#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Καληνύχτα Ελλάδα – καλημέρα αποικία!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP 

ΤΗΣ 27ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Πηγή:   Eπιτροπή Λογιστικού Ελέγχου επί του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους
Η απόφαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης της 27ης Νοεμβρίου 2012 για το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι εξόχως επιζήμια για τα συμφέροντα των πολιτών και τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας.
Πρόκειται για μία απόφαση η οποία αν και μειώνει βραχυπρόθεσμα το δημόσιο χρέος κατά 40 δισ. ευρώ (μέσω της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού, της αναστολής καταβολής τόκων, του προγράμματος επαναγοράς κρατικών ομολόγων και της παράτασης της ωρίμανσης των δανείων) βλάπτει σημαντικά τους εργαζόμενους και τους φορολογούμενους και εξυπηρετεί τους πιστωτές, καθώς:

Δε λέω, καλή η Δόση, αλλά κι ο Μεσαίωνας…


Ροΐδη Εμμονές και Εμμονές Λασκαράτου
Μια χαρά κι η δήλωση του δεινού μακεδονομάχου (δια)πραγματευτή Σαμαρά: «Όλα πήγαν καλά. Το παλέψαμε οι Έλληνες, όλοι μαζί, και αύριο ξεκινάει μια καινούργια μέρα για όλους τους Έλληνες. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε με λεπτομέρειες».

Λεηλάτησαν στην Κατοχή τη χώρα και μετά τη… δάνεισαν για να ανορθωθεί οικονομικά!

 

Δεν είναι μόνο ευθύνη της Ελλάδας το χρέος, αποδεικνύουν τα αρχεία του Ράιχ 1941-44
Τα αρχεία των Ναζί για την περίοδο 1941-44 αποδεικνύουν ότι τελικά δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα τα δάνεια που μας αναγκάζουν να πληρώσουμε σήμερα με το αίμα των Ελλήνων. 
Οι Γερμανοί άδειασαν τα ταμεία στην κατοχή, αρπάζοντας για τις ανάγκες τους σχεδόν το σύνολο του κυκλοφορούντος νομίσματος και στη συνέχεια αρνήθηκαν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αφού οι ελληνικές ηγεσίες αποδείχτηκαν εξαιρετικά «συναινετικές».

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Το είδα εδώ 
 

Διλήμματα γραμμής

του Λευτέρη Ριζά       Οιστρος

Μέχρι χτες ακόμα η ευρωκομμουνιστικής καταγωγής αριστερά μας - και ο ΣΥΡΙΖΑ, στις αποφάσεις του, κλπ – έπαιρνε όρκο στην Ευρώπη των λαών, υπεραμυνότανε της, «άλλης» βέβαια, Ε.Ε. , ανησυχούσε για τον κίνδυνο της διάλυσης της και έτσι την οπισθοδρόμησης της σε εθνικούς ανταγωνισμούς κλπ [1]. Είχε δηλαδή μια στρατηγική σταθερά προσανατολισμένη προς την ΕΕ. Κι ακόμα δεν την έχει αλλάξει παρόλο ότι υπάρχουν πλευρές και συνιστώσες του που αμφισβητούν αυτή την επιλογή και στο λαό αυξάνονται αυτοί που δεν συμφωνούν με αυτή την πορεία.

To κοινωνικό πορτραίτο της Ελλάδας 2012

Όψεις της κρίσης: ανεργία, φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός


Πηγή : EKKE
Αναδημοσιεύσεις : http://www.matrix24.gr , JusticeForGreece

Ύφεση όσο 1,5 παγκόσμιος πόλεμος, ήτοι 25% σωρευτικά, ανεργία και φτώχεια 25%, κοινωνικός αποκλεισμός 30%, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι άνεργοι και 2 εκατομμύρια φτωχοί.
Η έκθεση του ΕΚΚΕ το «Κοινωνικό Πορτρέτο της Ελλάδας 2012- Όψεις της κρίσης» καλύπτει χρονικά την περίοδο από την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό διάσωσης την Άνοιξη του 2010 μέχρι και τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.
Η έκθεση παρουσιάστηκε την Τετάρτη σε εκδήλωση με τίτλο «Η Ελλάδα στη δίνη της κοινωνικής κρίσης», που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, σε συνεργασία με την Ένωση Ακολούθων Τύπου και την Ένωση Αποφοίτων ΕΣΔΔΑ στην αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η τρόικα δεν φεύγει, οι επιτηρητές έρχονται…


