#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ

 
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η επιχείρηση εξαγοράς του λαού της Κρήτης και ιδιαίτερα της νεολαίας από την άθλια συγκυβέρνηση και το ΝΑΤΟ. Στα Χανιά με έγγραφο που στέλνει το ΝΑΤΟ προς όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων και στους συλλόγους εκπαιδευτικών, προσφέρει χορηγίες σε αναλώσιμα, μηχανήματα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης, ζητώντας από όποιο σχολείο τις αποδεχτεί, να δηλώσει δημόσια ευχαριστήρια προς το ΝΑΤΟ, το Πεδίο Βολής Κρήτης και τους Γερμανούς στρατιώτες του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύονται στο Πεδίο Βολής.

Η Ισλανδία έσωσε το λαό της - όχι τις τράπεζες !


 Το θέμα αφορά και την Ελλάδα αλλά και όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του πλανήτη ολόκληρου.(Για ελληνικούς υπότιτλους πατήστε το κουμπάκι cc αμέσως κάτω από το βίντεο.)

Αντώνη, το ελικόπτερο ζυγώνει...


Φέτος μην εύχεστε για χιονισμένα Χριστούγεννα, πολλοί δεν θα το αντέξουν...


Μία λέξη: ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 
 
 Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ήταν η δέσμευσή μας. Ο Μονόδρομος μας.
  ΟΧΙ η ΑΝΑΜΟΝΗ, ούτε η ΑΝΑΒΟΛΗ.

 *** Πετάει η Ανεργία στην ευρωζώνη.
Πρωτειά η Ελλάδα στους νέους.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ...
*** Η Μαύρη Συγκυβέρνηση των Μνημονίων και των έκτακτων
διαταγμάτων, έχει κάνει τις αντιλαϊκές ταξικές επιλογές της.

Δημόσια υγεία

 AIDS: Το κρυφό παρασκήνιο

Πετρος Αργυριου
Έχουμε φτάσει πλέον, έστω μια μικρή μερίδα του παγκοσμίου πληθυσμού σε μια πρωτόγνωρη για το σύστημα εξουσίας πολιτική συνειδητότητα.
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε μας διαφεύγουν ακόμη κάποια λεπτά αλλά κρίσιμα σημεία.
Όπως ότι οι πολιτικές δημόσιας υγείας πλέον είναι αυτό ακριβώς που λέει ο όρος: Πολιτικές.
Το πολιτικό σκοπούμενο έρχεται πρώτο. Το επιστημονικό περιεχόμενο τους, όταν υπάρχει έρχεται συχνά δεύτερο ενώ άλλες φορές παραποιείται ή εξ’ ολοκλήρου αφαιρείται.

Τέταρτο πόδι στη Χαλκιδική θα κατασκευάσει η El Dorado Gold

 

Το Κουλούρι 
Με δελτίο τύπου η El Dorado Gold, η εταιρεία που θα λειτουργήσει στη Χαλκιδική τα μεγαλύτερα μεταλλεία χρυσού στην Ευρώπη, ανακοίνωσε τα σχέδια της να κατασκευάσει ένα τέταρτο πόδι στην Χαλκιδική. Έτσι, ο νομός θα γίνει ο πρώτος τετράποδος νομός στον κόσμο. Οι επιπτώσεις αυτού του εγχειρήματος αναμένεται να είναι πολυδιάστατες και με πολλούς αποδέκτες, σε κοινωνικό, οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο.

Στα σκλαβοπάζαρα “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” σημαίνει εμπαιγμός, ληστεία, τρομοκρατία

 Νίνα Γεωργιάδου

Το μεγάλο φαγοπότι που έχει στηθεί από «μη κερδοσκοπικές,  «μη κυβερνητικές» οργανώσεις, δε φέρνει απλά στο προσκήνιο τη ‘νέα ομιλία’ του Όργουελ στο καθεστώς του Μεγάλου Αδερφού (όπου οι φτωχοί μετονομάζονται σε μη πλούσιους και ο πόλεμος σε μη ειρήνη) αλλά τις συνθήκες δουλείας στην αποικιοκρατούμενη Βομβάη,  τις μπανανίες της Λατινικής Αμερικής και πλέον στην υπό εποπτεία, μνημονιακή, ερημωμένη Ελλάδα.

Ένας ήλιος που δύει;


Εργατικός Αγώνας
Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο ένας από τους δυο πυλώνες του δικομματισμού κατέρρευσε με πολύ εντυπωσιακό τρόπο. Το ΠΑΣΟΚ είδε τα ποσοστά του από το 43,92% του 2009 να κατρακυλούν στο 13,18% τον περασμένο Μάη και να καταλήγουν στο 12,28% τον Ιούνη. Η συνέχεια είναι ακόμα πιο οδυνηρή για το «Κίνημα». Μέσα σε λίγους μήνες και μετά τη συμμετοχή του σε μια ακόμη μνημονιακή κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται έβδομο στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος με ποσοστό 5% στις ψηλότερες τιμές του ενώ στις χαμηλότερες τίθεται εν αμφιβόλω ακόμα και η είσοδος του στην επόμενη βουλή.

Aν…[απο  ''λαμπε ρατ''*]
 
Αν νιώθεις ξεριζωμένος στον ίδιο σου τον τόπο, είναι γιατί το Σύστημα σου στερεί τη ζωή και την αξιοπρέπεια.
Αν νιώθεις ευάλωτος, μετέωρος και αδύναμος, είναι γιατί εκχωρείς τη Δύναμή σου και την Τύχη σου σε προστάτες (τους πολιτικούς και το κράτος), γιατί φοβάσαι να ορίσεις εσύ τη ζωή σου.
Αν νιώθεις ανασφαλής, είναι γιατί συνήθισες να είσαι κλεισμένος στα κλουβιά που χωθήκαμε (μπροστά στην τιβί σου ή τον υπολογιστή σου) και να μην εμπιστεύεσαι κανένα.

Οι «τρομολάγνοι» και ο «εσωτερικός εχθρός»

Για τα δεκάχρονα της «αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας (και όχι μόνο).


Του Στράτου Γεωργούλα *                         Βαθυ Κοκκινο

Εχουμε μάθει να βλέπουμε τις παραβάσεις και τη συνακόλουθη προσπάθεια νομοθέτησης της αντιμετώπισης αυτής της παράβασης ως κάτι το ιδιαίτερο, μια εξαίρεση, μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό όμως είναι η συμβατική σκέψη που βασίζεται στην οπτική ότι το σύνολο των υγιών συνειδήσεων μαζεύονται και αποδοκιμάζουν καθολικά μια ανομική συμπεριφορά που απειλεί την κοινωνική συνοχή. Στο πλαίσιο της ριζοσπαστικής εγκληματολογίας, όμως, τονίζεται μια άλλη διάσταση.

Γωγώ Ατζολετάκη: Επιστολή – καταπέλτης στον Σαμαρά


Μια επιτολή αγανάκτισης έστειλε η ηθοποιός Γωγώ Ατζολετάκη 
στον Ελληνα πρωθυπουργό.

c06eba7de5ff53accfca17d8e88a1679_L  zaxarula

“Παρακολούθησα τις θριαμβολογίες σας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, που αφορούν στην επιτυχή έκβαση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την χειμαζόμενη χώρα μας.
Και άκουσα δια των πρωθυπουργικών χειλέων σας, πως πλέον αρχίζει μια «καινούργια μέρα» για την Ελλάδα, πως πλέον η πατρίδα μας θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης!
Ασφαλώς πολλοί σας πίστεψαν, επειδή ήθελαν να σας πιστέψουν. Και άλλοι χειροκρότησαν, επειδή αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντά τους. Όμως ο πολύς, ο μεγάλος σε όγκο ΛΑΟΣ, αυτός ο λαός τον οποίον εκπροσωπείτε, αναρωτιέται:

ΘΑ ΦΑΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ..!

 Αδέσποτος
Τα κατοχικά ΜΜΕ τρελαίνουν το λαό με κατασταλτική προπαγάνδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα 44 δις ευρώ (που θα δοθούν ως νέο δάνειο στη χώρα μας) θα πέσουν στην ελληνική αγορά και θα ανασάνουμε από την ασφυξία ρευστότητας που μας σκοτώνει όλους.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

“Βραδυφλεγής βόμβα” η Ολλανδική φούσκα ακινήτων


stegastika-458x315-458x315-300x206
«Βραδυφλεγή βόμβα» στα θεμέλια της Ευρωζώνης συνιστά η Ολλανδία, μία από τις λίγες χώρες του ευρώ που διατηρούν την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ.
Το υπέρογκο ιδιωτικό χρέος της χώρας, η τρομακτική «φούσκα» ακινήτων και οι τεράστιες τραπεζικές επισφάλειες προκαλούν… ταχυκαρδίες στις Βρυξέλλες που αποφάσισαν να ερευνήσουν τις επιπτώσεις πιθανών κινδύνων που προκύπτουν από το εκρηκτικό αυτό «κοκτέιλ».
Οπως επίσημα ανακοινώθηκε, η ολλανδική οικονομία μπαίνει εφεξής στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν μακροοικονομικές ανισορροπίες που χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο.