#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοχρονιάτικο

ΣεισαχθειαΚομμάτι του χειρογράφου του ποιήματος με τίτλο «Πρωτοχρονιάτικο» (μεταγενέστερη παραλλαγή) και με την υπότιτλη σημείωση «1931, όταν η “Ιερά Σύνοδος” αφόρισε τους “μαλλιαροκομμουνιστές”»


ΜΠΟΝΑΜΑΣ
Σαράντα σβέρκοι βοδινοί με λαδωμένες μπούκλες
σκεμπέδες σταβροθόλωτοι και βρώμιες ποδαρούκλες
ξετσίπωτοι ακαμάτηδες, τσιμπούρια και κορέοι
ντυμένοι στα μαλάματα κι επίσημοι κι ωραίοι.

Είθε το 2013...


Είθε το 2013 νάναι η χρονιά που τα πράγματα
θα μπουν στη σωστή τους θέση...
...με το Λαό στην Εξουσία...

Το ξερίζωμα είναι άγρια βία…

  Αδεσποτος


 ΓΙΩΡΓΟΣ Χ.ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
Δεν θα μιλήσουμε σήμερα, τελευταία ημέρα του 2012, ούτε για τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε για το «σωματίδιο του θεού»(ή αλλιώς το μποζόνιο του Χιγκ), ούτε για το Curiosity που αναζητά ζωή στον Άρη.
 Θα πούμε για… τους δύο Πακιστανούς που βραβεύτηκαν μετά θάνατον από την Ακαδημία Αθηνών γιατί έχασαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να σώσουν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που βρέθηκαν με το αυτοκίνητό τους πάνω στις γραμμές του τρένου.

Η πορεία προς τη μόνη διέξοδο….

  Δραση Τωρα
- Και πως μπορεί να προκύψει μια υπεύθυνη κυβέρνηση που θα προέρχεται από το Λαό και θα έχει τη πολιτική βούληση να συγ-κρουστεί;
- Μπορεί να υπάρξει λύση μέσα στα πλαίσια του υπάρχοντος καθεστώτος επαγγελματικού Κοινοβουλευτισμού;
- Υπάρχει κάποιο κόμμα από το υπάρχον πολιτικό σύστημα που θα μπορούσε υποστη-ριζόμενο από το Λαό να αναλάβει;

Όλα αυτά και άλλα πολλά ερωτηματικά μπορούν να συνοψιστούν σε ένα και μοναδικό. Είναι τελικά εφικτό και πως φτάνουμε στην ημέρα της Απελευθέρωσης, ποια είναι ακριβώς τα βήματα;

Για να απαντήσουμε σ’ αυτό το καθοριστικό για τη πορεία των πραγμάτων ερώτημα, πρέπει...
να ξεκαθαρίσουμε πρώτα, ότι τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα. Ακόμα και τα αντιμνημονιακά κόμματα, αρκούνται σε ένα είδος πολέμου χαρακωμάτων, αρνούμενα να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στο Κοινοβούλιο και τις αντίστοιχες κρατικές επιχορηγήσεις και να έλθουν κάτω στο κόσμο, βοηθώντας την οργάνωσή του και τον αγώνα του.

«Λίστα Λαγκάρντ»: Η σφραγίδα των αποικιοκρατών…


ρεσαλτο


Το σήριαλ με τη «Λίστα Λαγκάρντ» θα έχει πολλά επεισόδια…

Ένα σήριαλ των αποικιοκρατών της Νέας Τάξης χρωματισμένο με τις εντάσεις, τις «ανατροπές» και το «μυστήριο» του οξύτατου πολέμου ανάμεσα στα διεθνή αρπακτικά που έχει ως αιχμή τη σύγκρουση του δολαρίου με το ευρώ…

Παραγωγοί και σκηνοθέτες αλλά και πρωταγωνιστές: Οι πλανητικές χρηματιστηριακές μαφίες, οι υπηρεσίες τους (μυστικές υπηρεσίες), καθώς και τα κατεχόμενα εγχώρια κέντρα προπαγάνδας: ΜΜΕ…

Κώστας Βαξεβάνης: Ο παπατζής Βενιζέλος αλλοίωσε 2059 ονόματαΚώστας Βαξεβάνης
Στο γνωστό παιχνίδι στο οποίο πρέπει να βρεις πoιo από τα τρία χαρτιά που κινεί κάποιος γρήγορα μπροστά σου είναι ο “παπάς”, υπάρχουν διάφοροι αφανείς πρωταγωνιστές.Πέρα από τον ταχυδακτυλουργό παπατζή,υπάρχουν και διάφοροι αφανείς πρωταγωνιστές,κράχτες,οι οποίοι παριστάνουν αυτόν που κερδίζει με ευκολία,για να παρασύρουν τα θύματα.
Η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ,μια υπόθεση που θα μπορούσε να έχει τελειώσει όπως στα άλλα ευρωπαικά κράτη,με έρευνα δηλαδή όσων περιέχονται,στην Ελλάδα μετατράπηκε σε “παπά”.Εδώ η λίστα ,εκεί η λίστα,πού είναι η λίστα;Πρωταγωνιστής σε αυτό το παπατζιλίκι,είναι αναμφίβολα ο Ευάγγελος Βενιζέλος,ο οποίος αυτή τη στιγμή κάνει τρία πράγματα:

Σας το λέγαμε παλιά, μας φωνάζατε φρικιά...

"Οι μπάτσοι πουλάν την ηρωίνη"
Πρόκειται για τον προϊστάμενο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου!!! Και για δύο αρχιφύλακες. Ο ένας υπηρετεί στο Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ο άλλος στην Ασφάλεια Αγρινίου.

Η σύλληψη του αξιωματικού της Δίωξης έγινε χθες στο Βόλο από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που μάλιστα δεν έδωσαν αναφορά σε κανέναν αξιωματικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, παρά μόνο τον μετέφεραν στη συμπρωτεύουσα, όπου και συνεχίζεται η προανάκριση.

Η Κύπρος κάνει μεγάλες παραχωρήσεις για το σχέδιο διάσωσης

inprecor


των Christian Reiermann και Markus Dettmer

από το Spiegel International Online


μετάφραση Inprecor


Η Κύπρος θέλει τη βοήθεια από το μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά το τίμημα για τα δισεκατομμύρια της βοήθειας έκτακτης ανάγκης είναι υψηλό. Η χώρα θα χάσει ουσιαστικά την κυριαρχία της.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας στράφηκε σοβαρός προς τις κάμερες για να πει πόσο «επώδυνη απόφαση» ήταν, αλλά και να προσθέσει πως ήταν «απαραίτητο κακό». Ο Κύπριος πρόεδρος δεν έφερνε καλά νέα στο λαό του. Το μέγεθος του κακού, όμως, δεν έγινε αντιληπτό παρά μόνο όταν ο Χριστόφιας, στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, στις αρχές Δεκεμβρίου, θύμισε στους θεατές τη σκοτεινότερη ώρα της χώρας του, την τουρκική εισβολή στη βόρεια Κύπρο το 1974.

Γελάστε τώρα που μπορείτε

thepressΤου Κωνσταντίνου Πουλή
Δεν αμφισβητώ καθόλου το γεγονός ότι η υπόθεση Παπακωνσταντίνου-ΠΑΣΟΚ έχει πλάκα. Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με την οποία διέγραφε τον πρώην υπουργό του και ταυτοχρόνως εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίον απαιτούσε να ζητήσει συγγνώμη, είναι προφανώς μια υψηλή στιγμή της κωμικής μας πολιτικής ιστορίας. Το ίδιο η δήλωση Λοβέρδου, με την οποία παίρνει κι εκείνος αποστάσεις από τις κυβερνήσεις των μνημονίων, λέγοντας ότι διαφωνούσε έντονα. Περίεργο, δεν φάνηκε καθόλου. Προφανώς σε αυτό το επίπεδο, το «έντονα» θα πει «αρκετά ώστε να μην κλονιστεί η θέση μου». Ωραία λοιπόν, έστω ότι γελάσαμε, και όπως έλεγε και ένας μεσαιωνικός γελωτοποιός που τον ανακαλύψαμε χάρη στον Ντάριο Φο, «άμα γελάσεις με τα αφεντικά, τους ξεβρακώνεις. Από βουνό που φαντάζουν γίνονται λόφος, βράχος, πέτρα, χαλίκι και στο τέλος τίποτα πια».

Κανενα ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΦΤΩΧΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ. ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΣΤΕ ΣΤΟ 211 0192839
 

Αυξήσεις μισθών στο Εκουαδόρ από τον Κορέα,ανάσα αισιοδοξίας

inprecor

Μιχάλης Ψύλος
Κι όμως υπάρχουν χώρες όπου οι μισθοί αυξάνονται! Στο Εκουαδόρ για παράδειγμα, ο σοσιαλιστής πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα ανακοίνωσε ότι ο κατώτερος μισθός των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα θα αυξηθεί κατά 9% το 2013.Ο Κορέα- που επιβίωσε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 από απόπειρα ανατροπής του- απολαμβάνει ευρεία λαϊκή υποστήριξη και αναμένεται να επανεκλεγεί άνετα στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου προχώρησε στην απόφαση αυτή μονομερώς, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων. Ο Κορέα δεν άκουσε φυσικά τις κραυγές των επιχειρηματιών ότι δήθεν στραγγαλίζει την ανάπτυξη της οικονομίας του Εκουαδόρ με τις αυξήσεις στους μισθούς.