Πηγή :  inprecor.gr   via   ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
 
Η «τελική λύση» είναι μια φράση που αποφεύγουν επίμονα οι Γερμανοί ιθύνοντες, για τους γνωστούς ιστορικούς λόγους. Παρ’ όλα αυτά στον «καβγά» που έχουν στήσει κυρίως με την ηγεσία του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ήταν αδύνατο να αποφευχθεί η αναφορά σε «τελική λύση», ακόμη και από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.
Στην ίδια «τελική λύση» αναφέρεται φωναχτά πια και η επικεφαλής του ΔΝτ Κριστίν Λαγκάρντ που επισπεύδει την ασιατική της περιοδεία για να βρίσκεται στις Βρυξέλλες την Τρίτη, στην συνεδρίαση του Eurogroup για το «ελληνικό ζήτημα». Ποια είναι τα στοιχεία αυτού του νέου παζαριού για το ελληνικό χρέος; Κατά βάση δύο:

Δήλωση 5 βουλευτών του Γερμανικού κοινοβουλίου για τις διώξεις των 3 συνδικαλιστών

Η Λεσχη
Αντρέι Χούνκο, Μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Μέλος της Επιτροπής για θέματα της Ευρωπαϊκής
Ένωσης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Αννέττε Γκροτ, Μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Μέλος της Επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Ντήτερ Ντεμ, Μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Μέλος της Επιτροπής για θέματα της Ευρωπαϊκής
Ένωσης
Τόμας Νόρτ, Μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Μέλος της Επιτροπής για θέματα της
Ευρωπαϊκής Ένωσης
Αλεξάντερ Ούλριχ, Μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Μέλος της Επιτροπής για θέματα της
Ευρωπαϊκής Ένωσης

27 ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ

Του Γιάννη Χρυσοβέργη
Πηγή :Ατακτος Λόγος     μεσω ΕΛ.Λ.Α.Σ.
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές συνεχίζονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ για μια συμφωνία ως προς τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Μια αντιπαράθεση που φαινομενικά έχει φθάσει στα όρια του παραλογισμού, στην πραγματικότητα όμως υποκρύπτει την απώλεια της υπομονής όλου του κόσμου απέναντι στη συλλογική ανευθυνότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πρόβλημα είναι πως με τέτοια μυαλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα πάει μακριά. Και πρέπει στην Ελλάδα να ανοίξει μια συζήτηση για το πώς θα πορευτεί όχι εκτός, αλλά χωρίς την ΕΕ.

Νέες μέρες!!ΕΚΔΗΛΩΣΗ – 1η Δεκεμβρη Πάντειο ΠανεπιστήμιοΚρίση χρέους, διεθνές δίκαιο και πολιτικές διεξόδου


Γιάννης Τόλιος*              inprecor
Το φαινόμενο της «αθέτησης πληρωμών» δημόσιου χρέους, δηλ. της «πτώχευσης» ή «χρεοκοπίας» ή «παύσης πληρωμών» ενός κράτους, έχει μεγάλο βάθος χρόνου. Τους τελευταίους δύο αιώνες η υπερχρέωση κρατών συνδέεται κυρίως με τις οικονομικές κρίσεις, πολεμικές συγκρούσεις, ακραία φαινόμενα κερδοσκοπίας, κακοδιαχείρισης δημόσιων οικονομικών, ανισότιμες οικονομικές σχέσεις μεταξύ αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών, κά.

Τσίμπα… μία δόση!


Δημήτρης Μυς              Το Ποντικι
 Απορροφηθήκαμε ίσως, από την… υπερπροσπάθεια της κυβέρνησης των τριών (και των φερεφώνων τους στα media) για την εξασφάλιση της μεγάλης δόσης και μάλλον μας διαφεύγουν τα αυτονόητα. Για την ακρίβεια μας διαφεύγει ότι ήδη έχουμε πληρώσει πανάκριβα και ποικιλοτρόπως την …αποπληρωμή.

