#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Ένας Κόσμος Υπόγειος

 Ηλίας Πετρόπουλος


Στοχασμός-Πολιτική

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ: Πώς αυτός ο λαός συναινεί στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας που δημιουργήθηκε με τα δικά του λεφτά (των ταμείων του). Πώς ξεπουλά κομμάτι από τη ζωή του.

2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ: Γιατί αυτός ο λαός ανέχεται ένα μαφιόζικο σύστημα πολιτικής διακυβέρνησης που του στερεί την αξιοπρέπειά του και τον μετατρέπει σε επαίτη στην ίδια του τη χώρα.

3. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ: Γιατί ο λαός αυτός αποδέχτηκε την εικόνα του τεμπέλη όταν είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός της ζώνης του €.

Το να φεύγεις είναι πάντα το εύκολο…

  antikleidi  via  ΕΛ.Λ.Α. Σ.
Με λένε Μαίρη, είμαι 40 χρονών και δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα. Αγαπώ τον ήλιο και τους ανθρώπους της. Αγαπώ την Ελλάδα που έζησα στα νεανικά μου χρόνια, την γιαγιά που στις Κυκλάδες με φιλοξένησε σπίτι της για να μην κοιμηθώ στην παραλία επειδή δεν είχε παντού “rooms to let”,  τον παππού στην Κρήτη που μου έκανε το τραπέζι σπίτι του επειδή  οικειοθελώς  βοήθησα να μαζέψει από την συκιά του τα ψηλά σύκα, και την θεία στον Έβρο που με τρατάρισε γλυκό του κουταλιού και καφέ επειδή θαύμασα την τριανταφυλλιά στον κήπο της και πιάσαμε κουβέντα.
Αυτή την Ελλάδα, την έζησα, την γνώρισα, την περπάτησα και την θέλω πίσω.

Η Νύχτα των Κρυστάλλων


Η νύχτα εκείνη αποτέλεσε την απαρχή των συστηματικών ενεργειών εξολόθρευσης των Εβραίων σε όλη την Ευρώπη, γνωστής ως «Ολοκαύτωμα». Μετά την εκλογή του κόμματος των Ναζί τον Ιανουάριο του 1933, εισήχθησαν αντισημιτικές πολιτικές υπό το καθεστώς του Χίτλερ. Στην Γερμανία ζούσαν περίπου 500.000 Εβραίοι οι οποίοι μετατράπηκαν από το καθεστώς σε αποδιοπομπαίους τράγους για όλα τα δεινά που αντιμετώπιζε η Γερμανία˙ την ήττα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, της άρχισαν να κατηγορούνται ως οι υπαίτιοι για την ήττα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον υπερπληθωρισμό (1921-1923) και την Μεγάλη Ύφεση του '30. Έτσι, στις αρχές του 1933, η γερμανική κυβέρνηση, έθεσε σε ισχύ μία σειρά αντισημιτικών νόμων σαν αυτόν που απέκλειε τους Εβραίους από τις δημοσιές υπηρεσίες.

Ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού

Εργατικός Αγώνας
Η κυβέρνηση επιχειρώντας να χρυσώσει το χάπι ισχυρίζεται ότι των τριών μνημονίων θα ακολουθήσουν αναπτυξιακά μέτρα. Πρόκειται βέβαια για απάτη.
Πρώτο γιατί ανάπτυξη σαν και αυτή που ονειρεύεται το εγχώριο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο, με μισθούς πείνας και συνθήκες κάτεργου, δεν μπορεί και δεν θα είναι το μέλλον του ελληνικού λαού.
Δεύτερο, γιατί η ελληνική άρχουσα τάξη είχε πάντοτε θέση δευτερεύουσα και εξαρτημένη στο διεθνή καπιταλιστικό καταμερισμό εργασίας.


ΘΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟ 2013!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ 
Η Ελλάδα πιθανότατα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη το 2013, εκτιμά ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής του Πανεπιστημίου SOAS στο Λονδίνο.
“Θα με εντυπωσίαζε να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης το 2013″, δήλωσε στο CNBC ο γνωστός καθηγητής.
 Υπογράμμισε ότι η Ευρώπη έχει δημιουργήσει ένα “τέρας” στην Ελλάδα μέσω της κακοδιαχείρισης των προβλημάτων χρέους της και προέβλεψε ότι τελικώς η χώρα δεν θα διασωθεί, παρά τις προσπάθειες.

Σπίτια στα μέτρα των βουλευτών του ΝΑΙ σε ΟΛΑ!

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


Κρα σε ΟΛΑ


 
 
Η Βαρβαρότητα...ήρθε και...παραμένει!!

** Τόσα μαζεμένα Μαύρα Λυσσασμένα σκυλιά...
από την εποχή της "συμβουλευτικής" της Χούντας!!

** Και τώρα, ρε Φωτάκη, τι πρέπει να κάνουμε ΕΜΕΙΣ;;
Να ακολουθήσουμε το Μονόδρομο;;
Να δώσουμε συγχωροχάρτι στους Νεοφιλελεύθερους;;
Να δεχτούμε πως Πασοκ και ΝΔ είναι ικανοί να
 "διαπραγματευτούν", ακόμα και με δική σου στήριξη;; 

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ & ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ!

iskra  
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ!

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!


Ένας από του θεμελιώδεις λόγους της ιδιαίτερης όξυνσης που έλαβε η κρίση στην Ελλάδα υπήρξε η παραγωγική αποδιάρθρωσή της, η οποία είχε προηγηθεί.

