#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

ερωτευτείτεΕρωτευτείτε αυτόν που έγραψε: «Το αληθές απόβαρον ενός ανθρώπου ισούται με τις αγάπες, τον οίκτο και την αηδία που ένιωσε στη ζωή. Δύο μεγάλες αδικίες εγνώρισα: την φτώχια και την ερωτική καταφρόνια

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

“Ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο”... Φιλανθρωπία και αλληλεγγύη

  Εφημεριδα ΔΡΑΣΗ


του Γιώργου Λιερού
Η φιλανθρωπία είναι μια θεμιτή πρακτική όταν γίνεται ιδιωτικά, στα κρυφά από τον καθένα μας, όταν επιτελείται από την εκκλησία, ένα τζαμί, μια συναγωγή. Η φιλανθρωπία είναι πρόστυχη όταν γίνεται από μια πολιτική οργάνωση. Γιατί; Τι ξεχωρίζει την αλληλεγγύη από την φιλανθρωπία;
Μιλώντας για σχέσεις που βρίσκονται εκτός αγοράς και για τις ανάγκες αυτής της συζήτησης ας ξεχωρίσουμε τις ανταλλαγές γενικά (με τον τρόπο που ορίζει τον όρο ο Λεβύ Στρως, όχι ειδικά ανταλλαγές εμπορευμάτων αλλά ανταλλαγές λέξεων, συζύγων, αγαθών, δώρων) τις οποίες χαρακτηρίζει η αμοιβαιότητα και οι συμμετρικές σχέσεις με την αναδιανομή η οποία γίνεται από ένα κέντρο εξουσίας: τον αρχηγό της φυλής, τους πρεσβύτερους, μια ισχυρή οικογένεια ή μια γραφειοκρατία.

Ανήλικοι κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας στην Αμυγδαλέζα

  athens.indymedia


Σύμφωνα με πληροφορίες ανήμερα της Πρωτοχρονιάς μπάτσος στο κρατητήριο στην Αμυγδαλέζα κλώτσησε στο στομάχι τον 11χρονο(!!) αιχμάλωτο Τζουνεντ Σουμπεχαν(καταγωγή από το Πακιστάν),ο οποίος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.Ο ανήλικος είχε ζητήσει πρίν από τον ξυλοδαρμό να πάει τουαλέτα.

Άρτος και θεάματα

   Πηγή : Cogito ergo sum  
 μεσω  Ελευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

 Ρε παιδιά, μπας και καταλάβατε τι γίνεται με την περίφημη “λίστα Λαγκάρντ” και τον πρώην “τσάρο τής οικονομίας”, τον Γιώργο “βγαίνουμε-από το-τούνελ” Παπακωνσταντίνου; Τί λέτε; Την έκανε την κουτσουκέλα ή όχι; Όντως αμάρτησε για την ξαδέρφη του ή μπας κι ο δυστυχής έπεσε θύμα πολιτικής δολοφονίας; Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται πολύ χοντρό να έκανε όλα αυτά που λένε οι αντίπαλοί του πως έκανε αυτός, ένας σοσιαλιστής υπουργός που πάλευε με όλες του τις δυνάμεις για το καλό τής πατρίδας, θυσιάζοντας ως και τον εαυτό του σ’ αυτή την προσπάθεια…

Τζόζεφ Στίγκλιτς:«Η Ευρώπη αποτελεί τον κύριο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία το 2013»

Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει τον κύριο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία το 2013, εκτιμά ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt.
"Ο πραγματικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στην Ευρώπη", γράφει αναφερόμενος στις οικονομικές δυσχέρειες της Ισπανίας και της Ελλάδας.
"Οι χώρες αυτές βρίσκονται σε ύφεση από την οποία δεν εμφανίζεται κανένα σημείο εξόδου", διευκρινίζει.

54 χρόνια Κουβανικής Επανάστασης - Μερικά από τα επιτεύγματα της

Μυρσίνη Τσακίρη
Το Κουβανικό σοσιαλιστικό κράτος στα 54 χρόνια της ύπαρξης του, έδωσε μάχη για το συνολικό όφελος και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής, σε όλους τους τομείς, του κάθε Κουβανού πολίτη μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και τη συλλογική πρόοδο.

