#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Δεν θα πληρώσει κανένας υπάλληλος των τροϊκανών γι' αυτή την κατάντια της πατρίδας μας;


Η παπάρα της εβδομάδας


Φιλοδοξία μας είναι η Ελλάδα να αλλάξει θεαματικά και από ένα κακό παράδειγμα γεμάτο προβλήματα, να γίνει ένα ξεχωριστό παράδειγμα για μια οικονομία – μοντέλο.


Αντώνης Σαμαράς (Bild)

Όταν το “κανένας μόνος του στην κρίση” γίνεται ψευδεπίγραφο…

  Σχολιαστες Χωρις Συνορα
Η φίλη του blog, Rosa Looser Burg, blogger και η ίδια (www.noslaverysociety.com) κατέγραψε δυο σημαντικές εμπειρίες της και τις μοιράζεται μαζί μας. Στην πρώτη δείτε πως οι άνθρωποι, παρότι μπορεί να υποφέρουν, δεν έχουν μάθει σε συλλογικές προσπάθειες αντίδρασης και σε συλλογικούς αγώνες, ίσως γιατί αυτοί (οι αγώνες) πάντα καπελώνονται και δείτε ακόμη πως το ευρέως διαδεδομένο σύνθημα “κανένας μόνος του στην κρίση”, κάποιες φορές γίνεται ειρωνεία και ψευδεπίγραφο.
….
Η πρώτη εμπειρία μου είναι από θέση ευθύνης στο ΙΚΑ,  από τον Ιούνιο του 2011 ως το τον Ιούνιο του 2012.

Η «κοινωνική αλληλεγγύη», ο ταξικός αγώνας και ο σοσιαλισμός Πάτροκλος Ψάλτης
Μετά από τρία Μνημόνια και μια παρατεταμένη επίθεση στο βιοτικό τους επίπεδο, η κατάσταση των εργαζόμενων μαζών της χώρας γίνεται εφιαλτική. Η επίσημη ανεργία βρίσκεται στο 25% και σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, σχεδόν ένας στους δυο Έλληνες βρίσκεται στο όριο της φτώχειας. Παρ’ όλα αυτά η συγκυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική ακραίας λιτότητας, προκειμένου να εξασφαλίσει άλλη μια δόση και να «ξορκίσει» το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας για λίγους ακόμα μήνες. Η ανατροπή της και η εκλογή μιας αριστερής κυβέρνησης γίνεται μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, είναι αναγκαία η υλική στήριξη στα πιο χτυπημένα από την κρίση στρώματα των εργαζόμενων και των ανέργων από το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, ώστε να αποφύγουν την πλήρη εξαθλίωση και να μπορέσουν να συμμετάσχουν ενεργά σ’ αυτόν τον αγώνα.

"Πώς να σωπάσω": Η επέλαση της πράσινης "ανάπτυξης" στην Κρήτη

Αδεσποτος
  Πώς να σωπάσω from politestv on Vimeo.

Ένα βίντεο αναφορά στη χωρίς μέτρο και σχεδιασμό χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές με μόνο σκοπό τα οφέλη των εταιριών από την πώληση του ρεύματος, στο όνομα μιας απροσδιόριστης και νόθας «ανάπτυξης».


Η ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ DEUTSCHE BANK !!!

του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου         /      Οιστρος

Χθες μας είπε σε μία συνέντευξη της, πως ¨Όλοι οι Ευρωπαίοι είμαστε στο ίδιο Πλοίο¨, εξηγώντας πως η Ε.Ε. απορροφά το 60 % των εξαγωγών της Γερμανίας ! Πως γίνεται λοιπόν,να μην μας θέλει στα αμπάρια του πλοίου της ;


φωτογραφική απεικόνιση των πραγματικών σχέσεων οικονομίας
- τραπεζικού κεφαλαίου με την πολιτική


Η πρωθυπουργός της Γερμανίας στα ηνία της χρηματοπιστωτικής πίστης για την ¨εθνική οικονομία¨ της Γερμανίας. Τίποτα το περίεργο θα λέγαμε η "D,B," έχει ήδη, μέχρι τώρα , δύο Παγκόσμιους Πολέμους στο ενεργητικό της για τα συμφέροντα του απλού πολίτη της ¨διπλανής πόρτας.

Οικονομία και Φυσική: Κοινοί τόποι

Της Αλίκης Βεγίρη
Αν καθίσετε και το καλοσκεφτείτε, η Οικονομία και η Φυσική έχουν κάποια βασικά σημεία κοινά. Τόσο η πρώτη στο σύνολό της, όσο και η δεύτερη σε κάποιους σημαντικούς της κλάδους, βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα του πώς θα περιγράψουν στο παρόν και πώς θα προβλέψουν στο μέλλον τη συμπεριφορά και τις ιδιότητες ενός συνόλου ανθρώπων που συναλλάσσονται, στη μία περίπτωση, και ενός συνόλου ατόμων ή μορίων που κινούνται, στην άλλη.

