#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Σύνταξη???


tith.che


Δεκέμβρης ’44: “Αυτά τα κόκκινα σημάδια είναι από αίμα…”

  Πολιτικο Καφενειο
 Του ΤΑΣΟΥ ΚΑΤΙΝΤΣΑΡΟΥ
Παρακάτω θα θυμηθούμε ένα σπουδαίο κατά τη γνώμη μας κείμενο του Τάσου Κατιντσάρου. Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης (1975-1976), η οργάνωση Κ.Ο. Μαχητής στην οποία συμμετείχε και ο σύντροφος Τάσος, γέμιζε την Αθήνα κάθε τέτοια μέρα με αφίσες: «Ζήτω ο κόκκινος Δεκέμβρης!» Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, υπάρχουν ακόμα σπίτια στις προσφυγικές γειτονιές που έχουν σημάδια από τις σφαίρες, ακόμα και μισοσβησμένα συνθήματα του Δεκέμβρη. Στο Δουργούτι υπήρχαν στις προσφυγικές πολυκατοικίες του ’36, μέχρι αυτές να βαφτούν πρόχειρα και να «ευπρεπιστούν» για τις ανάγκες της Ολυμπιάδας… Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας υπάρχουν ακόμη. Ο λόγος όμως στον Τάσο:


...Να ξεπιαστούμε έστω!!
ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ...


Υψηλότερη αναλογία αστυνομικών ανά πολίτες στην Ελλάδα από χώρες με δικτατορικά καθεστώτα


Με αφορμή τη χθεσινή "πληθωρική" παρουσία της ΕΛΑΣ στις κινητοποιήσεις, για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, θυμηθήκαμε ένα παλαιότερο δημοσίευμα σχετικά με τον αριθμό των αστυνομικών στην Ελλάδα.

ΝΟΜΙΖΩ?
Γράμμα απ' το Μόναχο

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ( ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ )
Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος
 
Διαδηλώσεις και καταλήψεις Ελλήνων μαθητών στους δρόμους της παγερής , πολύ ¨Κρύας Γερμανίας¨, για να μην κλείσουν τα ελληνικά σχολεία. 
Στόχο που είχε και μεθόδευσε ο Γ. Παπανδρέου του ¨Πανελληνίου¨ ( “Interamerikan”) -Σοκ από ο 1997 , όταν ήταν στο Υπουργείο ¨Παιδείας¨, με την μετατροπή της Δ/νσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού σε “Δ/νση ¨Διαπολιτισμικής¨ Εκπαίδευσης”, σύμφωνα με τα Ρεπούσια και Δραγωναίικα ¨οράματα¨ και του ¨πυρήνα¨ των γνωστών ¨μουτσαχεντίν της παγκοσμιοποίησης¨ στο ¨Παιδαγωγικό¨ - Ινστιτούτο. 

Οχυρωθείτε!!


Κλειδαμπαρώστε πορτοπαράθυρα...

Προμηθευτείτε κονσέρβες και νερό για...20 χρόνια...
Εφοδιαστείτε με χάπια για πίεση, καρδιά, εγκεφαλικά...
Εκπαιδευτείτε στα σήματα Μορς, νάχετε να επικοινωνείτε
με τον Εξω Κόσμο...

Ως εδώ και μη παρέκει!...


Γιώργος Παπανικολάου
Όλοι παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια – και όχι μόνο στη χώρα μας – μια επέλαση, με τη μορφή χιονοστοιβάδας, συγκεκριμένων πολιτικών, που σαρώνουν/καταστρέφουν δικαιώματα και ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, ολόκληρες κοινωνίες, μη διστάζοντας και μη σταματώντας ούτε μπροστά σε παραβιάσεις συνταγμάτων και νομιμότητας, ούτε απ τις πιο ακραίες καταστάσεις εξαθλίωσης – και αυτοκτονιών – μεγάλων ομάδων πολιτών, ούτε απ την πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση των πολιτικών φορέων που γίνονται οι εκτελεστές εφαρμογής αυτών των πολιτικών (ή μάλλον αυτών των πολιτικοοικονομικών όπλων εξόντωσης των πληθυσμών). Πρόκειται για μια τερατώδη δύναμη απίστευτης ισχύος και έκτασης σε παγκόσμια κλίμακα, που δεν έχει ξαναϋπάρξει στην ανθρώπινη ιστορία. Πρόκειται για την συγχώνευση μιας ακραία συντηρητικής και αντιδραστικής πολιτικής κατεύθυνσης με τις μεθόδους – και δυνάμεις – του οργανωμένου εγκλήματος.

Η οικονομία νοσεί… Να πεθάνει! Ας ανθίσουν οι άνθρωποι.

  Αντιφασιστικη Δραση Ρεθυμνου (Α.Δ.ΡΕ.)
“Δειλοί, μοιραίοι, κι άβουλοι αντάμα προσμένουν, ίσως, κάποιο θάμμα”.
Τα στοιχειά των στατιστικών στους τομείς της ανεργίας, της ύφεσης, του
υποσιτισμού παιδιών, των άστεγων, των αυτοκτονιών, της μετανάστευσης, της
φτωχοποίησης, αντιστοιχεί σε πολεμική περίοδο. Αυτό δεν είναι ούτε
υπερβολή ούτε ψέματα. Ο «ακήρυχτος» πόλεμος που βιώνουν χιλιάδες
εργαζόμενοι και άνεργοι είναι μια καθημερινότητα. Οι κυβερνήσεις πιο
χυδαία από ποτέ προστατεύουν τα συμφέροντα μιας ελίτ και ξεπατώνουν κάθε
ελπίδα για καλύτερη ζωή του κόσμου. Η κοροϊδία των δόσεων και των
δοσατζήδων, των σκληρών «αγορών», των διαπραγματεύσεων και τα λοιπά σάλια πλέον δεν πείθουν ούτε τον πιο αφελή. Από ‘δω και πέρα μόνο δόλος υπάρχει.

Άγριο κράξιμο στον βουλευτή και πρώην μπάτσο... Θανάση Νταβλούρο


Προφήτες και προφητείες ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Τρίτη πρωί, ακούω ραδιόφωνο, σε συχνότητα εγνωσμένης μνημονιακής νομιμοφροσύνης. Στον αέρα βρίσκεται δημοσιογραφικό δίδυμο επίσης υπερβάλλοντος μνημονιακού ζήλου. Του στιλ «κι αν δεν υπήρχε η τρόικα, έπρεπε να την εφεύρουμε».

ο παράνομος…

ανάγωγοι αρχισυνάγωγοι2

Κάποιο Σάββατο σε κάποια εβραϊκή συναγωγή ο Χριστός, λέει το Ευαγγέλιο (Λουκά: ΙΓ, 10-17), θεράπευσε μια γυναίκα.
Και ο αρχισυνάγωγος, ως εκπρόσωπος της νομιμομότητας, καταδίκασε την πράξη αυτή. Γιατί, κατά τη γνώμη του, ο Χριστός και όσοι θεραπεύονταν το Σάββατο ενεργούσαν παράνομα:
-«Δεν σας φτάνουν, είπε, οι έξι μέρες της βδομάδας για τις θεραπείες; Είναι ανάγκη να καταστρατηγείτε και την αργία του Σαββάτου»!
Και μπαίνει το ερώτημα:

Παιχνιδάκια

PRAXIS
 
Κάποιες από τις τελευταίες αποφάσεις ή προθέσεις των κυβερνώντων, για πολλοστή φορά αποκαλύπτουν το είδος εξουσίας που ασκείται. Ετσι, θεωρείται ότι γίνεται το φορολογικό σύστημα δικαιότερο με την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος για επαγγελματίες, που διαρρέεται ότι θα είναι το ισοδύναμο για να αποδεχθεί η τρόικα την ενίσχυση των επιδομάτων για τρίτεκνους και πολύτεκνους. Προβάλλεται ως εξορθολογισμός της δημόσια διοίκησης η αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης για εφαρμογή της μνημονικής απαίτησης για την απόλυση δημοσίων υπάλληλων, που την φέρνει σε ευθεία σύγκρουση με τους πρώτους επιλεγέντας προς απόλυση δημοτικούς υπαλλήλους.

Κανένας μόνος του στην κρίση! Κανένας χωρίς στέγη!


 

Του Μανόλη Λαμτζίδη*
Οι «άστεγοι» δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα από το κράτος ως ευπαθής ομάδα και έτσι δεν «απολαμβάνουν» κανενός είδους προνοιακό ευεργέτημα από την πολιτεία, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης… σήμερα, για να μη γεμίσουν οι πόλεις από «άστεγους» και «νεοάστεγους» επιβάλλεται πρώτα απ’ όλα η αποτίναξη της «μνημονιακής» και έντονα «υφεσιακής» οικονομικής πολιτικής και η λήψη ριζοσπαστικών άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων με τη μορφή της «σεισάχθειας» με κατεύθυνση την αναστολή πλειστηριασμών και εξώσεων (από πρώτη κατοικία) για τουλάχιστον τρία χρόνια, παρέχοντας στους εκμισθωτές «αντισταθμιστικά» οφέλη, φορολογικού ή άλλου τύπου. Γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε το κράτος να στηρίζει τους «κατέχοντες» και να αφήνει να «πεταχτούν στον δρόμο» οι «μη έχοντες».

Επικίνδυνα "παιχνίδια" με τις προγνώσεις καιρού σε περιφερειακά αεροδρόμια

  Σπαρτακος
 
Aναδημοσίευση: Βαθυ Κοκκινο

Πάνω απ' όλα το κέρδος!
Είναι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι


Μετά τις απολύσεις πολιτικού προσωπικού στην ΕΜΥ, τις μετρήσεις και τις τοπικές προγνώσεις τις έχουν αναλάβει φαντάροι.

Στο αεροδρόμιο γνωστού κοσμοπολίτικου νησιού οι μετεωρολογικές άδειες προσγείωσης και απογείωσης δίνονται από φαντάρο.

Δε γαμιέσαι ρε κράτος ;
Πηγή : Καρτέσιος
Δηλαδή πόσο έξυπνοι είναι οι μηχανισμοί σου, ρε Κράτος, που θέλουν να με βάλουν να πλακωθώ με τους φαρμακοποιούς επειδή μου ζητάνε να πληρώσω τα φάρμακά μου; Πλήρωσα ποτέ ασφαλιστικές εισφορές στο φαρμακοποιό; Τίποτα δε μου χρωστάει εκείνος. Εσύ μου τα χρωστάς, Κράτος απατεώνα.

Διαφθορείς και διεφθαρμένοι

 inprecor


Βασίλης Βιλιάρδος
Οι διαφθορείς δεν είναι λιγότερο ένοχοι από τους διεφθαρμένους – γεγονός που, εάν αξιολογούσε σωστά η γερμανική Διεθνής Διαφάνεια, στην οποία συμμετέχουν πολλές έντιμες βιομηχανίες «τύπου Siemens», η Γερμανία θα ηγούταν με απόσταση στην παγκόσμια κατάταξη
Η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) είναι μία οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε από τους παγκοσμίως μεγαλύτερους διεφθαρμένους – δηλαδή, από όλες τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις του κόσμου, οι οποίες είναι «βυθισμένες» σ’ αυτήν (στο «βούρκο» της).

Οι δρόμοι της διαφθοράς και της διαπλοκής Του Χρίστου Καραμάνου   ΔΡΟΜΟΣ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Μόλις μια μέρα μετά την έναρξη έργων ο «Ανεξάρτητος Μηχανικός» εξέδωσε πιστοποιητικό ολοκλήρωσης των εργασιών και το Δημόσιο πλήρωσε 49,5 εκατ. ευρώ! 

Με σειρά αδιάσειστων ντοκουμέντων ο Δρόμος αποκαλύπτει σήμερα το έγκλημα σε βάρος του λαού μέσω των αποικιοκρατικών και ληστρικών για το δημόσιο συμφέρον Συμβάσεων Παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων, που ψήφισαν το 2007 οι βουλευτές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. 

Όπως είναι γνωστό, οι εργασίες στους 4 από τους 5 μεγάλους οδικούς άξονες έχουν διακοπεί, με απόλυτη ευθύνη των εργολάβων. 

Μάλιστα, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα, οι εργολάβοι απαιτούν τεράστια ποσά, ενώ στην πραγματικότητα οφείλουν οι ίδιοι στο Δημόσιο.

Η Νορβηγία και η Νιγηρία

Εργατικός Αγώνας
 

του ΠΑΝΟΥ Φ. ΚΑΚΟΥΡΗ
Στη μαυρίλα και την καταχνιά που ζούμε την τελευταία τριετία, από την ένταξη στο μνημόνιο, ακούσαμε πολλές φορές δηλώσεις που έδιναν ελπίδες για έξοδο από την κρίση, αλλά επειδή προέρχονταν από τους πολιτικούς, τους υπεύθυνους και τους διαχειριστές της κρίσης, αποδείχτηκαν κίβδηλες.
Αυτή τη φορά, η αισιοδοξία έρχεται απ’ έξω και έχει τη βάση της σε επιστημονικές έρευνες και όχι σε σενάρια του υπουργείου Οικονομικών για την… έξοδο από την κρίση.
Πρόκειται για την έκθεση της Deutsche Bank που επιχειρεί μια πρώτη αποτίμηση των πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης.

Με ποιους;


Δημήτρης Μυς
Όσο η αδυναμία διαχείρισης της κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο γίνεται προφανής και τραβά σε μάκρος χρόνου, τόσο εμφανίζονται κάποια βαθύτερα και θεμελιώδη χαρακτηριστικά της, τα οποία φωτίζουν ικανοποιητικά την προφανή οικονομική της διάσταση και θέτουν άμεσα και τρομακτικά διλήμματα επιλογής (στρατοπέδου).

Μια σκιαγραφία του άνομου καθεστώτος δανεισμού

  Σεισαχθεια
 
Του Γιώργου Κασιμάτη
  ομότιμου καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τον τελευταίο καιρό απορούν πολλοί για το φαινόμενο της έκδοσης Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θέτοντας το ερώτημα, αν οι Πράξεις αυτές είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα. Ασφαλώς είναι αντισυνταγματικές. Βεβαίως και παλαιά έχει γίνει κατάχρηση του θεσμού και έχει επικριθεί, κάτω, όμως, από άλλες συνθήκες και σε εποχή πλήρους λειτουργίας του πολιτεύματος.

“Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος”

g1  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Του Louis Rationero, μέλους της ΕΛ.Λ.Α.Σ

Απόσπασμα από τον Επιτάφιο του Περικλή
…….Αλλά με ποιον τρόπο φθάσαμε στο σημείο αυτό της δύναμης που είμαστε σήμερα, και με ποια μορφή πολιτεύματος και με ποιες συνήθειες έγινε μεγάλη η δύναμή μας, όλα αυτά θα αναπτύξω πρώτα, και έπειτα θα προχωρήσω στο εγκώμιο αυτών εδώ των νεκρών, γιατί νομίζω ότι δεν είναι ανάρμοστο να λεχθούν αυτά και για την παρούσα περίσταση, και δεν είναι ανώφελο να τα ακούσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι, αστοί και ξένοι.