#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Ελλάδα αποικία χρέους και Αριστερά

Με αφορμή το άρθρο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου
ΝA ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!Το ζήτημα είναι να κατανοήσουν επιτέλους και οι εναπομείνασες δυνάμεις της Αριστεράς που ακόμα το αρνούνται πεισματικά,ότι η Ελλάδα είναι αποικία χρέους (ή ημι-αποικία χρέους,
όπως προτιμώ να τη λέω από παραξενιά για το κυνήγι της ακρίβειας).
Υπάρχει μεν πρόοδος (πριν από κανα χρόνο ελάχιστοι στην Αριστερά το έβαζαν το θέμα) αλλά ακόμα υπάρχουν δυνάμεις,και σημαντικές μάλιστα,που θεωρούν ότι δεν υπάρχει ζήτημα εθνικής κυριαρχίας ή έστω ότι υπάρχει διαφορετικής ποιότητας τέτοιο ζήτημα απ’τις Δανειακές και ύστερα.
Διότι αυτό είναι το κλειδί.

Συρία κράτα γερά!

 Η επίθεση εναντίον της Συρίας & της Γάζας να γίνει ο τάφος των ιμπεριαλιστών και των σιωνιστών-ναζί!


Γράμμα από τον Κορυδαλλό...

 
 του Αλέκου Γιωτόπουλου                   Το Ποντικι

Στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που έγινε μετά την πρώτη αίτησή μου για χορήγηση τακτικής άδειας, πριν από δύο χρόνια, στις 26 Οκτωβρίου 2010, η τότε Εισαγγελέας μού είπε ξεκάθαρα και επανειλημμένα, παρουσία του τότε Διευθυντή και της Κοινωνικής Λειτουργού: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το αίτημά σας είναι σε... καλό δρόμο».
Πράγμα που θεώρησα ότι είχε κάποια λογική και σήμαινε ότι δεν μπορεί να μου δώσει άδεια με την πρώτη, αλλά στη συνέχεια θα μου χορηγούσε. Ας σημειώσω ότι αποκλείεται αυτή η διαβεβαίωση να ήταν προσωπική πρωτοβουλία της κ. Εισαγγελέως. Στην περίπτωσή μου, δεν θα μπορούσε να δοθεί παρά μόνο με άνωθεν πράσινο φως.

Τα παιδιά της Γάζας... - Gaza children...


 Ακολουθούν φωτο με απαγορευτικό περιεχόμενο για παιδιά κι όσους έχουν...

Συναυλία Athens Indymedia


Το θηρίο τρεκλίζει, ώρα να το ρίξουμε

Ανατρεπτικό πολιτικό περιεχόμενο, μαζικότητα, μαχητικότητα, επιμονή – διάρκεια των αγώνων

 Γιάννης Ελαφρός            Πολιτικο Καφενειο

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Η ώρα που οι διακηρύξεις γίνονται πράξη και οι θελήσεις των εκατομμυρίων μπορούν να γίνουν ένα ασυγκράτητο ποτάμι νίκης, που θα σαρώσει στο διάβα του το σιδερόφρακτο τείχος του πιο ταξικού, του πιο άδικου και του πιο καταστροφικού καθεστώτος: της σύγχρονης χούντας κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ, που εφαρμόζει το πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας προς όφελος του κεφαλαίου.

Εδώ πολυτεχνείο, εκεί πολυτεχνείο, που είναι το πολυτεχνείο;Πετρος Αργυριου

Άλλη μια επέτειος του πολυτεχνείου πέρασε με μια ακόμη πλειοδοσία κατάθεσης στεφάνων και απόδοσης τιμών.
Φέτος όμως είναι λίγο διαφορετικά. Γιατί από φέτος, η εθνική ιστορία ανήκει μόνο στην ολιγαρχία. ΟΙ πολλοί έχουν γίνει αμνήμονες.
Έλληνας είναι όποιος μετέχει της ελληνικής παιδείας λέγαν. Σήμερα Έλληνας είναι μονάχα όποιος μετέχει της ελληνικής εξουσίας. Οι υπόλοιποι, Έλληνες και μη δυτικοί ξένοι, είναι παρίες. Πρόβατα για φορολογικό άρμεγμα.
Πολίτες β’ και γ’ που έχουν μόνο υποχρεώσεις χωρίς δικαιώματα. Δουλοπάροικοι. Πρώτη ύλη.

Εμείς δεν υπογράψαμε ποτέ τη Βάρκιζα

της Μαρίας Γερογιάννη 
Aπό το 9ο τεύχος της εργατικής εφημερίδας Δράση  via Αδεσποτος


«Τώρα που μάθαμε ποιοι είστε θα σας θάψουμε βαθιά στο χώμα σαν τους παππούδες σας στον εμφύλιο». Η φράση ανήκει σε μισθοφόρο της δημοκρατίας το σωτήριον έτος 2012 και απευθύνεται σε βασανισθέντες αντιφασίστες και αντιφασίστριες που συνελήφθησαν στις 30 Σεπτεμβρίου στη μηχανοκίνητη αντιφασιστική πορεία-περιπολία σε γειτονιές της Αθήνας.


Για ποια ελληνική οικονομία μιλάμε;

Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΧΑΜΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ!
 
Δεν υπάρχει Ελλάδα, δεν υπάρχει ελληνικός λαός. Υπάρχει το ΧΡΕΟΣ. Η Ελλάδα και το σύνολο των ανθρώπων που αποτελούν τον πληθυσμό της ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.
Η Τρόικα αποφασίζει για το μέλλον μας. Και όλα περιστρέφονται γύρω από τη βιωσιμότητα του χρέους. Η βιωσιμότητα η δική μου ή η δική σας δεν αναγράφεται σε κανένα σχέδιο διάσωσης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Πως τα ΜΜΕ & δημοσιογράφοι, πρωτίστως τα ελληνικά, διοχετεύουν την προπαγάνδα της Cia & Mosad εμφανίζοντας τον υπάλληλο της Shell, τον ισλαμοφασίστα Moaz al-Khatib ως “ηγέτη” της “Συριακής αντιπολίτευσης”!


 
Άγνωστος στη διεθνή κοινή γνώμη ο αχυράνθρωπος που προβάλλουν τα ΜΜΕ ως νέο ηγέτη της Συριακής αντιπολίτευσης, των σφαγέων Νατοϊκών μισθοφόρων. Ο άνθρωπος τον οποίο έσπευσε να αναγνωρίσει άμεσα ο «σοσιαλιστής» πρόεδρος της Γαλλίας, μιας και οι πρόγονοί του είχαν αποικία τη Συρία…
Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο σεΐχης Moaz al-Khatib που προβάλουν σε απόλυτο συγχρονισμό τα δυτικά ΜΜΕ, ενταγμένα στο σχέδιο της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας, ως άνθρωπο που δεν διατηρεί σχέσεις με οικονομικά συμφέροντα, μετριοπαθή και Χριστιανό εκ Τουρκίας (sic!) που θέλει να…

«… τα ντόπια θεριά… »


Του Ν. Μπογιόπουλου  
Καλά, δε χρειάζεται να επιχειρηματολογούν τόσο παθιασμένα οι κυβερνητικοί εταίροι για το γεγονός ότι οι «επίτροποι» της τήρησης του μνημονίου θα είναι Ελληνες και να το παρουσιάζουν και σαν «απόδειξη» ότι με την επιτήρηση δε θίγεται, όπως λένε, η «εθνική κυριαρχία».
Ελληνες, άλλωστε, ήταν και οι Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος και Ράλλης…

Χούντα και Τρούμπα


 
 
...Η Βουλή...λειτουργεί. Τυπικά δεν καταργήθηκε.
Νομοθετεί η Συγκυβέρνηση.
Με πραξικοπηματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, 
που υπογράφει σωρηδόν ο "δημοκράτης αγωνιστής"
Κ. Παπούλιας...
 Το υπουργικό συμβούλιο προτείνει τις πράξεις νομοθετικού
περιεχομένου...
 

Καταπέλτης για όλους και όλα σ’ ότι αφορά τη Γάζα ο αδέσποτος ηγέτης της Χεζμπολά που δεν συντάσσεται με τους σιωνιστές στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας

 
Ο ηγέτης της Χεζμπολά, της Αντίστασης που κατατρόπωσε τους ναζί-σιωνιστές το 2006, ο ηγέτης που δεν πούλησε τη μοναδική σταθερή σύμμαχο της Αραβικής και παλαιστινιακής Αντίστασης, που δεν συντάχθηκε με τους ιμπεριαλιστές και το Ισραήλ εναντίον της Συρίας, ξεσκεπάζει τα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα που ενώ σφάζεται ο μαρτυρικός λαός της Γάζας, αυτοί συνομιλούν και κραυγάζουν για να κρύψουν την ενοχή τους. Ξεσκεπάζει τα κροκοδείλια δάκρυα και τις κραυγές των φιλοσιωνιστών αράβων δικτατόρων και του επίδοξου χαλίφη Ερντογάν για τη Γάζα, υπενθυμίζοντας ποιος εξόπλισε την Αντίσταση στη Γάζα, ποιοι την κρατούν αποκλεισμένη, ποιοι συνεργάζονται με το Ισραήλ και το ΝΑΤΟ εναντίον της...
Συρίας…

Ελλάδα: Ένα έγκλημα πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια μας


 Του Ζακ Σαπίρ                  Πολιτικο Καφενειο

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν επιζεί πλέον παρά μόνο εξαιτίας της ανάπτυξης της ανταλλαγής ή των τοπικών συστημάτων πληρωμής. Αυτό σημαίνει ότι ένα μέρος της Ελλάδας έχει –στην πράξη– ήδη βγει από τη ζώνη του ευρώ.Η στατιστική υπηρεσία της Ελλάδας μόλις δημοσίευσε τα τελευταία της δεδομένα (http://f.hypotheses.org/wpcontent/blogs.dir/981/files/2012/11/Gr%C3%A8ce-PIB-trimestriel.pdf) και βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση από τους «παρατηρητές» που πίστευαν σε μία βελτίωση της κατάσταση σ’ αυτή τη δυστυχισμένη χώρα. Η οικονομία συνεχίζει να καταρρέει και μάλιστα μ’ ένα ρυθμό που πλέον είναι γρήγορος. Σε σταθερή αξία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε από τα 211 δις ευρώ σε 171 δις, πρόκειται δηλαδή για μία συσσωρευμένη πτώση του 19% από το πρώτο τρίμηνο του 2009. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πραγματική καταστροφή.

Τα τανκς...υπάρχουν!!


 
Η εποχή τους πέρασε...
Λίγο ο...εκσυγχρονισμός...λίγο οι οικονομικές
κρίσεις...και τα τανκς...σκούριασαν... 
Οπως σκούριασαν και τα...τσεκούρια. 
Οι λοστοί και οι...γροθιές.

FRONTEX – Η στρατιωτικοποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής (Α’)

του Παναγιώτη Γαβάνα


Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ
«Φρούριο Ευρώπη». Μ΄ αυτή την έννοια διασαφηνίζεται ότι για πολλούς ανθρώπους γίνεται όλο και πιο δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να φθάσουν στην Ευρώπη και να ζήσουν εδώ. Ιδιαίτερα για τους πρόσφυγες είναι σχεδόν αδύνατο να φθάσουν ανεμπόδιστα σε μια χώρα στην οποία θα αισθάνονται ασφαλείς. Οι αιτίες που οι περισσότεροι άνθρωποι φεύγουν απ’ τη χώρα τους σχετίζονται με τον πόλεμο, την πείνα, τις οικολογικές καταστροφές και τις άσχημες κοινωνικές συνθήκες, και ως επί το πλείστον μεταναστεύουν σ’ έναν άλλο τόπο ή σ’ ένα γειτονικό κράτος. Εκείνοι που πρέπει ή που θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη, το κατορθώνουν αυτό συνήθως «παράνομα».

ΛΙΣΤΕΣ ΛΗΣΤΕΙΩΝ

Tου Γ.ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Στην Κέρκυρα υπάρχουν οι Στοές του Λιστόν, στη Σπιανάδα. Οι τουριστικοί οδηγοί εξηγούν ότι οι στοές έλκουν την ονομασία τους από ένα λογοπαίγνιο που έκαναν οι Κερκυραίοι με τη βενετσιάνικη lista, που σημαίνει πλατύς και ίσιος δρόμος, αλλά σημαίνει και τον ξύλινο πίνακα στον οποίο αναγράφονται κατάλογοι. Εν προκειμένω, μιλούμε για τους καταλόγους με τα ονόματα των ευγενών, το Libro d’ Oro όσων είχαν το αποκλειστικό δικαίωμα να κάνουν τους περιπάτους τους στους πλατείς και ευθείς δρόμους της Βενετίας ή και της Κέρκυρας, που ήθελε να είναι η προσομοίωσή της.

Οι μπίζνες υπεράνω όλων…

Του Σταύρου Χριστακόπουλου   /   Το Ποντικι

--> Βρε καλώς τους! Τι έγινε ξαφνικά; Κόσμος και κοσμάκης, υπεράνω πάσης… υποψίας, μας τα λέει περίεργα εσχάτως. Τόσο που να νομίζεις ότι ένα είδος επανάστασης όπου να ’ναι θα ξεσπάσει.
Το χθεσινό «Βήμα», για παράδειγμα, φωνάζει ότι «Η τρόικα κάνει μπίζνες!». Θου Κύριε. Και τι μπίζνες δηλαδή κάνει η τρόικα; «Η ασφυκτική επιτροπεία στις τράπεζες απειλεί με αφελληνισμό – Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις θα πτωχεύσουν ή θα πουληθούν αναγκαστικά στους ξένους».
Είναι να τσιμπιέσαι. Ειδικά αν εδώ και δύο με τρία χρόνια σκιζόσουνα ότι οι τράπεζες περνάνε στα χέρια των δανειστών, όπως άλλωστε το Δημόσιο, όσες επιχειρήσεις έχουν ακόμη κάποια αξιοσημείωτη αξία, αλλά και το σύνολο του εθνικού πλούτου.