#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Άρχισε η ανάπτυξη!

praxisred


 
Πηγή: Cogito ergo sum
 Επί τέλους, η κακιά γκαστριά πήρε τέλος. Να μας ζήσει, λοιπόν, το νεογέννητο. Ποιό νεογέννητο; Η δόση, καλέ! Αυτή η πουτάνα η δόση (η "υπερδόση", σύμφωνα με τα κανάλια), που μας έβγαλε την σπλήνα μέχρι να την πάρουμε. Σήμερα έρχεται...αύριο έρχεται...στο τέλος τού μήνα...αρχές τού αλλουνού... Τέτοια αγωνία δεν είχαμε ούτε το βράδυ των εκλογών τού 2000, τότε που ο μπουχέσας ένοιωσε πρωθυπουργός για 2-3 ώρες. Τέλος πάντων, περασμένα-ξεχασμένα και τέλος καλό όλα καλά.

Στο σταυροδρόμι της ιστορίας να δώσουμε διέξοδο

Πολιτικο Καφενειο
 
 Παναγιώτης Σωτήρης
Στο σημερινό πολιτικό τοπίο παρατηρούμε το παράδοξο το σύνολο σχεδόν της πολιτικής σκηνής, παρά την τεράστια πόλωσή του ως προς τη στάση απέναντι στα μνημόνια, απέναντι στο ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» να συμπεριφέρεται ως αυτό το ερώτημα να μην υπάρχει η ως εάν να είναι αυτονόητο ότι ο ορίζοντας των πολιτικών επιλογών είναι εντός της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Μακριά οι αριβίστες εθνικιστές και μιλιταριστές από τα σχολεία

  Σπαρτακος

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερο επεκτείνεται η διείσδυση των μιλιταριστών στα σχολεία. Η εμφάνιση στρατιωτικών στις αίθουσες διδασκαλίας, οι οργανωμένες σχολικές επισκέψεις σε μιλιταριστικά σόου (επιδείξεις πολεμικών αεροσκαφών, περιήγηση στο γνωστό γερμανικό υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, που γέρνει κλπ) θεωρήθηκαν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την στρατολόγηση της νεολαίας ως Μισθοφόρος Στρατιώτης, στο πλαίσιο του θεσμού των ΕΠ.ΟΠ. 

Η ΝΔ & SIA αναθέτει στους ναζιστές της Χ.Α, την "αντιπολίτευση" στο ... ΣΥΡΙΖΑ!!!!.

  Αδεσποτος


Πλάκα έχει το νέο τηλεοπτικό σήριαλ στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ΝΔ&CIA και οι ναζιστές της Χ.Α με στολές εποχής να πολεμούν στα μαρμαρένια αλώνια για το όνομα Μακεδονία. Αμφότεροι ωσάν εξαπτέρυγα του Μνημονίου παραδίδουν μαθήματα λάθρας εθνικοφροσύνης.


Και οι 70 ήταν υπέροχοιTου @Polyfimos
Πώς θα αντιδρούσε κάποιος στην είδηση πως την επίμαχη περίοδο των 2059 καταθετών της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, μόλις 70 Έλληνες φορολογούμενοι επέλεγαν να δηλώσουν στις επίσημες αρχές τα περιουσιακά τους στοιχεία σε όλες τις ελβετικές τράπεζες, ακολουθώντας το γράμμα που επιτάσσουν σκιώδεις διακρατικές συμβάσεις;

Οι Γερμανοί ξανάρχονται…

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Γράφει ο Μη Έχων

closequote5ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ, Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ- ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.  ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΛΕΟΝ, ΠΩΣ Η ΕΕ, ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
assets_LARGE_t_420_54035514
Tα δάκρυα του Χριστόφια φαίνεται να συγκίνησαν την ελληνική αριστερά, ενώ η αθώωση των εργαζομένων που διαδήλωσαν κατά του Φούχτελ δε φαίνεται να συγκίνησε τους Γερμανούς…

Δεν παραδίνομαι,ρε...


Αγόρασα σπίτι. Και μεγάλο αυτοκίνητο.
Πήγα διακοπές στη Χαλκιδική. Στη Σάμο. Και στην Κέρκυρα.
Εκδρομές στο Πήλιο. Στα Ζαγόρια. Και στο Καρπενήσι.
Πήγα σε ταβέρνες. Και στα μπουζούκια.
Εστειλα τα παιδιά μου φροντιστήριο. Και στα αγγλικά.
Τάδινα χαρτιλίκι. Τάκανα δώρα Χριστούγεννα. Στα γενέθλια.

Η «δημοκρατία» του «εντέλλεσθε» και η σχεδιασμένη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας
Α) Στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας, η Δ/ντρια Β/θμιας, υλοποιώντας με τον πιο αυταρχικό τρόπο την κυβερνητική πολιτική συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης με  «μέτρα για τη συγκράτηση των κενών» και εκνευρισμένη από τον εδώ και βδομάδες κοινό αγώνα γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και την αξιοπρεπή, αγωνιστική, επίμονη και συλλογική άρνηση των συναδέλφων να συναινέσουν στις σχεδιαζόμενες συμπτύξεις τμημάτων, έστειλε στα σχολεία τη διαταγή (με τη φασιστικής κουλτούρας φράση «εντέλλεσθε») να προχωρήσουν οι διευθυντές σε συμπτύξεις τμημάτων.

