#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Πόσο θράσος να μιλάς στον πεινασμένο για ποιότητα ζωής; πόσο θράσος να λες στον παγωμένο να μην καίει ξύλα;

rizospastis

Ποτέ άλλοτε η ευχή των χορτάτων για «καλή χρονιά» δεν ακουγόταν τόσο σαν κακόγουστο αστείο. Όμως, έχουν δίκιο απ' τη σκοπιά τους. Πού θα βρούνε καλύτερη; Από την 1η του μήνα και για την επόμενη δεκαετία - αν δεν ανατραπούν άρδην τα πράγματα - καθένας που θα πιάνει δουλειά θα έχει μισθό 580 ευρώ μεικτά, δηλαδή κοντά στα 3 ευρώ την ώρα, όταν η Κίνα τρέχει ήδη προς τα 6 ευρώ την ώρα. Μ' αυτούς τους όρους θα 'ναι πράγματι μια καλή χρονιά για τους καπιταλιστές. Καλή χρονιά θα 'ναι ειδικότερα για τους μεγαλοεργολάβους.

Από τον Καιάδα του 2012 στα Τάρταρα του 2013
Του Γ. Δελαστίκ
ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ
Εφιαλτική χρονιά θα είναι για τους Έλληνες το 2013, παρά τα κυβερνητικά φληναφήματα περί ανάπτυξης, επενδύσεων και αισιοδοξίας. Το 2013 θα είναι πολύ χειρότερο από το αποτρόπαιο 2012, καθώς θα συνεχιστεί η συρρίκνωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, η φορολογική λεηλασία τους, η επέκταση της ανεργίας, η καταβαράθρωση του ΑΕΠ της χώρας, η αύξηση του δημόσιου χρέους, το κλείσιμο ολοένα περισσότερων επιχειρήσεων.

Ευτυχισμένο το 2014

Ελευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
ilias.karavoliasΤου Ηλία Καραβόλια
Οι γιορτές προσφέρονται για αισιοδοξία, ευχολόγια ,διαγγέλματα και τόνωση του εθνικού αλλά και του ευρωπαικού μας φρονήματος.Ακούμε τον Πάπα να επιτίθεται στην ρίζα του προβλήματος( μίλησε για αδίστακτο χρηματο-καπιταλισμό),ενώ ο Ιταλός πρόεδρος μιλάει για τους ανέργους και την άμεση ανάγκη να ανοίξουν δουλειές και ο Γάλλος πρόεδρος επιμένει στο πώς να πληρώσουν περισσότερα αυτοί που έχουν περισσότερα( δεν συμμερίζεται προφανώς την άποψη Πάγκαλου οτι όλοι μαζί τα φαγαμε).

Ποιες τράπεζες κρατάνε στη ζωή με δάνεια € 164 εκατ. την Πήγασος Εκδοτική


418077_557367080957254_481174237_n
Πηγή :  FMVOICE
Αναδημοσίευση : thepressproject
 Μπορεί οι εταιρείες να ασφυκτιούν από ρευστό και να βρίσκουν «κλειστές» τις πόρτες των τραπεζών, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με την βαθιά ζημιογόνο και υπερφορτωμένη με δάνεια, εκδοτική εταιρεία της οικογένειας Μπόμπολα.
Ο λόγος για την Πήγασος Εκδοτική Α.Ε., που βρίσκεται αυτή την περίοδο σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά ποσού 9,375 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει μέρος της κεφαλαιακής τρύπας του ομίλου και να ενισχύσει την προβληματική ρευστότητα.

Δουλεμπόριο στις φυλακές

  Το Ποντίκι


Δεν πρόκειται για φθηνή εργασία. Δεν πρόκειται για μαύρη εργασία. Πρόκειται καθαρά για σύγχρονη δουλεία, με την ευχή του… νόμου. Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το καθεστώς «εργασίας» στο οποίο υπόκεινται οι κρατούμενοι στις ΗΠΑ όπου οι φυλακές έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη δεξαμενή εξευτελιστικά φθηνού ανθρώπινου δυναμικού που παράγει ολοένα και μεγαλύτερα κέρδη για πολυεθνικές κάθε είδους.

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣΠληροφορία και υποκειμενικότητα

Η Λεσχη
του Γ. Ανδρούτσου
Θα ήθελα να εκθέσω μερικούς προβληματισμούς έχοντας ως αφορμή μια εκδήλωση της πρωτοβουλίας ενάντια στο ευρώ κ την ΕΕ στην ανατολική αττική. Η προσέλευση του κόσμου, όπως και η συμμετοχή, ήταν η αναμενόμενη και ίσως λίγο μεγαλύτερη,  ωστόσο δεν θα την χαρακτήριζα ικανοποιητική, αν όχι αναντίστοιχη, με τα όσο τραγικά βιώνει το σύνολο του πληθυσμού εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. θα προσπαθήσω λοιπόν να δώσω μια ερμηνεία αυτού του φαινομένου γενικεύοντας τις σκέψεις  μου στο σύνολο παρόμοιων εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν σαν στόχο την ενημέρωση για θέματα που άπτονται των πραγματικών αιτιών της πολύπλευρης κρίσης που ζούμε σήμερα.