Το τραγικό είναι ότι αυτή η παραγωγική αποδιάρθρωση της χώρας κλιμακώνεται σταθερά μέσα στο κρισιακό περιβάλλον και επιδεινώνεται από τις ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές και την πιστή εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ.

ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ; Υπάρχει πάτος;

  Σχολιαστες Χωρις Συνορα
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει στην Ελλάδα ένα τμήμα επιχειρηματιών, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής, κατήγγειλε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. (!!!!!!!!!!!!)
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΡΟΜΠΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ!
Μέσα σε λίγο καιρό διέπραξε μια σειρά από απίστευτες κινήσεις και η τελευταία δήλωση της Παπαρήγα ήταν απλώς το αποκορύφωμα της ξεφτίλας του. Ένα αποκορύφωμα όμως που ήταν απρόβλεπτο ακόμη και για αυτούς που δεν έχουν καμιά αυταπάτη για το τι ξεπουλημένο, διχαστικό, δογματικό και αθεράπευτα σταλινικό κόμμα είχε καταντήσει το ΚΚΕ.
Είχε προλάβει πρώτα να ψηφίσει μαζί με ΝΔ ΠΑΣΟΚ να ΜΗΝ εξεταστεί ο Παπανδρέου στην βουλή αλλά και να κρατήσει μια τέτοια στάση στα συνδικάτα ώστε να μην ψηφιστεί απεργία διαρκείας.
Να φτάσει όμως να μιλά για το Σύριζα ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ είναι μια ξεφτίλα που δεν την είχε γνωρίσει ως τώρα ο Περισσός. Με την Παπαρήγα μπροστάρη όμως  ετοιμαστείτε για ατελείωτες ξεφτίλες. Δεν πρόκειται να έχει μείνει ΚΚΕ μέχρι να αποχωρήσει αυτή η κυρία από εκεί πέρα…
(Κατά τα άλλα και χωρίς καθόλου να θέλω να χαριστώ στο Σύριζα, έχω αναγουλιάσει με την στάση Παπαδημούλη στις δηλώσεις Παναγούλη.
Παπαδημούλη ούτε μια τρίχα του Παναγούλη δεν είσαι για να έχεις και το θράσος να εξαπολύεις εναντίον του αυτού του είδους την ‘κριτική’)

ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ

  Ιστοριες Συνωμοσιας
Δεν θα κάνετε κύριοι βουλευτές που ψηφίσατε ναι σε όλα εσείς κι εμείς τις "απαραίτητες" θυσίες. Εμείς θα τις κάνουμε. Εμείς έχουμε κρεμασμένους απλήρωτους λογαριασμούς στο τοίχο που γίνουν στοίβα. Εμείς χαζεύουμε δέκα ώρες στα ράφια με το κομπιουτεράκι στο χέρι να δούμε τι παίρνεις με ένα εικοσάρικο. Εμείς δεχόμαστε βρισίδι από τα ζόμπι των εισπρακτικών και απειλές. Εμείς σπάμε το κεφάλι μας πως στο διάολο θα βγει ο μήνας κι αφαιρούμε συνέχεια από τη ζωή μας ότι όνειρο είχαμε κάνει για τα παιδιά μας, ότι όνειρο είχαμε κάνει για τη ζωή μας.

Το όπλο μαζικής καταστροφής!


''Η Φινλανδία αποχωρεί οικειοθελώς από το ευρώ''

- "Η Φινλανδία μπορεί να έχει δύο νομίσματα
--Η εξέλιξη του μάρκου (φινλανδικού νομίσματος) δεν είναι αυταπόδεικτη

 
Δεν πρόκειται γενικά για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η Φινλανδία, μια από τις ισχυρότερες οικονομικά σήμερα χώρες της Ευρωζώνης, μέλος του κλαμπ των "σκληρών" και των δανειστών, μαζί με τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Αυστρία, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ευρώ. Η φινλανδική κυβέρνηση ζήτησε από τη μεγαλύτερη σκανδιναβική τράπεζα, τη Nordea Bank AB, στη μελέτη της για τα διάφορα ενδεχόμενα εξέλιξης της Ευρωζώνης να συμπεριλάβει και το - απίθανο προς το παρόν - σενάριο της εθελοντικής εξόδου της από την Ευρωζώνη.

Από τον τρόμο, στη χλεύη

 

Ακόμα κι όταν κάποιος σού προξενεί οργή με τα λεγόμενα και τις πράξεις του, ακόμα κι όταν τον φτύνεις, τον βρίζεις και τον λιντσάρεις, (στον ύπνο σου), ακόμα και τότε, σημαίνει ότι τον παίρνεις στα σοβαρά. Μπορεί αυτός που έχεις απέναντί σου να είναι αποκρουστικός και ειδεχθής, τού αναγνωρίζεις όμως τη δύναμη και τη συγκρότηση, τη βούληση και την ικανότητα να κάνει πράξη όσα σε κάνουν να αφρίζεις. Θεωρώντας τον λοιπόν ως αντίπαλο, παίρνεις θέση απέναντί του για να τον πολεμήσεις με τα μέσα που διαθέτεις και μ’ αυτά που γνωρίζεις να χειρίζεσαι καλύτερα.

Τι είπε ο Παναγούλης ;

 Πηγή : Καρτέσιος     μεσω ΕΛ.Λ.Α. Σ.
“Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που υπογράψατε τα μνημόνια, να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη”, είπε ο Στάθης Παναγούλης μέσα στη Βουλή και οι παρθένες έβαλαν φωτιά στις ζώνες αγνότητας.