#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Αυτή είναι η προπαγάνδα των δωσίλογων της συγκυβέρνησης...

sibilla

Κώστας Βάρναλη: Ο Ποιητής του Λαού


 
Η φιλία του Λουντέμη και η αγάπη στον άνθρωπο πάνω απ΄ όλα Κώστα Βάρναλη, τον οδήγησε να γράψει το βιβλίο Ο Κονταρομάχος. Δε θα πω περισσότερα. Αφήνω να μιλήσουν τα αποσπάσματα που επέλεξα από το γραπτό του αγαπημένου μου Μενέλαου προς τον αγαπημένο του κυρ-Κώστα.
……………………………………………………………………………
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
«Υπάρχουν βιβλία γραμμένα απ΄τον Κώστα Βάρναλη. Πολλά. Δεν υπάρχει όμως κανένα βιβλίο για τον Κώστα Βάρναλη.

ΣΦΑΓΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ: Ούτε ένας δολοφόνος δεν τιμωρήθηκε- Ημέρα μνήμης για τα Καλάβρυτα

 
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ . 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ. 
ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!


Πρόκειται για το σοβαρότερο από τα εγκλήματα πολέμου που συνέβησαν στην Ελλάδα από τους Γερμανούς κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε ως αποτέλεσμα τον αφανισμό του ανδρικού πληθυσμού και την ακόλουθη καταστροφή των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943.

Οι Γερμανοί, κατά τις επιχειρήσεις εξουδετέρωσης των ανταρτών του ΕΛΑΣ στη περιοχή των Καλαβρύτων στην Αχαία, εκτός από τις απώλειες των συμπλοκών, έχασαν και 77 αιχμαλώτους στρατιώτες οι οποίοι εκτελέστηκαν από τους αντάρτες. Σε αντίποινα, οι Γερμανοί διατάχθηκαν να εκτελέσουν άμαχο πληθυσμό της περιοχής και να προκαλέσουν καταστροφές στη περιοχή.

Σπάρτακοι δεν υπάρχουν

  
 
Εχουν σηκωμένα τα μανίκια και δουλεύουν...
Νύχτα-μέρα. 24ωρα στη σειρά.
Στραγγίζουν τα νεοφιλελεύθερα μυαλά τους και καταλήγουν:

“Η Ελλάδα πειραματόζωο στο εργαστήρι του €”

 


«Η επαναγορά ομολόγων επέτυχε, διαπιστώνουν άπαντες, αλλά για τους Έλληνες δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από το ξεπέρασμα άλλου ενός εμποδίου για την οικονομική επιβίωση της χώρας τους, και γι αυτό χρειάζεται ανάπτυξη». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει σχολιαστικό άρθρο στην ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung.

Έλληνες μαθητές της Γερμανίας εναντίον Χρυσής Αυγής με ανοιχτή επιστολή!


«Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στην Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας».
Αυτό είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο 265 Ελλήνων μαθητών στη Γερμανία, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν γεννηθεί εκεί, για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας στη χώρα μας, τα οποία και καταδικάζουν.

«Κόκκινες γραμμές» κι ας φύγουμε από το ευρώ!

  Σεισαχθεια
Η μεταστροφή στο λαό αναφορικά με τις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης επισημαίνεται πλέον και δημοσκοπικά.
Και πάλι οι “πρωτοπορίες” ούτε καν ουραγοί στις τάσεις ριζοσπαστικοποίησης των “μαζών”…
Ας παλαίψουμε για την αποτροπή της φασιστικής μεταστροφής λόγω ματαιώσεων – απογοητεύσεων από την αριστερά…
Οκτώ στους δέκα λένε «όχι» στο δόγμα του «ευρώ πάση θυσία», σύμφωνα με τις «εξαμηνιαίες τάσεις» της MRB. Επιφυλακτικοί οι πολίτες απέναντι στα πολιτικά κόμματα.

Μόνο το 35,6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι υποστηρίζει με θέρμη την

Εικονικό χρήμα


Δημήτρης Μυς
Άγιες μέρες και τα media μας λένε πως κρατάμε την ανάσα μας απ την αγωνία. Θα ρθει δε θα ρθει η δόση, θα μας σώσουν ή θα μας αφήσουν στη μοίρα μας, μας συμπάθησε ο Σόυμπλε, ή εξακολουθεί να μας βλέπει με μισό μάτι. Μήπως, όμως τελικά, δεν σκεφτόμαστε πια όπως μας λένε τα media ότι σκεφτόμαστε; Μήπως κάποιοι (πάρα πολλοί) από εμάς, έχουν σοβαρότερα προβλήματα από το αν θα γίνει η λογιστική εκταμίευση του πακτωλού των δισεκατομμυρίων τα οποία απλώς θα ανάψουν σε κάποιες οθόνες και αυτόματα θα σβήσουν δίχως ν αγγίξουν κανέναν στον πραγματικό κόσμο…

Zeitung: Οι απόγονοι των Αργοναυτών χαριεντίζονται με celebrities και δεν πληρώνουν φόρους

  Εργατικος Αγωνας
Στην ελληνική διαφθορά και τους πλοιοκτήτες που δεν πληρώνουν φόρους εστιάζει ο γερμανόφωνος Τύπος
από το news247.gr
Στους Έλληνες πλοιοκτήτες που δεν πληρώνουν φόρους εστιάζει δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν αντιδρά.
Το άρθρο, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, φέρει τίτλο "Ο κλεμμένος θησαυρός" και ξεκινάει σημειώνοντας πως το κυνήγι του θησαυρού έχει παράδοση στους Έλληνες θαλασσοπόρους.
Αναφέρει μάλιστα για να ενισχύσει το επιχείρημά του τον μύθο του Ιάσωνα και των Αργοναυτών, οι οποίοι αναζητούσαν το χρυσόμαλλο δέρας.

Ο μορφωμένος, φοβισμένος κύριος που προσπερνάμε κάθε μέρα

  Εφημεριδα των Συντακτων
 Της Αφροδίτης Τζιαντζή
Είναι άντρας, σε παραγωγική ηλικία, με μεσαία, ανώτερη ή ανώτατη μόρφωση. Νιώθει φόβο, ανασφάλεια, απαισιοδοξία, ταυτόχρονα όμως κάνει όνειρα για το μέλλον και πιστεύει ότι η κατάστασή του μπορεί να αλλάξει.
Επιρρίπτει ευθύνες στους πολιτικούς για την κρίση και θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον κανένα. Θα μπορούσε να είναι ο άνεργος ή ο χαμηλόμισθος της διπλανής πόρτας, με τη διαφορά ότι δεν έχει πόρτα, ούτε καν κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του.

Εμπόλεμη ζώνη ο Αμαζόνιος

  Το Ποντικι

Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη η στρατηγική είναι η ίδια. Πολύτιμοι φυσικοί πόροι καταστρέφονται στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης ανάπτυξης και, όταν οι κάτοικοι διαφωνούν, οι δυνάμεις καταστολής αναλαμβάνουν να τους συνετίσουν. Έτσι και στην περιοχή Ξιγκού, στα βάθη του Αμαζονίου στη Βραζιλία, όπου οι ιθαγενείς, άντρες, γυναίκες και παιδιά, βρέθηκαν για μια ακόμα φορά αντιμέτωποι με την απροκάλυπτη βία των δυνάμεων καταστολής στην προσπάθειά τους να διασώσουν τον τόπο τους.


Η ελευθερία του θανάτου στην Πολωνία
Αν κάποιος θέλει να κάνει μαύρο χιούμορ θα μπορούσε να πει ότι οι Πολωνοί ανέτρεψαν το σοσιαλιστικό καθεστώς γιατί τους απαγόρευε να... πεθαίνουν ελεύθεροι!
Σήμερα αυτή η μαύρη… επιθυμία γίνεται πραγματικότητα!

Η είδηση λέει:

Αριστεροδεξιά μνημονιακή ομοφωνία στην Κύπρο!Ψηφίστηκαν από την κυπριακή Βουλή τα εφαρμοστικά νομοσχέδια του μνημονίου

Η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής, σε έκτακτη συνεδρίασή της την Τετάρτη 12/1/2/12, ολοκλήρωσε την ψήφιση 24 (2Χ12!) νομοσχεδίων για εφαρμογή των προνοιών του μνημονίου, μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. (Μα φυσικά, το «διαπραγματεύθηκαν», έκαναν το «σκέρτσα» τους και μετά κάθισαν να τους…)


ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ

  eparistera
ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ.pdf

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!

Ιστοριες Συνωμοσιας

Κάθε γωνίτσα κι ένα μαγαζάκι να μαζεύει χρυσό. Κάθε τοκογλύφος επώνυμος (τράπεζες) και ανώνυμος (ο Σάυλοκ της γειτονιάς μας) να δανείζουν με τόκο μια λίβρα κρέας. Το επίσημο κράτος να ζυγίζει ακόμα και το ξύγκι που έχουμε επάνω μας για να δει πόσο πιάνει! Οι εργοδότες να ζυγίζουν πόση αντοχή έχει ο φουκαριάρης ο εργαζόμενος όπως γίνεται με τα ποντικάκια στα κλουβιά των πειραμάτων (να του ρίξουμε λίγο ρεύμα, να του τρυπήσουμε τον εγκέφαλο, να το αφήσουμε στο κρύο, να το βάλουμε στο φούρνο... να δούμε θα ζήσει το άτιμο?)

...δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι!Σύγχρονος σκλάβος...


Ήχησαν τα τύμπανα, πλησιάζουμε στο ελληνικό ground zero


Είναι πολύ πικρή η αίσθηση της δικαίωσης όταν επαληθεύονται οι προειδοποιήσεις για τον αργό θάνατο που οδηγείται η πατρίδα σου. Αυτό αισθάνονται τώρα όσοι από την πρώτη στιγμή, το 2009-2010, φώναζαν ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, ο οποίος άρχισε με οικονομική επίθεση, αλλά ο τελικός στόχος ήταν η οικονομική και γεωπολιτική κατάρρευση της χώρας, η νέα υποδούλωσή μας.

Οι μπάτσοι έρχονται για σένα

  Αναρχογατουλης
 
 
Συνέχεια και παντού βλέπω μπάτσους. Όχι αστυνομικούς από Α.Τ., της γειτονίας που λέμε. Μπάτσους. ΜΑΤ, ΥΜΕΤ ,ΔΕΛΤΑ, ασφαλίτες. Και αυξάνονται ενώ όλοι οι άλλοι κρατικοί υπάλληλοι μειώνονται. Για αυτούς λεφτά βρίσκονται.

Στις πορείες, στις απεργίες, στο δρόμο. Έξω από τη σχολή μου εδώ και δύο χρόνο κάθε γαμημένη μέρα. Κλούβες με ΜΑΤ, σιχαμένοι δελτάδες, ασφαλίτες - πολλοί ασφαλίτες. Αλήθεια ποιος θα το περίμενε ότι θα (ξανα)έφτανε η μέρα που μυστικοί αστυνομικοί θα στήνανε καραούλι στις πόρτες πανεπιστημίου...

Το Πόθεν και το αίσχοςΚώστας Βαξεβάνης
Η ιστορία θα επαναληφθεί για μία ακόμη φορά. Το πόθεν έσχες των ελλήνων βουλευτών θα δημοσιοποιηθεί για έναν μήνα στο ακριβοπληρωμένο site της Βουλής και στη συνέχεια θα κατέβει, για να αποτελέσει απλώς ηλεκτρονική «χαρτούρα» χωρίς σημασία.
Όσοι προλάβουν μέχρι τότε να ξεναγηθούν στα περιουσιακά στοιχεία των ελλήνων βουλευτών, είναι εύκολο να διακρίνουν μια ομάδα βουλευτών με εντυπωσιακά οικονομικά στοιχεία. Καταθέσεις, δεκάδες ακίνητα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια. Οι περισσότεροι ως γνωστόν, δηλώνουν απλώς… προικισμένοι.

Οι Σουηδοί ούτε να το “φτύσουν” το ευρώ040612214004_4680 
Ούτε ένας στους δέκα Σουηδούς δεν θα ήθελε να υιοθετήσει η χώρα το ευρώ, σύμφωνα με μια έρευνα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εθνική στατιστική υπηρεσία (SCB).
Εάν η κυβέρνηση αποφάσιζε να οργανώσει δημοψήφισμα για την έγκριση του ευρώ, το 82,3% των Σουηδών θα ψήφιζε κατά. Μόνο το 9,6% θα ψήφιζε υπέρ ενώ το 8% δεν απάντησε στο ερώτημα. Η έρευνα ήταν τηλεφωνική και διενεργήθηκε τον Νοέμβριο σε δείγμα 5.500 ψηφοφόρων.
Η SCB οργανώνει τέτοιες δημοσκοπήσεις από το 1997. Η τελευταία φορά που το “ναι” στο ευρώ ξεπέρασε το “όχι” (43,8% έναντι 42%) ήταν τον Νοέμβριο του 2009.