Ο Δεκέμβρης ήταν η απάντηση στην καπιταλιστική κρίσηΤο κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΠΡΙΝ» στις 16/12/12
 
Κοίτα πως κυλάει ο καιρός και η ιστορία. Έχουν περάσει 4 χρόνια από την πραγματικά καινοτόμα εξέγερση του «Δεκέμβρη». Την εξέγερση που προανήγγειλλε την οικονομική και συστημική κρίση που βιώνουμε , δίνοντας μια σειρά από απαντήσεις. Απαντήσεις που τα πολιτικά υποκείμενα της αριστεράς και της αντιεξουσίας- ούτε ήταν, ούτε είναι έτοιμα, με κριτικό και αναστοχαστικό μάτι- να τα δεχτούν.

Και από αυτή την οπτική μοιάζει με τον «Μάη του 68». Παράλληλα πρέπει να ειπωθεί πως και οι δυο εξεγέρσεις ήρθαν στο τέλος ενός ανοδικού καπιταλιστικού κύκλου.

Η πρόταση της Αποανάπτυξης και οι Δημιουργικές αντιστάσεις


eagainst.com

degrowth

Του Ηρακλή Παναγούλη via: Τοπικοποίηση
Ζούμε μια ιστορική περίοδο όπου η έννοια της ανάπτυξης είναι ταυτισμένη με την οικονομική μεγέθυνση. Η ανάπτυξη παρουσιάζεται ως η αυτονόητη κοινωνική συμφωνία που συμβάλλει καθοριστικά στην πρόοδο. Η μεγέθυνση της οικονομικής δραστηριότητας φαντάζει ως κλειδί εξόδου από τη βαθιά, παγκόσμια οικονομική κρίση· ως το όχημα που όχι μόνο θα μας ξαναφέρει στην ευημερία της προηγούμενης περιόδου, αλλά και θα μας οδηγήσει σε νέες, ακόμα πλουσιότερες Εδέμ.

Ζουν (κι αυτοί) ένα δράμα…Δημήτρης Μυς
Για κάποιους μελετητές- ιστορικούς – οι οποίοι δεν μπορεί να χαρακτηριστούν κομμουνιστές ή «επαναστάτες» η ελληνική αστική τάξη ανέκαθεν πρακτόρευε (με την εμπορική/ οικονομική έννοια του όρου) ξένα συμφέροντα. Το όποιο περιθώριο αυτόνομης δραστηριότητάς της εξαντλούνταν στις δουλειές μηδενικού ρίσκου με το δημόσιο. Τα δυο αυτά βασικά της χαρακτηριστικά (εξάρτηση από το ξένο παράγοντα και παρασιτική χωρίς επιχειρηματικό ρίσκο δραστηριότητα) προφανώς αποτυπώθηκαν και στη φυσιογνωμία του ελληνικού κράτους.

“Κοινοβουλευτική δικτατορία”

διακυβερνηση και πολιτικη

 
του Μενέλαου Γκίβαλου
Η αγνόηση και η παραβίαση διατάξεων του Συντάγματος, ο ευτελισμός της Νομοθετικής Εξουσίας, η περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης η προκλητική αγνόηση δικαστικών αποφάσεων εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια σε μια διαδικασία «πολιτικού μιθριδατισμού», σε ένα πείραμα -αντίστοιχο και παράλληλα προς εκείνο στο οποίο υποβάλλεται συνολικά η χώρα και ο λαός από το 4ο Ράιχ και το ΔΝΤ- το οποίο «δηλητηριάζει» συστηματικά και μεθοδευμένα τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις συνειδήσεις των πολιτών.

Ένα παιδίΚάθε φορά που κάποιος εισβάλλει σε ένα σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες –ή σε άλλες χώρες- και σκορπάει τον θάνατο, διαβάζουμε και ακούμε για τον μακελάρη, τον σφαγέα, το μακελειό, την τραγωδία, τα χαμένα αγγελούδια, το πόσο κακά είναι τα όπλα και τα σχετικά. Μετά το ξεχνάμε. Και μετά γίνεται ξανά. 

Λύσεις στις συνέπειες της κρίσης: τράπεζες χρόνου, ανταλλακτική οικονομία κλπ

  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


1. Αλληλεγγύη: Το καλύτερο αντίδοτο

Την ίδια στιγμή που η επίσημη οικονομία καταρρέει, ανθίζει μια παράλληλη οικονομία, στηριγμένη στην ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την αναζήτηση εναλλακτικών κοινωνικών σχέσεων.  Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, φτωχός δεν είναι αυτός που δεν έχει χρήματα αλλά αυτός που δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στην κοινωνία μέσα στην οποία ζει. Και όλοι κάτι έχουν να προσφέρουν…

Νάρκη

 Η Λεσχη

Gogol by Repin
 Του Νίκου Γεωργαντώνη
Κοιτάξαμε τον κόσμο. Κρύος ο κόσμος… Παγερός. Απόμακρος. Οι άνθρωποι, σαν τυφλοπόντικες, είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους… Περπατάνε, πηγαίνουν στις δουλειές τους… – ε; και τι μ’ αυτό; Τίποτα. Αμίλητοι, δουλεύουνε σαν τα σκυλιά και κουρασμένοι, χαμένοι γυρνάνε στα σπίτια τους, τρώνε και κοιμούνται… Αυτός είναι ο κόσμος τους, τέτοια η ζωή τους. Δεν την θέλουν…