#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

«O Θουκυδίδης, η ισχύς και το δίκαιο»: Κ.Καστοριάδης, Κ.Παπαϊωάννου, Π.ΚονδύληςΘουκιδίδηςΟ Θουκυδίδης, η αθηναϊκή δημοκρατία, ο διάλογος Αθηναίων και Μηλίων για την Ισχύ και το Δίκαιο, καθώς η σχέση της τραγωδίας με την φιλοσοφία και την δημοκρατία απασχόλησαν τους τρείς Έλληνες στοχαστές, τον Κ.Καστοριάδη, τον Κ.Παπαϊωάννου και τον Π.Κονδύλη. Πέρα από την βαθιά και ουσιαστική γνώση του νεότερου στοχασμού, και οι τρείς  θήτευσαν  για ένα διάστημα της πορείας τους  στην μαρξική σκέψη, κατέχουν δε με γόνιμο και κριτικό τρόπο το σύνολο του αρχαιοελληνικού στοχασμού.


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΕΖΑ

Βήχος Παναγιώτης
Μια καινούργια σελίδα που δημιουργώ με τίτλο: Κείμενα και βιβλία για την Αναρχία. Είναι ενδιαφέρουσα. Αν θέλετε μπορείτε να γίνετε μέλη. Με την αγάπη μου.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Κρίναμε λειτουργικό να συμπεριλάβουμε στην μπροσούρα αυτή, έντυπο υλικό από αναρχικούς που έχει κυκλοφορήσει στον “ελλαδικό” χώρο σε σχέση με κάποια από τα θέματα που αυτή εξετάζει, θεωρώντας λειτουργική μια προσέγγιση των κατατεθειμένων απόψεων από τη μεριά των ανυπότακτων ανθρώπων.

Σε μια περίοδο όπου τα κράτη εντείνουν την επίθεσή τους στις κοινωνίες, και τα διάφορα προσωπεία του κρατισμού έχουν δείξει την ταύτισή τους, η επίτευξη της συναίνεσης των καταπιεσμένων στα απάνθρωπα σχέδια των εξουσιαστών (όπως η “αντι”τρομοκρατική σταυροφορία) είναι περισσότερο μακρινή από ποτέ.


Υπογραφές αλληλέγγυων στους διωκόμενους των διοδίων


 Διαδώστε


Μέχρι αυτή την στιγμή και μέσα σε μισό περίπου 24ωρο έχουν μαζευτεί πάνω από 120 υπογραφές αλληλέγγυων στους διωκόμενους των διοδίων.
Οι πολίτες της Λάρισας κάνουν την ακόλουθη έκκληση «για το δυνάμωμα της φωνής μας ενάντια στους μηχανισμούς των μεγαλοεργολάβων και του “καθεστώτος” που εκχωρεί τα δημόσια αγαθά στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Να φτάσει παντού η φωνή της αλληλεγγύης και της καταδίκης τους γιατί αυτή είναι η ΔΥΝΑΜΗ μας».

Όποιος σπέρνει φόβο θερίζει την οργή…


Το πρωί της Πέμπτης (20/12), κατά τις 07:00, με πρόσχημα μια… «ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών», η αστυνομία πραγματοποίησε εισβολή στην κατάληψη Villa Amalias. Δυνάμεις των ΜΑΤ με την συνοδεία εισαγγελέα μπήκαν για έρευνα στην ιστορική κατάληψη και προσήγαγαν οκτώ άτομα τα οποία βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο κτίριο.
Είναι προφανές πως η εξήγηση της αστυνομίας για καταγγελία περί ναρκωτικών δεν μπορεί να γίνει πιστευτή ούτε από μικρά παιδιά. Ο αγώνας της Villa Amalias και η κοινωνική της παρέμβαση στις γύρω περιοχές είναι, ξεκάθαρα και πέρα από κάθε αμφιβολία, ο λόγος της κρατικής στοχοποίησης της εν λόγω κατάληψης.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ¨DEUTSCHE BANK” ; ΔΗΛΩΣΗ / ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΑΓΧΩΔΗ - ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ - ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ¨

από Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος

 TO "ΛΟΓΟΤΥΥΠΟ¨ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ... ΤΗΣ "D.B." - Η ΕΥΡΩΠΗ - ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΝΟΤΟΣ ¨ΦΙΛΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ DEUTSCHE BANK"

 
Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ¨DEUTSCHE BANK” ; - ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ( ΜΑΣ ) ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΑΓΧΩΔΗ - ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ - ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ¨ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Μια ΣΑΤΙΡΙΚΗ  μη - αληθινή ¨είδηση¨ σε γερμανικό site ( ¨Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ DEUTSCHE BANK” ! , δες εδώ , http://www.agitano.com/das-kolumnending-angela-merkel-uebernimmt-vorstandsposten-der-deutschen-bank/44574  ) παραπλάνησε και μας ( από την –επιπολαιότητα- να μην την διαβάσουμε ως το τέλος ) ώστε στην συνέχεια να την αναδημοσιεύσουμε στο ελληνικό διαδίκτυο με το δικό μας σχόλιο.  Γεγονός που επιβεβαιώνει και μας προειδοποιεί το πόσο επικίνδυνη είναι η ¨ακούραστη , απρόσεκτη και απροβλημάτιστη αναπαραγωγή ειδήσεων και σχολίων¨ από το διαδίκτυο , τα site και τα blogs . Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα ¨επίσημα μ.μ.ε.¨ , τα έντυπα και τα ραδιοτηλεοπτικά.

