#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Monsanto: Ο κολοσσός που θέλει να ελέγξει την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων

 
Των Νίκου Ανδριόπουλου και Βαγγέλη Τριάντη από το Hot Doc που κυκλοφορεί
 Παγκόσμια γενετικό πείραμα; Έλεγχος της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων και κατ’ επέκταση ολόκληρης της ανθρωπότητας; Ή απλώς μια πολυεθνική εταιρία που ξέρει να κινείται καλά στις παρυφές της εξουσίας; Η εταιρία παραγωγής γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών Monsanto είναι ίσως από τις λίγες εταιρίες που η δράση τους έχει ξεσηκώσει εκατομμύρια διαμαρτυρίες ανά τον κόσμο.
Μετρώντας ήδη πάνω από 110 χρόνια ζωής, ο αμερικανοεβραϊκός κολοσσός έχει κατορθώσει να κρατά τα ηνία στον χώρο των εταιριών παραγωγής γενετικά τροποποιημένων οργανισμών παγκοσμίως. Με 17.500 και πλέον υπαλλήλους και με πωλήσεις που ξεπερ­νούν τα 12 δισ. δολάρια, δείχνει να μην έχει επηρεαστεί διόλου από τη διεθνή οικονομική κρίση.

Ζουν ανάμεσα μαςΗ επόμενη σύνοδος του G20 στην Αθήνα

 Και να καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους
(Δάνειο από τον B. Vian)  

 
Έχει γίνει πια της μόδας, στοιχείο μίας καθημερινότητας, ενός ανατριχιαστικού συρμού να προσπαθούμε να καταλάβουμε όλο και πιο πολύ, το πώς επηρεάζεται η ζωή μας, από αποφάσεις και γεγονότα, που στη γέννηση τους αποτελούσαν πληκτικές κηλίδες της καθημερινότητας μας. Όταν διεξάγονταν σύνοδοι και διαβουλεύσεις, στη σύγχρονη μητρόπολη του Ευρωπαϊκού μορφώματος, η ενημέρωση περιοριζόταν στην τέλεση του γεγονότος και όχι στους λόγους που προκαλούσαν το γεγονός ή τις αποφάσεις και τις συνέπειες του ίδιου γεγονότος.

Δεκεμβριανά 1944. Σαν σήμερα πριν 68 χρόνια. Ο Δεκέμβρης του 1944 - Η Μάχη της Αθήνας, 68 χρόνια από την αδελφοκτόνα σύγκρουση3 Δεκεμβρίου 1944. Οι πρώτοι νεκροί στο Σύνταγμα.

 Αδεσποτος
Αν θέλουμε πραγματικά κάποια στιγμή να δούμε το γιατί έχουμε φτάσει ως εδώ, πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Να δούμε τα ιστορικά γεγονότα. Είναι εύκολο να καταλάβουμε, ότι η σημερινή κατάσταση, είναι η προβολή στο σήμερα, των εθνικών λαθών του Δεκεμβρίου του 1944.

Το παρακάτω κείμενο είναι από το αφιέρωμα για τα Δεκεμβριανά του 1944, του Γιαννη Νικολόπουλου στο radiobubble.

«Γιατί η τρόϊκα δεν θέλει Ένοπλες Δυνάμεις»


Tου Ν. Τόσκα (υποστρατήγου ε.α.)        inprecor

Η αναφερόμενη κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στην έκθεση της τρόϊκας δείχνει ότι τα μνημόνια δεν αγγίζουν μόνο τα οικονομικά θέματα αλλά κάθε τομέα της κυριαρχίας μας.
Μια πρόχειρη προσέγγιση θα θεωρούσε ότι οι τεχνοκράτες της τρόϊκας έχουν μόνο οικονομικούς στόχους. Όμως από την επίτευξη αυτών των στόχων κάποιοι επωφελούνται και αυτοί είναι που αδιαφορούν για την κυριαρχία της χώρας μας. Και αυτοί δεν είναι οι ΄΄αόρατες΄΄ καπιταλιστικές δυνάμεις αλλά συγκεκριμένα άτομα, εταιρείες και κράτη.

Η δόση ήρθε. Σκάσε και πλήρωνε

 
Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν τρία χρόνια βαθιάς κρίσης και μνημονιακής διαχείρισης, το στρατόπεδο των «προθύμων» αρχίζει να ξεμένει από επιχειρήματα. Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ήταν κάτι περισσότερο από σαφές ότι η νέα συμφωνία για το χρέος και την επόμενη δόση δεν είναι παρά ένα ακόμη κεφάλαιο σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, που κάθε σελίδα του συνοδεύεται από επαχθέστερους όρους.

Τους τελειώνουν ακόμη και τα προσχήματα


Σταύρος Χριστακόπουλος          
Το Ποντικι
Η Ελλάδα, παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά, παραμένει εκκρεμής ως προς τη βιωσιμότητα τόσο του χρέους όσο και της ίδιας ως χώρας.
● Οι οικονομικές συνέπειες είναι απολύτως ορατές και θα γίνονται όλο και πιο επώδυνες κάθε φορά που ένα νέο πακέτο μέτρων θα εφαρμόζεται, με πλήρη πλέον παράκαμψη της Βουλής – είτε επειδή οι ρήτρες αυτόματης αναπροσαρμογής θα εφαρμόζονται είτε επειδή νέες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου να ενσωματώνουν τις συνεχείς απαιτήσεις των δανειστών.

Mέσα ενημέρωσης υπερχρεωμένα και εξαρτημένα

Του Σωτήρη Μανιάτη                   Σεισαχθεια
Η οικονομική κρίση στη χώρα μας, όπως ήταν αναμενόμενο, χτύπησε και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που φαίνεται να είναι ένας εκ των αδύναμων κρίκων μιας αλυσίδας έτοιμης να σπάσει.
Την τελευταία τριετία ΜΜΕ κλείνουν, βρίσκονται σε αναστολή, επιδιώκουν να ενταχθούν στο περιβόητο άρθρο 99, απολύουν, επιχειρούν εθελούσιες εξόδους, προχωρούν σε περικοπές αμοιβών ακόμα και με ατομικές συμβάσεις, αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους ακόμα και περισσότερο από ένα χρόνο…

Μαδώντας τη Μαργαρίτα


 Του Κώστα Βαξεβάνη
Είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ; Η αναφορά σε ένα τέτοιο «βαρύ» όνομα το οποίο σχετίζουν δημοσιεύματα με την λίστα, πυροδοτεί πάλι την ονοματολογία. Η Ελλάδα πέρασε δύο χρόνια κατά την διάρκεια των οποίων 3 κυβερνήσεις και 2 υπουργοί Οικονομικών συσκότισαν την κατάσταση σε σχέση με τη λίστα. Αντί της ευθείας χρήσης της λίστας και των ελέγχων, επιλέχθηκε η συγκάλυψη και στη συνέχεια οι πολιτικοί και οικονομικοί εκβιασμοί. Το ερώτημα «ποιός είναι στη λίστα» έπαιρνε όποια απάντηση ήθελε ή φανταζόταν ο καθένας.

Σου κόβουν το ρεύμα;


Τηλεφώνησε στο 211 0192839 – 

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!

“Οι Σκουριές θυμίζουν Άουσβιτς”

590_78302871d770c120792ea2657423f4f1.JPG
  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Συρματοπλέγματα, κάμερες και συστήματα συναγερμού τοποθετημένα ακόμα και στο κλαδιά των δέντρων, βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο μεταλλείων στις Σκουριές.
«Στα 50 χρόνια που ζω, δεν θυμάμαι ποτέ αυτό το δάσος να έχει φραχτεί από καμία εταιρεία. Αυτό εδώ θυμίζει Άουσβιτς», λέει κάτοικος της περιοχής, στο ντοκιμαντέρ του «Εξάντα».
Και πράγματι, ίσως τίποτα να μη διατάρασσε ποτέ την ησυχία αυτής της περιοχής, αν κάτω από τις ρίζες των δέντρων, δεν υπήρχε ένα σημαντικό κοίτασμα χρυσού και χαλκού, αξίας περίπου 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Κασιδιάρης αντιγράφει τον Γκαίμπελς

«Τα βουλευτιλίκια δεν τα γουστάρουμε, δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας, έχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια (σ.σ.: δηλαδή πριν την είχαν χωρίς άδεια;), δεν έχει αυτόφωρο αν γίνει κανένα επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας.»

~Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου Χρυσής Αυγής, 25/11/2012
------------
«Είμαστε κόμμα αντικοινοβουλευτικό. Μπαίνουμε στη Βουλή για να μας εφοδιάσει το οπλοστάσιο της Δημοκρατίας με τα δικά του όπλα. Αν η Δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια που γι' αυτή τη δουλειά να μας δώσει κάρτες δωρεάν μετακίνη­σης και μισθούς, δικό της πρόβλη­μα. Αν πετύχουμε να εκλεγούν στα διάφορα κοινοβούλια εξήντα ως εβδομήντα υποκινητές και οργα­νωτές από το κόμμα μας, θα πλη­ρώνει για την αγωνιστική μας ορ­γάνωση η ίδια η πολιτεία. [...] Αν δεν πετύχουμε να έχουν ασυλία οι πιο επικίν­δυνοι άνδρες μας, αργά ή γρήγο­ρα θα βρεθούν όλοι πίσω απ' τα σίδερα.»

~Γιόζεφ Γκέμπελς, μετέπειτα υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ, 30/4/1928Πηγή: tvxs.gr