#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Στο SPA του Νεοφιλελευθερισμού.

 

Πείσμων και δίκαιη η πατριωτική Συγκυβέρνηση
μας οδηγεί περιχαρής στο SPA του Νεοφιλελευθερισμού
για την ολοκλήρωση της...Θεραπείας.
Χωρίς διακρίσεις ηλικίας, τριχοφυίας, μαστεκτομής...
απασχόλησης, βαλαντίου και κεραμιδιών...
μάς στοιχίζει εντός του συνεταιρικού Οίκου Ομορφιάς
δανειστών, τοκογλύφων, Εφιαλτών και...δημαρ.

BUNDESMINISTERIUM FÜR GESUNDHEIT


  Δραση Τωρα
Έτσι θα αποκαλούμε πλέον και το δικό μας υπουργείο Υγείας. Ή μάλλον σε αυτό θα ανήκει ο τομέας της Υγείας στην Ελλάδα. Στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας. Βλέπετε, ενώ εμείς περιμέναμε… αγωνιωδώς τα νέα από το Eurogroup, αυτή την οικονομική Eurovision, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας διαβεβαίωνε πως θα παράσχει κάθε υποστήριξη σε ζητήματα οργάνωσης και χρηματοδότησης των νοσοκομείων, διαμόρφωσης τιμών και κάλυψης της χώρας με φάρμακα και αποτελεσματική οργάνωση ολόκληρου του συστήματος υγείας στην Ελλάδα.

Η δόση ήρθε. Σκάσε και πλήρωνε


Εχοντας συμπληρώσει σχεδόν τρία χρόνια βαθιάς κρίσης και μνημονιακής διαχείρισης, το στρατόπεδο των «προθύμων» αρχίζει να ξεμένει από επιχειρήματα. Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ήταν κάτι περισσότερο από σαφές ότι η νέα συμφωνία για το χρέος και την επόμενη δόση δεν είναι παρά ένα ακόμη κεφάλαιο σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, που κάθε σελίδα του συνοδεύεται από επαχθέστερους όρους.

Ντανιέλ Γκερέν – η φαιά πανούκλα – σε ηλεκτρονική μορφή το πιο επίκαιρο βιβλίο για το φασισμό

  risinggalaxy

ο σύνδεσμος αναδημοσιεύεται από το ιστολόγιο   Ανωτάτη Σχολή Κακών Τεχνών ,

( το οποίο και ευχαριστώ θερμά για την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου, μιας και είναι εξαντλημένο)

κάντε κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο …

https://dl.dropbox.com/u/3681613/faia%20panukla_ocr_bmrk.pdf

Δεν είναι αναλγησία, είναι απλά δολοφονία

  Αναρχογατουλης
Αντίκρυσα τα πρόσωπά τους τους για πρώτη φορά το Μάρτη, λίγο πριν το Πάσχα (βλέπε εδώ). Πρόσωπα πλημμυρισμένα από ελπίδα. Και λίγες στιγμές, μετά, τα είδα να λάμπουν, τις ψυχές τους να ζούν μιαν άλλη Ανάσταση από το σκοτάδι 7 μηνών που τους είχε η ΔΕΗ επιβάλλει.
Κι’ αντίκρυσα και χθές αυτά τα μάτια. Ούτε ελπίδα, ούτε καρτέρεμα. Ίσως νάξεραν πως ήταν  ψεύτικες -και ήταν τελικά- οι υποσχέσεις μου πως το σκοτάδι που επανήλθε, θα εξοστρακισθεί και πάλι από το μικρό τους σπιτικό. Η ΔΕΗ και ο εργολάβος-εκτελεστής των δολοφονικών της εντολών είχαν φροντίσει στο ακέραιο να εξοστρακισθεί δια παντός το φώς από τις καρδιές τους, αφαιρώντας τον μετρητή. 
 