UBS: Κοινωνικοί και πολιτικοί οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την ΕυρωζώνηΤο γεγονός ότι ο χειρισμός της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους έχει δημιουργήσει κάποια «δεδικασμένα» τόσο στο επίπεδο της ΕΚΤ όσο και της Ελλάδας, καταδεικνύοντας ότι τα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι διατεθειμένα κάνουν «ό,τι χρειαστεί» για την αντιμετώπιση της κατάστασης, καθιστά πλέον την κρίση λιγότερο «τρομακτική» για τους επενδυτές, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε διαδικασία επαναξιολόγησης της προσέγγισής τους.

To πείραμα πέτυχε, το πειραματόζωο ψυχορραγεί

tometopo.gr
8441363-silhouettes-of-contemporary-business-people-standing-in-line-with-pointing-forefingers
 
Τασία Σταματοπούλου
Στο ξεπροβόδισμα του 2012  ηχούν παράταιρα έως και ειρωνικά  ευχές παρηγοριάς και τεχνητής αισιοδοξίας, οτι θα έρθουν καλύτερες μέρες, τα καταφέραμε ως λαός και παλιότερα, με μεγαλύτερες δυσκολίες, ε, θα τα καταφέρουμε και τώρα…
Ενέσεις θάρρους, παραινέσεις για αλληλεγγύη και μοίρασμα της δυστυχίας απευθύνονται στην κατακερματισμένη κοινωνία  που ήδη ,ως φαίνεται, εχει αποδεχθεί τη μοίρα της.
Το βλέπεις στα μάτια των νέων , των ανέργων, των συνταξιούχων. Βλέμμα απελπισίας και ταυτόχρονα απάθειας. Ακινησίας.

Έτος απολύσεων, ανεργίας και μετανάστευσης το 2013
Έτος απολύσεων και υψηλής ανεργίας και μετανάστευσης αναμένεται το 2013, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι η ολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με το Μνημόνιο 3 θα εξελιχθεί μέσα στους πρώτους μήνες του νέου έτους. Ειδικά οι κλάδοι που βρίσκονται σε αναδιάρθρωση και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένεται να «χτυπηθούν» περισσότερο.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


award

Με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», σύμφωνα με το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πολιτικός της χρονιάς, οι συντελεστές του blog ζηλέψανε και μετά από πολύωρες συζητήσεις παρουσιάζουνε τα δικά τους βραβεία για το σωτήριο έτος 2012


η καλυτερη προσευχη που εχω ακουσει!
ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ???????????

Δευτέρα 31/12/12, ολοι στην Πλατεία

Δευτέρα 31/12/12, Πλατεία Συντάγματος, στο ελαφάκι (δίπλα στο Παναθήναιον), στις 15:00 θα δημιουργηθεί από όλους μας μια συλλογική κουζίνα και θα μοιράσουμε φαγητό στους συνανθρώπους μας σαν πράξη αλληλεγγύης.

Μαγειρεύει ο καθένας ότι θέλει στο σπίτι του και το φέρνει στην πλατεία στις 15:00. Εκεί τα χωρίζουμε σε ατομικές μερίδες, σε αλουμινένιες συσκευασίες και κατά τις 19:00 παίρνουμε τους δρόμους για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Η συμμετοχή όλων και με οποιαδήποτε τρόπο, είναι πολύτιμη.

Στην πλατεία θα βρίσκονται επίσης 

ο"Άλλος Άνθρωπος" 
((( http://oallosanthropos.blogspot.gr/ ))
)και θα μας μαγειρέψει, 

το "Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης στο Σύνταγμα"
((( https://www.facebook.com/groups/adantallaktikosidagma/ ))
)με ανταλλαγές βιβλίων, 

οι "Djembelocos"
((( https://www.facebook.com/Djembelocos?fref=ts )))
με τα κρουστά τους και άλλοι πολλοί που θα προστεθούν εν καιρό :)

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Καλές γιορτές σε όλους!


Κανένας μόνος του στην "κρίση"...!!

2013. Ε ΚΑΙ;

  Ελευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


 Πηγή : Καρτέσιος
Ο χρόνος ως έννοια είναι συνεχής και αδιάκοπος. Μπορεί να είναι και ανύπαρκτος βέβαια, αλλά μην το προχωρήσουμε τόσο. Δημιουργήσαμε τις χρονιές και τους μήνες για να συνεννοούμαστε με κάποιον τρόπο. Ένα πράγμα σαν χιλιομετρικοί οδοδείκτες. Όταν, λοιπόν, βλέπουμε 345 χιλ. από Αθήνα, ε δεν κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο να πανηγυρίσουμε επειδή περάσαμε το 346 χιλ. Απλώς συνεχίζουμε.

Παρακρατικοί μηχανισμοί τότε και τώρα

  Βαθυ Κοκκινο

Σαν σήμερα, 30 Δεκέμβρη του 1966, εκδίδεται η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη. Οι παρακρατικοί Σπύρος Γκοτζαμάνης και ο Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης καταδικάζονται σε 11 και 8,5 έτη κάθειρξης αντίστοιχα. Αλλα οχτώ άτομα του ιδίου φυράματος καταδικάζονται με την κατηγορία «διατάραξη οικιακής ειρήνης» δεν ποινές «χάδι» λίγων μηνών.

Εδώ να συμπληρώσουμε ότι η χούντα των Απριλιανών αποφυλακίζει Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη οι οποίοι έμειναν λιγότερο από ένα χρόνο φυλακή.


H Miss Marple και η λίστα

Δεν έχω εντρυφήσει στην αστυνομική λογοτεχνία για να πω ότι οσφρίζομαι τον δολοφόνο με την πρώτη. Μόνο σε κάτι βίπερ της Άγκαθα Κρίστι, τα οποία θυμάμαι ότι έβγαζα μονορούφι τα μεσημέρια, καλοκαιριάτικα, όταν το λιοπύρι σε κάρφωνε αναγκαστικά για ώρες κάτω από κάποια σκιά, ή ακόμα χειρότερα στο κρεβάτι πνιγμένο στον ιδρώτα. Ωραία αναγνώσματα, που σε κρατούσαν σε εγρήγορση μέχρι την τελευταία στιγμή λόγω των πολλαπλών ανατροπών κάθε φορά που νέα στοιχεία ξεπηδούσαν στα ξαφνικά και λόγω του ότι το προφίλ του δολοφόνου διαγραφόταν μόνο λίγες σελίδες πριν το τέλος, μιας και όλα τα πρόσωπα λίγο ως πολύ είχαν κάποιο κίνητρο για να σκοτώσουν.


Βολιβία: Εθνικοποίηση δύο εταιρειών διανομής ηλεκτρισμού ανακοίνωσε ο Μοράλες

naftemporiki
Την εθνικοποίηση δύο εταιρειών διανομής ηλεκτρισμού ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, σε άλλη μία προσπάθεια ανάληψης του ελέγχου των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας.


Η ιδιοκτήτρια των εταιρειών, η ισπανική Iberdrola, θα αποζημιωθεί σύμφωνα με την αποτίμηση που θα κάνει ανεξάρτητος διαιτητής, δήλωσε ο Μοράλες, προσθέτοντας πως το μέτρο αποσκοπεί στην ενίσχυση των αγροτικών υπηρεσιών ενέργειας.


«Θεωρήσαμε πως το μέτρο αυτό ήταν απαραίτητο προκειμένου να διασφαλίσουμε δίκαια ενεργειακά τιμολόγια... και ότι η ποιότητα της υπηρεσίας ενέργειας είναι όμοια στις αγροτικές και τις αστικές περιοχές» είπε.


Ο πρόεδρος Μοράλες έχει εθνικοποιήσει εταιρίες πετρελαίου, τηλεπικοινωνιών, μεταλλευτικές και ηλεκτροπαραγωγικές. Τον Ιούνιο, ο Μοράλες πήρε τον έλεγχο του ορυχείου κασσίτερου και ψευδάργυρου του παγκόσμιου γίγαντα Glencore στη Βολιβία.


Η Iberdrola δραστηριοποιείται στη Βολιβία από τα τέλη της δεκαετίας του '90. Εκπρόσωπός της δήλωσε πως η εταιρία μελετά την κατάσταση και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Εθνική ενότητα (να συνεχίσουν)


Οι ευαίσθητοι να συνεχίσουν να αυτοκτονούν

Οι άστεγοι να συνεχίσουν να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαΐ

Οι υπάλληλοι να συνεχίσουν καρτερικά την αμισθί σκλαβιά

Οι συνταξιούχοι να συνεχίσουν να ψηφίζουν «ευρώ πάση θυσία»

Οι άνεργοι να συνεχίσουν να χαμηλώνουν τις τιμές τους

Για να παραμείνουμε στο Ευρώ!...

Σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή
 για την Εφημερίδα των Συντακτών

ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ...