#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Η τέλεια καταιγίδα

Βασίλης Βιλιάρδος
«Η Γαλλία θα πρέπει να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων της κατά 20% τουλάχιστον, εάν θέλει να γίνει ξανά ανταγωνιστική», αναφέρουν ορισμένοι εθνικιστές Γερμανοί οικονομολόγοι – συνεχίζοντας την «ενορχηστρωμένη» επίθεση τους εναντίον της μοναδικής χώρας, η οποία θα μπορούσε να αντισταθεί στις ηγεμονικές πρωσικές βλέψεις.

Η Δικτατορία Της Βλακείας (Ντοκιμαντέρ- ΒΙΝΤΕΟ)

  ΕΛ.Λ.ΑΣ.Του Κώστα Βαξεβάνη
Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το Σύμπαν και η βλακεία, και για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος, έλεγε ο Αϊνστάιν και με αυτό ως αφορμή ο Κώστας Βαξεβάνης προσπαθεί απόψε να εξηγήσει τη δικτατορία της βλακείας και το λόγο επιβολής της στην κοινωνία.
Το Κουτί της Πανδώρας ανοίγει, επιχειρώντας να βρει απαντήσεις στο ερώτημα γιατί ενώ οι άνθρωποι έχουν σε μεγάλη υπόληψη την εξυπνάδα και φτάνουν ακόμη και να την θεοποιούν, στην καθημερινή ζωή αποδεικνύεται πως η βλακεία είναι αήττητη; Στην αποψινή εκπομπή θα παρουσιαστούν παραδείγματα που δείχνουν ακριβώς αυτό, δηλαδή βλάκες να ακυρώνουν με μεγάλη άνεση επιτεύγματα ευφυίας.
Τι είναι τελικά η βλακεία; Είναι μια δυσλειτουργία του εγκεφάλου ή μια υποκειμενικά κρίση;
Τελικά η ευφυΐα και η βλακεία γεννιούνται ή δημιουργούνται;
Σε αυτά και σε πολλά άλλα συναφή ερωτήματα θα προσπαθήσει να δώσει εξηγήσεις η εκπομπή.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ενότητα που σχολιάζει τη βλακεία στην πολιτική.


Πηγή : ramnousia.com

Αναδημοσιεύσεις :  L1, ΟΛΥΜΠΙΑ

ΦΩΤΙΕΣ!! Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα "έσχες" των βουλευτών,
 χωρίς τα "πόθεν".
  Ατέλειωτη, επαναλαμβανόμενη κωμωδία.
*** Μετέτρεψαν το φορολογικό σε δημοσιονομικό/εισπρακτικό.
- Καθιέρωσαν αυτόματη λήψη νέων μέτρων.
- Νομοθετούν αυταρχικά με πράξεις νομοθ.περιεχομένου.
- Φορολογούν ότι ανασαίνει, κινείται, υπάρχει.

Σχέδιο Β-Eυρώ και μετανάστευση -Απόπειρα προβληματισμού

ΣΧΕΔΙΟ Β’
Σειρά συζητήσεων για την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης
Δεύτερος Κύκλος


Μετά τον πρώτο κύκλο με θέμα «Η Ελλάδα εντός και εκτός Ευρωζώνης – Απόπειρα συγκρίσεων», στις 13/10/2012 το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής προχωρεί στον δεύτερο, με θέμα :
«Ευρώ και μετανάστευση – Απόπειρα προβληματισμού»
Τετάρτη 12/12
Αίθουσα Τεχνικού Επιμελητηρίου Νίκης 4
6.μ.μ- 10.30μμ
Ι Οι μετανάστες απαντούν : «Ευρώ ή Δραχμή;»
Εκατοντάδες μετανάστες απαντούν σε ερωτήματα του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής
Παρουσίαση συμπερασμάτων :Κατερίνα Καστρίτη  6.30-7.00 μ.μ.
ΙΙ Στρογγυλό τραπέζι:

Η προπαγάνδα, το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ

 
propaganda
Άρθρο του Ε.Παπάνη
Επίκ. Καθηγητή Κοινωνιολογίας Παν.Αιγαίου.
Σκοπός της προπαγάνδας είναι να αλλάξει δραστικά τις απόψεις των άλλων αντί απλώς να μεταδώσει γεγονότα. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα μπορεί να επιστρατευτεί προκειμένου να προϊδεάσει θετικά ή αρνητικά σε σχέση με κάποια ιδεολογική θέση, αντί να παρουσιάσει την ίδια την θέση. Η προπαγάνδα διαφοροποιείται από την «κανονική» επικοινωνία, επειδή επιδιώκει να διαμορφώσει απόψεις με έμμεσες και συχνά δόλιες μεθόδους. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα συχνά μεταδίδεται με τέτοιον τρόπο ώστε να προκαλεί ισχυρά συναισθήματα και αυτό το κάνει κυρίως με το να υπονοεί παράλογες (μη ενορατικές) σχέσεις μεταξύ ιδεών.
-Διαβάστε το άρθρο του κ. Ε.Παπάνη:

Δεν θα γίνουμε Κούβα

http://www.inprecor.gr/
«Αντάλλασαν πρόθυμα οτιδήποτε τους ανήκε… Είναι καλοφτιαγμένοι, με γερά σώματα… δεν οπλοφορούν, δεν γνωρίζουν τι είναι τα όπλα. Τους έδειξα το σπαθί και αυτοί από την άγνοια τους το έπιασαν από την λάμα και κόπηκαν. Θα ήταν ιδανικοί υπηρέτες.. Με πενήντα άντρες θα μπορούσαμε να τους υποτάξουμε όλους και να τους αναγκάσουμε να κάνουν οτιδήποτε θέλουμε»
Χριστόφορος Κολόμβος.
Από το ημερολόγιο τους που το έγραψε στις ακτές της Κούβας.
Στον καπιταλισμό, οι ιδεολογικοί μηχανισμοί με πάντα ανανεωμένη ζωτικότητα, αφιερώνουν όλο το κοπιαστικό έργο τους ώστε να πείσουν τα θύματα τους για τα μεγάλα πλεονεκτήματα των εξ αποκαλύψεων αληθειών που έχουν κατασκευαστεί για χάρη αυτών των θυμάτων.

Υπό την ηγεσία του Δ. Χριστόφια και του «κομμουνιστικού» ΑΚΕΛ

ΜΝΗΜONIO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡO, ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤO ΛΑO ΤΗΣ
 
H προεδρική θητεία του Δ. Xριστόφια, ενώ ξεκίνησε με μεγάλες ελπίδες της Eλληνοκυπριακής κυρίαρχης αστικής τάξης, ιδιαίτερα για την προώθηση των διμερών συνομιλιών στην Kύπρο, καταλήγει στην υποταγή της χώρας στις μνημονιακές επιλογές της τρόικα. Eιρωνική συγκυρία είναι ότι κατά την περίοδο που η Kυπριακή Δημοκρατία ασκεί την προεδρία της Eυρωπαϊκής Ένωσης, οι Eυρωπαίοι ιμπεριαλιστές της βάζουν το μνημονιακό χαλινάρι. Στο πρόσφατο διάγγελμα του Δ. Xριστόφια προς τον Kυπριακό λαό μετά την απόφαση της κυβέρνησής του για ένταξη στον λεγόμενο Eυρωπαϊκό Mηχανισμό, χρησιμοποιεί ατόφια την “επιχειρηματολογία” και τα επικοινωνιακά εργαλεία των ελληνικών κυβερνήσεων. Θριαμβολογεί για τη σκληρή διαπραγματευτική γραμμή που ακολούθησε η κυβέρνησή του απέναντι στους εκπροσώπους της τρόικα και ταυτόχρονα δηλώνει πως «θλίβεται και συμπάσχει» με τον εργαζόμενο λαό, μισθωτούς και συνταξιούχους, που επωμίζονται τα βάρη των τραπεζών. Kομπάζει ότι «τα καταφέραμε να διατηρήσουμε τον εθνικό έλεγχο της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων», αλλά αποδέχεται ότι «φυσιολογικά ένα μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιείται για εξόφληση του χρέους».

Τι είναι ο προϋπολογισμός,τι σημαίνει “ανακεφαλαιοποίηση” των Τραπεζών, ποιος την πληρώνει;;;

proypolog
Ξεκινώντας με τον Εθνικό προϋπολογισμό, οφείλουμε, να διευκρινίσουμε τα “αυτονόητα” για λίγους ειδικούς, όχι όμως για την πλειοψηφία των πολιτών, δηλαδή τί είναι και σε τι συνίσταται ένας κρατικός προϋπολογισμός.
Κρατικός προϋπολογισμός αποκαλείται ο τυπικός νόμος με τον οποίο προσδιορίζονται τα όρια των εσόδων-εξόδων ενός κράτους, για κάθε οικονομικό έτος.
Ο προϋπολογισμός αποτελεί και τη βραχυχρόνια υλοποίηση του δημοσιονομικού προγράμματος της κυβέρνησης.