#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

E S M ή απλά European Sado Mado


416947_334753309879839_1900912985_n
Ευρωπαϊκός  Μηχανισµός Σταθερότητας»  » (ΕΜΣ) (European Stability Mechanism):
Σύντομο Ιστορικό
Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών /  Κυβερνήσεων της Ευρωζώνης  7 Μαΐου , 2010:
Αποφασίστηκε όπως  , λαµβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες οικονοµικές συνθήκες και µε απώτερο στόχο τη διατήρηση της χρηµατοοικονοµικής σταθερότητας στην Ευρώπη, δηµιουργήθηκε  ένα Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Χρηµατοοικονοµικής Σταθερότητας.

Ο βρώμικος πόλεμος της CIA και των ΜΜΕ στη Συρία...Δείτε τους πρωταγωνιστές του βίντεο στην αρχή να είναι φονιάδες του Assad... να πυροβολούν αθώους πολίτες και να παραβιάζουν σπίτια.
Στη συνέχεια οι ίδιοι να παρουσιάζονται σαν λιποτάκτες στρατιώτες... που θέλουν να πολεμήσουν το "καθεστώς"!
Και στο τέλος... αθώα θύματα, άμαχοι που σκότωσε το "καθεστώς"!
Ποιο είναι το «καθεστώς»;
Η μοναδική Αραβική χώρα που έχει ανεξιθρησκία… κοινοβούλιο που δεν διορίζει ο...
μονάρχης άραβας δικτάτορας… νόμιμο και στη Βουλή το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, αλλά δεν είναι υπάλληλος του σιωνιστικού ισραηλινού ναζιστικού ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, όπως οι άραβες δικτάτορες!
Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

Μετά την επιχείρηση στη Βίλλα Αμαλίας, κατάλαβα ότι...Γι αυτό θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και την επόμενη Κυριακή...ΑΦΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ;
Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή, μην είμαστε υπερβολικοί...
Οι καταναλωτές πολύ πιθανόν να μην είχαν χρόνο... μετρούσαν ακόμα τα... χρήματα που πήραν από το δώρο...

Η αριστερά της κυβέρνησης και η κυβέρνηση της αριστεράς

Του Παναγιώτη Μαυροειδή
"Να σκεφτούμε έξω από το συνηθισμένο τρόπο, που θέλει την αριστερά να εστιάζει την πολιτική λύση, στο ζήτημα της κυβέρνησης και των εκλογών. Αν κυβέρνηση της αριστεράς σημαίνει εφαρμογή μιας αριστερής πολιτικής, στο πλαίσιο ενός δρόμου, (αλλά και στόχου) ενάντια και έξω από τον καπιταλισμό, που πρέπει από σήμερα να στοχεύσουμε, πρέπει να τολμήσουμε μια νέα προσέγγιση".

‘’Εργασία στο εξωτερικό αναζητούν σχεδόν οι μισοί από τους Έλληνες σε παραγωγική ηλικία’’. Αυτή ήταν μία από τις βασικές πρωτοσέλιδες ειδήσεις των ημερών, οδεύοντας προς τη Χριστουγεννιάτικη ξεκούραση. Ίσως είναι αρκετή για να καταδείξει την έκταση και το βάθος του κοινωνικού εξανδραποδισμού που έχει επιβάλει η τρόικα στην Ελλάδα.

”Ε, οχι και συριζαίος!”314865 10150919586213525 1993335147 n
 
 του Γαλαξιάρχη
 Σε παιχνιδάκι ανακοινώσεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Σύριζα μετατράπηκε η έφοδος της αστυνομίας στην κατάληψη «Βίλα Αμαλία», με πρόσχημα μία «ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών».
Ανακοινώσεις και βίντεο που τίποτε δεν έχουν να ζηλέψουν τα ανεκδιήγητα «Επίκαιρα» της περιόδου 1946-49, που απεικόνιζαν τα ανδραγαθήματα της «εθνικής κυβέρνησης» (πρώην δοσιλόγων) απέναντι στα τέρατα του «κομμουνιστοσυμμοριτισμού».
Διαβάζουμε λοιπόν στην επίσημη ανακοίνωση-απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, που συνοδεύεται από την εξοργιστική σιωπή των σοσιαλδημοκρατών της συγκυβέρνησης:

Υποταγή του ΑΚΕΛ στο δρόμο του Μνημονίου
του Πέτρου Κοσμά
Λίγες μέρες μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης Χριστόφια και της τρόικας, η ολομέλεια της κυπριακής Βουλής υπερψήφισε 24 μνημονιακά νομοσχέδια. Δεν χρειάστηκαν ούτε καν 30 λεπτά για την ψήφισή τους. Γεγονός που αποτελεί νέο «ρεκόρ γκίνες» στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Σημειωτέον ότι η πλειοψηφία των νομοσχεδίων ψηφίστηκε ομόφωνα. Μόνο τρία νομοσχέδια ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία. Μεταξύ αυτών που κράτησαν αρνητική στάση ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζ. Κουλία, γνωστός για τις ακροδεξιές του θέσεις και o πραξικοπηματίας Ν. Κουτσού, του ακροδεξιού ΕΥΡΩΚΟ.

Ο «Ψυχρός Εμφύλιος»: Όταν τα καθεστωτικά καθάρματα παριστάνουν…τους τουρίστες!

Βαθύ Κόκκινο


Γράφει ο:askordoulakos
Δημοσιογράφος ΣΚΑΙ: «Μα γιατί λέτε ότι σας φταίει το κράτος; Γιατί δεν κάνατε την παραγωγή σας ανταγωνιστική; Και η Ινδία και η Αφρική έχουν αντίστοιχα προϊόντα. Γιατί να πάρουν τα δικά σας;».
Αγρότης«Και στην Ινδία και την Αφρική έχουν πολύ καλούς δημοσιογράφους, που αμείβονται με 10 ευρώ. Να τους φέρουμε λοιπόν και να φύγετε εσείς, που είστε ακριβοί».
 «Ο Ψυχρός Εμφύλιος» είναι ο τίτλος του πρόσφατου…συγγραφικού πονήματος του διασημότερου και πλέον αντιπαθούς καθεστωτικού παράσιτου, με τ’ όνομα Ioannis Pretenderis.

Εξουσία του ψεύδους και της απάτης


Πολιτικο Καφενειο

Περικλής Κοροβέσης
Από τη στιγμή που η ανθρωπότητα χωρίζεται σε άρχοντες και αρχόμενους και διαμορφώνεται η εξουσία των λίγων έναντι των πολλών, έπρεπε να βρεθεί ένας πειστικός τρόπος που να δικαιολογεί την αποστολή της και τον ρόλο της -πέρα από την αιματηρή καταστολή- που δεν είχε πάντοτε τα ποθούμενα αποτελέσματα. Για να δικαιωθεί αυτή η εξουσία έπρεπε να είναι ο εντολοδόχος μιας υπέρτερης, απόλυτης και αιώνιας δύναμης που να είναι απρόσιτη στους κοινούς ανθρώπους. Αυτή η δύναμη δεν μπορούσε να κατοικοεδρεύει στη Γη, αλλά στα ουράνια. Και στα ουράνια κανείς δεν μπορεί να φτάσει ζωντανός για να διαμαρτυρηθεί για την άθλια ζωή του. Και κάθε έννοια διαμαρτυρίας, κινητοποίησης ή απεργίας εκεί πάνω είναι αδιανόητη. Εξ ου και στρέφονται στους επί γης αντιπροσώπους.

«Χωράνε στην κληρωτίδα οι ζωές μας;»


Κλήρωση

 Λάμπρος Αντάρας *
Με το στόμα ανοιχτό και τη σκέψη απορημένη διάβασα την ανακοίνωση για την ετήσια χοροεσπερίδα της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Πύλης.
Η απορία μου δεν προήλθε προφανώς από την διοργάνωση μιας χοροεσπερίδας που για κάθε μαθητή είναι μια ευχάριστη στιγμή, ούτε επίσης από την ύπαρξη μιας λαχειοφόρου αγοράς από τα έσοδα της οποίας ενδεχομένως να  συνχρηματοδότηθει μια πενθήμερη εκδρομή.
Η απορία μου προήλθε από το μεγάλο δώρο της λαχειοφόρου και αντιγράφω την ανακοίνωση. “Το μεγάλο δώρο είναι μία 6μηνη σύμβαση εργασίας στην εταιρία LIDL (αποθήκες Μεγαλοχωρίου)” 

Κείμενο των συλληφθέντων της Villa Amalias μέσα από τη ΓΑΔΑ

Η Κατάληψη Villa Amalias εδώ και 23 χρόνια αποτελεί έναν ανοιχτό πολιτικό πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο, καθώς και στεγαστική κολεκτίβα. Όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή δραστηριοποιούνται πολλές ομάδες όπως: θεατρική ομάδα, συναυλιακή ομάδα, studio, ομάδα βιτρώ, παιδικό στέκι, ομάδα χορού, γυμναστικής, ξένων γλωσσών, Η/Υ, τυπογραφική κολλεκτίβα, ομάδα προβολών,δανειστική βιβλιοθήκη, ανταλακτήριο δισκων και cd και επίσης έχουν φιλοξενηθεί πολιτικές και πολίτιστικές εκδηλώσεις άλλων ομάδων.

Πως η Τροικα καταστρέφει τη ΔΕΗ…deh_logariasmos
Η Γερμανία μετά το ατύχημα του Πυρηνικού Εργοστασίου στην Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι στην επόμενη δεκαετία θα κλείσουν ολα τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία ενώ η εξάρτηση στο φυσικό Αέριο της Ρωσίας είναι ένα μεγάλο “αγκάθι” για την Γερμανική ενεργειακή αυτάρκεια.

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Tου Βαγγέλη Τριάντη
Υπερβάσεις των αρχικών προϋπολογισμών σε διάφορα έργα ύψους εκα­τομμυρίων ευρώ, συστηματική καταστρατηγηση των όσων προβλέπει η νομοθεσία και το Ελεγκτικό Συνέδριο, είναι μόνο μερικά από όσα συμ­βαίνουν στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), για τα οποία έχει ενημερωθεί τόσο η Δικαιοσύνη όσο και το πρωθυπουργικό γραφείο. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με καταγγελίες, στον οργανισμό παρελαύνουν στρα­τιές συμβούλων έναντι αδράς αμοιβής, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ΟΛΠ είναι μία από τις ελάχιστες ΔΕΚΟ που δεν δημοσιεύουν τις απο­φάσεις τους στο Διαύγεια.

Η γοητεία της κόμπρας Του Στάθη
 Δεν ντράπηκε ο κ. Πρετεντέρης, προκειμένου να κοροϊδέψει τη δήλωση Σκουρλέτη για νεκρούς απ’ το κρύο, να λοιδορήσει την κατάντια των Ελλήνων που δεν μπορούν να πληρώσουν για πετρέλαιο και καταφεύγουν σε αερόθερμα. Κι ύστερα απ’ τις αυξήσεις της ΔΕΗ, σε ξυλόσομπες με κίνδυνο, χα, χα να καούν ορισμένοι. Ξεχνώντας ο άνθρωπος (!) ότι ήδη τρία παιδάκια έχουν καεί επειδή κατέφυγαν στην φτώχεια της ξυλόσομπας.

Είναι να μη σου την κάτσουν τη ρετσινιά.

Πάλι «τεμπέληδες» αποκάλεσε τους Ελληνες ο κ. Στουρνάρας. Απλώς με άλλη λέξη: τζίτζικες! «Ζήσαμε για πολύ καιρό σαν τζίτζικες τώρα θα δουλέψουμε σαν μέρμηγκες», αποφάνθηκε ο σοφός αυτός άνθρωπος.

"Ξένος ήμουν...και δεν με δεχτήκατε"- (κατά Ματθαίον)


Σύμφωνα με τις γραφές, πριν 20 αιώνες και κάτι, γεννήθηκε σε μια κατεχόμενη χώρα ένας φτωχός μαραγκός που γνώρισε από βρέφος την πίκρα της προσφυγιάς, που έκανε παρέα ταπεινούς ψαράδες και πόρνες, που δίδαξε "αγάπα τον διπλανό σου σαν τον εαυτό σου" και "αν έχεις δύο πανωφόρια, το ένα να το δόσεις σε όποιον δεν έχει" γιατί "πιο εύκολο να περάσει σχοινί από την τρύπα της βελόνας, παρά να μπει πλούσιος στη βασιλεία των ουρανών" ... που τελικά εκτελέστηκε από τους κατακτητές σαν αντάρτης, αφού παραδόθηκε στους δήμιους από αρχιερείς, φαρισαίους και λοιπούς δωσίλογους...
Χρόνια Πολλά σε όλους !
Π.Π. (απο το fb)

Πηγή

Οι Μάγιας είχαν δίκιοclosequote3Και μετά ήρθαν άλλοι καιροί
οι νύχτες δεν αλλάζανε με μέρες
οι άνεμοι τα σκούπιζαν όλα
και οι καταιγίδες τρυπούσαν το μυαλό μας
(Από τους Οικοπεδούχους του Στράτου Φαναρά, Η πικρή ιστορία της Α, Εκδόσεις Athens Voice Books 2012)
Δεν χρειάστηκε χθες ο ουρανός να σκοτεινιάσει απότομα.
Ούτε μετά να γίνει αδιαπέραστος από μαβιά σύννεφα που ξαφνικά θα σχίζονταν απότομα από τις πύρινες μπάλες που θα σκορπούσε ο Nibiru καθώς θα διαλύονταν μαζί με τη γη σε μια τερατώδη σύγκρουση πλανητών η οποία βέβαια κατά τα άλλα, θα περνούσε απολύτως απαρατήρητη στον υπόλοιπο γαλαξία μας.

... Ερχεται η ανάπτυξη...

 
 

Οι δύο βίλλες...


Ξεσηκωθείτε...

  Πολιτικο Κορακι


Μισόλογα...ΤΕΛΟΣ.
Φοβίες και παπαριές ΤΕΡΜΑ.
Ανοχές, Αναστολές, κομματικές ταυτότητες...στη ΦΩΤΙΑ.


ALHΘΕΙΕΣ ΚΑΙ (ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ) ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ


Νεος Ανενδοτος
Ο «θησαυρός των πετρελαίων», τα δικαιώματα, οι υποχρεώσεις και το «παραμύθιασμα» του ελληνικού λαού 
 
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα ανακάλυψε ξαφνικά, τριάντα χρόνια μετά την ψήφιση της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, την έννοια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Η ΑΟΖ, μια εξειδικευμένη έννοια του δίκαιου της θάλασσας μεταβλήθηκε σε «ιδεολογία», αλλά και σε όχημα παραπλάνησης, γεγονός που υπό τις δεδομένες ελληνικές και διεθνείς συνθήκες, και με τον τρόπο που ασκείται και η εξωτερική-αμυντική πολιτική στη χώρα εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για την Ελλάδα. Μαζί με την ΑΟΖ, η Ελλάδα ανακάλυψε και έναν από μηχανής Θεό, για να λύσει τα προβλήματά της, τον θρυλούμενο «θησαυρό των πετρελαίων». Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ας τα πάρουμε με τη σειρά και ας εξετάσουμε τους πέντε «μύθους» για την ΑΟΖ, που ενσταλλάχθηκαν ανεπαίσθητα στην κοινή γνώμη.

Γ. Παπανδρέου, 1947: «Η Διατήρησις των παρακρατικών Οργανώσεων της Δεξιάς αποτελεί Εθνικήν Ανάγκην»…

  Βαθυ Κοκκινο

Γράφει ο kokkiniotis
Διαβάζοντας την ανάρτησή μας «Δεκέμβρης του ’44: Ωμή ανάλυση της αστικής πολιτικής από τον Γ. Παπανδρέου», γνωστός σύντροφος θυμήθηκε μια χαρακτηριστική δήλωση του Παπατζή του πρεσβύτερου στο Γύθειο το 1947, μετά τη δολοφονία εκεί των κρατούμενων αγωνιστών. Μας την έστειλε παραπέμποντάς μας στο περίφημο βιβλίο του Αρίστου Καμαρινού Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ (εκδόσεις  Σύγχρονη Εποχή) όπου την βρήκαμε στη σελίδα 185. Γράφει ο Αρίστος Καμαρινός:

“1600 μπουκάλια the movie” η νέα εμπλουτισμένη έκδοση της μεγάλης επιτυχίας της ΓΑΔΑ

 Μετά από μια ιδέα του mind the gap

δημιούργησε ο risinggalaxy:και για να μην ξεχνιόμαστε …..

 

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ…

Καρτέσιος


«Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Ήταν αστείο και τότε. Τώρα ακούγεται γελοίο. Ειδικά μετά την απόφαση του υπ.ΟΙΚ ότι το τάδε ή το δείνα δικαστήριο δεν έχει αρμοδιότητα να κρίνει τις αποφάσεις του.
Η απαξίωση της Δικαιοσύνης, των νόμων και της νομιμότητας ξεκίνησε επίσημα από τη στιγμή που ο κ. Στουρνάρας έκρινε ότι οι αποφάσεις των δικαστών δεν έβγαιναν σύμφωνα με τους νόμους, αλλά σύμφωνα με τις αποδοχές τους.


Μωραίνει η Ιστορία αυτόν που σκοπεύει να απολέσει


 Με την τεράστια αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Βίλα Αμαλίας, μια από τις πλέον ιστορικές καταλήψεις του αναρχικού χώρου, ο πρωθυπουργός ήρθε με "προσωπική εντολή" να μας μοστράρει την "Σαρκοζιανή" του αποφασιστικότητα. Από κοντά ο "κοινωνικά ευαίσθητος" δήμαρχος Καμίνης που κατέβασαν μαζί ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για να απαλλαγεί δήθεν η Αθήνα από την αυταρχική δημαρχεία του Κακλαμάνη. "Μηδενική ανοχή", "ανακατάληψη των πόλεων", "εμπέδωση της νομιμότητας", έννοιες βγαλμένες από πολεμικό διάγγελμα Αμερικάνου προέδρου. Σοκ και δέος. Όμως μετά το σοκ και το δέος, άρχισαν τα φέρετρα των Αμερικάνων στρατιωτών να επιστρέφουν κατά εκατοντάδες στην "πατρίδα".