#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Γάζα, δολοφονίες & παραπληροφόρηση

Του Αλέν Γκρες από το μπλογκ Nouvelles d’Orient
           //ΠαραλληλοΓραφος//
 
Για να κατανοήσουμε την κλιμάκωση στη Γάζα, πρέπει πάντα να έχουμε στο νου μας κάποια δεδομένα σχετικά με την περιοχή (360 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πάνω από 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι, που αντιστοιχεί σε πάνω από 4.500 ανθρώπους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο –πράγμα που την καθιστά μια από τις γωνιές του πλανήτη με την πιο υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα), κατεχόμενη από το 1967 από το Ισραήλ. Παρότι ο στρατός έχει αποσυρθεί, η επαφές της με τον εξωτερικό κόσμο είναι πάντοτε ελεγχόμενες από το Ισραήλ. Η κυκλοφορία ακόμα και στο εσωτερικό της μικρής αυτής λωρίδας γης είναι περιορισμένη και ο αποκλεισμός που επιβλήθηκε εδώ και χρόνια διαρκεί: Για τα Ηνωμένα Έθνη, η Γάζα παραμένει μια κατεχόμενη περιοχή.

Εγκληματίες πολέμου!


ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΩ!


 
γeλοιε ελληνα ψηφοφορε, της ιθαγενους τροικας των δωσιλογων...

πανηλιθιε συμφεροντολογε βολεψακια πασοκε...

καθυστερημενο γαλαζιο αρπακτικο...

γλοιωδη οθωμανοαριστερε της ρημαδ...

ψηφισες τους φονιαδες των παιδιων σου και εριξες στην κολαση της φτωχειας και της εξαθλιωσης ολοκληρη την ελλαδα...

δε θα σε λυπηθω για την καταντια σου...

δε θα σε λυπηθω ακόμα και να σε δω να εκλιπαρεις για ενα κομματι ψωμι...
εισαι αξιος της τυχης σου και αναξιος για καλυτερη μοιρα...ΑΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ;


TERRORIST WAR CRIMINAL ISRAHELL AND ITS ALLIES

 US, UN, EU...

 

«Μας πάτησαν στο λαιμό!»

 του Γιώργου Δελαστίκ      ΠΡΙΝ

Τα είπε όλα με δύο μόνο φράσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, αποκαλύπτοντας τον επαίσχυντο και ατιμωτικό τρόπο με τον οποίο διοικείται η υπό ευρωγερμανική κατοχή σημερινή Ελλάδα.
 «Οι δανειστές μας πάτησαν στο λαιμό» ήταν η μία φράση.
«Δεν έγραψα εγώ αυτό που υπέγραψα» ήταν η δεύτερη, αναφερόμενη σε νομοθετική ρύθμιση θέματος του υπουργείου του.
 Η πιο αυθεντική μαρτυρία εκ των ένδον για τον χαρακτήρα της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη – των νέων «Τσολάκογλου» που εκτελούν τυφλά τις εντολές των υπαλλήλων των ξένων επικυρίαρχων.

Η γέννηση του πολιτικού σιωνισμού

Ησαΐας Κωνσταντινίδης  Πολιτικο Καφενειο

{Το κείμενο αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε σε διάλεξη που έκανα στο πανεπιστήμιο της Σόφιας, τον Ιανουάριο του 1999. Δηλ. πριν από σχεδόν 14 χρόνια! Το πρωτοέγραψα στη βουλγαρική γλώσσα και το μετέφρασα στην ελληνική. Δημοσιεύτηκε ξανά - μετά το 1999 - στο 1ο τεύχος του περιοδικού "Το Σκιάχτρο", στη στήλη μου "Ανάστροφη Σύνδεση"}
Στην εβραϊκή ιστορία εμφανίσθηκαν διαμέσου των αιώνων διάφορα κινήματα και αιρέσεις θρησκευτικού και κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα.
Όλα αυτά αποτελούν στην ουσία αποφύσεις, εκρρέουσες από τον κεντρικό πυρήνα του ιουδαϊσμού και έχουσες κατά καιρούς μεγαλύτερη δυναμική.

Κυριακάτικο κράξιμο


 
 
Νέες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου
προωθεί η Συγκυβέρνηση.

  Ποιός ακούει το Φώτη, τώρα;;!!
** Ρήτρα απόκλισης στόχων ανά 4μηνο.
Μνημόνια στη σειρά.
Τα τελευταία!! 

Δέκα κορυφαίοι μύθοι σχετικά με την ισραηλίτικη επίθεση στη Γάζα

 
Juan Cole                   Σεισαχθεια

1. Τα ισραηλινά γεράκια παρουσιάζουν τους εαυτούς τους, σαν να έχουν εμπλακεί σε μια “ειρηνευτική διαδικασία”, στην οποία η Χαμάς αρνείται να συμμετάσχει. Στην πραγματικότητα το Ισραήλ έχει αρνηθεί να σταματήσει τον εποικισμό και την κλοπή παλαιστινιακής γης για όσον καιρό χρειάζεται, έτσι ώστε να γίνει οποιαδήποτε παραγωγική διαπραγμάτευση. Το Τελ Αβίβ ανακοινώνει τακτικά μονομερώς καινούριο εποικισμό στην παλαιστινιακή Δυτική Όχθη. Δεν υπάρχει ειρηνευτική διαδικασία. Πρόκειται για Ισραηλινή και Αμερικανική απάτη. Το να μιλάς για ειρηνευτική διαδικασία δίνει κάλυψη στους Ισραηλίτες εθνικιστές, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να αρπάξουν όλα όσα έχουν οι Παλαιστίνιοι και να τους μετατρέψουν (πάλι) σε πένητες πρόσφυγες .