Η σκανδαλολογία του ΣΥΡΙΖΑ και η "κάθαρση" του ΔΝΤ

Νεος Απεργοσπαστης

Ο εισαγγελέας της κάθαρσης κατά τον
ΣΥΡΙΖΑ και τους λοιπούς αντιμνημονιακούς 

 Ένα γνωστό υπνωτικό κατακλύζει τις τελευταίες μέρες την πολιτική ζωή και το δημόσιο λόγο. Η ακατάσχετη σκανδαλολογία, τα αστυνομικά σενάρια και οι γνωστές φανφάρες περί κάθαρσης. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτή τη φόρα μαζί με τα ΜΜΕ το χορό σέρνει και ένα κόμμα που αυτοαποκαλείται "αριστερό", ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η σκανδαλολογία είναι ειδικά από το 1989 και μετά η πιο σταθερή συνισταμένη του πολιτικού λόγου των αστικών κομμάτων. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει λίβελους εναντίον της διαπλοκής και της διαφθοράς και μανιφέστα υπέρ της κάθαρσης με τα γνωστά πάντα αποτελέσματα.

2013: Η εφορία θα «χτυπήσει»… 13 φορές

    Δραση Τωρα

Φορτωμένος με 13 φορολογικές αλλαγές -οι οποίες στη συντριπτική τους πλειονότητα παίρνουν παρά δίνουν- έρχεται ο νέος χρόνος για 8,5 εκατ. φορολογούμενους. Η πρώτη κρυάδα θα φανεί στην καταβολή μισθών και συντάξεων τον Ιανουάριο, οπότε τίθεται σε ισχύ η νέα μηνιαία παρακράτηση φόρου, η οποία είναι ευνοϊκή μόνο για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα και δεν έχουν παιδιά.


ΕΜΦΥΛΙΟΣ Ή ΕΞΕΓΕΡΣΗ;

Χαρρυ Κλυνν


Άστραψε και βρόντηξε η εντεταλμένη δημοσιογραφία για να τρομοκρατήσει τον κόσμο βαφτίζοντας κάθε μορφή αντίστασης στην εξαθλίωση ως ..εμφύλιο (!) και κάθε δίκαιη αγανάκτηση ως ..λιντσάρισμα.. Η πιο ασυνείδητη και δωσίλογη δημοσιογραφία της Ευρώπης, που ψήφισε-στήριξε (το ίδιο και χειρότερο είναι) όχι μία αλλά τρεις φορές την καταδίκη της χώρας και εξαθλίωση του λαού της, δεν χόρτασε ακόμα.. Άστεγοι κείτονται στους δρόμους, άλλοι βυθίζονται στους σκουπιδοτενεκέδες για να φάνε, άλλοι δεν αντέχουν και αυτοκτονούν καθημερινά, οι ξένοι δημοσιογράφοι μιλούν πλέον για ανθρωπιστικό ζήτημα στην Ελλάδα και η ντόπια δημοσιογραφία συνεχίζει να τρομοκρατεί για δήθεν «εμφυλίους», « λιντσαρίσματα» και άλλες τέτοιες εμφυλιοπολεμικές μαλακίες...

Μάνα φύση...


Η κοινωνία ενάντια στο κράτος

risinggalaxy

του pierre clastres
Οι πρωτόγονες κοινωνίες είναι κοινωνίες χωρίς κράτος: αυτή η πραγματολογική κρίση, σωστή καθεαυτή, υποκρύπτει στην πραγματικότητα μια γνώμη, μια αξιολογική κρίση, η οποία κλονίζει παρευθύς τη δυνατότητα να συσταθεί μια πολιτική ανθρωπολογία ως αυστηρή επιστήμη. Αυτό που στην ουσία δηλώνεται είναι ότι οι πρωτόγονες κοινωνίες στερούνται κάτι -το κράτος- το οποίο, όπως και σε κάθε άλλη κοινωνία -τη δική μας, λόγου χάρη- τους είναι απαραίτητο. Επομένως, οι κοινωνίες αυτές είναι λειψές, δεν είναι εντελώς αληθινές κοινωνίες -δεν είναι εκπολιτισμένες- υπάρχουν βιώνοντας, οδυνηρά προφανώς, μια έλλειψη -την έλλειψη του Κράτους- την οποία πασχίζουν, μάταια πάντα, να καλύψουν.

Μικρός λαός και πολεμά… δίχως σπαθιά και βόλια… για όλου του κόσμου το ψωμί… το φως και το τραγούδι…

Κάτω τα χέρια από τη Συρία!

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν μέλος του Δ.Σ του ΟΤΕ μέχρι το 2004...


«Ελεύθερη αγορά» αλά καρτ

inprecor


Το 2013 φέρνει την Άνοιξη και τη νομοθέτηση του κατώτερου μισθού. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει ότι και τυπικά πλέον οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα θα υπαχθούν στο καθεστώς της λιτότητας. Το σπουδαιότερο είναι άλλο όμως. Το γεγονός αυτό είναι η πιο τρανή απόδειξη της ιδεολογικής χρεοκοπίας της «ελεύθερης οικονομίας» και ειδικότερα του νεοφιλελευθερισμού. Στην πραγματικότητα με αυτή την ενέργεια ομολογείται ότι δεν υπάρχει «ελεύθερη αγορά». Επί της ουσίας η οικονομική κρίση ξεγυμνώνει τον ίδιο τον καπιταλισμό απ’ τα όποια φύλλα συκής είχε πριν απ’ αυτή.

Oι θέσεις του ΚΚΕ για το 19ο συνέδριο: Το ΚΚΕ αποποιείται την ιστορία του


564964 154455181367683 1917136090 n

Του  Κώστα Παπουλή
Το ΚΚΕ έδωσε στην δημοσιότητα τις θέσεις του για το 19ο συνέδριο του. Σίγουρα, είναι κατανοητές και απολύτως σαφείς. Κανείς, δεν μπορεί να τις χαρακτηρίσει θολές, όπως αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίθουν από την σύγχυση των ευρωαυταπατών.

Η Συμμορία των Τριών

Αναμνηστική φωτογραφία...


Δωδώνη : Αρχίσανε τα όργανα...

Δημητρης Αργυρος     ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου

Λαέ της Ηπείρου,
Όσοι δώσανε με συνέπεια τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ είχανε προειδοποιήσει για της συνέπειες της ιδιωτικοποίησης σε βάρος των κτηνοτρόφων της περιοχής.
Για πρώτη φορά από το 1964 δεν ανακοινώθηκαν τιμές για τη νέα χρονιά. Δεν δόθηκαν τα πριμ ως εκκαθάριση, ούτε φυσικά οι προκαταβολές που έπαιρναν οι παραγωγοί.

Αφιέρωμα του Guardian στο εναλλακτικό τοπικό νόμισμα του Βόλου


Αδεσποτος


Στην υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων αγοράς προϊόντων εστιάζει δημοσίευμα της Guardian, σημειώνοντας πως ανά περιοχές οι Έλληνες εγκαταλείπουν το ευρώ και συστήνουν τοπικά νομίσματα και δίκτυα ανταλλαγών.

«Στο Βόλο, την πόλη-λιμάνι που σφύζει από ζωή στους πρόποδες του Πηλίου, στην καρδιά της πιο εύφορης πεδιάδας της Ελλάδας, οι ντόπιοι επινόησαν ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας, υιοθετώντας τη δική τους εναλλακτική νομισματική μονάδα πίστωσης, την ΤΕΜ», αναφέρει η βρετανική Guardian.

Διαδήλωση στην Αθήνα 12.01.2013

Το Σάββατο 12-01-2013 διαδηλώνουμε στην Αθήνα ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής.
 Διαδηλώνουμε για τα δάση, τη γη και το νερό.
Προπύλαια 11:00 π.μ.

REUTERS: Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ

Ελευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση      πηγή: tvxs.gr

kafes-300x168
Ο Έλληνας συνταξιούχος Γιώργος Βαγγελάκος, που ήδη μοχθεί με την λιτότητα, τώρα θα δει το εισόδημά του να συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο από το νέο έτος. Ρεπορτάζ της Deborah Lutterbeck για το Reuters.
O Γιώργος Βαγγελάκος μπορούσε απλώς να τα βγάζει πέρα με μια σύνταξη των 650 ευρώ – ή περίπου 850 δολαρίων τον μήνα. Στη συνέχεια, η οικονομική κρίση έπληξε την Ελλάδα.

Όταν δεν έχουμε νέα, αναμασάμε τα παλιά

     Οιστρος

του Λευτέρη Ριζά
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλ. Τσίπρας γύρισε από την επίσκεψη του σε χώρες της Λατινικής Αμερικής – όπου πήγε για να ενημερωθεί πώς κατάφεραν κι αντιμετώπισαν την δική της κρίση η κάθε μια – υποτίθεται πιο σοφός, με φρέσκες ιδέες. Με περισσή λαχτάρα και κάποια περιέργεια, περιμέναμε να τις μάθουμε, να τις μοιραστεί μαζί μας, διαφωτίζοντας.. Για να προσανατολιστούμε κι εμείς σχετικά με το τι και πώς πρέπει να κάνουμε για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο. Αυτά που μας λένε οι ευρωπαίοι φίλοι μας – οι δανειστές μας και οι πολιτικοί εκπρόσωποι τους – όπως και οι ηγέτες των κομμάτων της σημερινής κυβέρνησης, δεν μας πείθουν. Γι αυτό είμαστε έτοιμοι να ρουφήξουμε και την τελευταία σταγόνα των νέων σκέψεων και προτάσεων που θα μας καταθέσει ο κοσμογυρισμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

* Ποιά χαμένη Ατλαντίδα και μαλακίες;.. *