#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Επείγουσα ανακοίνωση προς κομμουνιστάς…


ΟΧΙ ρε κουφάλες ΔΕN θα σωπάσω…


Την περασμένη Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, ο Στρατής Γιαννουλάκης, εργαζόμενος στην Olympic Handling, συμφερόντων του ομίλου εταιρειών MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου, πήγε πριν την έναρξη της βάρδιας του στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και δήλωσε στους προϊσταμένους του ότι νιώθει την ανάγκη να απεργήσει.
Έγιναν έντονες προσπάθειες από τους προϊσταμένους του προκειμένου να… μεταπειστεί και να δηλώσει ασθένεια ή αδυναμία! Ο Στρατής Γιαννουλάκης επέμεινε και άσκησε τελικά το νόμιμο δικαίωμά του στην απεργία, ενώ συμμετείχε επίσης στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Χθες, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, τον περίμενε η… απόλυση, ως αποτέλεσμα της πράξης του!
Γράμμα του Στρατή Γιαννουλάκη
Ο λόγος μου, η φωνή μου, η γραφή μου, είναι τα μόνα όπλα που μου αφήσανε ΑΥΤΟΙ να έχω.

Θέαμα άνευ άρτου!!


 
 
" Ευτυχώς στη Ζωή που υπάρχεις και συ".
Μ΄αυτό ξύπνησα...μ΄αυτό νύχτωσα.
Ερευνώ τις τάσεις του...υποσυνείδητου!!
Φώτης μου μυρίζει!! 
 ** Στα 153 Γουρούνια που ψήφισαν το Μνημόνιο ΙΙΙ,
  αθροίζουμε σταθερά και τα 14 της δημαρ, που θα ψηφίσουν
τον Προϋπ/σμό που εξειδικεύει το Μνημόνιο!!

Έλληνα να πεις τη μάνα σου

  Πετρος Αργυριου
3 χρόνια μέσα στην κρίση τώρα. 3 χρόνια μέσα στην αηδία και την απoγοήτευση. Τα πάντα έχουν αλλάξει. Πήγαν αναμενόμενα από το κακό στο χειρότερο και από χειρότερο στο χείριστο. Τίποτε δεν μένει όρθιο.
Υπάρχει μοναχά μια εξαίρεση και αυτή σκοτεινή που είναι εξαιρετικά ανθεκτική στην κρίση: Ο χαρακτήρας του νεοέλληνα. Του αθεράπευτα εγωπαθή υλιστή. Του ακοινώνητου, απολίτιστου και άπληστου καιροσκόπου.
30 χρόνια τώρα, γενιές ήρθαν και γενιές πέρασαν.
Τώρα ανακαλύψαμε ότι οι πολιτικοί μας είναι σάπιοι.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ MΕΤΩΠΟ ΔΙΕΞΟΔΟΥ


ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Εμείς που συμμετέχουμε στην «Πρωτοβουλία των 1000» για ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο διεξόδου από την οικονομική και κοινωνική κρίση και για τη συμπαράταξη και την ενότητα της Αριστεράς, θεωρούμε πως ενώ η οικονομική και κοινωνική καταστροφή από την ολομέτωπη επίθεση κατά του κόσμου της εργασίας βαθαίνει, η λύση δεν βρίσκεται παρά έξω από το πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος. Τη λύση αυτή δεν μπορεί να τη δώσει παρά μόνο ένα τέτοιο Μέτωπο, με την προώθηση ενός προγράμματος ρήξης με τη σημερινή εξουσία.
Στην κατεύθυνση αυτή, υποστηρίζουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία και ενότητα στη δράση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, στη βάση ενός τέτοιου προγράμματος, αλλά και στον κοινό αγώνα για τη λαϊκή επιβίωση και αλληλεγγύη, στην πάλη ενάντια στα μνημόνια, την Τρόικα και την ελληνική άρχουσα τάξη, αρχής γεγομένης από το αίτημα «καμιά θυσία για το ευρώ».

Ας κάνουμε τη νέα γενιά ν’ ανθίσει

του Γιάννη Μελιόπουλου
αντιπρόεδρου του Συλλόγου εκπ/κων
Π.Ε Βέροιας-Αλεξάνδρειας

Εικόνες της σύγχρονης πραγματικότητας που απασχολούν τον καθένα μας, λίγο ως πολύ. Εικόνες που μέσα απ’ αυτές ερμηνεύουμε τον κόσμο γύρω μας και μέσα απ’ τις ερμηνείες και εξηγήσεις που δίνουμε καθορίζουμε τις αξίες και τις στάσεις μας.


Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Από το σκανδιναβικό μοντέλο στο αφρικανικό!

Στέλιος Ελληνιάδης
Εδώ το φυσικό περιβάλλον μάς επιβάλλει να φτιάχνουμε όλα τα πράγματα πολύ ανθεκτικά. Είναι τόσο σκληρές οι κλιματολογικές συνθήκες που το κάθε τι, σπίτι, δρόμος ή εργαλείο, πρέπει να έχει υψηλές κατασκευαστικές προδιαγραφές.Αυτή η ιδιαιτερότητα καθορίζει και την κουλτούρα μας, έλεγε, ένα βράδυ στο Ελσίνκι, ο Φινλανδός φίλος μου που προσπαθούσε να δώσει μία εξήγηση για την εντυπωσιακή ποιότητα των υποδομών στην πατρίδα του. Μια άποψη αρκετά διαδεδομένη στις σκανδιναβικές χώρες, που εκτείνεται και καλύπτει συνολικά την ποιότητα ζωής στο αποκαλούμενο σκανδιναβικό μοντέλο, εκλαϊκεύοντας, μάλλον απλουστευτικά, το φαινόμενο, το οποίο αναμφίβολα έχει περισσότερες και εξίσου περίπλοκες συνιστώσες, πέρα από τις γεωφυσικές. Πολλούς συνειρμούς έκανα αυτές τις μέρες διαβάζοντας πολύ προσεκτικά τις κοινωνικές, πολιτισμικές και πολιτικές συνιστώσες αυτού του φαινομένου που πραγματεύεται η πανεπιστημιακός Μαίρη Χίλσον στο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο της «Το σκανδιναβικό μοντέλο» που μόλις κυκλοφόρησε από τις «Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης». Στην Ελλάδα, ξέρουμε πολύ λίγα πράγματα για τη Σκανδιναβία, παρ’ όλο που όταν το ΠΑΣΟΚ ανέμιζε τη σημαία του σοσιαλισμού, ειδικά στην περίοδο πριν και μετά το ’81, η Σουηδία αναφερόταν σαν πρότυπό του στη διαδικασία επέκτασης του κοινωνικού κράτους αλά ελληνικά.

Άφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα

 
Άφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα…… Μια φωτογραφία 1000 λέξεις… το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα… ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!!
Μονο σπορους που πουλαει η MONSANTO μπορεις να φυτευεις ολα τα αλλα θα ειναι συντομα παρανομα, και μη χειροτερα!!
Απαγορεύεται η φύτευση ,εξαιτίας του ότι η “ράτσα” της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο “Codex Alimentarius”,βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή “τέτοιου τύπου” με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.

Το Φτύσιμο

 
 
Δεν ήρθε απ΄τον ουρανό, αλλά απ΄το Βερολίνο.
Δράστης, δεν ήταν ο...θεός, αλλά ο Σόϊμπλε.

Ενα περιποιημένο φτύσιμο του στυλ...
...πάρε κι εσύ νάχεις μιά σφραγίδα!!
Τη σφραγίδα του Συνεργάτη-Υπήκοου.
Του διεκπεραιωτή των εντολών των Αφεντικών.
Του...ακόμα ένα καλό παιδί.