#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Είναι ο καπιταλισμός ρε Αλέξη…

Την ώρα που ο Αλέξης πήγε στην Αργεντινή να βρει τον "καλό καπιταλισμό" για να τον εφαρμόσει και εδώ και άκουγε με έκσταση τις μεγάλες επιτυχίες αυτού του καπιταλισμού από τους κυβερνώντες, ο Αργεντίνικος λαός του έδειξε την πραγματική εικόνα του "καλού καπιταλισμού". Με μαζικές εφόδους των πεινασμένων όπου υπήρχαν τρόφιμα του είπε, με τον τρόπο του, πως ίδιος είναι ο καπιταλισμός με όλες τις μορφές.

Τα αποδημητικά...


Εικόνες της μνημονικής Ελλάδας (Βίντεο)Σφίγγεται η καρδιά σου παρακολουθώντας τέτοιες εικόνες όπως αυτές που μετέδωσε η τηλεόραση του Αλφα σήμερα και τις οποίες παραθέτουμε σε βίντεο. Το ότι ζούμε αδιανόητες καταστάσεις, ότι η εργαζόμενη κοινωνία βιώνει περιπτώσεις που μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν ήταν δυνατόν ούτε να τις διανοηθούμε δεν χρειαζόταν αυτό το βίντεο για να το διαπιστώσουμε. Όμως στην προκειμένη περίπτωση ισχύει απόλυτα η ρήση «μια εικόνα χίλιες λέξεις».

Η πορεία των Ανυπότακτων!

 Ejército Zapatista de Liberación Nacional (EZLN)

Γερμανία 1933 – Ελλάδα 2013: Το παράδειγμα της ΒαϊμάρηςΤου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Στην αρχή, όταν γεννιέται μια καινούρια ιδέα, κάνουν ότι δεν την ακούνε, παριστάνουν ότι δεν έχει σημασία. ‘Όταν αυτό δεν είναι πια δυνατό, αρχίζουν να την πολεμάνε. Στο τέλος την παραδέχονται για να τη διαστρεβλώσουν και να τη χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους. To ίδιο συνέβη και με την αναλογία ανάμεσα στην κρίση της προπολεμικής Γερμανίας και της Ελλάδας σήμερα. (1)

« Αν κάναμε ό,τι το BBC, θα ήΝέα μοδάτη μπούρδα: Nα αλλάξει η ψυχολογία του Έλληνα πολίτη 
Τάνια
Ψυχολογία
“Πατρίδα; Πουλημένη στο σφυρί!
Λευτεριά; Mε χαλκάδες δεν μπορεί!”
Πω! πω! Λεφτά. Mε καρότσι οικοδομής τα κουβάλαγε περήφανος ο Στουρνάρας, ο Γιάννης. Kαι μόλις ακούμπησε κάτω το καρότσι, άρχισε τη μοιρασιά. Πάρε εσύ Tράπεζες 16 δις. Πάρε εσύ επαναγορά ομολόγων 11 δις.

Αν κάναμε ό,τι το BBC, θα ήμασταν φυλακή
Του Κώστα Βαξεβάνη
Το BBC δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο. Μέλη της Χρυσής Αυγής, συνομιλούν μεταξύ τους και παραπονιούνται γιατί δεν χτύπησαν τον Στρατούλη ακόμη περισσότερο. Αποκαλύπτεται έτσι η υποκρισία της Χρυσής Αυγής η οποία είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό και επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά το συμπέρασμα, πως πρόκειται για εγκληματικές ομάδες με τον μανδύα της πολιτικής.
Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει λογικός ‘Ελληνας που δεν καταλαβαίνει την σημασία του ρόλου που έπαιξε ο δημοσιογράφος. Όπως έλεγε ο Όργουελ,καθήκον του δημοσιογράφου είναι να αποκαλύπτει όσα οι άλλοι θέλουν να κρύψουν, οτιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις.

Ό,τι λάμπει είναι σκατά (τρίγωνα κάλαντα….)Αν υπάρχει κάτι πιο άθλιο και από την άθλια κυβέρνηση Σαμαρά , είναι τα πολυκαταστήματα. Αν υπάρχει κάτι αθλιότερο και από τα άθλια πολυκαταστήματα ,είναι τα στολισμένα λόγω των ημερών πολυκαταστήματα. Ευτυχώς ανήκουμε στη δύση και όχι στην βάρβαρη ανατολή οπότε και έχουμε την συγκίνηση να αντικρίζουμε από κοντά τον πολιτισμό των στολισμένων με λαμπερά σκουπίδια ,πολυκαταστημάτων .Ο δυτικός άνθρωπος τα Χριστούγεννα συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας ,άσχετα αν αποτελεί μόλις το 1/6 στον πλανήτη ,και επιβεβαιώνει την ηγεμονία του με το τρίπτυχο: χριστιανισμός-εκμετάλλευση-κατανάλωση, γιατί το τρίπτυχο:ψωμί-παιδεία- ελευθερία,τελείωσε με την έλευση των λευκών κολάρων.

