#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Αλ σικιμί βουρ ντουβαρά


Του Θανάση Καρτερού                           
-->Αναρχογατοθλης -->
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι χτεσινός. Είναι ο άνθρωπος που ανέτρεψε την κυβέρνηση του κόμματός του, επειδή διαφώνησε ως υπουργός Εξωτερικών με τον χειρισμό του θέματος των Σκοπίων. Που δημιούργησε δικό του κόμμα, με στόχο να αλλάξει το φθαρμένο πολιτικό σκηνικό. Που επέστρεψε ταπεινά στο κόμμα του και πήρε μια θεσούλα στο φθαρμένο πολιτικό σκηνικό. Που μετακίνησε ως υπουργός Πολιτισμού όχι μόνο δεκάδες πατριώτες του στο Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα στην εκλογική του περιφέρεια.

Νοέμβρης 1973- Νοέμβρης 2012 «Το θέμα είναι τώρα τι λες»


Tου Θάνου Ανδρίτσου                       Η Λεσχη

Η νεολαία καθοριστικός κρίκος για την ανατροπή της βαρβαρότητας
Όταν ξεκίνησα να γράφω το κείμενο αυτό, με μια μικρή απροθυμία για τις τετριμμένες φράσεις που θα ήμουν καταδικασμένος να επαναλάβω, όπως και σε κάθε κείμενο με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, δύο στιγμιότυπα αναζητούσαν με μανία να συνδεθούν κάπως με τη σκέψη μου.
2 Στιγμιότυπα:

Oι σιωνιστές του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώς εξοντώνουν το μαρτυρικό λαό της Γαζάς!

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο, μόνο για ενήλικους και όσους δεν έχουν προβλήματα υγείας, με τα εγκλήματα των σιωνιστών: ΕΔΩ
  sibilla

Σκυλεύοντας τους νεκρούς: η Χρυσή Αυγή για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

  Εμετικές αφίσσες της ΧΑ για το Πολυτεχνείο 

Οι φασίστες δεν τελείωσαν το ’73

Η εξέγερση του πολυτεχνείο 39 έτη μετά προκαλεί ακόμα αλλεργία στους φασίστες.

Σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις όπου η Χρυσή Αυγή έχει σημαντική επιρροή οι δρόμοι έχουν γεμίσει από τις αφίσες του ακροδεξιού μορφώματος με τίτλο “Πολυτεχνείο, ζητούνται νεκροί ο ευρών αμοισθήσεται” σε γλώσσα που θυμίζει την αμερικανοκίνητη χούντα του Παπαδόπουλου.   Με την αφίσα αυτή οι νεοναζιστές αποδεικνύουν ότι στόχος τους δεν είναι η σημερινή οικονομική δικτατορία της Ε.Ε και του ΔΝΤ αλλά η αριστερά και όσοι αντιστέκονται στο σημερινό κοινωνικό ολοκαύτωμα.   Τόσο πολύ φαίνεται ότι ενοχλεί το φασισμό το μήνυμα της εξέγερσης.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ (24/3/1945)

Του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤH*
 Μαζί με το απόσπασμα από την ιστορική επιστολή του Νίκου Ζαχαριάδη, που έστειλε το Σεπτέμβρη του 1945 στον τότε Γραμματέα της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης, Θανάση Χατζή , δημοσιεύουμε και το τραγικό, ιστορικό γράμμα του ηρωικού αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, το οποίο έστειλε, μετά την κατάπτυστη συμφωνία της Βάρκιζας, σε όλα τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ. Θεωρουμε ότι και τα δύο αυτά κείμενα δεν έχουν μόνο ιστορική σημασία, αλλά και μια ιδιόμορφη επικαιρότητα και αξία. Οι επιμελείς αναγνώστες είμαστε βέβαιοι ότι μπορούν να κάνουν τους συνειρμούς, να ξεχωρίσουν την τραγικότητα από το μεγαλείο και να αντλήσουν, ίσως, αισιόδοξα συμπεράσματα, διαψεύδοντας τη γνωστή ρήση του Χέγκελ ότι “η ιστορία διδάσκει πως ουδείς διδάσκεται από αυτήν”.
Ολόκληρη η ιστορική επιστολη του Άρη Βελουχιώτη έχει ως εξής:

Προς όλα τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ
Αγαπητοί σύντροφοι,
Με το σημείωμά μου τούτο θα προσπαθήσω να τραβήξω την προσοχή σας στα πιο κάτω.

ΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ «ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ»

Του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
Απόσπασμα από κείμενο (Σεπτέμβρης 1945) του Ν. Ζαχαριάδη με τίτλο: «Προς το 7ο Συνέδριο του ΚΚΕ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)» (*)
Ο Νίκος Ζαχαριάδης υπήρξε αδιαμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες ηγετικές φυσιογνωμίες του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας, ο οποίος, ανεξάρτητα από λάθη και κριτικές για τη δράση του, μπορεί να θεωρηθεί ως θεμελιωτής του ΚΚΕ, το οποίο σφράγισε μετέπειτα με την ηγετική παρουσία του και ο Χ. Φλωράκης.
 Το κείμενο που ακολουθεί είναι μικρό απόσπασμα από βαρυσήμαντη επιστολή που ο Νίκος Ζαχαριάδης, ως Γραμματέας τότε της ΚΕ του ΚΚΕ, έστειλε στο Θανάση Χατζή, γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Η ανοικτή αυτή επιστολή εστάλη σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το κίνημα και την Ελλάδα, λίγο πριν το ιστορικό 7ο Συνέδριο του ΚΚΕ και πριν από τις νόθες εκλογές του μεταπολεμικού ανώμαλου καθεστώτος, το οποίο επεβλήθη στη χώρα μας με τα αγγλικά όπλα και στη συνέχεια με την κατάπτυστη συμφωνία της Βάρκιζας.

S.O.S Xαλκιδικη - Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής


Στο απόσπασμα δια χειρός Κουβέλη!


Δραση Τωρα
  Σε εργασιακό θάνατο καταδικάζονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με εντολή της Γερμανικής Διοίκησης Αθηνών, και την σύμφωνη γνώμη της τρικομματικής συγκυβέρνησης.


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Αύριο ίσως να είναι αργά… 
 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Σε Δήμους – Περιφέρειες- Υπουργεία- Πανεπιστήμια
ΝΑ ΜΗ  ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ
                                           
       Αύριο ίσως να είναι αργά…

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες  

Ο οικονομικός- κοινωνικός πόλεμος σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας συνεχίζεται και εντείνεται.

Explore your senses in GreeceΤο διαδίδουμε. Ειδικά, οι φίλοι που ζουν στο εξωτερικό. Ενημερώνουμε τον υπόλοιπο κόσμο πως οι δυνάμεις καταστολής της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν ρατσιστική συμπεριφορά. Χτυπούν και Έλληνες, και μετανάστες, και τουρίστες. Φέτος να φέρουμε στην Ελλάδα δεκάδες εκατομμύρια τουρίστες. 

ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ, ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΙ!


Καλά είναι να τρελαίνεσαι με τους τοκογλυφοφασίστες της Νέας Τάξης της ΕΕ, που το παίζουνε μεγάλοι και καλά...
Μεγάλοι του κώλου δηλαδή, υπάλληλοι του νεοταξικού κεφαλαίου (ΑΓΟΡΕΣ) που όποτε το θελήσουν τους στέλνουν όλους μαζί, Γερμανίες, Αγγλίες, Γαλλίες, για βρούβες...

Όχι άλλο σκοτάδι

 
Μου είπαν ψέματα…και τα χαψα!
Μου είπαν πίστεψε…και προσκύνησα!
Μου είπαν σκάσε…και σώπασα!
Μου είπαν σκύψε…και γονάτισα!

Ο έρπων φασισμός του ακαδημαϊκού μανδαρινισμού

Παναγιώτης Σωτήρης                      Σεισαχθεια
 Περίσσευσε και πάλι η υποκρισία απέναντι στις κινητοποιήσεις της Πανεπιστημιακής κοινότητας και ειδικά την κατάληψη του κέντρου υπολογιστών του Πανεπιστημίου Αθηνών από τους φοιτητικούς συλλόγους. Κραυγές στα κανάλια για τα… νοσοκομεία που υποτίθεται ότι κατέρρεαν εξαιτίας της κινητοποίησης των φοιτητών (στην πραγματικότητα απλώς στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Αθήνας υπήρξε μικρό πρόβλημα με την πρόσβαση στο διαδίκτυο, όχι προφανώς την υποδομή τους).

