#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Το δίλημμα Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα, πιο επίκαιρο από ποτέ!

Πολλοί πίστευσαν ότι μετά το 1989 και την παγκόσμια επιβολή της νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, το «αμερικανικό όνειρο» θα είναι για όλους, ο καταναλωτικός παράδεισος άνοιξε και για αυτούς τις πύλες του και ότι πλέον ο πόλεμος θα είναι παρελθόν.

Πάρα πολύ γρήγορα όμως διαψεύστηκαν. Μόλις το 1990-991, στη Μέση Ανατολή αρχίζει ξανά η σφαγή των λαών για την νέα μοιρασιά πηγών ενέργειας, για τον έλεγχο αγωγών και αγορών, για την εξασφάλιση ολοένα μεγαλύτερου τμήματος της παγκόσμιας υπεραξίας.

ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ...


Κύμα θανάτων που συνδέεται με μαζικές ιδιωτικοποιήσεις

5500_Globe_-_Russia___iStockphoto-FotograflaBasicaΠηγή : University of Oxford

Απόδοση στα ελληνικά για την ΕΛ.Λ.Α.Σ : N.K
Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε ηλικία επαγγελματικής απασχόλησης πέθαναν λόγω του οικονομικού κλονισμού από την πολιτική μαζικών ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθήθηκαν από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες στη δεκαετία του ’90, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο “The Lancet”.

Μετά το Δεκέμβρη… Συνήθεια: Ο αυτοκατασταλτικός μηχανισμός της εξέγερσης

  Βαθυ Κοκκινο

Του Αντώνη Αγγελή
Όσο ο χρόνος κυλούσε αφήνοντας πίσω του την 6η Δεκεμβρίου του 2008 όλο και περισσότερο, τόσο η συχνότητα, η ένταση και η μαζικότητα των διαδηλώσεων άρχισαν να μειώνονται και να κοπάζουν. Ιδιαίτερα με την έλευση του νέου χρόνου, η καθημερινότητα άρχισε να βρίσκει τους συνηθισμένους ρυθμούς της. Η εικόνα των πόλεων, όπως αυτή αναδείχθηκε, αφού σκόρπισαν οι καπνοί από τις φωτιές και τα δακρυγόνα, δε διέφερε απ’ αυτήν που είχαν πριν τις εξεγέρσεις.

Θέσεις προς συζήτηση για πραχτικά βήματα κλιμάκωσης του αγώνα

Γιώργος Παπανικολάου

Προχθές βγήκε υπουργός τους στον ΑΝΤ και είπε πως δεν είναι αυτοί που γράφουν τους νόμους που υπογράφουν, αλλά άλλοι, εννοούσε η τρόϊκα, δηλαδή οι ξένοι, δηλαδή πως είναι δοσίλογοι με απλά ελληνικά.

Ο άλλος υπουργός που δεν είναι καν βουλευτής, κάνοντας κουρέλι κάθε έννοια συντάγματος και νομιμότητας, αρνείται να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση.

Όλα όσα μας έχουν φορτώσει τελευταία, ξεκίνησαν και στηρίζονται σε μια «δανειακή σύμβαση» (όπως την ονομάζουν) που δεν την έχουν καν ψηφίσει στη βουλή. Έβαλαν τους υποτακτικούς τους στη δικαιοσύνη να μας πουν πως αυτή δεν είναι διεθνής σύμβαση, καταξεφτιλίζοντας κι αυτόν τον θεσμό.

Μια φωτογραφική αποτύπωση του ναζισμού

  Αδεσποτος
Ίσως το πιο τρομακτικό απ’ όλα είναι η συμμετοχή των μαζών και των απλών ανθρώπων στη γένεση και αναπαραγωγή του ναζιστικού τερατουργήματος. Αυτό το φαινόμενο είναι, κατά τη γνώμη μου, που πρέπει να βρούμε τη ψυχραιμία να κατανοήσουμε.
….
Μια αποτύπωση του τρόμου
..Το ότι εβδομηντατόσα χρόνια μετά, πρέπει να εξηγήσεις εξ αρχής τι σημαίνει φασισμός, δεν το λες και μεγάλη πρόοδο. Ένα μίγμα αμορφωσιάς, απόγνωσης και καφρίλας έχει καθηλώσει ένα αδικαιολόγητα ευμεγέθες κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας στην ευκολία των παράλογων επιχειρημάτων. Των βολικών γενικεύσεων. Των ασυνείδητων επιλογών.