Κουβελικά...

Πολιτικο ΚορακιΤα κάλαντα των καθολικών

  πιτσιρικος(Θα χαμογελάει από κει ψηλά ο πατήρ Ανυπόμονος. Να δω ποιος Έλληνας παπάς θα τραγουδήσει τον ύμνο του ΕΑΜ -που μας έσωσε από την πείνα, θα μας σώσει τώρα απ’ την σκλαβιά- μπροστά στην Αγία Τράπεζα.)

Ε.Κ.Τ.: γίγαντας με γυάλινα πόδια
ΕΚΤ 
Η λέξη τρόικα είναι ρωσικής προελεύσεως. Έτσι ονομαζόταν ένα παραδοσιακό ιππήλατο όχημα, το οποίο συρόταν από τρία άλογα. Μεταφορικά, χαρακτηρίζεται ως “τρόικα” ό,τι αποτελείται από τρία μέλη. Και, βέβαια, στην εποχή τής καπιταλιστικής κρίσης, αποκαλούμε “τρόικα” τους τρεις νταβατζήδες που έχουν πάρει αποκοπή την σωτηρία τής χώρας μας: Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Γι’ αυτή την τελευταία, την Ε.Κ.Τ., θέλω να σημειώσω σήμερα μερικά πραγματάκια.

Κατάργησαν νόμο που ελέγχει offshore

  Του Βαγγέλη Τριάντη
Μπορεί ένα νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία να ευνοεί τη δημιουργία offshore εταιριών στη Δημοκρατία της Ανγκουίλας; Φαινομενικά όχι, αλλά στην περί­πτωση της Ελλάδας, του Ευάγγελου Βενιζέλου και άλλων υπουργών όλα είναι πιθανά. Ειδικότερα, όταν από αυτή τη ρύθμιση ευνοούνται μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες επιχειρηματιών που με αυτό τον τρόπο μπορούν να αποφύγουν τη φορολόγηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Θιασώτες της ελεύθερης οπλοκατοχής: η τραγωδία στο Κονέκτικατ και οι Έλληνες λάτρεις των όπλων

ΕΝΘΕΜΑΤΑ


του Κωστή Παπαϊωάννου
Το μακελειό στο σχολείο των ΗΠΑ έφερε ξανά στην επιφάνεια ακραίες παθογένειες της αμερικανικής κοινωνίας. Η επίκληση της συνταγματικής κατοχύρωσης της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ αποτελεί πλέον μια γκροτέσκα στρέβλωση, όχι μόνο των ιστορικών συνθηκών που οδήγησαν σε αυτή την κατοχύρωση αλλά και της πιο θεμελιώδους κοινής λογικής. Η σημερινή αμερικανική εκδοχή της σχεδόν ελεύθερης και γενικευμένης οπλοκατοχής (90 όπλα ανά 100 κατοίκους) οδηγεί σε δραματική κλιμάκωση της ένοπλης βίας με την παραμικρή αφορμή (30.000 νεκροί ετησίως).

Οι BRICS στήνουν το μαγαζί τους

Το Ποντίκι


Η ώρα της… τιτανομαχίας πλησιάζει. Μπορεί μέχρι τώρα η Δύση να έχει καταφέρει να διατηρήσει – κουτσά στραβά – την κυριαρχία της στη διεθνή σκηνή, ωστόσο τα περιθώρια στενεύουν και η αλαζονεία της επιταχύνει τις εξελίξεις. Τα αντίπαλα στρατόπεδα ακονίζουν τα όπλα τους. Ποια όπλα;

Να τους ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ

  Πολιτικο Κορακι


Προστατεύουν Συμφέροντα Φοροφυγάδων.
Λαμογιών, Πλουτοκρατών και Τοκογλύφων.


Δάνεια ταπείνωσης, υποτέλειας, εξαθλίωσης και ανέχειας

 inprecor

Χαρές, πανηγύρια και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς. Κάπως έτσι πορεύεται απ’ τη μέρα της έγκρισης της εκταμίευσης της δόσης η κυβέρνηση. Τα ΜΜΕ σχεδόν μας έχουν πείσει ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Οι μεγαλοστομίες των κυβερνητικών παραγόντων με μπροστάρηδες τους Σαμαρά, Βενιζέλο, και Κουβέλη δεν έχουν τελειωμό. Μεγάλες κουβέντες για την ανάπτυξη, για τις επενδύσεις που έρχονται, για τη ρευστότητα που ενισχύεται και για το χρήμα που θα πέσει στην αγορά. Το λαθρεμπόριο ελπίδας για νέες θέσεις εργασίας είναι πρωτόγνωρο. Απλά υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.