Κα-κα-καλάσνικωφ...

Οι Αμερικανοί είναι πιο πολύ οπλισμένοι απ’ τους Αφγανούς, οι οποίοι στο κάτω - κάτω βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση (τώρα και με τους Αμερικανούς) επί τριάντα χρόνια περίπου. Τώρα ποια απ’ τις δύο χώρες είναι του «τρίτου κόσμου» περισσότερο, είναι ένα ερώτημα· πάντως, μακράν χώρα του «κάτω κόσμου» είναι οι ΗΠΑ! Οχι μόνον για τα αλλεπάλληλα μακελειά στο εσωτερικό τους, αλλά κυρίως για τους διαρκείς πολέμους στο εξωτερικό τους.
Αν ποτέ καταμετρηθούν οι νεκροί, μάχιμοι και άμαχοι, που έχουν στο ενεργητικό τους οι ΗΠΑ μετά το 1945, με τους πολέμους, τις επεμβάσεις, τους βομβαρδισμούς και τα πραξικοπήματα που έχουν προκαλέσει, η ανθρωπότης θα μείνει με... ανοιχτό το στόμα.
Ουδένα άλλο έθνος στην ιστορία της ανθρωπότητας υπήρξε διαρκώς σε εμπόλεμη κατάσταση καθ’ όλην την διαδρομή του.

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες σε παραγωγική ηλικία αναζητούν εργασία στο εξωτερικόΟι μισοί σχεδόν από τους Έλληνες που βρίσκονται σε «εργάσιμη ηλικία» αναζητούν απασχόληση στο εξωτερικό, σύμφωνα με έρευνα του ομίλου παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού "Adecco", σχετικά με τις τάσεις αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα.

Η έρευνα διεξήχθη πανελλαδικά σε δείγμα 400 ατόμων, άνω των 18 ετών.


Τζίτζικας και μέρμηγκας

 Δημήτρης Μυς     /    Το Ποντικι


Δεν γνωρίζουμε αν ο Γιάννης Στουρνάρας  το φιλοσοφούσε  ανέκαθεν ή αν προσφάτως του προέκυψε ως ανάγκη να προσθέσει  κάτι εξεζητημένο στο υπουργικό του look. Έτσι κι αλλιώς όμως η αναφορά του στον Αίσωπο («για πάρα πολλά χρόνια ήμασταν τζίτζικες και τώρα είμαστε μέρμηγκες») μας έβαλε στον πειρασμό να παραθέσουμε  μια άλλη (νεοελληνική) εκδοχή αυτού του μύθου.

Φιλανθρωπία = Έγκλημα!


Θέρμανση το χειμώνα: Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Μόνη λύση η ανυπακοή στους άδικους νόμους


Η κρίση στην αγορά πετρελαίου από τους καταναλωτές (λόγω της υπέρογκης τιμής του) έχουν οδηγήσει το σύνολο σχεδόν του κόσμου σε εξέυρεση εναλλακτικών μορφών θέρμανσης.
Μετά το τραγικό συμβάν με τα 3 απανθρακωμένα παιδιά στη Βόρεια Ελλάδα, όταν μεταδόθηκε η φωτιά από την ξυλόσομπα στο σπίτι που διέμεναν. Τα δάση, ακόμη και τα πάρκα των πόλεων, καταστρέφονται από την υλοτόμηση (είτε από μεμονωμένους και δυστυχούντες συμπολίτες μας, είτε από επιτήδειους εμπόρους ξυλείας).
Μεγάλο μέρος των πολιτών ιδιάιτερα στα αστικά κέντρα έχει καταφύγει στα ηλεκτρικά μέσα θέρμανσης.

ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΒΟΥΡΑ
Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότερες πολιτικές δυνάμεις, διανοούμενοι και όμιλοι, αλλά και μεμονωμένοι αριστεροί άνθρωποι, κατανοούν τον άμεσο και επείγοντα χαρακτήρα που αποκτά η απάντηση στο ζήτημα της εξουσίας και της διακυβέρνησης της χώρας, και παίρνουν θέση από την σκοπιά της εργατικής τάξης.

Είναι ακόμα ελπιδοφόρo ότι αριστερές πολιτικές δυνάμεις που διακατέχονται από πραγματική αγωνία για την κατάσταση τηςεργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού, για τη δυνατότητα και την αναγκαιότητα της επανάστασης, οι ζωντανές δυνάμεις του κινήματος, οι διανοούμενοι με μαρξιστική παιδεία, την οποία διατηρούν ακόμα ζωντανή, οι αριστεροί άνθρωποι που αναζητούν απαντήσεις μπροστά

Tο ”πνεύμα των Χριστουγέννων” και η κυβέρνηση- Ηρώδης

  το Μετωπο
 
 
της Τασίας Σταματοπούλου
Καρικατούρα κλίματος γιορτών στην πρωτεύουσα . Στην Πατησίων το ενα στα δύο καταστήματα που έμειναν ανοιχτά πασχίζουν με  λαμπιόνια και στολίδια, απομεινάρια   άλλων  καιρών, να δώσουν χαρούμενη νότα .Να προσελκύσουν τα νεόφτωχα πορτοφόλια.
Στα μπαλκόνια ξετιλύχτηκαν φωτεινές σειρές  που διασχίζουν το βράδι το σκοτάδι  των δρόμων πασχίζοντας να θυμίσουν  γιορτή και χαρά. Για τα παιδιά, τουλάχιστον.

Τα «ουρι του κεφαλαίου»


 Του Νίκου Ανδριόπουλου
Απόγευμα Δευτέρας σε ένα σκοτεινό στενό του Κολωνακίου. Η βαριά πόρτα γνωστού δικηγορικού γραφείου ανοίγει και μέσα σε λίγα λεπτά συνεργάτης του Hot Doc οδηγείται στον πρώτο όροφο του νεοκλασικού κτιρίου, απέναντι από έναν καλοβαλμένο δικηγόρο. «Οι εναλλακτικές που έχετε για να συστήσετε την εταιρία είναι τρεις.

Μη σωπαίνεις άλλο…

  inprecor.gr

  της Λίζας Χαρατζή    /     pontokomicom.blogspot.com
Με ρωτά. Ξανά και ξανά. Αφορμή η επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μετανάστη στη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας. «Μα πως γίνεται να δέρνουν κάποιον δίπλα σου και να μην αντιδράς βρε παιδί μου; Έτσι αυθόρμητα, όπως θα τρέξεις να σηκώσεις έναν άνθρωπο που έπεσε κάτω. Τι θα κάνεις, θα τον αφήσεις κάτω;»  Έλα ντε. Αναρωτιέμαι και εγώ φωναχτά. Φόβος; Μήπως είναι φόβος;  Ίσως ναι, να είναι φόβος. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Και ο φόβος είναι εργαλείο ..τρομερό.

Συντέλεια τελικά είναι....

  Ιστοριες Συνωμοσιας

Πολύ θα ήθελα να έχω πληροφορίες για την αυριανή  συντέλεια αλλά δυστυχώς δεν έχω. Δεν ήρθε κανένα μήνυμα στον υπολογιστή μου από το υπερπέραν, δεν με σταμάτησε κανένας στο δρόμο να μου αποκαλύψει τα μυστικά του σύμπαντος (έτσι γιατί με είδε και πολύ σπεσιαλ άτομο!).  Ομως ομολογώ πως με όλο το σούρουρο περί συντέλειας και όσα διαβάζω εδώ μέσα, έχω εντυπωσιαστεί μ΄ενα πράγμα, εδώ και καιρό.


Η πορνεία ως φαινόμενο…

ramnousiaΟ κόσμος που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή ό,τι άλλο δεν πέθανε. Ο κόσμος που πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ ή τον Καμμένο ανήκει σε αυτούς (δεν αναφέρομαι καν στους αγράμματους, απαίδευτους, απάνθρωπους, μικρόνοες που ψήφισαν ΧΑ). Δεν είναι άλλος. Δεν είναι καινούργιο αυτό το πλήθος ψηφοφόρων.

Είναι ο ίδιος που θα πάει στην πόρτα του κομματάρχη να ζητήσει κάτι. Θα πάρει τηλέφωνο για να… γίνει η δουλειά του. Είναι αυτός που εκ συνηθείας θα αναπαράγει αυτό που λέμε κομματοκρατία.

H δικαιοσύνη είναι σαν το φίδι……Τσιμπά μόνο τους ξυπόλητους!
Ωραία, τώρα που η Βραζιλία ανέλαβε μέσα σε δύο χρόνια και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και την Ολυμπιάδα, η «πόλη του Θεού», το μεγάλο Ρίο ντε Τζανέιρο θα μπορέσει να απαλλαγεί οριστικά από τα μιάσματα τους φτωχούς και να μοιάσει στο Σάο Πάολο των τεχνοκρατών και τη Μπραζίλια των κυβερνητικών. Αρκετά τους ανεχτήκαμε με τις φαβέλες τους που μας ντροπιάζουν…Και μας κλέβουν και τις φρυγανιές.

Επιτέλους!


Διαδήλωση ανέργων, σήμερα, 18:00 Προπύλαια