#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Διάλογοι κρίσης για λειτουργικά αναλφάβητους

Πετρος Αργυριου (περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο του στο προσωπικό του blog agriazwa.blogspot.com)

(Προειδοποίηση: Αυτό το κείμενο είναι γραμμένο για εκείνους ακριβώς που δε θα το διάβαζαν έτσι και αλλιώς ποτέ. Για αυτούς που πέρα βρέχει, για αυτούς που δεν χαμπαριάζουν ότι ο καιρός χτυπά την πόρτα τους με το πίσω μέρος του δρεπανιού που έχει χαραγμένο πάνω του με ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΧΥΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. Για τους ακόμη βαθειά νυχτωμένους που μας καταδικάζουν όλους σε πνιγερά σκοτάδια. Όπως έκανε μια παλιά φίλη, τυπώστε το και τρίψτε το τους στη μούρη)


Γαμιέται η κόρη σου. Οκ, τώρα που σου τράβηξα την προσοχή επέτρεψε μου να διορθώσω πριν μου τραβήξεις κανά μπουνίδι.
Δεν γαμιέται η κόρη σου αν και δεν βρίσκεις πως αυτό είναι κάπως αφύσικο μετά από κάποια ηλικία;

Σε Λιβύη και Ιράκ «O πόλεμος πατέρας της καπιταλιστικής ανάπτυξης»

 Οι Έλληνες καπιταλιστές τρίβουν τα χέρια τους…
Ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης; Μα, ο πόλεμος φυσικά. Είτε καταστρέφοντας ζωντανές δυνάμεις εργασίας, είτε ολόκληρες χώρες ώστε να ανοίξει ο δρόμος της Ανοικοδόμησης και του ξαναμοιράσματος των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Είναι ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της εκτίναξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.


Δέκα λόγοι για να επαναστατήσεις

 ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ
1. Γιατί έχεις αξιοπρέπεια. Δεν είσαι ζώο. Και δεν ανέχεσαι να σου φέρονται σαν τέτοιο. Είσαι άνθρωπος και απαιτείς σεβασμό. Δε θα ανεχθείς πια άλλα ψέμματα. Σε κοροϊδεύουν συνεχώς και σε φτύνουν στα μούτρα και αυτό δε θα το ανεχθείς άλλο.

2. Γιατί δε φοβάσαι να ζήσεις. Ξέρεις ότι ο κόσμος δε φτιάχτηκε για εσένα παρά τα όσα λένε στις διαφημίσεις. Ξέρεις ότι είσαι μια μικρή μονάδα μιας μυρμηγκοφωλιάς, μια κουκίδα στο ψηφιδωτό που ονομάζουμε ανθρωπότητα. Μια κουκκίδα που έχει αποστολή να λάμπει και όχι να τρεμοπαίζει... Και ξέρεις ότι κάποτε θα πεθάνεις. Και για το λόγο αυτό χαίρεσαι το δώρο της ζωής. Με πάθος. Και όταν ο θάνατος έρθει να σε βρει, τότε, έχοντας ζήσει, ήρεμα θα τον δεχθείς χωρίς να τον φοβάσαι.

Πότε και πως θα κάνει ξαστεριά;

 
Παναγιώτης Μαυροειδής             Αριστερo blog

Οι ανυποψίαστοι για το τι έχουμε μπροστά μας, όλο και λιγοστεύουν. Ζούμε μια καταστροφή, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την εικόνα μιας ρημαγμένης χώρας μετά από συμμετοχή σε καθολική πολεμική σύρραξη. Λίγοι ρωτούν πλέον προς τα ‘’πού πηγαίνουμε;’’, αλλά ‘’τι να κάνουμε;’’

10 χρόνια από την παράδοση του Σχεδίου Ανάν Ι

Η σημαία της «Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας». Ο γέλωτας που προκαλεί επέρχεται αυθορμήτως.
Σχόλιο Σ.Ο.: Όταν πριν δέκα χρόνια (11 Νοεμβρίου 2002) ο Άλβαρο ντε Σότο παρέδιδε στον τότε ΠτΔ Γλαύκο Κληρίδη το Σχέδιο Ανάν Ι, μια δύσκολη περίοδος ξεκινούσε για τον κυπριακό Ελληνισμό. Το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν η κορύφωση των «καλών υπηρεσιών» του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, που απέβλεπε στη δημιουργία ενός πολιτειακού υβριδίου, ενός κατ’ επίφασιν κράτους υπό τουρκοβρετανική κηδεμονία. Ευτυχώς, όμως, ο κυρίαρχος λαός απέρριψε με το συντριπτικό 76% τους ιταμούς αυτούς σχεδιασμούς.

Στη Μαδρίτη οι αστυνομικοί στασίασαν!!!

Όταν τα επίλεκτα σώματα καταστολής στασιάζουν αυτό δείχνει ότι το καθεστώς βρίσκεται στην τελική ευθεία της αποσυνθετικής του κατάρρευσης…
Στη Μαδρίτη οι αστυνομικοί κατέβασαν τις ασπίδες, έβγαλαν τα κράνη και τάχθηκαν με τους διαδηλωτές!!!
Είναι γνωστό, ιστορικά επικυρωμένο, ότι η καθολικά συσσωρευμένη λαϊκή ΟΡΓΗ, προκαλεί αντίστοιχες εκρηκτικές διεργασίες και στο εσωτερικό των κατασταλτικών δυνάμεων: Αστυνομία, στρατός...
Τέτοιες εκρηκτικές διεργασίες γίνονται και στη χώρα μας…

H ΓΣΕΕ την δουλειά της και οι εργάτες την δική τους…

 Μόλις λίγες μέρες έχουν περάσει από την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, που οδηγεί σε περαιτέρω κοινωνική εξαθλίωση και ενώ η κλιμάκωση του αγώνα για τον κόσμο της Εργασίας θα έπρεπε να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.
Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, μια σειρά από σωματεία και ομοσπονδίες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης καλούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσπαθώντας να συντονίσουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο την δράση τους απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που διεξάγεται από την πλευρά του Κράτους και του Κεφαλαίου προς όλη την εργατική τάξη της Ευρώπης.

Εκτός από παράνομοι εγκληματίες είναι και γελοίοι, άμυαλοι και αγνώμονες – Θα έπρεπε να ευχαριστούν τον Στ. Παναγούλη που προσπάθησε να τους συνεφέρει!

     Σχολιαστες Χωρις Συνορα              Σχολιάζει ο Παύλος 
Έχω υποστηρίξει επανειλημμένα ότι πρόκειται για μια παράνομη κυβέρνηση (Η παράνομη και εγκληματική χούντα των Αθηνών είναι θέμα χρόνου να πέσει. Όμως, ίσως, το θέμα δεν είναι αυτό… ), η οποία με τα μέτρα που παίρνει, κατά δεύτερον, εγκληματεί σε βάρος των πολιτών, εφόσον τους οδηγεί σε διαβίωση επιπέδων λιμοκτονίας και θανάτου. Και εδώ επίσης είναι πολλαπλές οι συνταγματικές παραβιάσεις. Γι’ αυτό έχουμε να κάνουμε με κυβερνήτες παράνομους και εγκληματίες.

Καπιταλισμός, κρίση και Εργατική Τάξη

  Παναγιωτης Βηχος
Ο καπιταλισμός σύντροφοι δεν έχει πια ζωή σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο καπιταλισμός παγκόσμια βρίσκεται στη χειρότερη κρίση της ιστορίας του. Η χρεοκοπία χτυπά την πόρτα της Ισπανίας και της Ιταλίας και απειλεί να μεταφερθεί στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Γαλλία και την Γερμανία, ο δε Σαμαράς και η κυβέρνησή του, αξιοθρήνητες φιγούρες, αναζητούν νερό στην έρημο! Η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, που μαίνεται πέντε χρόνια τώρα, προκαλεί όχι μόνο τα μνημόνια της εξαθλίωσης αλλά και κοινωνικές εξεγέρσεις. Η Eυρωπαϊκή Ένωση συγκλονίζεται και απειλείται με διάλυση από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τη χρεοκοπία των χωρών του νότου –αλλά όχι μόνο-, την προϊούσα ύφεση στη βόρεια Eυρώπη και την εξέγερση της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων που πρέπει να ακολουθήσουν τον "τυφλοπόντικα της Ιστορίας".