Γερμανικές επιχειρήσεις:Λαδώματα, sexparty, απάτες και ξέπλυμα

RAMNOUSIA
 
Γερμανικές επιχειρήσεις:Λαδώματα, sexparty, απάτες και ξέπλυμα

Οι εταιρείες-κολοσσοί Siemens, Thyssen Krupp, Deutsche Bank, ΜΑΝ μπαίνουν στο στόχαστρο του γερμανικού τύπου για τα σκάνδαλα τους.
Τις τελευταίες ημέρες είναι η Deutsche Bank, o τραπεζικός γίγαντας της Γερμανίας στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.
Φορολογικές απάτες, ξέπλυμα χρήματος και απιστία είναι μερικές από τις κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η γερμανική τράπεζα.
Ακόμη δεν έχει αποδειχθεί τίποτε, ωστόσο, η ζημιά που έχει υποστεί το κύρος της Deutsche Βank είναι τεράστια.

Εν συντομία...

  

 
Με γοητεύει ο πατριωτικός Κυνισμός τεχνοκρατών
 και Εφιαλτών!!
Ιδίως όταν αυτοί προέρχονται από τη δημαρ.
 -----------------------------
Πετραδάκι στη γλώσσα Δημητράκη (Χατζησωκράτη)...
Δεν κόβεται το χούϊ αλλιώς.
 ---------------------------

Το ξύλο βγήκε από τα Εξάρχεια


Το ξύλο σε καιρούς κρίσης φαίνεται πως γίνεται της μόδας. Εγώ βέβαια δεν είμαι απ’ τους τυχερούς με τζάκι, ούτε προνόησα να πάρω ξυλόσομπα. Πράγμα που προφανώς αγνοούσαν οι ξυλοκόποι που μου προσέφεραν απλόχερα ξύλο στη στράτα μου. Πάντως, δεν μπορώ να πω, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ζεστάθηκα!


Αγωνιστικά σκιρτήματα σε ζοφερό τοπίο

 
Πριν από τέσσερα χρόνια η χώρα συγκλονίστηκε από τον ξεσηκωμό της νεολαίας που προκάλεσε η στυγνή δολοφονία ενός 15χρονου μαθητή, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μέσα σε ένα ασφυκτικό παρόν κι ένα σκοτεινό μέλλον, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι νέοι, τα παιδιά αυτού του τόπου, βγήκαν στους δρόμους, διαδήλωσαν την οργή τους για το απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της καταστολής, της ισοπέδωσης, του θανάτου. Οι εικόνες της Αθήνας του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα γι’ αυτά που συντελούνται στις συνειδήσεις των λαϊκών και εργαζόμενων μαζών.

Οι πελατειακές Μ.Κ.Ο. (Μπίζνες Καλά Οργανωμένες)Λεφτά προς ΜΚΟ για : «Επιμόρφωση νομικών για το κράτος δικαίου στο Αζερμπαϊτζάν», «Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των γυναικών στη Συρία», «Καταγραφή πολιτιστικών δραστηριοτήτων στη Μολδαβία» και «Εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στη χρηστή διακυβέρνηση, στο Σουδάν»
mko
Eπειδή σε μερικές μέρες θα ψηφιστεί το «βαρύ», άδικο κι απάνθρωπο μίνι-φορολογικό κι αργότερα αρχές Γενάρη προβλέπεται το «μεγάλο» που θα… στραφεί κυρίως κατά της φοροδιαφυγής, πλήθη συνανθρώπων μας θα συνεχίσουν να χαρατσώνονται, να μένουν άνεργοι, ανασφάλιστοι, με μειωμένα «ελαστικά ωράρια» με το πλήθος των αστέγων να γιγαντώνεται.

Πρόωρα ΧριστούγενναΟ οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας σε B-, επειδή εκτίμησε θετικά την αποφασιστικότητα των χωρών της ευρωζώνης να διατηρήσουν την Ελλάδα στο ευρώ ακόμα και αν όλοι οι Έλληνες τα τινάξουν.

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
Εκτροχιάστε τις ιδιωτικοποιήσεις ( ΒΙΝΤΕΟ)

  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Το ντοκιμαντέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών κατά των ιδιωτικοποιήσεων.Εκτροχιάστε τις ιδιωτικοποιήσεις von infowar

Παραγωγή: Infowar Productions
-Κατεβάστε ολόκληρο το video πατώντας εδώ
-Κατεβάστε ξεχωριστά τους μύθους για τους σιδηροδρόμους εδώ

«Για όλα, φταίνε οι Εβραίοι και οι ποδηλά­τες»

  hotdoc

 Του Κώστα Βαξεβάνη
Ένας πολύ καλός φίλος συνηθίζει να κάνει ένα απλό τεστ σε όποιον λέει πως δεν είναι αντισημίτης, αλλά θεωρεί πως με τον ένα ή άλλο τρόπο πίσω απ’ όλα είναι οι Εβραίοι. «Για όλα, φίλε μου, φταίνε οι Εβραίοι και οι ποδηλά­τες», του λέει. Και όταν ο συνομιλητής του απαντήσει σχεδόν μηχανικά «και γιατί φταίνε οι ποδηλάτες;» γελάει αντιστρέφοντας το ερώτημα «και γιατί φταίνε οι Εβραίοι;»

ΑΝΙΚΑΝΟΙ…μας παραμυθιάζουν με ανάπτυξη, αυτοί που “ξέχασαν” να ζητήσουν αποζημίωση από την Ε.Ε. για την ΧΙΟ !!!


FA74A4AD6CFA3AC8FD50760F4550A468 Γκάφα ολκής, σχετικά με τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου στη  Χίο, καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Με αφορμή ερώτηση του ευρωβουλευτή του κόμματος κ. Νίκου Χουντή, η αξιωματική αντιπολίτευση επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση καθώς έχασε την προθεσμία (δέκα εβδομάδες μετά την καταστροφή) και δεν… ζήτησε χρηματοδότηση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις υποδομές του νησιού, μετά την πυρκαγιά το περασμένο καλοκαίρι.

Δραματικές οι επιπτώσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην ψυχική υγεία του πληθυσμού

inprecor

Κατερίνα Μάτσα*
Το κοινωνικό τοπίο σήμερα στη χώρα μας διαμορφώνεται στη σκιά της χωρίς προηγούμενο χρηματοπιστωτικής κρίσης και της χρεοκοπίας, με τις κοινωνικές ανισότητες να εντείνονται τρομερά και τις στρατιές των ανέργων, των αστέγων, των φτωχών να πυκνώνουν διαρκώς,

God bless america...
ΗΠΑ: Μια κουλτούρα που μαθαίνει στα παιδιά να δολοφονούν

inprecor

Της Λουσίντα Μάρσαλ*
Το μακελειό του Σάντι Χουκ δεν καταδεικνύει απλώς την ανάγκη για έναν νόμο που να περιορίζει την οπλοκατοχή. Το μακελειό του Σάντι Χουκ αποδεικνύει την ύπαρξη μιας κουλτούρας που προωθεί την δολοφονία παιδιών και διδάσκει στα παιδιά ότι το να σκοτώνουν είναι οκ.
Το μακελειό αποκαλύπτει μια χώρα που είναι εθισμένη στην βία στην τηλεόραση και στις κινηματογραφικές αίθουσες.

«Αξύριστοι, κουρελιασμένοι, νηστικοί, αληθινές σκιές… Σκιές όμως που τρύπωναν κάτω απ’ τα τανκς και τ’ ανατίναζαν στον αέρα!»Ο Δεκέμβρης με τα μάτια ενός ‘απέναντι’
Ο Δημήτρης Βλαντάς, στο βιβλίο του Η ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1941-1944, στην κατακλείδα του κεφαλαίου ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1944, ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, αφού μιλήσει για «τον ηρωισμό των κομμουνιστών, των εξωκομματικών ελασιτών και εαμιτών, του εργαζόμενου λαού της Αθήνας- Πειραία, κατά τις μάχες του Δεκέμβρη του 1944», δίνει τη σκυτάλη ‘απέναντι’: «Προτιμώ να δώσω το λόγο», γράφει στη σελίδα 357 του βιβλίου του, «σ’ ένα αντικομμουνιστή και θαυμαστή του Γεώργιου Παπανδρέου, για να μας εκθέσει τον ηρωικό Δεκέμβρη. Πρόκειται για τον Κώστα Καλαντζή, στο βιβλίο του ‘’Η δεκεμβριανή επανάσταση’’. Διηγιέται μόνο αυτό που έγινε στη φάση της αγγλικής αντεπίθεσης, της 28-12-1944.»  

Εργολαβίες πατριωτισμού


Κώστας Βαξεβάνης
O πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων», έλεγε ο Σάμιουελ Τζόνσον. Περισσότερες σημαίες έχουν ξεδιπλωθεί για να φανούν οι χειρότεροι των κακών καλοί, παρά για να συμβολίσουν μια ιδέα. Περισσότερα εμβατήρια έχουν τραγουδηθεί για να καλυφθεί ο ήχος της κενότητας, παρά για να αναπτερώσουν το ηθικό. Το έθνος κινδυνεύει όποτε κινδυνεύουν οι ίδιοι. Η χώρα συγκλονίζεται όποτε κλονίζονται τα συμφέροντα τους.Ρίξτε μια ματιά στην Ιστορία.