχους του νέου προϋπολογισμού αναφορικά με τα κρατικά έσοδα.

Η μπαλάντα του έμπορα


Η Χώρα έχει σωθεί!!

Πολιτικο Κορακι

 Οταν...
1) Παραχωρείται μέρος, ή και το σύνολο, της Εθνικής Κυριαρχίας
Ανεξαρτησίας.

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΤο 1998, ο ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλά Οτσαλάν έπαιρνε την πτήση των Συριακών Αερογραμμών Δαμασκός-Στοκχόλμη, με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, όπου και αποβιβάστηκε. Στο Ελληνικό έσπευσε ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Σταυρακάκης. Ο Οτσαλάν ζήτησε πολιτικό άσυλο και ο Σταυρακάκης απήντησε: «Σου απαγορεύω να ζητήσεις». ‘Ετσι άρχισε ο πολύμηνος και «πολυεθνικός» Γολγοθάς του αρχηγού των Κούρδων ανταρτών που κατέληξε σε ένα ακόμα πιο απίστευτο «ελληνικό κεφάλαιο».


Ο Δωσιλογισμός ως Πράξη «Ευθύνης» και Διεθνισμού


Η κυβερνητική τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις- βρισκόμενη σε διατεταγμένη υπηρεσία, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών παρά του λαού της χώρας. Η παράδοση της οικονομικής πολιτικής στους δανειστές, συνοδεύτηκε από απροκάλυπτη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και από καλλιέργεια κλίματος τρομοκράτησης και ηττοπάθειας του ελληνικού λαού, ενώ σταδιακά αποκαλύπτεται ότι η μεθοδευμένη υπαγωγή της χώρας σε μη νομιμοποιημένα δημοκρατικά όργανα όπως το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, συντελέστηκε σε αγαστή συνεργασία με δυνάμεις που επιβουλεύονται την αρπαγή του εθνικού πλούτου.

Οι κομιστές του αυταρχισμού

  eagainst
Ο Νεοφιλελευθερισμός, οικονομική θεωρία που, αρχικά, προτάχθηκε από την σχολή του Σικάγο και τον Μίλτον Φρίντμαν, είναι μια από τις αντικοινωνικές ιδεολογίες που δεν έχει τη δυνατότητα να πείσει τις μάζες μέσω της ειλικρινούς κατάθεσης επιχειρημάτων και του καθαρού λόγου.

 Παρότι έχει καθιερωθεί ως η ηγεμονική ιδεολογία στο Δυτικό κόσμο, δύσκολα θα εντοπίσει κανείς ακόμα και εντός της αστικής τάξης (ή των ψηφοφόρων των κυρίαρχων αστικών κομμάτων που συνήθως προέρχονταν από τα μεσαία στρώματα), πολλούς πολίτες που να αυτοπροσδιορίζονται ως νεοφιλελεύθεροι. Ούτε βέβαια υπάρχει (ή θα μπορούσε να υπάρξει) κάποιο κίνημα (με την έννοια της πηγαίας έκφρασης ενός κομματιού της κοινωνίας) που να προτάσσει την αυτορυθμιζόμενη αγορά, την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, την σταδιακή μετάλλαξη του ανθρώπου σε homo economicus. 

Έφαγε το μπερντάκι του ο μνημονιακός δήμαρχος… Επίθεση στον Καμίνη στην Τεχνόπολις-Γκάζι

  athens.indymedia  μεσω sibilla
Πριν μισή ώρα ο ρουφιανος-δήμαρχος δεκανίκι της μπατσοσυμμορίας του Δένδια πήρε μια δόση απο αυτό που του αξίζει όταν εντοπίστηκε απο ομάδα συντρόφων στο Γκάζι.
Οι σύντροφοι επετέθηκαν στην αρχή φραστικά αλλά στη συνέχεια με αρκετές ψιλές ενώ του έγινε σαφές το μήνυμα για την αφορμή της επίθεσης εναντίον του.
Οταν λέμε  Η Βίλλα θα γίνει ο...

Aλλο συμφορά και άλλο κακούργημα...

Δραση Τωρα
Σε μιαν αναπάντεχη συμφορά (σεισμό, φωτιά, πλημμύρα, λοιμό, ξενική εισβολή και κατοχή) οι άνθρωποι σφίγγουμε τα δόντια και υπομένουμε. Ξυπνάνε απρόσμενες δυνάμεις αντοχής, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αποδείχνεται πολυμήχανο. Oχι ανώδυνα ούτε χωρίς θύματα - η συμφορά έχει κόστος ανθρώπινες ζωές, είναι πάντοτε απειλή θανάτου. Aλλά έχει τη «λογική» ότι ξεπερνάει τις δυνατότητές μας να την αποτρέψουμε, γι' αυτό και χαλυβδώνει το πείσμα μας, η ψυχή αντιστέκεται.

Τα κοινά ως ένα όραμα μετασχηματισμού – Πέρα από την αγορά και το κράτος

 Εργατική Εφημερίδα δράση


Των David Bollier και Silke Helfric
Εδώ και γενιές το κράτος και η αγορά έχουν αναπτύξει μια τόσο στενή σχέση συμβίωσης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτού που θα μπορούσε να ονομαστεί το δυοπώλιο της αγοράς και του κράτους. Και τα δυο τους είναι έντονα προσηλωμένα σε ένα κοινό όραμα τεχνολογικής προόδου και ανταγωνισμού της αγοράς, μέσα στα πλαίσια ενός φιλελεύθερου και κατ’ όνομα δημοκρατικού πολιτεύματος που περιστρέφεται γύρω από την ελευθερία και τα δικαιώματα του ατόμου. Αγορά και κράτος συνεργάζονται στενά και έχουν χτίσει από κοινού μια ολοκληρωμένη κοσμοθεωρία -στην πραγματικότητα, μια πολιτική φιλοσοφία και πολιτισμική επιστημολογία- με το κάθε μέρος να παίζει συμπληρωματικό ρόλο για τη θέσπιση των κοινών τους ουτοπικών ιδεωδών της ατέρμονης ανάπτυξης και της ικανοποίησης των καταναλωτών.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

  Αδεσποτος
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ.
 

Πολλοι συναγωνιστες και φιλοι του Κινηματος Δεν Πληρωνω συγκεντρωθηκαν και εδωσαν αιμα για να εμπλουτισουμε την τραπεζα αιματος του Κινηματος. Το αιμα που συγκεντρωθηκε θα διακινηθει με την παρακατω (αυτονοητη) λογικη:

Μαζί τα φάγαμε;

     Να όμως τι δείχνουν οι φωτογραφίες – ντοκουμέντα


 

Οι πετρελαιάδες, η κυβέρνηση και τα τζάκια

To Ποντίκι
g1357130571
Της Βάλιας Μπαζού
Γιατί ξαφνικά η κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακάλυψαν τα αιωρούμενα σωματίδια; Γιατί ξαφνικά το νέφος έγινε πρωτοσέλιδο; Γιατί ξαφνικά όλοι ανεξαιρέτως οι μέχρι σήμερα απόντες που λοιδορούσαν επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις ασχολούνται με την ατμοσφαιρική ρύπανση; Μήπως τους χάλασε η σούπα;

Τέσσερα σενάρια για τους επόμενους μήνες

  Ελευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
 115719-19_27122012_02. 

Του Δ. Κωνσταντακόπουλου

 

Πηγή

Μας διηγούνται τώρα, για πολλοστή φορά, την ιστορία ότι σωθήκαμε. Kανείς παγκοσμίως δεν την πιστεύει. Το πράγμα γίνεται σταδιακά όλο και πιο παράλογο. Αλλά στην ιστορία, ο παραλογισμός δεν είναι ένδειξη διανοητικής ανεπάρκειας. Είναι η βασικότερη προϋπόθεση για να σημειωθεί μεγάλη καταστροφή και η καλύτερη ένδειξη ότι πλησιάζει. Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι. Αντιστρόφως, αυτός είναι ο κύριος λόγος που πρέπει να κάνουμε σωστή και ακριβή διάγνωση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε, έστω κι αν προκαλεί αρχικά τρόμο και απαισιοδοξία. Η ορθή διάγνωση δεν είναι ικανή, είναι όμως αναγκαία συνθήκη θεραπείας.