#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Ποτέ δε θα πειράξω τα ζώα τα καημένα, μην τάχα σαν εμένα κι εκείνα δεν πονούν;

  πιτσιρικος

Στα ύψη έχει ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο στη Γερμανία, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως θα απαγορεύσει τη σεξουαλική συνεύρεση ανθρώπων και ζώων, αν και στην Γερμανία –όπως και σε άλλες χώρες- είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τους ανθρώπους από τα ζώα γιατί υπάρχουν πολλές κτηνάρες.




Σε επίσημη τροχιά θανάτου η Ελλάδα και ο λαός της

Του Δημήτρη Καζάκη
Το άρθρο γράφτηκε στις 13/11/2012 για το περιοδικό Crash, αλλά δεν δημοσιεύτηκε.

Κι όμως είχαμε μια ακόμη επιτυχία. Αυτό μας διαβεβαίωσε ο υπουργός οικονομικών κ. Στουρνάρας με το γνωστό χαμόγελό του, που σε κανονικές συνθήκες θα απασχολούσε μόνο τους ειδικούς. Είχαμε μια ακόμη επιτυχία. Η Ευρωομάδα (Eurogroup) μας έκανε πατ-πατ-πατ στο κεφάλι όπως κάνουν όλα τα καλά αφεντικά με τα σκυλάκια λουλού όταν νιώθουν ικανοποίηση από την πίστη και αφοσίωση του κατοικίδιου. Όμως, την δόση δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα την δώσουν. Κοκό λοιπόν όχι ακόμη. Κι όσο αργεί, τόσο καθυστερεί η απογείωση που μας έταξε, μέσα σε μια παράκρουση ανειλικρίνειας, ο κ. Σαμαράς.

Ελλάδα: Μόνο η διαγραφή του χρέους μπορεί να επιφέρει μία αρχή λύσης

του Jacques Sapir**         Η Λεσχη

Η Ελλάδα είναι, ξανά, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Το πρόβλημα το οποίο φαίνεται να τίθεται είναι να μάθουμε αν οι ευρωπαίοι πιστωτές θα αποδεχτούν να πληρώσουν, ακόμη (επιπλέον*), το ποσό των 44 δις για αυτή την χώρα. Ας διαλύσουμε αμέσως αυτό το ψεύτικο σασπένς, η απάντηση είναι « ναι ». Αλλά αυτό θα είναι αποτελεσματικό ; Η απάντηση είναι καθαρά « όχι ».
Προσθέτοντας στο χρέος και άλλο χρέος δεν εξυπηρετείται αυστηρώς τίποτα αλλά θα συμβάλει στο να επιβαρύνει το λογαριασμό των ευρωπαίων φορολογουμένων μέσα σε μία περίοδο γενικής ύφεσης.

Δευτεροκουβέντες!!


 
Ευχέλαιο σήμερα στου Μαξίμου.
Οι προσευχές τους απόμειναν!!
** Απολογισμός βδομάδας:
Αποτυχημένη ευρωπαϊκή σύνοδος. Ενα eurogroup.
Ενας πηδήκουλας (Πέτρος).
Μπόλικοι σύνεδροι (ΣΥΡΙΖΑ).
Αντιμνημονιακοί "Βήμα" και "εθνος".

Λεωνίδας Βατικιώτης : «έξοδος απ’το Ευρώ , η μόνη διέξοδος»


Ο Λεωνίδας  Βατικιώτης, οικονομολόγος και δημοσιογράφος μιλά στο  babushka.gr , για την κρίση στην Ευρωζώνη , το Ευρώ και την προοπτική μιας διαφορετικής αντιμετώπισης της κρίσης…
1/Τον Τελευταίο καιρό ,  η ευρωζώνη φαίνεται να μπαίνει σε όλο και πιο βαθιά κρίση. Αυτό είναι αποτέλεσμα της Παγκόσμιας οικονομικής κρίσης , η του ίδιου του οικοδομήματος της ευρωζώνης;
Η αναμενόμενη για το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Ιουνίου επίσημη προσφυγή της Ισπανίας στον αποκαλούμενο μηχανισμό διάσωσης αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη της αποτυχίας των συνταγών που έχουν μέχρι σήμερα προκριθεί από την Γερμανία για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη. Η κρίση λοιπόν βαθαίνει στην ευρωζώνη, ως αποτέλεσμα των εξοντωτικών πολιτικών λιτότητας και της εξωφρενικής απαίτησης της ΕΕ να διασωθούν οι τράπεζες, που αποτελούν τον μεγάλο ασθενή.

Andrea, πίσω απο το δράμα της ομοφοβίας μια γενιά εγκλωβισμένη στο facebook

facebook disaster rect1-460x307Της Flavia Amabile
μετάφραση Ξανθίππη Μπρέκα

Κανείς δεν ζει χωρίς τα κοινωνικά δίκτυα,
αλλά πολλοί πηγαίνουν πιο πέρα:
η πραγματική ζωή υπάρχει μόνο σε μια εικονική βιτρίνα
Είμαστε όμως σίγουροι ότι στην περίπτωση του Andrea το πρόβλημα ήταν μόνο η ομοφοβία; Και το Facebook και ο ρόλος του μεταξύ των εφήβων; Κανένας από αυτούς δε ζει χωρίς το κοινωνικό δίκτυο, αλλά πολλοί προχωρούν ακόμα περισσότερο, προσδιορίζοντας την πραγματική ζωή και την κοινωνική ζωή να υπάρχουν μόνο σε λέξεις γραμμένες σε πίνακες μηνυμάτων, αναρτημένες φωτογραφίες και όσα δημοσιευμένα μοιράζονται. Η ζωή τους παραμορφώνεται, γίνονται φιγούρες σε συνεχή κίνηση, όπως σε ένα λαβύρινθο από τοίχους καλυμμένους με καθρέφτες που διαστρεβλώνουν, μέχρι κανένας να μην είναι σε θέση να πει ποια είναι η πραγματική εικόνα.

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ: Η μεγαλύτερη οικονομική επιδρομή που έγινε ποτέ στην Ευρώπη

Tου Λεωνίδα Βατικιώτη              Επίκαιρα, 15-21.11.2012             
Ούτε οι φυλακισμένοι δεν γλυτώνουν από την εισπρακτική μανία του τρίτου μνημονίου, που ψηφίστηκε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, με 153 ψήφους, σηματοδοτώντας κι αυτό με τη σειρά του την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Α. Σαμαρά, όπως ακριβώς συνέβη και με τα δύο προηγούμενα μνημόνια τα οποία σήμαναν τον πρόωρο πολιτικό θάνατο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Το τρίτο μνημόνιο οδηγεί στα άκρα την εισπρακτική – ληστρική λογική και στη φυσική εξόντωση εκατομμύρια πολίτες που θα δουν συντάξεις και μισθούς να μειώνονται και ταυτόχρονα τις κοινωνικές υπηρεσίες να καταρρέουν, κλείνοντας τις πόρτες τους οριστικά και διά παντός σε όσους τις έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Δείτε που πηγαίνουν οι δόσεις


  Σεισαχθεια
Αν έχετε αγωνία για το αν πρέπει ή όχι να πάρουμε  τη δόση, η απάντηση εξαρτάται από το εξής:
Που θα πάει αυτή η πολυπόθητη δόση;
Οι τράπεζες έχουν πάρει χρήματα ίσα με τα 2/3 του χρέους!
Οι κυβερνήσεις Καραμανλή-Παπανδρέου-Παπαδήμου έχουν δώσει στους τραπεζίτες από το 2008 μέχρι το 2011 κεφάλαια που ανέρχονται συνολικά στο απίθανο ποσό των 168 δισ. ευρώ!

Η κυρία Σούλα και το ΝΑΤΟ


http://3.bp.blogspot.com/_pZDDp0Risfg/SdJttWzZJ1I/AAAAAAAAC6M/fNtFU0Kk9SA/s200/NATO-Ruestung-Krieg.jpgΠριν κάμποσες βδομάδες το πανελλήνιο γέλασε, όταν ο Οίκος Εποχής “Σούλα” έγινε χορηγός της ομάδας “Βουκεφάλας” τής Λάρισας. Βλέπετε, ο εν λόγω “Οίκος Εποχής” δεν είναι παρά αυτό που λέμε “οίκος ανοχής”, κοινώς μπορντέλλο. Τί να κάνουν, όμως, τα παιδιά τού “Βουκεφάλα”; Πού να βρουν λεφτά για φανέλλες και σωβρακάκια, λεφτά για φόρμες, λεφτά για μπάλλες κλπ; Στην απελπισία τους, χτύπησαν την πόρτα τής κυρίας Σούλας. Και η κυρία Σούλα “έτεινεν ευήκοον ους”. Κοινώς, τους άκουσε με κατανόηση κι αποφάσισε να βάλει το χέρι στην τσέπη. Και νά λεφτά για στολές…και νά λεφτά για μπάλλες…και νά λεφτά τσιρότα και ιώδιο…και, γενικά, νά λεφτά για όσα χρειάζεται μια ομαδούλα προκειμένου να παίξει ποδόσφαιρο. Και νά γέλια το πανελλήνιο, δίχως να μπορώ να καταλάβω προς τί τα γέλια.




Κόβουν μισθούς, συντάξεις και νοικιάζουν Τάνκερ!

Προκλητικές ταξικές αποφάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται όλη η ουσία της ταξικής αστική πολιτικής. Ενώ η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει γονατίσει τον κόσμο της εργασίας στις περικοπές και στους φόρους, κλείνει σχολεία-νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς, πετά νέους  και ηλικιωμένους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, αφήνοντας ασθενείς χωρίς φάρμακα αδιαφορώντας για την τεράστια απειλή για την υγείας τους, νοικιάζει Πολεμικά Αεροσκάφη Εναέριου Ανεφοδιασμού. Σύμφωνα με την αρθογραφία «Η Ελλάδα μπήκε σε πρόγραμμα αγοράς,ενοικίασης (λίζινγκ) ή δανεισμού αεροσκαφών Εναέριου Ανεφοδιασμού για την Πολεμική μας Αεροπορία με συνολικά 10 ευρωπαικές χώρες αλλά ο Υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος ξέχασε να το ανακοινώσει. Αντίθετα ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων γενικόλογων, ότι ''κάναμε ουσιαστική παρέμβαση, για να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κέρας της Αφρικής, Σομαλία και γειτονικές χώρες''»!