Ενα ωραίο τρελάδικο


 
Το νέο πακέτο Βαρβαρότητας εψηφίσθη πατριωτικά.
Το ίδιο και τα λογιστικά του 2013, με ενισχυμένο κατά
14 τεμάχια δημαραλητών, τον εθνικοπατριωτισμό.
Η Συγκυβέρνηση πανηγυρίζει για τη νέα αφετηρία
του νέου μαραθώνιου που πρότεινε και απεδέχθη από
τον Ιούνη ο κυρίαρχος λαός.

Η πολιτική του ασάλευτου εγκεφαλογραφήματος

  zaxarula
Μπορεί να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι ταγοί του νέου αυταρχισμού, ο Δένδιας ή ο Βορίδης, και να απαιτούν με το ζόρι συναίνεση στην εγκληματική στάση της κυβέρνησης, στο όνομα της «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης» που έχουν επιβάλει οι δανειστές.
Κι όμως, ευτυχώς που υπάρχει το διαβόητο ΔΝΤ και με τη στάση του αποκαλύπτει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην διεθνή σκηνή για ό,τι έχει να κάνει με μας. Εκεί έχουμε φτάσει!

Φιλελευθερισμός – Ολοκληρωτισμός: Μια Ανομολόγητη Σχέση

Του Γώργου Π,  Δοκιμή    Aναδημοσίευση: eagainst
Ίσως μετά από έναν μεγάλο πόλεμο δούμε να αποκαθίστανται σε ορισμένες περιοχές οι παλαιές οικονομικές συνθήκες για μια σύντομη περίοδο. Αλλά τότε θα ξαναρχίσει η ίδια διαδικασία: ο φασισμός δεν γεννήθηκε τυχαία. (Max Horkheimer)
Η νεότερη Δύση, εδώ και αιώνες, διέπεται από δύο κοινωνικές φαντασιακές σημασίες εντελώς αντίθετες μεταξύ τους, έστω και αν αλληλοεπηρεάζονται: το πρόταγμα της ατομικής και συλλογικής αυτονομίας, τον αγώνα για τη χειραφέτηση του ανθρώπου, χειραφέτηση διανοητική και πνευματική, αλλά και πρακτική, μέσα στην κοινωνική πραγματικότητα· και το παράφρον καπιταλιστικό πρόταγμα της απεριόριστης εξάπλωσης μιας ψευδοορθολογικής ψευδοκυριαρχίας πάνω στη φύση, που έχει πάψει εδώ και καιρό να αφορά μόνο τις παραγωγικές δυνάμεις και την οικονομία και έχει γίνει πρόταγμα συνολικό (και για αυτό ακόμη πιο τερατώδες), απόλυτης κυριαρχίας πάνω στα φυσικά, στα βιολογικά, στα ψυχικά, στα κοινωνικά και στα πολιτιστικά δεδομένα.

Τα εγκλήματα των εξεγερμένων που ήδη αναγνώρισε ο γάλλος σοσιαΛΗΣΤΗΣ Ολάντ ως νόμιμους εκπροσώπους του λαού της Συρίας!

ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Κατεβάζουν συνεχώς το βίντεο. Έκκληση σε bloggers που δεν ελέγχουν οι αμερικανοσιωνιστές, να το ανεβάζουν σε δικούς τους ιστοτόπους και δικούς τους λογαριασμούς για βίντεο!

Υγειονομικό απαρτχάιντ και κοινωνικός κανιβαλισμός!

