#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς επίδομα 980.000 άνεργοι …

 
Tο 84% των ανέργων δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας ή κάποια άλλη εισοδηματική ενίσχυση από την πολιτεία. Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης ζουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά καθημερινά αγαθά ενώ στερούνται και της στοιχειώδους υγειονομικής κάλυψης. Το επίδομα ανεργίας έχει φτάσει στα εξευτελιστικά επίπεδα των 360 ευρώ το μήνα, το οποίο όμως το λαμβάνει ένα μικρό ποσοστό όσων δεν έχουν απασχόληση. Ειδικότερα, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.168.761 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

ΑΠΕΙΛΗ ΕΜΦΥΛΙΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

Οι κίνδυνοι από το τρίτο μνημόνιο, διεθνείς απόψεις για την κρίση, οι συνέπειες εξόδου της πατρίδας μας ή ολόκληρου του Νότου από το Ευρώ, Γαλλία ή Ιταλία, η πολιτική των σκόπιμων καθυστερήσεων, καθώς επίσης η ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι 
 
"Η ζωή είναι ένα απέραντο ναρκοπέδιο, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο - επίσης, σε όλες τις «εκφάνσεις» της (ανθρώπινες σχέσεις, κοινωνία, οικονομία, πολιτική κοκ.). Από τις αναρίθμητες παγίδες που κρύβονται σε κάθε βήμα μας, σκοπός είναι να αποφύγουμε όσο γίνεται περισσότερες, με στόχο τις λιγότερο δυνατές απώλειες, δυστυχία και πόνους - παράλληλα, με τη μεγαλύτερη δυνατή ηρεμία, ευτυχία και αξιοπρέπεια. 

Γερμανία: Άστεγοι, άνεργοι και φτωχοί στις πόλεις

Η Γερμανία έχει επιβιώσει της οικονομικής κρίσης στην Ε.Ε. πολύ καλύτερα από τις χώρες του Νότου. Παρόλα αυτά, η ανάπτυξη αφήνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πίσω της, καθώς οι πρόσφατες μελέτες, που παρουσιάζει το Spiegel, δείχνουν ότι στις αστικές περιοχές η φτώχεια αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς. Μιλώντας στο tvxs.gr, ο Γιάννης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος στην Deutsche Welle και στην Tageszeitung, σχολίασε ότι το πρόβλημα διαφοροποιείται από πόλη σε πόλη, όπως επίσης και η οπτική γωνία των πολιτικών κομμάτων πάνω σε αυτό.

ΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Οι εξεγέρσεις του χθες, ανοίγουν δρόμους αγώνα σήμερα...

Νοέμβρης 1973 - Νοέμβρης 2012: Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αναγεννιέται και αναβιώνει... το ναζισμό και την καταστολή. Από την στρατιωτική χούντα του 73, η εξουσία άλλαξε πολλά προσωπεία (μέσα από κυβερνήσεις και πολιτικούς) κατά τη διάρκεια των κατ΄ επίφαση μεταπολιτευτικών χρόνων, μέχρι να φτάσουμε στο 2012 για να...

Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών

…Ρουφιάνων Δολοφόνων και Βασανιστών

Όσοι Αθηναίοι πολίτες προσπάθησαν σήμερα να βρεθούν στο κέντρο της πόλης αντελήφθησαν πλήρως, ότι ζούμε πραγματικά σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Ολόκληρη η πόλη ζει σε συνθήκες λατινοαμερικάνικης δικτατορίας.

Από νωρίς το πρωί διεκόπη κάθε δυνατότητα μετακίνησης στο κέντρο με αποκλεισμό όλων των κεντρικών αρτηριών, αλλά και δευτερευουσών οδών. Οι συγκοινωνίες διακόπηκαν. Οι σταθμοί του μετρό έκλεισαν. Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης των πολιτών, ακόμα και εντελώς άσχετων με τη προγραμματισμένη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αποδείχθηκε ένας πραγματικός Γολγοθάς.


για κείνους ...που νοιάστηκαν…


αλλος δρομος

Η συρρίκνωση της οικονομίας συνεχίζεται αμείωτη ενώ οι Μνημονιακοί συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα


Επιτέλους δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο και – ω του θαύματος – η ύφεση φθάνει το 7.2%. Φυσικά ελέγχεται ως κακοήθης η σκέψη ότι καθυστέρησαν επίτηδες για να περάσει το διαβόητο νομοσχέδιο του ενός άρθρου και ο προϋπολογισμός του 2013 χωρίς αμφισβητήσεις για τις κυριολεκτικά αστείες προβλέψεις τους. Αν είναι δυνατόν! Οι Μνημονιακές κυβερνήσεις δεν κάνουν πλέον «ελληνικές στατιστικές», we are Europeans now.
Είναι φυσικά περιττό να θυμίσει κανείς τι έχουν κατά καιρούς προβλέψει τα διάφορα κυβερνητικά και ευρω-ενωσιακά σενάρια για την κυριολεκτική καθίζηση της ελληνικής οικονομίας λόγω των Μνημονίων. Όπως όλοι γνωρίζουμε έχουν πέσει τραγικά έξω υποτιμώντας την.