Η αντικομμουνιστική παραχάραξη της Ιστορίας από αστικά, νεοναζιστικά έντυπα

Σεισαχθεια Είναι γεγονός πως, ιστορικά, κάθε φορά που ο καπιταλισμός περνούσε κρίση, ο αντικομουνισμός οξυνόταν (δίπλα σε κάθε μορφής καταστολή) υπό το φόβο της ριζοσπαστικοποίησης των μαζών και με στόχο την ενσωμάτωσή τους. Ένα δείγμα της έντασης αυτής του αντικομμουνισμού σήμερα αποτελεί η αναβίωση μιας σειράς «επιχειρημάτων» κατά του ΚΚΕ που κατασκευάστηκαν την περίοδο της Κατοχής και διαδίδονται στις μέρες μας ευρέως από διάφορα αστικά, εθνικιστικά, νεοναζιστικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. «Αξιοποιούνται» δε στην πρώτη γραμμή της αντικομμουνιστικής επίθεσης κομμάτων όπως η Χρυσή Αυγή ή ο ΛΑ.Ο.Σ. και όχι μόνο.

Πώς δημιουργείται ένας Ναζί (1943) – Εξαιρετικό αντιναζιστικό cartoon


  Σεισαχθεια
«Education for Death: The Making of the Nazi», λέγεται το 10λεπτο φιλμάκι κινουμένων σχεδίων του Walt Disney, που κυκλοφόρησε στις 15 Ιανουαρίου 1943 και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Gregor Ziemer.
Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία του μικρού Χανς, ενός αγοριού, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη ναζιστική Γερμανία και ανατρέφεται για να γίνει ένας ανελέητος στρατιώτης.

Παρεξηγήσεις σχετικά με το διεθνές εμπόριο

ΠΗΓΗ: Πολιτική Οικονομία via You Pay Your Crisis
του Νίκου Προγούλη
                        “…οι δεσμοί της υποτέλειας έχουν δημιουργηθεί από την αλληλεξάρτηση     μεταξύ των ανθρώπων. Είναι αδύνατο να υποδουλώσεις άνθρωπο χωρίς προηγούμενα να τον βάλεις σε τέτοια θέση που να μην μπορεί να επιβιώσει χωρίς κάποιον άλλο.
 J.J. Rousseau, (1753).  Πραγματεία περί της καταγωγής και των                        θεμελίων της ανισότητας ανάμεσα στους ανθρώπους.
Το ζήτημα του διεθνούς εμπορίου, (ΔΕ), όπως θα το προσεγγίσουμε εδώ, δεν είναι ένα θεωρητικό ζήτημα. Μέσω του ΔΕ γίνεται ένας ασύμμετρος παγκόσμιος καταμερισμός εργασίας ο οποίος, κατά τη γνώμη μας, είναι η κύρια αιτία του σημερινού αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα μαζί με άλλες χώρες της περιφέρειας.

ΟΙ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟΙ ΚΙ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΗΔΕΣ

 

 Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Χτες βγήκα στα μαγαζιά για να αγοράσω ένα παντελόνι. Περπατώντας  στο εμπορικό κέντρο της συνοικίας που μένω είδα σ΄ενα μαγαζί κόσμο και μου έκανε εντύπωση γιατί στα διπλανά μαγαζιά έχαβαν μύγες... Σκέφτηκα λες να έχει τίποτα σούπερ προσφορές? Και μπήκα. Οι πελάτισσες που έψαχναν καλοντυμένες και η πωλήτριες σαν μοντελάκια. Κοιτάζω μια τιμή σ΄ενα πατελόνι.... 110 ευρουδάκια...Κοιτάζω μια ζακέτα 180 ευρουδάκια... Μια κυρία ήταν ήδη στο ταμείο με ένα μάτσο ρούχα και περίμενε τη λυπητερή. Βγήκα επί τόπου και προχώρησα παρακάτω. Βρίσκω ένα άλλο μαγαζί, νέκρα,κανείς μέσα, στο ταμείο μια μισονυσταγμένη κυρία. Ρωτάω για ένα παντελόνι, μου δείχνει , πόσο τη ρωτάω, 25 ευρώ...


ΠΟΙΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ;

ΠΟΙΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ;

επαριστερα