  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να επικεντρώσει κάποιος την προσοχή σε συγκεκριμένες διατάξεις του «νόμου Στουρνάρα» που ψηφίσθηκε πρόσφατα στην βουλή. Μιας και οι μεταβολές αγγίζουν κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής ενώ το βάθος τους είναι συχνά συγκλονιστικό.
Ωστόσο ο τομέας της δημόσιας υγείας έχει μιαν αυτονόητη προτεραιότητα στην αξιολόγηση της σημαντικότητας των αναδιαρθρώσεων. Καθώς άπτονται θεμάτων «ζωής και θανάτου» κατά κυριολεξία. Επομένως αξίζει μια ιδιαίτερη ενασχόληση με τα όσα συμβαίνουν εκεί.
Η προετοιμασία της διάλυσης του ΕΣΥ ξεκίνησε από τα προηγηθέντα μνημόνια. Άλλωστε ο σχεδιασμός των εγκεφάλων του Δ.Ν.Τ και της Ε.Ε. έχει ενιαία φιλοσοφία και διεκπεραιώνεται βήμα-βήμα.

Πού (το) πάει το ΚΚΕ;

Οι ημέρες που έρχονται «είναι γκαστρωμένες», όπως έλεγε ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι βαρύς κι αδίστακτος με τους αδύναμους. Συνεπώς η στάση που θα κρατήσει το ΚΚΕ για το επόμενο διάστημα έχει ιδιαίτερη σημασία για τις τύχες του λαού και της χώρας.
Η επ’ εσχάτοις συρρικνωμένη απήχηση του ΚΚΕ στο εκλογικό σώμα δεν το βγάζει, τουλάχιστον όχι ακόμα, απ’ το πλαίσιο των αγώνων του λαού εναντίον της παλινόρθωσης του πιο άγριου και πρωτόγονου καπιταλισμού από την εποχή του Ντίκενς σε όλη την Ευρώπη και βεβαίως στην Ελλάδα, έτσι όπως εκφράζεται με την κόλαση των Μνημονίων – κι όχι μόνον.

Το χειμώνα ετούτο
Ο καθρεφτης και ο κλοουν

eagainst    via ΔΗΘΕΝ
Συγγραφή: Μιχάλης Θ, Efor

Το παραδέχομαι.
 Δεν μπορώ να συνηθίσω την καθημερινή βία που ασκείται συνεχώς πάνω μου. Βία από την σπιτονυκοκοιρά που ζητά επιμόνως το ενοίκιο κάθε πρώτη του μηνός, βία από τον βενζινοπώλη που ζητά μια μικρή περιουσία για να ζεστάνω τα λιγοστά δωμάτια του σπιτιού μου, βία από τον περιπτερά που μου αδειάζει την τσέπη για μια χούφτα καπνό, βία από τον εισπράκτορα που ελέγχει εξονυχιστικά το τσαλακωμένο εισιτήριο αστικού λεωφορείου.

Φυσικά, δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν τους.

Όλοι τους μπλεγμένοι, κι εγώ ακόμα, σ΄ αυτό το παιχνίδι με την αλυσίδα της βίας.


Καταγγέλονται για φοροδιαφυγή αρτοποιοί που δίνουν τζάμπα φαγητό σε υποσιτισμένα παιδιά!


inprecor
Στην Ξάνθη του 2012, στα 20 δημοτικά σχολεία της περιοχής, καταγράφονται 210 μαθητές που υποσιτίζονται!
Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σάββας Μελισσόπουλος, πρόκειται για παιδιά που προέρχονται από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με τον έναν ή και τους δύο γονείς άνεργους.

Μετά τα μέτρα…

 
     Δραση Τωρα
 Οι δημοσκοπήσεις δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης: το «μνημονιακό μέτωπο» συρρικνώνεται πολιτικοεκλογικά, γεγονός που δημιουργεί όρους αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Σαμαρά. Δεν θα μπορούσε να συμβεί κι αλλιώς. Τον περασμένο Ιούνιο, οι μισοί σχεδόν πολίτες είχαν ψηφίσει, θεωρώντας ότι η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ μπορούσαν από κοινού και σε συνεννόηση με την τρόικα να επαναδιαπραγματευθούν το Μνημόνιο, να εξασφαλίσουν την παραμονή στο ευρώ και να ανατάξουν την οικονομία.