Η Κούβα με τις πράξεις της και τα επιτεύγματα της αποτελεί όλο και περισσότερο σήμερα φωτεινό παράδειγμα για το τι μπορεί να πετύχει ένας λαός και η επαναστατική ηγεσία του, όταν παλεύει για ανώτερα ιδανικά, παρά όλα τα δεινά που έχει να αντιμετωπίσει κατά καιρούς, την προπαγάνδα, τον χρόνιο απάνθρωπο αποκλεισμό, κτλ....

Die Rettung der Griechen ist nur eine Inszenierung - «Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη»!


Με αυτό τον τίτλο δημοσιεύτηκε άρθρο της Κυριακάτικης έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας “Die Welt”, το οποίο υπογράφει ο Γερμανός δημοσιογράφος- συγγραφέας, Χένρικ Μ. Μπρόντερ. Γράφει πως η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων που αντί να βοηθά την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση. «Η Ελλάδα οδηγείται στο θάνατο μέσω της λιτότητας και μάλιστα από αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάστασή της». Δεν παραλείπει, επίσης, να κατηγορήσει τη Γερμανία για την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων στην Ελλάδα.


Τώρα Ξεσηκωνόμαστε...


 
 
Τρία ολόκληρα χρόνια ακούμε το παραμύθι της σωτηρίας της Χώρας.
Την υποχρέωση που έχουμε να υποστούμε συνεχείς και βάρβαρες
θυσίες για να σωθεί η Πατρίς...
Να κλείνουμε τα μάτια και να ανεχόμαστε οποιαδήποτε συνταγματική
ή άλλη θεσμική εκτροπή...
Να "περιορίσουμε" την υπερβολική Δημοκρατία που έχουμε...
Να συμφιλιωθούμε με τις "νέες" ιδέες/απαιτήσεις των καιρών για
Εξαθλίωση, Υποταγή,παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας και Εθνικού 
πλούτου...

Γιατί ο Βενιζέλος πρέπει να οδηγηθεί στο Δικαστήριο

venizelos-400x270
Τα κόμματα της κυβέρνησης προχώρησαν βιαστικά στο αίτημα σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.Το νέο εφεύρημα «κάθαρσης» που δείχνει Παπακωνσταντίνου, ουσιαστικά βγάζει από το κάδρο των ευθυνών τον Βενιζέλο και βέβαια όλους εκείνους που χειρίστηκαν τη λίστα (του Σαμαρά συμπεριλαμβανομένου).
Η «αβλεψία» αυτή είναι προκλητική και βέβαια συγκαλυπτική. Ο Βενιζέλος είναι ο πρώτος που πρέπει να παραπεμφθεί για ευδιάκριτους στον καθένα λόγους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με αυτό το καταγέλαστο τσίρκο του πολιτικού υπόκοσμου
Πάντα κάθε πρωτοχρονιά βιώνουμε πιο κυνικά τη φρίκη του εμπαιγμού μας: Τις ευχές του κατεστημένου και των πολύχρωμων πολιτικών μασκαράδων…

Μια απαστράπτουσα μονοφωνία…

Η «φάρα» των δημίων μας, των ευτελών καιροσκόπων, των πολιτικών απατεώνων και των «ιερατείων» της μαύρης προπαγάνδας, όλη αυτή η «φάρα», στήνει τελετουργικές φιέστες ευχών για το νέο έτος.

Στα τελευταία κατοχικά χρόνια, τα κυβερνητικά ανδρείκελα και τα κόμματα του προτεκτοράτου-Ελλάς ΕΧΟΥΝ καταληφθεί από τη φρενοβλάβεια της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.


...Π Υ Ρ κατά βούληση...

«Μαύρο» χρήμα και απόρρητο

Anemogastri Newsblog
 

Την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά η χρησιμότητα της Αριστεράς. Σε αυτό το κουρασμένο Κοινοβούλιο, όπου από καιρό έχει χάσει τις αρετές της η Δημοκρατία, ήρθε να κυρωθεί μια σύμβαση που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και την ελβετική Συνομοσπονδία «για την αποφυγή διπλής φορολογίας» στο εισόδημα, που αφορά υπηκόους των δύο χωρών.