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 238 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Σε συνεργασία με τους νομικούς μας φίλους και συμβούλους, αποφασίσαμε να δώσουμε στην δημοσιότητα τα ποσά από τις κυβερνήσεις των επιχορηγήσεων που επικαρπώθηκαν οι Ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες για να τα διοχετεύσουν στην αγορά για ανάπτυξη, μια ανάπτυξη που παραμένει ακόμα σε μηδενικά επίπεδα. Χρήματα που έδωσε ο Ελληνικός λαός σε φόρους, μειώσεις των μισθών και συντάξεων και ουδέποτε έφτασαν στα χέρια που έπρεπε, τα παραδώσαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με σκοπό το επιπρόσθετο κέρδος.

Κυβέρνηση δωσίλογων

Του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, Γιάννη Πενταγιώτη

Για κυβέρνηση “δωσίλογων” που προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές κάνει λόγο σε επιστολή του ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων, Γιάννης Πενταγιώτης με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου αλλά και τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν οι δικαστικοί στα νέα μέτρα.
Στην επιστολή του, λοιπόν αναφέρει:
«Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:

Εκδήλωση της πολιτικής ομάδας ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Σχέσεις εξάρτησης στην Ελλάδα. Από το σχέδιο Μάρσαλ στην Ε.Ε.


Μέτωπο Πολιτικών και Κοινωνικών Δυνάμεων

του Αλέκου Βερναδάκη.
Χθες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά. Πρέπει να γίνει σήμερα. Β.Ι.Λένιν
Τι ισχύει διαχρονικά
Χρόνια τώρα βιώνουμε μια πολύμορφη και πολυποίκιλη προσπάθεια των μηχανισμών του κράτους και των οργάνων της εργοδοσίας να πειστούμε, η εργατική τάξη κύρια, αλλά και ευρύτατα κοινωνικά στρώματα ότι είναι ανάγκη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, για την παραμονή στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να κάνουμε αιματηρές θυσίες, στο επίπεδο των μισθών και των συντάξεων, στο επίπεδο των θεσμικών κατακτήσεων και στο επίπεδο των δημοσίων παροχών, στην παιδεία, στην υγεία, και στην κοινωνική ασφάλιση, να αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα να απολυόμαστε μαζικά και χωρίς αποζημίωση.

Συνέντευξη Τύπου της Πρωτοβουλίας των 1000


  Σεισαχθεια
Πεμπτη 15 Νοεμβρίου 2012, έγινε η επίσημη πρώτη παρουσίαση της «Πρωτοβουλίας των Χιλίων», στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ. Στην συνέντευξη τύπου όπου παρουσιάστηκε η Πρωτοβουλία, το άνοιγμα έκαναν οι Λάμπρος ΧήταςΧρήστος Κατσούλας και Σεραφείμ Σεφεριάδης. Την εκδήλωση χαιρέτισε με επιστολή του ο Κώστας Λαπαβίτσας.
Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν στελέχη της αριστεράς, συνδικαλιστές από χώρους που έχουν μακρά ιστορία αγώνων (ΕΘΕΛ) ή βρίσκονται εν μέσω κινητοποιήσεων (σωματείο μουσικών δήμου της Αθήνας, σωματείο εργαζομένων στο “Περιβολάκι” κοκ) καθώς επίσης και άτομα από τον χώρο των γραμμάτων και τεχνών.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Χρήστος Κατσούλας εξήγησε ότι:

Για το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση του αγώνα

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ
Προς τους μαθητές μου, τους γονείς τους και τους συναδέλφους μου, τους συντρόφους μου στη δουλειά και τον αγώνα.
Ως δάσκαλος, σκεπτόμενος άνθρωπος, αλλά και ως ενεργός πολίτης που ασχολείται με τα κοινά για πάνω από 30 χρόνια θα ήθελα να σας απευθύνω αυτά τα λίγα λόγια.
 
Την Παρασκευή 16/11/12 στις 11:45 πμ με το τέλος της εκδήλωσης του σχολείου μου για την επέτειο του Πολυτεχνείου ( 107ο Δημοτικό Σχολείο – Τμήμα Ένταξης παιδιών με ειδικές ανάγκες),  έγινε με κινηματογραφικό τρόπο μπροστά στα μάτια των παιδιών, η απαγωγή – σύλληψή μου και μεταφορά μου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από 4 άνδρες της ασφάλειας

Η ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ LIFE STYLE

  Αναδημοσίευση απο  Αδεσποτος
 Πηγη: strangejournal
Πολλές φορές ακούμε το “φταίμε κι εμείς για…” (συμπληρώστε το κενό κατά το δοκούν) προκειμένου να ερμηνευτεί η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Η ρευστότητα της ελληνικής κοινωνίας αποτυπώνεται από την μη συμμετοχή μεγάλων μερίδων του πληθυσμού σε διαδηλώσεις, σε δράσεις που έχουν σχέση με την ζωή τους, ή ακόμη και η μη ένταξή τους σε σχήματα και ομάδες που θεωρητικά εκφράζουν τα πιστεύω τους.
Αυτό εξηγείται ως σύμπτωμα της χρόνιας έκθεσης στις επιταγές του life style, δηλαδή την υπερκατανάλωση, τα εύκολα χρήματα, στην κλειδαρότρυπα, την μετατροπή της πολιτικής σε θέαμα και του θεάματος σε πολιτική.