#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Οικονομική δημοκρατία αντί της μετα-βιομηχανικής φεουδαρχίας

Του Wolfgang Hoeschele μέσω: Εφημερίδα Δράση   αναδημοσιευση   eagainst.com

Το κίνημα Occupy Wall Street έχει φθάσει πολύ πέρα από τις απαρχές του, με παρόμοια κινήματα να λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο, ενώ απηχεί προηγούμενα κινήματα κατάληψης δημόσιων χώρων στην Αίγυπτο, την Ισπανία, και το Ισραήλ. Τα κινήματα αυτά έχουν σαφώς αγγίξει μια ευαίσθητη χορδή ενός τεράστιου αριθμού ανθρώπων, όχι μόνο εκείνων που παίρνουν μέρος σε καταλήψεις δημόσιων χώρων, αλλά και εκείνων που τους υποστηρίζουν με τρόφιμα και άλλες προμήθειες, καθώς και εκείνων που υψώνουν τη φωνή τους για υποστήριξη. Ποια είναι αυτή η χορδή, και ποια μπορεί να είναι τα αποτελέσματα του ερεθισμού της;

Tα πιο ευτυχισμένα πλάσματα...


Στιγμιότυπα από τη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Από 902.gr, μέσω "Ταξική Αντεπίθεση"
...Το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε 40% και εμείς αγωνιζόμασταν για το 3%, τώρα θα πάρουμε εμείς 40% και το ΠΑΣΟΚ θα αγωνίζεται για το 3% (...) Αριστερό είναι ό,τι ενώνει και ό,τι νικάει»... Χαιρέκακος ο Δ. Παπαδημούλης απ' το βήμα της Συνδιάσκεψης, έδειξε να χαίρεται πολύ τη ρεβάνς στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Βεβαίως, χωράει πολλή κουβέντα για το τι είναι «αριστερό» και τι όχι, αλλά πάντως αριστεροί δεν είναι όποιοι εποφθαλμιούν τη θέση του χαλίφη και ενώνονται για να του την αποσπάσουν και να συνεχίσουν το έργο του... Να θυμίσουμε μόνο ότι πριν διαφανεί η κυβερνητική εξουσία ως πιθανότητα στον ορίζοντα, εντός του ΣΥΡΙΖΑ η «ενότητα» ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο, με τους ανελέητους διαγκωνισμούς τάσεων και...

Η κυβέρνηση ληστών ξαναχτυπάει!

  Tου Γ. Δελαστίκ-»Πριν»
Χαζό παιδί χαρά γεμάτο που λέει και το λαϊκό ρητό ή αδίστακτος πολιτικός απατεώνας; Το ερώτημα αφορά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πανηγυρισμούς του περί της δήθεν επίτευξης θριάμβου στο Γιούρογκρουπ της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη αναφορικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος.
Η γελοία τηλεοπτική παράσταση του διαγγέλματος του μας πείθει ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση ληστών που ετοιμάζεται να γδάρει πάλι τον ελληνικό λαό προκειμένου να μαζέψει τα «λύτρα» που θα επιτρέψουν την παραμονή της στην εξουσία ως κυβέρνησης που υπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα των Γερμανών επικυρίαρχων και της δοσίλογης ντόπιας αστικής τάξης που συνεργάζεται με τις ευρωγερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Τυφώνας Σάντυ: μια προειδοποίηση για την Ελλάδα

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
‘Οσο κι αν ίσως μοιάζει παράδοξο, το πέρασμα του τυφώνα Σάντυ από τις ΗΠΑ εμπεριέχει διδάγματα εξόχως σημαντικά για τους ‘Ελληνες – πολύ σημαντικότερα από όσα μπορούμε ή θέλουμε να παραδεχτούμε. ‘Όχι μόνο λόγω της παγκόσμιας σημασίας των κλιματικών απειλών, που μας αφορούν πολύ πιο άμεσα και δραστικά από ότι νομίζουμε, αλλά και των ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Στο παρόν στάδιο των γνώσεών μας, λόγω και του πιθανοθεωρητικού, στατιστικού χαρακτήρα των μετεωρολογικών μεθόδων, της έλλειψης επαρκών ιστορικών στοιχείων, ιδίως για τυφώνες, δεν μπορούμε να εγκαθιδρύσουμε αυστηρό αιτιοκρατικό σύνδεσμο ανάμεσα στη δημιουργία κάθε συγκεκριμένου τυφώνα και την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ

Βασίλης Βιλιάρδος
Πολιτικο Καφενειο
Για να πετύχει η Ελλάδα τους στόχους της (χρέος 124% το 2020 και κάτω από το 110% του ΑΕΠ το 2022, όπως έχει «σχεδιάσει» το ΔΝΤ το Νοέμβρη του 2012), θα πρέπει υποχρεωτικά να παρουσιάζει πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της, ύψους άνω του 5% ετήσια – παρά το ότι, από την εποχή της εισαγωγής του ευρώ, μία και μόνο χώρα, για ένα και μοναδικό έτος, η Φιλανδία το 2007, πέτυχε έναν ανάλογο άθλο. Μάιος του 2010, ο μήνας της βίαιης εισβολής των δανειστών στην Ελλάδα, με τη βοήθεια διεφθαρμένων «προδοτών» και κερδοσκόπων.

Λαός τρία Άλφα
Τρία ΑΛΦΑ.
Αυτή είναι η ταυτότητα της σημερινής Κοινωνίας.
Λαός χτυπημένος από τις οβίδες του Νεοφιλελευθερισμού.
Χωρίς Ανάσες. Χωρίς Δημοκρατία.
Λαός Υποθηκευμένης Πατρίδας.
 Με Κατακτητές και Συνεργάτες Κατακτητών.

Ρόζα Παρκς: Η γυναίκα- σύμβολο στον αγώνα κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ

  Αδεσποτος
Ήταν 1 Δεκεμβρίου του 1955 όταν η Aφροαμερικανίδα Ρόζα Παρκς αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σ’ έναν λευκό άντρα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Αυτή η πρωτοφανής κίνηση για την εποχή, έμελλε να σημαδέψει τον αγώνα των μαύρων για ίσα δικαιώματα στις ΗΠΑ.
Η 42χρονη μοδίστρα από το Μοντγκόμερυ της Αλαμπάμα έπειτα από μία μέρα στη δουλειά, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο στο κέντρο της πόλης και κάθισε στην πρώτη σειρά των θέσεων που προορίζονταν για τους «μαύρους» πολίτες.

Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


 

Ενα εκπαιδευτικό φίλμ που παρουσιάζει με συντομία τους σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ιδιαίτερα κατάλληλο για μαθητές και φοιτητές.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;
Ενώ μερικά λεξικά τα ορίζουν ως «προνόμιο», όταν ο όρος χρησιμοποιείται με την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μιλάμε για κάτι πιο θεμελιώδες.

Η «καμουφλαρισμένη» διαγραφή χρέους και ο χρόνος…

 Η τελευταία συμφωνία για το ελληνικό χρέος, του οποίου ο φόβος για επικείμενη καταστροφή έχει οδηγήσει σε συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές, θα πρέπει να απομακρύνει τον ελληνικό κίνδυνο από την ημερήσια διάταξη της αγοράς, τουλάχιστον μέχρι τις γερμανικές εκλογές τον προσεχή Σεπτέμβριο.Παρότι δεν αντιπροσωπεύει μια πλήρη ανάλυση της κρίσης, προσφέρει το περίγραμμα μιας ενδεχόμενης, μεγαλύτερης συμφωνίας, που θα βασίζεται σε επίσημη διαγραφή χρέους, και που θα μπορούσε να κρατήσει την Ελλάδα μόνιμα στο εσωτερικό της ευρωζώνης.

Φωτεινός φάρος ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

praxisred
Η εικόνα του νεαρού διοπτροφόρου Παλαιστίνιου που φιλά το Καλάζνικοφ, ενώ γύρω του μαίνονται οι πανηγυρισμοί των κατοίκων της Γάζας, μετά την υπογραφή της εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τις οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, προσφέρει ένα ασφαλές κριτήριο για το ποιος νίκησε σ’ αυτόν τον πόλεμο των οκτώ ημερών. Πανηγυρισμοί και γιορτινοί πυροβολισμοί στην πλευρά της Γάζας, παρά τους 164 νεκρούς και τους 1200 τραυματίες, μούγκα στην πλευρά του Ισραήλ.

Εκτός νόμου

  πιτσιρικος
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος -που πριν από είκοσι ημέρες έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής, λέγοντας «δεν είναι της μόδας ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι της μόδας η Χρυσή Αυγή»- δήλωσε πως σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλία από την επόμενη Δευτέρα, ώστε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Προφανώς, στον κ. Βενιζέλο δεν αρέσει η μόδα.
Η Χρυσή Αυγή, από τη μεριά της, ζητάει να τεθεί εκτός νόμου το ΠΑΣΟΚ «το κόμμα της μίζας, της απάτης και της διαφθοράς».
Δεν υπάρχει λόγος να τεθεί εκτός νόμου, ούτε η Χρυσή Αυγή, ούτε το ΠΑΣΟΚ.
Η Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη εκτός νόμου.

Η μαφία των φαρμακευτικών εταιριών


big_pharma_600 
 

Αυτό που ο κάθε κοινός θνητός γνωρίζει για τη σχέση γιατρών και φαρμακευτικών εταιριών είναι ότι οι δεύτερες απασχολούν κάποιους ταλαίπωρους ιατρικούς επισκέπτες για να ενημερώνουν πόρτα-πόρτα τους πρώτους για τα καινούργια και τα  πλέον θαυματουργά φάρμακα, και για να τους κάνουν και κάποια δωράκια, τα οποία μπορεί να ξεκινούν από ένα κουτί σοκολατάκια, μέχρι πανάκριβες φωτογραφικές μηχανές, μέχρι ταξίδια σε συνέδρια, σε όλο και πιο εξωτικούς προορισμούς, κλπ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

Μαν.Γλέζος
Δεν ξέρω πόσοι θα έχετε την υπομονή και τον χρόνο να δείτε όλο το ντοκυμαντέρ.
Συνολικά, αγγίζει τις πέντε ώρες. Μπορείτε να φυλάξετε την διεύθυνση και να το δείτε κάποια στιγμή τις επόμενες ημέρες.
Αξίζει πραγματικά, και όσο και αν ακούγεται παράξενο, εδώ στην Ελλάδα του 2012, έχουμε ήδη διανύσει την πρώτη ώρα - και βάλε - του ντοκυμαντέρ.
Οι ομοιότητες ανατριχιαστικές. Η ιστορία προειδοποιεί. Και όποιος δεν λαμβάνει υπ όψη του τα μηνύματα, είναι άξιος της τύχης του.
Η ιστορία διδάσκει. ΔΕΙΤΕ ΤΟ...

Μαστίγιο...

 
 
Κρίση...Μέρες ΄60...
Καταχνιά...Τρόμος....
Σήμερα χωρίς Αύριο...Ελπίδα...Προοπτική.