#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Μη σωπαίνεις άλλο…

Δραση Τωρα


Με ρωτά. Ξανά και ξανά. Αφορμή η επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μετανάστη στη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας. «Μα πως γίνεται να δέρνουν κάποιον δίπλα σου και να μην αντιδράς βρε παιδί μου; Έτσι αυθόρμητα, όπως θα τρέξεις να σηκώσεις έναν άνθρωπο που έπεσε κάτω. Τι θα κάνεις, θα τον αφήσεις κάτω;» Έλα ντε. Αναρωτιέμαι και εγώ φωναχτά. Φόβος; Μήπως είναι φόβος; Ίσως ναι, να είναι φόβος. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Και ο φόβος είναι εργαλείο ..τρομερό.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  sibilla


 Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, συναντήθηκαν την Τρίτη, 4.12.12, στις 6 μ.μ., στο θέατρο ΑΛΦΑ και ενημερώθηκαν για τις ως τώρα δραστηριότητες της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής. Ακολούθησαν προτάσεις όλων των μελών για τα επόμενα βήματα του Ε.Σ.και διεξοδική συζήτηση πάνω στα νέα δεδομένα της πολιτικοοικονομικής κατάστασης που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα, σε σχέση με το μέγιστο Εθνικό θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Τονίστηκε ιδιαίτερα:

Βρε μην είσαι βλάκας! Έχεις ακόμη το ευρώ!

  ramnousia


 κείμενο Στρατής Μαζίδης / freepen.gr

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι μήπως τελικά είμαστε ένας αχάριστος λαός 9.999.700 ανθρώπων που κατηγορεί τους πολιτικούς οι οποίοι προσπαθούν να μας σώσουν!

Αφορμή; Η συζήτησή μου με κάποιον ευρωπαϊστή φιλο-μνημονιακό. Βρε μην είσαι βλάκας μου είπε, έχεις ακόμη το ευρώ. Ξέρεις τι θα συμβεί άμα πτωχεύσουμε;

Η ιστορία μας καλωσόριζε στο Δεκέμβρη του ’08.Photo: 6-7-8 Δεκέμβρη, Θεσσαλονίκη 2008.<br />"15χρονος νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρες αστυνομικού".</p><p>Μια στιγμή χρειάστηκε και σα μαγνήτης το Πολυτεχνείο Θεσ/νίκης μας τράβηξε όλους. Την ώρα που φτάσαμε ένα πανό στον πρώτο διάδρομο μετά την είσοδο ήταν ήδη σχεδόν έτοιμο: "Αυτές οι νύχτες είναι του Αλέξη".</p><p>Και από κει στους δρόμους της πόλης, πολύς κόσμος σε πολλά σημεία έτοιμος για όλα. Την άλλη μέρα το πρωί, Κυριακή, η πορεία θα είναι πραγματικά μεγάλη και θα καταλήξει στην πλατεία Χημείου. Μετά από πετροπόλεμο, μεγάλη αναταραχή και προβληματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι, η καταλυτική παρέμβαση του Ζ.Κ. μας οδηγεί στην απόφαση της ηρωικής εξόδου από τα Π/μια με κίνδυνο η πορεία να χτυπηθεί ανά πάσα στιγμή. </p><p>Στην Εθνικής Αμύνης έχουμε καταλάβει ότι είμαστε πάρα πολλοί και πολλές. Ο δρόμος αντηχεί απ' άκρη σ' άκρη "Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες", "Εργάτες απολύει και νέους εκτελεί, κάτω η χούντα του Καραμανλή" κι "ΕΛΑΣ ελλήνων αστυνομικών, ρουφιάνων, δολοφόνων και βασανιστών".</p><p>Λίγα λεπτά μετά το κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου στη διαγώνιο είναι κατειλημμένο. Λίγες ώρες μετά ενώ πάνω γίνεται μαζική συνέλευση της κατάληψης, η Τσιμισκή κλείνει και στήνονται πρόχειρα οδοφράγματα. Το βράδυ μαθαίνουμε πως θα κατειληφθεί και η σχολή Θεάτρου. </p><p>Την άλλη μέρα το πρωί, έχει ξημερώσει Δευτέρα και μια έκπληξη μας περιμένει. Από το βάθος στην Εγνατία ξεπροβάλει ένα τεράστιο πλήθος οργισμένων πιτσιρικάδων από σχολεία της Τούμπας. Η εικόνα είναι συγκινητική. Από παντού έρχονται μηνύματα ότι οι μαθητές φεύγουν από τα σχολειά, διαδηλώνουν κι επιτίθενται στα αστυνομικά τμήματα. </p><p>Στις σχολές κυκλοφορούν οι πρώτες αφίσες με τη φωτογραφία του Αλέξη. Το απόγευμα η συγκέντρωση στην Καμάρα ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Οι φήμες την ώρα της πορείας για το τι γίνεται σε άλλα σημεία της πορείας, της πόλης και κυρίως σε άλλες πόλεις οργιάζουν. </p><p>Τα μισά ήταν αλήθεια τελικά, αλλά αυτό αρκούσε.<br />Η ιστορία μας καλωσόριζε στο Δεκέμβρη του '08.<br />Κι εμείς είχαμε υποκλιθεί μπροστά της.<br />Και από τότε το όνομα Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος θα μας θυμίζει πάντα ετούτα τα μεγάλα κελεύσματά της.</p><p>6 - 12 - 2012<br />Κ.Γ.
6-7-8 Δεκέμβρη, Θεσσαλονίκη 2008.
“15χρονος νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρες αστυνομικού”.
Μια στιγμή χρειάστηκε και σα μαγνήτης το Πολυτεχνείο Θεσ/νίκης μας τράβηξε όλους. Την ώρα που φτάσαμε ένα πανό στον πρώτο διάδρομο μετά την είσοδο ήταν ήδη σχεδόν έτοιμο: “Αυτές οι νύχτες είναι του Αλέξη”.

Σκοτώστε το τέρας!Tου Σώτου Χρυσαφόπουλου               Πηγή : sotosblog
Δεν χρειάζεται δα τούτο και καμιά μεγάλη σοφία: οι σχέσεις μας, των ανθρώπων, είναι βουτηγμένες στο ψέμα· στο ψέμα, τη βιτρίνα και την υποκρισία. Όπως το λέει ο ποιητής: «Ο κύριος αυτός κάθε πρωί κάνει το λουτρό του μέσα στα νερά της νεκρής θάλασσας, έπειτα φορεί ένα πικρό χαμόγελο για τη δουλειά και για τους πελάτες.»

Το έστω πικρό δικό μας χαμόγελο μας το έκλεψαν. Ήταν κομμένο και ραμμένο σε φραγκοραφτάδικο, χωρίς αμφιβολία, αλλά αυτό δεν έχει σημασία· εκείνο που μετράει είναι ότι μας το έκλεψαν. Διέρρηξαν το σπίτι μας μια νύχτα ποντικοί, τρωκτικά ρυπαρά από τα παραλειπόμενα του αστυνομικού δελτίου, μας τσάκωσαν στον ύπνο και μας το έκλεψαν.  Στη θέση του άφησαν γυμνωμένη την πίκρα.

Διδακτικό παραμύθι: Κρίσης και αλληλεξάρτησης!

Μας αφορά όλους…ΜΥΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ…
Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε.
Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε, όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!
Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ανακοινώσει το φοβερό νέο!:

ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΣ


Παρουσίαση του βιβλίου του ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑBATIKAS
Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 7 μμ.
σας περιμένουμε στην παρουσίαση του βιβλίου

“Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ
ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ”

του ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑ στο Ακροατήριο – auditorium,σημείο πολιτιστικής ακρόασης,
Σίνα 2-4 & Πανεπιστημίου, Αθήνα
(μετρό – στάση Πανεπιστήμιο).
Στην παρουσίαση θα μιλήσουν:
η Νάντια Βαλαβάνη, συγγραφέας,
ο Σταύρος Μαυρουδέας, πανεπιστημιακός,
ο Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, εκ των επιμελητών του βιβλίου,
με συντονιστή το δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

 

natural-gasΤου Δρ. Κυριάκου Τόμπρα
 Αυτή είναι η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,που παραδόθηκε τον Ιούλιο 2012 στους Λαζαρίδη – Σαμαρά.
Η έκθεση έχει συνταχθεί από τον Μάρτιο 2012 και, πριν τους Λαζαρίδη – Σαμαρά, είχε παραδοθεί στην Deutsche Bank.
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ, ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ, ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ, ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ  ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΗΓΩΝ.
Στην τελευταία σελίδα υπάρχει και περίληψη στα Ελληνικά.

Κακομοίρη μου...

  Πολιτικο Κορακι

Στρογγυλοκάθησες στον καναπέ σου και βλέπεις στην T.V.
μικρομέγαλα Καθάρματα να σου κουνούν το δάκτυλο.
Ξέρω πως κάπου βαθιά μέσα σου...Ελπίζεις.
Σε κάποιο θαύμα, σε κάποιο νέο "πρόσωπο".
Ελπίζεις πως...ίσως...ίσως...και να μπήκε πάτος στο βαρέλι.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ

  Σπαρτακος

Δείτε αυτή την κυρία - Ας μην ξεχάσουμε ποτέ...

"Ο κόσμος δεν έγινε τώρα κακός.... πάντα ήταν"

"Το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει"

 Irena Sendler
Ιρένα Σέντλερ

Πρόσφατα πέθανε μια 98χρονη κυρία που την έλεγαν Ιρένα.
Κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Ιρένα εργαζόταν στο γκέτο της Βαρσοβίας ως ειδική υδραυλικός υπονόμων.
Είχε όμως κι έναν απώτερο σκοπό.
Όντας Γερμανίδα ΗΞΕΡΕ ποια ήταν τα σχέδια των ναζί για τους εβραίους.

Ακροδεξιά και Τρομοκρατία στην Ευρώπη

 Ανιχνεύσεις

  του Κλεάνθη Γρίβα
Με αφορμή την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και το θέμα που πραγματεύθηκε η εκπομπή “Σημείο Ισορροπίας”, δημοσιεύουμε άρθρο του γνωστού ψυχίατρου Κλεάνθη Γρίβα, ο οποίος έχει μελετήσει καλά το φαινόμενο απο το Β! Π.Π. ως σήμερα.
Το 1980, τρεις πολύνεκρες τρομοκρατικές βομβιστικές νεοφασιστικές επιθέσεις
● στις 2-8-1980 στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια,
● στις 26-9-1980 στη γιορτή της μπύρας (Oktoberfest) στο Μόναχο, και
● στις 3-10-1980 έξω από τη συναγωγή της οδού Κοπέρνικου στο Παρίσι,[1]

Τα σκυλιά αποθρασύνονται

  Πολιτικο ΚορακιΚάθε μέρα που περνάει γίνονται και πιο επικίνδυνα.
Λυσσασμένα ορμούν να κατασπαράξουν ότι απόμεινε.
Να υπερασπιστούν τη Βαρβαρότητα που επέβαλαν
στη Χώρα.
Να παγιώσουν το Νεοφιλελευθερισμό.
Να τον αναδείξουν ως "φιλολαϊκό"-"φιλεργατικό".

Συνωμοσιολογία, λαϊκισμός και αυτονομία

 Eagainst


Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κατανοήσει κανείς τους λόγους που οι διαφόρων ειδών θεωρίες συνωμοσίας κατακλύζουν τα Μέσα Ενημέρωσης και το διαδίκτυο. Στην εποχή της ασημαντότητας, της απουσίας πολιτικού στοχασμού και έλλειψης νοήματος, το φαινόμενο έχει αρχίσει να παίρνει μορφή μάστιγας. Όλο και περισσότεροι δημαγωγοί εμφανίζονται μέρα με τη μέρα, κάνοντας λόγο για κάποια «Νέα Τάξη Πραγμάτων» (ΝΤΠ), για τους Ιλλουμινάτι, ή υποστηρίζουν ότι η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν εσωτερική δουλειά κάποιων συνωμοτών (κυρίως Εβραίων). Ζώντας στην εποχή της μαζικής απάθειας και απο-πολιτικοποίησης, δεν μας εκπλήσσει καθόλου που η εν γένει πραγματικότητα επιχειρείται να προσεγγιστεί μέσω αβάσιμων σεναρίων επιστημονικής φαντασίας.

Η ιδεολογική κατάχρηση της Ιστορίας


Ή Όταν το αβγό δεν χωράει στο μπουκάλι
 

Του Χρήστου Τριανταφύλλου          rednotebook


Παραφράζω τον όρο που εισήγαγε στην ελληνική ιστοριογραφία ο Φίλιππος Ηλιού (ιδεολογική χρήση της ιστορίας) με αφορμή ένα κείμενο στην εφημερίδα Καθημερινή της 2ας Δεκεμβρίου [1], από τον κ. Νίκο Μαραντζίδη. Ο συγγραφέας είναι γνωστός κυρίως ως ένας από τους βασικούς εκπροσώπους αυτού που ονομάστηκε «αναθεωρητικό ρεύμα» στην ιστοριογραφία της προηγούμενης δεκαετίας. Το συγκεκριμένο άρθρο, που τιτλοφορείται «Ευδαιμονοσταλγία», μου κίνησε το ενδιαφέρον για δύο λόγους: πρώτον, διότι συμπυκνώνει σε μικρή έκταση όλο το νεοφιλελεύθερο αφήγημα που φαίνεται να έχει συγκροτηθεί καθαρά από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, και δεύτερον, διότι όλη του η συλλογιστική ξεδιπλώνεται μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον ερμηνευτικό σχήμα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΖΩΗ ΜΑΣ...

Είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής. Είναι ένα αποτυχημένο σχέδιο. Είναι ασκήσεις επί χάρτου μιας ομάδας ανθρώπων. Είναι η αντίληψη των πραγμάτων κάτω από μια συγκεκριμένη οπτική. Δεν είναι η ζωή σου. Ούτε η δική μου. Η ζωή μας είναι κάτι άλλο, που δημιουργείται και αναπτύσσεται στο προσωπικό χώρο. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Κι η μονάδα μπορεί να αποφασίσει τι ακριβώς θα είναι η ζωή, άσχετα με το ποιος επιθυμεί να την εγκλωβίσει στα δικά του σχέδια.

Η ζωή αυτής της μικρής, ανώνυμης μονάδας επιτρέπει να μπουν όσα μνημόνιο εκείνη θα αποφασίσει. Αυτή η μικρή μας ανώνυμη ζωή έχει ανθρώπους που γνωρίζουμε, που αγαπάμε, που μισούμε, που μας είναι αδιάφοροι, έχει στιγμές πόνου ή χαράς, έχει φόβους που αφήσαμε να μας κυριεύσουν ή άλλους που καταφέραμε να νικήσουμε. Έχει αυτό που είμαστε ο καθένας μας. Αυτό που ο καθένας μας ΑΝΤΕΧΕΙ να είναι. 

Η ΠΕΙΝΑΟι ειδήσεις σοκάρουν περισσότερο από την άγρια εμπειρία. Οι ειδήσεις για πεινασμένους ανθρώπους που ψάχνουν σε σκουπιδοτενεκέδες για φαγητό, για παιδιά που υποσιτίζονται σε σχολεία και η Ελλάδα θα μπει σε πρόγραμμα της Ε.Ε. για παροχή δωρεάν γευμάτων, για ειδήσεις που αφορούν αναπληρωτές καθηγητές που σιτίζονται σε λέσχες λόγω της οικονομικής δυσκολίας που αντιμετωπίζουν, δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.

Όταν τα πόδια βαράνε το κεφάλι

Τα κτήνη, τα τέρατα, τους υπάνθρωπους. Έτσι ακριβώς αντέδρασα και εγώ εσωτερικά στο άκουσμα της είδησης ότι χρυσαυγίτες χάραξαν στην πλάτη Σουδανού μετανάστη τα γράμματα Χ και Α από το ακρωνύμιο της Χρυσής Αυγής.

Σκέφτηκα ότι τελικά ναι, δίκιο είχαν κάποιοι της ακροαριστεράς. Θέλοντας και μη, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους χρυσαυγίτες στους δρόμους. Να γίνει ο συμμοριτοπόλεμος που επιδίωκα να αποτρέψω με κάθε μέσο.

“Το δάσος προηγείται του ανθρώπου, η έρημος ακολουθεί” – Σκουριές, 6/12/2012


ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται το σύνθημα του Μάη του ’68: Το δάσος προηγείται του ανθρώπου, η έρημος ακολουθεί. Την εφαρμογή του την βλέπουμε στον τόπο μας, τη Β. Χαλκιδική, εδώ και μερικούς μήνες.
Πριν από δυο μήνες, στις 12 Οκτωβρίου, μια ομάδα γυναικών από τη Β. Χαλκιδική ανεβήκαμε στις Σκουριές για να δούμε με τα μάτια μας την υλοτόμηση του βουνού που ήδη είχε ξεκινήσει. Καταγράψαμε σε βίντεο τις τραγικές εικόνες που αντικρύσαμε και απευθύναμε μια ανοιχτή έκκληση για τη σωτηρία του δάσους των Σκουριών. Πάνω από 30.000 άνθρωποι είδαν το βίντεο, πολλοί άνθρωποι απ’ολη την Ελλάδα άκουσαν την κραυγή μας και από τότε ο αγώνας μας όσο πάει και δυναμώνει.

Μην κλαις, σύντροφε Χριστόφια

naftilos.info

 Αφού δε θα αλλάξουν το σύστημα, γιατί αναλαμβάνουν την εξουσία οι κομμουνιστές σε μια χώρα;

 
Του Σενέρ Λεβέντ

Με αφορμή τους εκάστοτε πρόθυμους να κυβερνήσουν, με αμετάβλητο το εκάστοτε αστικό καθεστωτικό (κρατικομονοπωλιακό ή/και διακρατικομονοπωλιακό, Ε.Ε. κ.ο.κ.) πλαίσιο, με όρους αμιγώς κοινοβουλευτικού κρετινισμού και το λαϊκό κίνημα στη γωνία…

Μην κλαις, σύντροφε ΧριστόφιαΤι είπατε; Ο Χριστόφιας υπέγραψε την συμφωνία με την τρόικα κλαίγοντας; Συγκινήθηκα πολύ. Αν ήταν δίπλα του ο Καρλ Μαρξ ή ο Λένιν είμαι σίγουρος ότι θα του έλεγαν το εξής: Mην κλαις σύντροφε, άλλωστε τι άλλο έχεις να χάσεις εκτός από τις αλυσίδες που δεν δένουν;


Ο Δεκεμβρης του 44, η διπλή ελληνική επανάσταση 1942-1949 και τα διλλήματα στην ιστορία


Σεισαχθεια

Αλέκος Αναγνωστάκης                    αριστερό blog
Υπάρχουν δυο βασικοί πολιτισμοί, ενωμένοι και αντίθετοι, μέσα στο γενικό κοινωνικό πολιτισμό, μέσα στον ανεμοστρόβιλο της εκμετάλλευσης της φύσης και της μάχης με την ανθρώπινη εκμετάλλευση. Δυο πολισμοί μέσα στο συνολικό αποτέλεσμα της ιστορίας, που έχει άπειρους δημιουργούς, ηγεμόνες και κατακτητές, αλλά κανέναν τελικό αποκλειστικό ιδιοκτήτη.
Το ενδιαφέρον για την ιστορία  έχει να κάνει κυρίως με αυτά που έρχονται.  Έχει δηλαδή να κάνει με την αχαλίνωτη καπιταλιστική  βαρβαρότητα, την εύθραυστη και αντιφατική ριζοσπαστικότητα, την κρισιμότητα ενός ιδιαίτερα  μετά την κρίση ρευστού κόσμου που σημαδεύεται  από την  εκτίναξη όλων των βασικών του αντιθέσεων.

Σόιμπλε: “Είχαμε έσοδα από τόκους από την Ελλάδα”

ΣΚΙΤΣΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-SOLOUP 80 
“Τα πλεονεκτήματά μας από την Νομισματική Ένωση είναι πολύ μεγαλύτερα από ό,τι μας κοστίζουν όλες οι βοήθειες”, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην Bild am Sonntag. Σύμφωνα με αποσπάσματα που προδημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα, ο κ. Σόιμπλε υπεραμύνεται των αποφάσεων της γερμανικής Βουλής για βοήθεια προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι “κάνουμε καλά που στηρίζουμε την Νομισματική Ένωση”, αλλά παραδέχεται ότι δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να υπολογίσει πόσο θα στοιχίσει τελικά αυτή η βοήθεια στον Γερμανό φορολογούμενο.