#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Κανείς πολιτικός δεν πρόκειται να τιμωρηθεί αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα

voullΠηγή : ΟΛΥΜΠΙΑ 
via  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Το άρθρο αυτό αφιερώνεται σε όσους, είτε από πολιτική αφέλεια είτε επειδή είναι βαλτοί, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι πρώτα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη σημερινή τραγωδία της Ελλάδας με το υπάρχον Σύνταγμα και μετά, αφού απαλλαγούμε από τους υπεύθυνους πολιτικούς, τότε να φτιάξουμε Νέο Σύνταγμα.
Για όλους αυτούς, ελπίζουμε η χθεσινή απόφαση της Βουλής η οποία απάλλαξε πλήρως όλους εκείνους τους πολιτικούς που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, να ήταν ένα γερό σοκ προκειμένου να συνέλθουν.

Στο επίκεντρο το... γερμανικό μοντέλο εκπαίδευσηςpraxisred
 Το Γερμανικό σύστημα της «διττής εκπαίδευσης», το οποίο από τη μία παρέχει νέους εργαζόμενους με «συμβολικό» μισθό στους επιχειρηματίες και από την άλλη ανάγει τις επιχειρήσεις σε βασικό πυλώνα της εκπαίδευσης, ήταν το αντικείμενο παρουσίασης Γερμανών ειδικών στον Έλληνα υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο, στις Βρυξέλλες.
Οι μαθητές σκλάβοι των εργοδοτών

Στα πλαίσια του γερμανικού συστήματος (Ausbildung ή Berufsbildung) η επαγγελματική εκπαίδευση παρέχεται μέσα από διπλή οδό: από τη μια στο επαγγελματικό σχολείο και από την άλλη στο χώρο εργασίας, όπου οι εκπαιδευόμενοι κάνουν την πρακτική τους. Η εκπαίδευση γίνεται κατά κύριο λόγο στην επιχείρηση και κατά δεύτερο λόγο στο επαγγελματικό σχολείο.

Είναι αντισυνταγματική η Χρυσή Αυγή;


Ρεσαλτο
«Όταν έχεις απέναντί σου ένα αντισυνταγματικό κόμμα πρέπει να βρεις τρόπους να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο αυτό».
Αυτά είπε ο μέγας δάσκαλος του Συνταγματικού Δικαίου Ευ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε:
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτατο φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας. Έχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό, ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό κόμμα»

Τι είναι τελικά συνταγματικό;

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Ιστοριες Συνωμοσιας
Μήπως αυτή η είδηση έπρεπε να είναι πρώτη χτες σε όλα τα μέσα ενημέρωσης? Πάνω από τις υπόλοιπες αηδίες και τη πρόζα που παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες?

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Νομίμως η ΕΚΤ αρνήθηκε στο Bloomberg την πρόσβαση σε έγγραφα για την οικονομία της Ελλάδας

Καλή τύχη

  πιτσιρικος
Η Ολομέλεια της Βουλής –με ψήφους 167 κατά, έναντι 119 υπέρ- απέρριψε χθες την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο. Αν και ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε άλλα πέρσι -και άλλα πρόπερσι-, η απόφαση ήταν απόλυτα αναμενόμενη και κανείς δεν πρέπει να παριστάνει σήμερα τον έκπληκτο και τον θιγμένο.
Δεν ήταν η Ολομέλεια της Βουλής που απέρριψε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.
Ήταν οι Έλληνες πολίτες που την απέρριψαν, με την ψήφο τους στις εκλογές του Ιουνίου.

30 Νοεμβρίου 1943 – Το πογκρόμ ενάντια στους αναπήρους πολέμου – Όταν οι ανάπηροι τους είχαν ταράξει…

 
Με την κατάρρευση του Μετώπου και τη συνθηκολόγηση του Ελληνικού Στρατού, οι ανάπηροι των μετώπων στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μαζεύτηκαν στα νοσοκομεία της Αθήνας. Περίπου 15.000 ανάπηροι βρήκαν το πρώτο καταφύγιό τους, σε άθλιες συνθήκες, σε δεκάδες νοσοκομεία της Αθήνας. Από την πρώτη στιγμή, οι ανάπηροι άρχισαν τους αγώνες για την επιβίωσή τους και την υγειονομική περίθαλψή τους. Ιδιαίτερο μέτωπο άνοιξαν ενάντια στους αξιωματικούς – εγκάθετους της δοσίλογης κυβέρνησης που λυμαίνονταν τα νοσοκομεία.
Η κατάσταση στη χώρα άρχισε να γίνεται ανυπόφορη. Πλησίαζε ο χειμώνας 1941 – 42 και το φάσμα της πείνας ήταν ορατό. Το Σεπτέμβρη του 1941, ιδρύθηκε το ΕΑΜ που αμέσως επιδόθηκε σε ένα δύσκολο και επικό αγώνα για την ανύψωση του ηθικού του λαού και την πάλη του για την επιβίωση και τη λευτεριά του. Τα μηνύματα του ΕΑΜ πρώτοι τα πήραν οι ανάπηροι του πολέμου στα νοσοκομεία.

Aυτο είναι το δίκαιο των Ιμπεριαλιστών – Δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο!

  Σπαρτακος
Μετά τις βόμβες των ανθρωπιστικών ιμπεριαλιστικών επεμβέσεων έρχεται το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Αυτό δε θα δικάσει ποτέ τον Μπους και τον Ομπάμα, τον Σαρκοζί και τον Ολάντ, τη Μέρκελ και τον Πόυτιν, τα ανθρωπόμορφα κτήνη του Ισραήλ. Αυτό απλώς θα νομιμοποπιήσει τις επεμβα΄σεις, θα δικάσει με διαδικασίες παρωδίες εθνικιστές ηγέτες και αυταρχικούς δικτάτορες-πρώην συνεργάτες της Δύσης και νυν καμμένα χαρτιά-, θα ασκήσει δίωξη συχνά και κατά των δολοφόνων, σημερινών ηγετών των κρατών που απελευθέρωσαν οι Μισθοφόροι τπου ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και ΟΗΕ, ως στάκτη στα μάτια της παγκόσμιας κπινής γνώμης, ουσιαστικά όμως ως μέσω πίεσης για την αποδοχή των όρων ένταξης τους στην Νέα καπιταλιστική ιμπεριαλιστικλή Τάξη Πραγματων!