Η αμερικ(λ)ανοποίηση του Έλληνα.

  mia-matia-ston-ilio
Πολύ της μόδας είναι τώρα τελευταία η πατρίδα, οι πατριώτες και τα τοιαύτα. Γιατί τόσα χρόνια την είχαμε γραμμένη στα παλιά μας τα παπούτσια, να μη πω και κάπου αλλού. Και όλο για πατριώτες ακούω... πήξαμε στους πατριώτες. 
Θυμάμαι πιο παλιά στο πόλεμο του Ιράκ και πιο παλιά στον πόλεμο του Κόλπου, αλλά και στον πόλεμο του Βιετνάμ (αυτό δεν το θυμάμαι, δεν είμαι τόσο μεγάλη), λέγαμε και γελάγαμε και λίγο, με τους Αμερικάνους που τσιμπάγανε στην προπαγάνδα που είχε στήσει η κυβέρνηση και τραβιόντουσαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από την πατρίδα τους (ο Θεός να την κάνει), να πολεμήσουν ένα εχθρό που δεν είχαν δει ποτέ στην ζωή τους και μάλιστα ήταν και σίγουροι ότι αυτός ο πόλεμος ήταν πατριωτικός. Οι περισσότεροι όμως ξύπνησαν και κατάλαβαν ότι αυτοί οι πόλεμοι

Η Ευρώπη σε κρίση – Η Ελλάδα πειραματόζωο – Η απάντηση της Αριστεράς


Ο εκβιασμός δεν είναι πατριωτισμός


 Του Σταύρου Χριστακόπουλου          Το Ποντικι
Αυτό το ρημάδι το «πατριωτικό καθήκον», το οποίο ανέσυρε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας για να δικαιολογήσει τον εκβιασμό προς τα ασφαλιστικά ταμεία και όλους τους υπόλοιπους κατόχους ομολόγων στο εσωτερικό, δεν είναι δικό του εφεύρημα.


Βαρουφάκης: Εγκληματικές γελοιότητες – ΒΙΝΤΕΟ“Βαφτίσαμε το παράλογο και τη μη απόφαση, απόφαση και λογικό και όσον αφορά τα περί βιωσιμότητας του χρέους, είναι γελοιότητα”. Σαφέστατος για άλλη μια φορά ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας νωρίτερα στον Antenna επανέλαβε ότι τα περί ανάπτυξης είναι αστειότητες, δεδομένου ότι η συρρίκνωση δεν αναχαιτίζεται.

Πεθαίνοντας για την «ευρωζώνη»: η παλαιά γερμανική προσέγγιση

 
Δημήτρης Μπελαντής                     inprecor
Η ήττα του 1918 και οι Βερσαλλίες έβαλαν στην ηττημένη Γερμανία καθήκοντα απλής επιβίωσης. Όμως, το σχέδιο αυτό δεν έσβησε στους ιμπεριαλιστικούς γερμανικούς κύκλους, εξ ου και αναβίωσε με τον ναζισμό. Εδώ, το σχέδιο της «Μέσης Ευρώπης» και της «Οικονομικής Ευρωπαϊκής Ένωσης» έλαβε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Χρεοκοπία με δόσεις


Βασίλης Βιλιάρδος*                    inprecor

Το ΔΝΤ, στην περίπτωση της Ελλάδας, παρομοιάζεται με έναν γιατρό, η (σωστή) διάγνωση του οποίου για τον ασθενή του είναι πως πάσχει από υπόταση (ύφεση). Εν τούτοις, παρά το ότι γνωρίζει ακριβώς την ασθένεια, του γράφει μία συνταγή αγοράς φαρμάκων, για την αντιμετώπιση της πίεσης.

Παραδόξως όλοι οι υπόλοιποι γιατροί (ΕΚΤ, Γερμανία κλπ.), οι οποίοι συμμετέχουν στην εξέταση του ασθενούς, συμφωνούν τόσο με τη διάγνωση, όσο και με τη συνταγή(!). Το γεγονός αυτό οδηγεί τους ουδέτερους παρατηρητές στο συμπέρασμα ότι, ο σκοπός της σύσκεψης των γιατρών δεν είναι η θεραπεία, όπως ήθελαν να πιστεύουν, αλλά ο μαρτυρικός, επώδυνος θάνατος του ασθενούς”.

Η ίδια πάντα επιλογή, ρήξη ή ενσωμάτωση


Βασίλης Φλώρος                            
Αριστερo blog

Ίδια ήταν πάντα η επιλογή που είχε μπροστά της η αριστερά.

Από τη μία ενσωμάτωση στο σύστημα, συμβιβασμοί, βυζαντινισμοί, μικροϋπολογισμοί, προσωπικές μωροφιλοδοξίες, ατομικό βόλεμα, διαγκωνισμοί για μια χούφτα θέση, συντήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.

Από την άλλη γενναιότητα, καθαρό μυαλό, μαρξιστική ανάλυση και μαρξιστική πολιτική πρακτική, καθημερινοί αγώνες, δουλειά από τα κάτω, δημοκρατικότητα, συντροφικότητα, ρήξη, ανατροπή.

Ποιά ανάπτυξη φέρνει 1.000.000 θέσεις εργασίας;

 Του Γιώργου  Δελαστίκ
Ανεπανόρθωτες είναι οι ζημιές που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία αλλά και η εικόνα της Ελλάδας στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις χειρίστηκαν την κρίση και της μνημονιακής πολιτικής που κατεξευτέλισε τη χώρα μας σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο. Μόνο ένα πικρό χαμόγελο οίκτου προκαλούν οι πρωθυπουργικοί ισχυρισμοί περί «αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας» και περί δήθεν επερχόμενης «ανάπτυξης», η οποία θα αποκαταστήσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, που συνεχίζει να καταβαραθρώνεται ραγδαία.

ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΩΣ 11 ΕΤΩΝ!

 ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ

Αδεσποτος

- Ένας στρατιωτικός, ένας δικαστικός επιμελητής, ένας επιχειρηματίας και ένας συνταξιούχος μεταξύ των οκτώ συλληφθέντων
- Κατασχέθηκε υλικό με video 23.000GB
- Έχουν καταγράψει κτηνοβασίες και σεξουαλική κακοποίηση βρεφών
- Έγιναν συλλήψεις σε Αττική, Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία <…>
και Ρόδο
- Η επιχείρηση έγινε τις τελευταίες 15 μέρες – Δυο άτομα έχουν ήδη προφυλακιστεί

Ξεπερνάει και την πιο αρρωστημένη φαντασία.

Τα ξεράδια σας ξέρετε!


γραφει ο αρισταρχος

Βενιζέλος 28/11/2012: “… γνωρίζουμε τι θα πει νάσαι άνεργος, να χάνεις την δουλειά σου …” Αλήθεια; Ξέρεις;
Ξέρεις,
…τι θα πεί να σου φωνάζει το αφεντικό για να σου δώσει τα παπούτσια στο χέρι;
…ότι η δική μου απόλυση του μεροδούλη/μεροφάη προκαλεί την θανατηφόρα αγωνία σε μένα, τα παιδιά μου και την γυναίκα μου;

Στην πρώτη την γραμμή

Γιώτα Ιωαννίδου  
μεσω ΕΛ.Λ.Α.Σ.

“Θα αγωνιστώ για έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια” είχε πει ο Γ.Παπανδρέου και παρόλο που σε πολλούς φάνηκε ότι τον πρόδωσαν τα ελληνικά του, τελικά ήταν από τις λίγες φορές που τα μιλούσε άπταιστα. Στη συνέχεια φυσικά το επιβεβαιώσαμε: Δε θα γίνουμε Ινδία τόλμησε να ψελλίσει (θα γίνουμε όμως Βουλγαρία εννοούσε). Και γίναμε. “Aγωνίστηκε” με συνέπεια ,αυτός και οι επόμενοι. Και φτάσαμε στον έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια. Και φτάνουμε ολοταχώς σε μισθούς Βουλγαρίας με κόστος ζωής ακμάζουσας Ελλάδας όμως. Εθελοτυφλούν όσοι πιστεύουν πως υπάρχει σχέδιο ανάκαμψης ή εξόδου από την κρίση. Στόχος είναι η συντριβή ενός λαού μέσω των άγριων πολιτικών λιτότητας και κατάλυσης του κοινωνικού κράτους, που δεν στηρίζουν κανέναν εκτός από το αποτυχημένο και χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα.

Πολλοί αστυνομικοί (πιο πολλοί και από τη δικτατορία)

  πιτσιρικος
Σε ομιλία του σε συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας δήλωσε πως 61.000 αστυνομικοί είναι πολλοί για τη χώρα αλλά ξέχασε να αναφέρει πως είναι πολύ λίγοι για να προστατεύσουν την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ.
Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι αστυνομικοί για τις δουλειές τους. Είναι οι μόνοι απαραίτητοι υπάλληλοι στην χώρα αυτήν την στιγμή. Δεν είναι απαραίτητοι για τους πολίτες, είναι απαραίτητοι για τα αφεντικά.

Η ατέρμονη δίκη μιας αγωνίστριας

 Της Χριστίνας Πάντζου από την “Εφημερίδα των Συντακτών”
  μεσω 
Οταν ξεκίνησε τις κοινωνιολογικές της μελέτες για τα προβλήματα των αποκλεισμένων της Τουρκίας, ήξερε ότι θα ενοχλούσε το τουρκικό κατεστημένο, αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα της στοίχιζαν την αέναη δίωξή της.
Η Πινάρ Σελέκ, συγγραφέας, κοινωνιολόγος, φεμινίστρια και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είδε την περασμένη εβδομάδα να ακυρώνεται για τρίτη φορά η απόφαση που την απαλλάσσει από την κατηγορία της τρομοκρατικής επίθεσης ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μια νέα δίωξή της.

H δική σας πρόταση ποια είναι, κύριε;

pitsirikos

Οπωσδήποτε, θα έχετε παρατηρήσει πως όποιος τολμάει να αμφισβητήσει το Μνημόνιο, την Τρόικα και τα νέα μέτρα αντιμετωπίζεται πάντα με ειρωνεία από τους συνομιλητές του και τον ρωτούν με ύφος υπεροχής ποια είναι η δική του πρόταση για τη λύση του προβλήματος.
Κάποιοι νομίζουν πως αυτό συμβαίνει τώρα και μόνο στην Ελλάδα.
Δεν είναι έτσι. Η ερώτηση «εσείς τι προτείνετε;» -μπολιασμένη με ειρωνικό ύφος- είναι σχεδόν οικουμενική από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν οι νεοφιλελεύθεροι φασίστες κατάφεραν να επικρατήσουν ιδεολογικά και πρακτικά, χωρίς σχεδόν κανείς να το πάρει χαμπάρι.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ...

Νταλαβέρια

  Του Γ.Γ
Συφιλιάστικε πρωί πρωί ο Γιάννης. Είχε βάλει το μπρίκι για καφέ, ν' ανοίξει το βλέφαρο, και το ραδιόφωνο να δει τι γίνεται στα πέριξ. Ο εκφωνητής είπε το τροπάριο με τις παπαριές του Σαμαρά, τα τράβαλα που γίνονται στο ΠΑΣΟΚ και προχώρησε: «Ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός, κατηγορείται για χρέη ύψους 1.010.000 ευρώ προς το ΙΚΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών και προς το Δημόσιο….». Σκέφτηκε ο Γιάννης: Εγώ καθυστέρησα την δόση στο παπάκι μου, και παρ' ολίγο, αν δεν την πλήρωνα, να βρεθώ στη στενή. Πως διάολο αυτός ο τύπος χρωστάει τόσα λεφτά και δεν τρέχει κάστανο. Κάτι δεν πάει καλά.