Έλληνας φυσικός, ο καλύτερος δάσκαλος της Ευρώπης

  6μερες
 
 
Σε μία χώρα που μαστίζεται από την κρίση, υπάρχει ένας καθηγητής που ξεχωρίζει, κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.

Πρόκειται για τον πεπειραμένο καθηγητή Φυσικής Ηλία Καλογήρου, ο οποίος, όπως αναφέρει η εφημερίδα «6 μέρες», έχει βραβευτεί τρεις φορές σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς που αφορούν την καινοτομία στην εκπαίδευση, για τις μοναδικές μεθόδους του παρουσίασης των φυσικών φαινομένων με εποπτικό τρόπο.

Η Χρονιά του Λαβυρίνθου«Αν ο μόνος σκοπός που αξίζει τον κόπο κανείς να γεννηθεί είναι η λευτεριά, και μόλις γεννηθεί τού την υποθηκεύουν τα συμφέροντα, τι άλλο του απομένει παρά η επανάσταση;»
[Γ. Σκαρίμπας]


του Λεωνιδα Αποσκιτη
Το 2012 πέρασε, οι «προφητείες» πάλι διαψεύδονται, αλλά το πραγματικό τέλος του κόσμου που ξέραμε θα είναι αργό και βασανιστικό και όλο και περισσότεροι θα ρωτούν εναγωνίως «πού πάμε;» και «τι να κάνουμε;». Αυτό που μπορούμε να πούμε, διακινδυνεύοντας μία πρόβλεψη, είναι ότι ο δρόμος για το μέλλον έχει δύο κατευθύνσεις: είτε την Επανάσταση είτε ένα νέο ολοκληρωτικό Πόλεμο.

Είναι σίγουρο ότι η οικονομική κρίση έχει γίνει ο πολιορκητικός κριός μέσα στα πλαίσια μιας «στρατηγικής οικονομικής επίθεσης» ενάντια στην ύπαρξη της μεσαίας τάξης, της δημοκρατίας και των εθνικών κρατών, σε όλο τον κόσμο.

Δυο δυο στον Κορυδαλλό

Αυτές τις άγιες μέρες των εορτών, κάποιοι συνάνθρωποί μας βρίσκονται πίσω από τα σίδερα των φυλακών και δεν μπορούνε να χαρούν όπως εμείς οι υπόλοιποι, μπροστά στο αναμμένο τζάκι και στο γεμάτο τραπέζι, μ' όλα τα καλά του θεού και της παναγιάς. Βέβαια όχι όλοι εξ αυτών. Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει κοντά του τα περισσότερα μέλη της οικογενείας του και γιαυτό ο πόνος μετριάζεται. Σαν το σπίτι του δηλαδή, μόνο λιγάκι πιο άβολα. Ο κ. Ψωμιάδης γιόρτασε μετά του υιού αυτού, πράγμα που δεν είχε καταφέρει καμιά πρωτοχρονιά ως τα τώρα. Έχει κι ένα καλό ο Κορυδαλλός· φέρνει τις οικογένειες πιο κοντά. Ο κ. Λαυρεντιάδης, ο κ. Γαβαλάς και οι λοιποί προς το παρόν μόνοι, αν και ο τελευταίος το χάρηκε ιδιαίτερα μιας και είχε αρχίσει τελευταία να βαριέται τις συνήθεις εξαλλοσύνες των ρεβεγιόν. Άλλωστε, για ανθρώπους ενεργητικούς που ψάχνουν συνέχεια συγκινήσεις, ο Κορυδαλλός,, είναι όπως και να το κάνουμε μια δυνατή εμπειρία.

Έτος καταστροφής ή ανατροπής;

Το Ποντίκι


Μακράν χειρότερο του 2012 προβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι το 2013 αν συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων, αν και επιλέγουν την αισιόδοξη οπτική, σύμφωνα με την οποία το 2013 μπορεί να είναι «έτος ανατροπής».

Δεδομένου ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει την εκτίμηση ότι τους πρώτους μήνες του έτους θα επέλθει κυβερνητική κατάρρευση, οδηγώντας τα πράγματα σε ένα κρίσιμο όριο γύρω στον Μάρτιο, η χρονιά που έρχεται είναι ένα κρίσιμο κρας-τεστ και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό διότι καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή, να αντιπαρέλθει εμπόδια και παγίδες που του στήνουν οι αντίπαλοί του, ενώ έχει ζητήματα να διαχειριστεί και στο εσωτερικό του.

Η πρόβλεψη των επιτελικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το 2013 βασίζεται σε τρεις βασικούς παράγοντες:

Ναζίμ Χικμέτ

Αδεσποτος
Τούτες τις άπραγες νύχτες του χειμώνα, καθώς η ασχήμια καλπάζει πάνω σε σιδερόφραχτα άτια, κι οι λέξεις ξεκοιλιασμένες παλεύανε να συγκρατήσουνε τα σπλάχνα τους, η μνήμη πέταξε μακριά, σε καιρούς αλλοτινούς, τότε που οι βοριάδες σάρωναν της ομίχλης το πέπλο, και η Ιθάκη, ο προορισμός μας, ορθώνονταν ξεκάθαρη στο βάθος του ορίζοντα, κι ήρθε και φώλιασε μες στα γαλάζια μάτια του αγαπημένου μας Ναζίμ Χικμέτ, τα κάπως αόριστα θλιμμένα μάτια που φώτιζαν την ζωντάνια του προσώπου του, την εγκαρδιότητα του παιδικού γέλιου κι αφουγκράστηκε το τραγούδι του:

Αν η μισή καρδιά μου βρίσκεται, γιατρέ, δω πέρα
Η άλλη μίση
στην Κίνα βρίσκεται
Με τη στρατιά
που κατεβαίνει το Κίτρινο Ποτάμι
Κι ύστερα, να, γιατρέ,
την πάσα αυγή
Την πάσα αυγή, γιατρέ,
με τα χαράματα
Πάντα η καρδιά μου στην Ελλάδα ντουφεκίζεται.


-Κι η καρδιά σου, Ναζίμ Χικμέτ, ανέμιζε χρόνια, μια ματωμένη κόκκινη σημαία, έτοιμη να σκεπάσει Ανατολή και δύση και ξαφνικά σταμάτησε όπως σταματάει ο ήχος του βιολιού ύστερα από ολονύχτιο γλέντι:

Ο Ναζίμ Χικμέτ (Nâzım Hikmet, Θεσσαλονίκη 15 Ιανουαρίου 1902 - Μόσχα 2 Ιουνίου 1963) ήτανΤούρκος ποιητής και δραματουργός, τα έργα του οποίου μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες. Υπήρξε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας. Πέθανε στην Μόσχα από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 61 ετών.

“μπορώ να προσλάβω τη μισή εργατική τάξη και να τη διατάξω να σκοτώσει την άλλη μισή”
φίλες και φίλοι, καλημέρες

Ο Τζέι Γκόουλντ* (Jay Gould, 1836-1892) ήταν χρηματιστής και μεγαλομέτοχος της Εταιρείας Σιδηροδρόμων στις ΗΠΑ. Ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι μπορούσε να προσλάβει τη μισή εργατική τάξη και να τη διατάξει να εξοντώσει την άλλη μισή. Θα σχηματίζαμε την εντύπωση ότι η υλοποίηση αυτής της καταπληκτικής ιδέας του Κυρίου επρόκειτο να αργήσει (Α” και Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος). Η ιδέα επανεμφανίζεται στις μέρες μας: ο νεοφιλελευθερισμός παίρνει τη σκυτάλη από τον ναζισμό και θα την παραδώσει πάλι στον ναζισμό. Η μισή εργατική τάξη που συνδέει την τύχη της και το μέλλον της με το ισχυρό Κράτος και τον ισχυρό Κύριο, καπιταλιστή της παραγωγής και του χρήματος, θα στραφεί εναντίον της άλλης μισής που θα πεταχτεί με τις κλοτσιές από τους χώρους της παραγωγής και της κρατικής προστασίας, μέσω της σταδιακής κατάργησης του κοινωνικού μισθού (επιδόματα ανεργίας, οικογένειας, συντάξεις).