Κοντεύουν Χριστούγεννα και λέω να σε πάω μία βόλτα. Έρχεσαι;Η επονείδιστη υπογραφή της σύμβασης!!Υποθήκευση της κρατικής περιουσίας στην τρόικα

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

 η υποθήκευση της κρατικής περιουσίας στην τρόικα

Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Στο κείμενο αναφέρεται ρητά, ότι δεν εξαιρείται κανένα απολύτως περιουσιακό στοιχείο από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο 4 με τίτλο: Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία, στην παράγραφο 4.4 αναφέρεται:

«Το σκάνδαλο των ιδιωτικοποιήσεων και η φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση» 

Μαρία Σουάνη

 ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ : Το παράδειγμα της ΔΕΗ
 
Καθημερινά βιώνουμε  τη συκοφάντηση των εννοιών «κρατικός τομέας», «δημόσιο», «πολιτική δράση». Η προπαγάνδα  αυτή στηρίζεται σε σκάνδαλα, κακή διαχείριση, ρουσφέτια, που το ίδιο το σύστημα οργανώνει, προκειμένου να εξασφαλίσει  κέρδη για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.
Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα αφορούν παγκοσμίως στις ιδιωτικοποιήσεις και τα περισσότερα από αυτά είναι νομοθετημένα και νόμιμα:  Π.χ. η τιμή εισαγωγής της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο (στο ¼ της πραγματικής  της αξίας, παράλληλα με την εξαφάνιση των ασφαλιστικών αποθεμάτων, αλλά και η τιμή πώλησης της Ο.Α, του ΟΠΑΠ, του ΟΛΠ, κλπ).

Οργισμένη επίθεση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στην Αυγή!


 Το πιο φυσιολογικό θα ήταν η ανάγνωση της  ”επιστολής” της κας Μαριάνας Β., να προκάλεσε θυμηδία ως φάρσα…
Ωστόσο, το δημοσίευμα στην Αυγή “Νέα ελληνική επιχειρηματικότητα για νέα εθνική αυτοπεποίθηση”,
που προκάλεσε τη φάρσα, δεν είναι απλώς αληθινό, αλλά και ενδεικτικό τόσο της “αντισυστημικότητας”
όσο και των κατευθύνσεων της οικονομικής πολιτικής του οργάνου:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=736107 !!!
Κλαυσίγελως;

Οργισμένη επίθεση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στην Αυγή! Σύντροφοι και συντρόφισσες
Με πλέρια απογοήτευση διάβασα στη χθεσινή Αυγή μια διθυραμβική παρουσίαση της Μαριάννας Λάτση. Αν και προσωπικά φέρω ως τίτλο τιμής σχέσεις δεκαετιών με την Αριστερά, ποτέ δεν έτυχα παρόμοιας αποδοχής σας. Δεν θέλω να ξύσω πληγές δεκαετιών και να θυμίσω τον μαυραγορίτικο ρόλο του καπετάν Γιάννη από το Κατάκωλο. Ούτε να φέρω σε αντιδιαστολή την αντιχουντική δράση του συζύγου μου, ή τις προνομιακές σχέσεις του ομίλου μας με την Αριστερά. Μέχρι και αριστερό πρόεδρο βάλαμε στον Παναθηναϊκό. Άλλο αν δεν φτούρησε.

Πρώτες εκτιμήσεις για τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο

Εργατικός Αγώνας

 Κάθε συνέδριο του ΚΚΕ έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για το κόμμα, αλλά και για το λαϊκό κίνημα και μπορεί να επηρεάσει την πορεία τόσο του λ.κ. όσο προφανώς και του ίδιου του κόμματος, θετικά ή αρνητικά. Η ενασχόληση, λοιπόν, με τις Θέσεις ενός συνεδρίου του ΚΚΕ είναι μείζονος σημασίας. Στο παρόν σημείωμα θα επιχειρήσουμε μια πρώτη και σύντομη εκτίμηση με κωδικοποιημένες κάποιες διαπιστώσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες θα εξειδικεύσουμε στα κύρια σημεία της κριτικής μας.
Μια πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι η ηγεσία του ΚΚΕ επικυρώνει μέσα από τις Θέσεις του 19ου συνεδρίου την πολιτική και ιδεολογική στροφή που έχει επιβάλλει τα τελευταία χρόνια στο κόμμα, παραβιάζοντας το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του 15ου συνεδρίου. Καμία από τις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις (παρέμβαση του ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα, αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα, πισωγύρισμα στις κατακτήσεις του λ.κ., αλλαγή του πολιτικού σκηνικού κ.α.) δε στάθηκαν αρκετές προκειμένου η ΚΕ να αναθεωρήσει αυτή τη λανθασμένη στροφή. Ας δούμε, λοιπόν, με ποιο τρόπο κατοχυρώνεται η διολίσθηση των τελευταίων ετών: