#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Ψυχολογία των όχλων


 Του Γελωτοποιού via Αδεσποτος
«Αν θέλεις να κερδίσεις τη συμπάθεια των μαζών πρέπει να τους λες τα πιο ηλίθια και τα πιο χυδαία πράγματα»
Αδόλφος Χίτλερ

Τι είναι ο όχλος; Η πολυάριθμη συνάθροιση ανθρώπων δεν επαρκεί για το σχηματισμού ενός όχλου.
Το πλήθος δεν είναι όχλος.

Ο όχλος δημιουργείται όταν η συνείδηση και η προσωπικότητα των ατόμων που αποτελούν το πλήθος εξαφανίζονται. Ο όχλος έχει –κατά κάποιο τρόπο- μια κοινή συνείδηση.

Μην κάθεσαι...
Τέρμα παγκάκια, στασίδια, καναπέδες.
Μπύρες, φραπέδες, μαλακίες.

ΤΩΡΑ...ΠΟΛΕΜΑΜΕ...
 
 

Η σημερινή Κατοχή

Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για την κατάλυση του κράτους 

και το ταξικό καθήκον της Αριστεράς

 
του Δημήτρη Καζάκη
Η σημερινή κατοχή είναι πολύ χειρότερη από την παλιά ναζιστική κατοχή. Κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται για κατοχή εδαφικής επικράτειας άλλου κράτους από εισβολέα, αλλά για ολοκληρωτική κατάλυση σήμερα του ελληνικού  κράτους και ρευστοποίηση της εδαφικής του επικράτειας, αλλά και του λαού του. Να ποια είναι η θεμελιώδης διαφορά, ταξικά και εθνικά, του 1941 με σήμερα.
Η άρχουσα τάξη σήμερα δεν χρειάζεται εθνικό κράτος.

Στο απόσπασμα δια χειρός Κουβέλη!

 
Σε εργασιακό θάνατο καταδικάζονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι   στο Δημόσιο, με  εντολή της Γερμανικής Διοίκησης Αθηνών, και 
την σύμφωνη γνώμη της τρικομματικής συγκυβέρνησης.
 
Του Περικλή Καπετανόπουλου
Πραγματική θύελλα έχει ξεσηκώσει στο Δημόσιο, η  άμεση διαθεσιμότητα,    5. 000 δημόσιων υπαλλήλων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με προοπτική την απόλυση,  σε εφαρμογή του Μνημονίου 3.

Μαύρη Τετάρτη της Δημοκρατίας

του Α.Β
 Η 7 Νοεμβρίου 2012 μπορεί να μείνει στην Ελληνική  Ιστορία ως Μαύρη Τετάρτη της Δημοκρατίας ή  τουλάχιστον της  Δημοκρατίας που είχε  απομείνει. Ένα ακόμα μνημόνιο πέρασε στο όνομα της  « σωτηρίας της Πατρίδας», μιας Πατρίδας  που σε λίγο καιρό δεν θα έχει ζώντες πατριώτες στο εσωτερικό της αλλά δούλους, υπηκόους ενός προτεκτοράτου. Για την Ιστορία το τρίτο μνημόνιο είναι πια νόμος αυτού του κράτους και νομοτελειακά θα μας οδηγήσει μία ώρα νωρίτερα στα άκρα. Ζούμε δίχως άλλο την εποχή των άκρων όπως πολύ εύστοχα είχε γράψει ο Eric Hobsbawm αναφερόμενος τόσο  στον εικοστού αιώνα και την κατανόηση του όσο και στις προσδοκίες μας  για τον παρόντα.

H Eλλάδα Εάλω...


ΝΟΜΙΖΕΣ ΠΩΣ ΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΘΟΤΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ? ΛΑΘΟΣ...

 
  Ιστοριες Συνωμοσιας

Όταν μεταχειριζόντουσαν το τρίτο κόσμο (και τον μεταχειρίζονται ακόμα) τόσο αισχρά που ακόμα κι οι χειρότερες συνθήκες που ζούμε εμείς σήμερα, μοιάζουν να είναι ένας επίγειος παράδεισος, όταν ξεζούμιζαν τις χώρες τις Λατινικής Αμερικής , άρπαζαν τους πόρους και τη δυνατότητα από τους λαούς τους να ζήσουν έστω και με ελάχιστη αξιοπρέπεια, εμείς είχαμε δημιουργήσει τη ψευδαίσθηση πως .. δεν ξέρω είμαστε παιδιά, ( έστω και της προσκολλήσεως στους ισχυρούς), κάποιου άλλου Θεού. Ανώτερου. Ξεχωριστού. Που έχει ανεξάντλητα τα ελέη κι ανεξάντλητη επιθυμία να μας κάνει ευτυχισμένους.

Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει και μάλιστα αμετάκλητα όσο παραμένει στο ευρώ


Δημητρης Καζακης

Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί ο κόσμος είναι ότι η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει και μάλιστα αμετάκλητα όσο παραμένει στο ευρώ. Παρουσιάζει όλα τα τυπικά συμπτώματα κατάρρευσης που εμφάνισε και η Αργεντινή το 2001 όταν κατάρρευσε ολοκληρωτικά και για τρία χρόνια σπρώχτηκε σκόπιμα σ’ έναν κοινωνικό εμφύλιο με δεκάδες χιλιάδες θύματα. Είναι το χάος με το οποίο μας απειλεί ο Σαμαράς και το οποίο για να επικρατήσει στην χώρα ενέχει δυο βασικές προϋποθέσεις: την συνέχιση της ίδιας πολιτικής και πολιτικό προσωπικό τόσο αδίστακτο ώστε να οργανώσει την μαζική εξόντωση του λαού. Μόνο έτσι επέρχεται το χάος.

Απλά μαθηματικά - Απλά δημοκρατικά

Έχει καταλυθεί πλέον, κάθε ίχνος δημοκρατίας. Αντίθετα, η βλακεία και η αφέλεια βασιλεύουν.

Δε φταίνε οι βουλευτές ακούω καθημερινά. Φταίμε εμείς ή αυτοί που τους ψήφισαν. Αυτούς ψηφίσαμε, αυτοί μας αξίζουν.


Ας δούμε κατά πόσο αληθεύει αυτή η διαπίστωση:


Δεν θα είναι «τα τελευταία μέτρα»

«Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα», διακηρύσσει ο Σαμαράς. «Αυτά πρέπει να είναι τα τελευταία μέτρα», κραυγάζει ο Βενιζέλος, ακολουθούμενος από τον Κουβέλη. «Αν δεν είναι τα τελευταία μέτρα δεν πρόκειται να ξαναψηφίσω», δηλώνουν συντετριμμένοι διάφοροι δήθεν διαφωνούντες και προβληματιζόμενοι βουλευτές, που έχουν συνηθίσει να λένε κάθε φορά «αυτή είναι η τελευταία φορά».

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

CRISIS? WHOSE CRISIS?


Το ντοκυμαντέρ crisis? whose crisis? φτιάχτηκε απ’ το BLOCK και προβλήθηκε στην Αθήνα τον Μάρτη του 2009 και στη Θεσσαλονίκη τον Μάη του 2009, σαν μέρος πολιτικής εκδήλωσης με θέμα «κρίση και κοινωνικός αυτοματισμός». Διανεμήθηκε επίσης σε ειδική έκδοση της εισήγησης της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
Τον Μάρτη και τον Μάη του 2009 σύμφωνα με την γενική (αλλά και την «αριστερή») σοφία στην ελλάδα «δεν υπήρχε κρίση». Κι ούτε «επρόκειτο να υπάρξει», γιατί.... Γιατί έτσι! Σύμφωνα με την ίδια σοφία «όλα ήταν προπαγάνδα των media». Το «κάτι υπάρχει…» άρχισε να αποτελεί κοινωνική κοινοτυπία ένα χρόνο μετά, την άνοιξη του 2010. Έπρεπε να μεσολαβήσουν οι εκλογές, το «λεφτά υπάρχουν» και, διαδοχικά, ο μαζικός προσανατολισμός προς «τα λεφτά που υπάρχουν» και η κατά κύματα διάψευση, για να αλλάξουν τροπάρι οι έλληνες, και να αρχίσουν να παραμυθιάζονται ότι είναι «πειραματόζωο» και «θύμα» των κακών «ξένων»....
Ένα μέρος του υλικού του ντοκυμαντέρ προέρχεται πράγματι (και) από τα ελληνικά media, της περιόδου τέλος του 2008 – αρχές του 2009. Μπορεί λοιπόν να αναρωτηθεί κανείς σήμερα, πέρα απ’ τα υπόλοιπα, τι είδους ιδεολογικούς αυτοματισμούς διαθέτει η ελληνική κοινωνία (αλλά και οι αριστερές και υπεραριστερές τάσεις της) ώστε να αλληθωρίζει μόνιμα, και τόσο δραματικά, ως σήμερα, για τα βασικά χαρακτηριστικά και τις αιτίες αυτής της κρίσης…

O προϋπολογισμός θα ανατραπεί στους δρόμους, από αυτούς που αντέχουν τη βροχή , είτε είναι από δακρυγόνα, είτε από τον ουρανό.Πηγη:ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
 Redfly Planet

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!! Ποιοί είναι οι εγκληματίες;

Ποιοί είναι οι εγκληματίες στις παρακάτω δύο περιπτώσεις;

1. Κρεμάστηκε από έναν βράχο όταν του έκοψαν το αναπηρικό επίδομα
Συνταξιούχος οικοδόμος από χωριό της Κοζάνης αυτοκτόνησε μετά την περικοπή του αναπηρικού επιδόματος που έπαιρνε από το ΙΚΑ. Ο 60χρονος αυτόχειρας είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, ωστόσο η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τον εντοπισμό της σορού του από βοσκό την περασμένη Τρίτη, σε προχωρημένη αποσύνθεση, σε δύσβατη δασική περιοχή έξω από το χωριό Γαλατινή Κοζάνης.

Ο καπιταλισμός εισήλθε στη γεροντική του φάση

"Η νεοκλασική οικονομική σκέψη είναι ένα ανάθεμα για τον σύγχρονο κόσμο." Ο Samir Amin, 81 ετών, δεν μασάει τα λόγια του όταν αναφέρετε σε πολλούς συναδέλφους του οικονομολόγους. Και ακόμα λιγότερο στην πολιτική των κυβερνήσεων. " Λιτότητα για να μειωθεί το χρέος; Ψεύδονται ασύστολα". "Ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος; Φράσεις κενές περιεχομένου." 

Απάντηση για την δήθεν υποστήριξη Φλάιτσερ για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις-Επανορθώσεις

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου *
  Καλαβρυτα-news.com/

"… η Ελλάδα, από τότε ( τον Β΄Π.Π. και την Γερμανική κατοχή ) , ποτέ δεν συνήλθε… "
Η μόνη ουσιαστική αλήθεια που ειπώθηκε από τον κ. Φλάϊσερ στην τελευταία εμφανιζόμενη σαν "φιλελληνική " παρέμβαση του ( βλέπε  ΕΔΩ) .
Όλα τ΄άλλα είναι φληναφήματα της πολύ συντεταγμένης ¨Επιχείρησης Ελληνό-Γερμανικής Φιλίας ¨ μέσω ξεπεράσματος των "προκαταλήψεων¨ και της προσεκτικής αναθεώρησης της ιστορίας ¨ , εκτός των άλλων και από τους κ.κ. Χάγκεν-Φλάϊσερ και Χάϊντς Ρίχτερ . Οι οποίοι αποτελούν τα "ιερά τέρατα" του ας πούμε ¨αριστερού¨ καθηγητικού κατεστημένου στην Ελλάδα και των "αριστερών" εντύπων.
Μια από τις προσπάθειες αναθεώρησης από τον κ. Χάγκεν- Φλάϊσερ των ¨ελληνικών αντιστασιακών στερεοτύπων ¨ ήταν και η αναθεώρηση της έκτασης του τεράστιου εγκλήματος του λιμού της Αθήνας και άλλων αστικών περιοχών από τις δυνάμεις κατοχής με απόφαση του Γ΄ Ράιχ .

Οι «επενδυτές» πάνε παραλία…

 Το Ποντίκι
Για κάποιες στιγμές πριν από δέκα μέρες στην αίθουσα της Γερουσίας όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Οικονομικών, είχε κανείς την αίσθηση ότι στην ατμόσφαιρα έπνεε ένας λεπτός, μεθυστικός αέρας. Ήταν η ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Γ. Στουρνάρας απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Σ. Χαλβατζή τον ρώτησε επιθετικά: «Είναι κακό να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου; Είναι κακό να γίνουμε Μόντε Κάρλο και Ριβιέρα της Αν. Μεσογείου;». Ολόφωτα καζίνα, αγώνες φόρμουλας, αιθέριες υπάρξεις συνοδευόμενες από κομψοντυμένους κοσμικούς και σκάφη που λικνίζονται στο κύμα αφήνοντας υποσχέσεις πολυτέλειας, όλα τότε μπερδεύτηκαν γλυκά για λίγο, προτού χαθούν στην ασήκωτη σκόνη του γνώριμου ελληνικού εξωτισμού…

Βουβή οργή

 
zaxarula
Να πληρώνεις διόδια για ένα δρόμο-θάνατο, όπως ο δρόμος Κορίνθου-Πατρών, είναι κλοπή. Κλοπή της ίδιας της ζωής. Το ίδιο κλεψιά είναι και η μείωση της ελάχιστης σύνταξης της ηλικιωμένης αγρότισσας, που δεν έφταιξε σε τίποτα για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.Ακόμη πιο πολύ κλοπή και βαρβαρότητα είναι όταν με το αίμα αθώων αναζωογονούνται τα βαμπίρ της διαπλοκής, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι μιντιάρχες.