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΑΛΛΑ Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΤΑΝΚΣΗ ανάρτηση (Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012) από την ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ του κειμένου από το ακραία μιλιταριστικό και πολεμοκάπηλο defencenet.gr, θεωρούμενο από πολλούς Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, με τίτλο «Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τα δωρεάν Μ1Α1 ABRAMS, MLRS και Blackhawk» είναι μια πραγματική πρόκληση.

Απέναντι στην λαική οικογένεια που εξαιτίας της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ, αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, αδυνατεί να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά της και βλέπει χιλιάδες από αυτά να υποσιτίζονται και να λιποθυμούν μέσα στις σχολικές αίθουσες.

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ….

του Λευτέρη Ριζά          /      Οιστρος


Ακούγοντας ή διαβάζοντας τα όσα λένε οι αρχηγοί των κομμάτων της τρικομματικής κυβέρνησης - αλλά και οι δημοσιογράφοι τους, οι οικονομολόγοι τους, οι διεθνείς αναλυτές τους κλπ κλπ – για το πώς και γιατί βρισκόμαστε στο κατώφλι της εξόδου από την κρίση, για το πώς και γιατί η Ελλάδα – κι όχι μόνο – μπαίνει στο δρόμο της ανάκαμψης, πάντα βέβαια με σκληρή δουλειά και πιστή εφαρμογή των εντολών των δανειστών μας, σκέφτομαι πως υστερούν απελπιστικά απέναντι στην εκκλησία, τις θρησκείες γενικά και ειδικά τον Χριστιανισμό.


2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Αδεσποτος
hope
Tο 2012 βρίσκεται λίγες ώρες πίσω, ή καλύτερα το 2013 είναι νέο, μόνο λίγων ωρών. Αναμφισβήτητα η προηγούμενη χρονιά ήταν πολύ δύσκολη. Παλέψαμε όμως και αντέξαμε. Η κρίση δεν με λυπεί καθόλου κι αυτό γιατί έδωσε την ευκαιρία για εκκαθάριση σε οτιδήποτε περιττό.
Περιττά πράγματα πετάχθηκαν, περιττές συνήθειες κόπηκαν, περιττοί άνθρωποι μπήκαν στην άκρη. Όλες οι πλαστικές αξίες και προτεραιότητες, όλα όσα κρατούσαν το ψέμα ζωντανό γύρω μας, ευτυχώς αργά και βασανιστικά καταρρέουν. Όσο αφορά τους ανθρώπους το έγραφα κι εδώ. Αρκετά άτομα τα έχασα, αν και τα θεωρούσα φίλους. Έβγαλαν το προσωπείο, όταν τα πράγματα ζόρισαν. Άλλοι αποδείχθηκαν κρυφοφασίστες, που η τόνωση των άκρων τους έδωσε τον χώρο για να εκφραστούν. Άλλοι μην έχοντα προσωπικό όφελος απλά χάθηκαν ως σκιές, υποκρινόμενοι ή αδιάφοροι.

Η λιτανεία του ευρώ και η σημασία του εθνικού νομίσματος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Ας αφήσουμε προς στιγμή τον κ. Σαμαρά να ψάχνει εναγωνίως την ανάπτυξη στα αποκαΐδια της ευρωκρατούμενης Ελλάδας, τον κ. Βενιζέλο να ψάχνει για το κόμμα του, τον κ. Κουβέλη να ψάχνει από πού να κρατηθεί, τον κ. Τσίπρα να το παίζει παράγοντας διεθνούς βεληνεκούς ως άλλος Παπανδρέου, τον κ. Καμμένο να φυλάει καραούλι μπας και του μείνει κανένας βουλευτής και την κ. Παπαρήγα να ξεφτιλίζει με τον χειρότερο τρόπο το κόμμα της. Ας τους αφήσουμε όλους αυτούς κι ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά. Με αυτά δηλαδή που αρνούνται να ασχοληθούν όλοι αυτοί.