Ο Αζέρος μισθοφόρος του ΝΑΤΟ Zaur Islamov... δεν θα δει τη Συρία με σαρία


Σκοτώθηκε στο Χαλέπι.
Στην κόλαση με τους προδότες!
Terrorist: Zaur Islamov
Nationality: Azerbaijan
Age: 37 He was killed in Aleppo
 

1η συναντηση για την δημιουργια αγροκολλεκτιβας στο Αγρινιο


ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ

και η ετυμηγορία του δικαστηρίου της Ιστορίας (που έχει λάβει ήδη θέση στα έδρανά του) θα προσμετρήσει στα «ελαφρυντικά» της απόφασή της για τα πολιτικά σας τομάρια!

FREE photo hosting by Fih.grΠαναγιωτης Βηχος
 
Πνέουν μένεα εναντίον του Στάθη Παναγούλη όλοι οι δοσίλογοι και Νενέκοι υπουργοί και βουλευτές της τρικοματικής τρόικας εσωτερικού, τα άθλια παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ και όλοι όσοι μαζί τα έφαγαν και εξακολουθούν να τα τρώνε με τους λωποδύτες πολιτικούς της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ. Πνέουν μένεα εναντίον του Παναγούλη ο οποίος είπε αυτό που έχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού της ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία. «Τρομάζουν τις οικογενειές μας» λένε αυτοί που έχουν υπογράψει την καταδίκη ενός λαού και εξακολουθούν να τον ισοπεδώνουν. Λες και δεν είχαν οικογένειες οι 3-4.000 αυτόχειρες που ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ από τις αποφάσεις των δοσίλογων και τα μέτρα εξαθλίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων!

Σκατοαριστεροί 
Τους πρωτοθαυμάσαμε ξημερώματα Μεταπολίτευσης
να κολυμπούν αλλαλάζουσες σειρήνες, πλάϊ σε Σχεδίες
Κομμουνιστικών και Σοσιαλιστικών Ιδεών και Αρχών.
Αργότερα διαπιστώσαμε πως, αοράτως, επιβιβάστηκαν
ως ναυαγοί επαναστάτες - θλιμμένοι και ταλαιπωρημένοι-
στο "δυναμικώτερο" και ταχύτερο μέχρι χτες Πασοκ, 
 και της εθνικής Συγκυβέρνησης σήμερα, μάρτυρες και 
υπερασπιστές της καθώς πρέπει "αλλαγής" 
ή  του σημιτικού "εκσυγχρονισμού
ή της "σωτηρίας" ημών των αδελφών τους, 
διεφθαρμένων σωμάτων και πεπνιγμένων ψυχών.
Σήμερα, Μεταπολιτευτικό σούρουπο πια,
τους "καμαρώνουμε" κομψευόμενο πλήρωμα
καπεταναίων, ύπαρχων και πρώτων, στο πολυτελές
κρουαζερόπλοιο του Αστικού Συστήματος.

Χωρίς εμβόλια οι ανασφάλιστοι!Εκτεθειμένη για μια ακόμα φορά η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη! Ύποπτο παρασκήνιο με άρωμα…απευθείας ανάθεσης
Ούτε ένα εμβόλιο δεν υπάρχει σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας ή δημοτικά πολυϊατρεία, παρά τις διαβεβαιώσεις της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη ότι οι ανασφάλιστοι μπορούν να προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας για τον εμβολιασμό τους!

“Η αλήθεια για τα παιδιά της Ελλάδας” – Μια παραγωγή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (1948)ΒΙΝΤΕΟhttp://www.haniotika-nea.gr/website/pages_img/prod_small_110397_1352285546_13_1.jpg
 
Ενα ανεκτίμητο κινηματογραφικό ντοκουμέντο από τη συγκλονιστική εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας . Πρόκειται για την ταινία ντοκιμαντέρ «Η αλήθεια για τα παιδιά της Ελλάδας», που γυρίστηκε το 1948 από το κινηματογραφικό συνεργείο του ΔΣΕ για να απαντήσει στη μοναρχοφασιστική προπαγάνδα περί «παιδομαζώματος», η οποία στόχευε, εκτός των άλλων, και στο να κρύψει το πραγματικό παιδομάζωμα στα στρατόπεδα της Φρειδερίκης, εφαρμόζοντας την «κλασική» τακτική της χυδαίας διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Γιατί χαλάνε τα “μηχανήματα” μετά την εγγύηση; Μα είναι προγραμματισμένα!


Έχεις διερωτηθεί ποτέ γιατί ο εκτυπωτής ή ο σαρωτής σου «τα φτύνουν» λίγο καιρό αφού λήξει η εγγύηση; Έχεις ποτέ επιχειρήσει να αλλάξεις την διαρκώς «κουρασμένη» μπαταρία του smart-phone σου ή κάποιο ζωτικής σημασίας…
εξάρτημα του φορητού υπολογιστή σου, για να διαπιστώσεις πως σε συμφέρει καλύτερα να αγοράσεις καινούργιο; Δεδομένου πως η απάντηση είναι σίγουρα «ναι», καθώς όλοι έχουμε έρθει σε αυτή τη θέση, τότε ξέρεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει «προμελετημένη απαρχαίωση» ή «προκαθορισμένη παλαίωση». Όταν, δηλαδή, η συσκευή σου καθίσταται αναλώσιμη, ξεπερασμένη, μη χρήσιμη.
Οι παραπάνω περιπτώσεις είναι ενδεικτικές της πολιτικής πολλών εταιρειών, οι...

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

 πηγή: epikaira.gr
Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια «στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα οργής στους Ευρωπαίους ηγέτες.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας (12:00 – 15:00) και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, μια μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ποιοι ζούσαν με δανεικά τελικά;

Του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου    Πηγή : eparistera
Αναδημοσίευση : αριστερό blog
Μια από τις βασικές προϋποθέσεις κατά τη διαδικασία της λεγόμενης «δημοσιονομικής» προσαρμογής, δηλαδή των πολιτικών που εφαρμόζονται και στην Ελλάδα από το 2010, είναι η αδρανοποίηση των λαϊκών αντιδράσεων. Δύο είναι ουσιαστικά οι τακτικές της αδρανοποίησης.
Η πρώτη είναι το ίδιο το σοκ που προκαλεί η κυνική και δραματική παραδοχή πως η χώρα, ή όποια χώρα, και η οικονομία της έχουν καταρρεύσει.

Βαρουφάκης:”Κοσοβοποιούν” την Ελλάδα

  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
«Είμαι πολύ πιο απαισιόδοξος μετά την ανακοίνωση ότι θα πάρουμε τη δόση, η μαύρη τρύπα μεγαλώνει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ.
«Η κόντρα για το χρέος μας είναι η πιο σημαντική εξέλιξη των τριών τελευταίων ετών και θα πρέπει να την εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση», επεσήμανε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Το ελληνικό χρέος θα κουρευτεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ζητούμενο είναι αυτό να βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας. Αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική θα οδηγηθούμε στην «Κοσοβοποίηση» της Ελλάδας.
Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ

Δύο παραδείγματα ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που αλλάζουν τον κόσμο


Της φίλης της Ορμής και Θύελλας, Α.Μ.  via Σχολιαστες Χωρις Συνορα

1. Propublica

 Ο Jesse Eisinger, ρεπόρτερ του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού Propublica που κέρδισε το φετινό Pulitzer στο J!
Η απονομή ενός από τα φετινά (σ.σ. 2011) βραβεία Pulitzer στον online δημοσιογραφικό οργανισμό Propublica δεν σήμανε μόνο την αναγνώριση του διαδικτυακού ρεπορτάζ ως ισότιμο μέλος της δημοσιογραφικής κοινότητας αλλά και την ανάδειξη ενός νέου ανεξάρτητου δημοσιογραφικού μοντέλου: αυτού που χρηματοδοτείται απευθείας από τους πολίτες για να εστιάσει στην ερευνητική δημοσιογραφία και να αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη.  Οι συντάκτες του βραβευμένου ρεπορτάζ αποκάλυψαν το ρόλο που έπαιξαν οι τραπεζίτες της Wall Street στην επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.


Ο ΑΝΩΓΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ-Eνα βιντεο-γροθια σε αυτους που καπηλευονται την χωρα