#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

BOYCOTT COCA COLA PRODUCTS


1991-2011: Αποκαλύπτουμε την Μεγάλη Ληστεία !!! Τοκοχρεολύσια μαμούθ ύψους 664 δις ευρώ πλήρωσε η Ελλάδα

 Του Λάζαρου Ελευθεριάδη
Πηγή :  aegeantimes.gr  via ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Από το 1991 μέχρι το 2011, δηλαδή μέσα σε μια εικοσαετία, πληρώσαμε για τοκοχρεολύσια στους εκάστοτε πιστωτές μας, πάνω από 664 δισ. ευρώ.Στο τέλος του 2011 το ελληνικό κράτος είχε ακόμα χρέος, περίπου 368 δισ. ευρώ. Δηλαδή, μιλάμε για πάνω από 1 τρισ. ευρώ «πληρωμή» στους «κερδοσκόπους» του ντόπιου και διεθνούς χρηματιστηριακού κεφάλαιου, τύπου Τζώρτζ Σόρος, τίς μεγάλες Τράπεζες, τούς λεγόμενους και «ΑΓΟΡΕΣ».

Εχουν ήδη πάρει πάνω από τρία ετήσια ΑΕΠ και τους «χρωστάμε» σχεδόν άλλα δύο ετήσια ΑΕΠ.

Τρέχα τώρα μαλάκα!


8 ΝΟΕΜΒΡΗ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ


Ο Βσιλιας της Μοναξιας

Έρχεται η ώρα ενός νέου «Σικελικού Εσπερινού»;


του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη            Ελευθερη Ελλαδα

Υπάρχουν στιγμές στο παρελθόν των λαών και των εθνών όπου η μεγάλη ανομία και αδικία ωθούν τους καταπιεσμένους στην συσσώρευση τέτοιας οργής και μίσους, ώστε να αρκεί ένα τυχαίο γεγονός για να αλλάξει την πορεία της ιστορίας.

Μια τέτοια στιγμή ήταν η σφαγή των Γάλλων στην Σικελία το 1282, που έμεινε γνωστή με τ’ όνομα «Σικελικός Εσπερινός» και ήταν καίριας σημασίας για την ιστορία της Μεσογείου, του Βυζαντίου και των Ελλήνων.

Όπως περιγράφει ο Στήβεν Ράνσιμαν στο σχετικό βιβλίο του Σικελικοί Εσπερινοί (εκδ. Γκοβόστη, 2003), τότε ήταν που, χάρη στους Έλληνες της Κάτω Ιταλίας, σώθηκε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία από τα νύχια της Φραγκιάς.


Bashar al- Assad: Δεν είμαι μαριονέτα στα χέρια της δύσης…

...είμαι Σύριος, θα ζήσω και θα πεθάνω στη Συρία
Ο πρόεδρος της Συρίας Bashar al- Assad σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι RT και θα μεταδοθεί την Παρασκευή 9 Νοέμβρη, μεταξύ άλλων τονίζει:
«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη Συρία…
Είμαστε το τελευταίο οχυρό μιας λαϊκής χώρας, της σταθερότητας και της ειρηνικής συμβίωσης…

Απολαύστε τα νέα μέτρα…. τα ζητήσατε τα έχετε… τώρα περαστικά σας…

Περαστικά μας και για τα νέα μέτρα τα οποία θα επιφέρουν τέτοια κατάσταση κοινωνικής πτώσης και οικονομικής εξαθλίωσης….και ενώ είναι τραγικά και κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχουν ας δούμε όμως ποιοι φταίνε για την ύπαρξη τους…
Ο ελληνικός λαός φυσικά που ψήφισε αυτά τα κόμματα και έδωσε την δυνατότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά και μόνο εφαρμόζει το μνημόνιο στην πιο αυστηρή του μορφή.
Ας πρόσεχε αυτός λαός που δεν σκέπτεται, δεν έχει κρίση και φυσικά ποτέ δεν σκέφτηκε το κοινό καλό αλλά μόνο το βόλεμα και την προσωρινή αποκατάσταση του
. Τώρα που ετοιμάζεται να ζήσει πραγματικά καταστάσεις δύσκολες είναι άξιος για λύπηση; Αυτό είναι το δύσκολο ερώτημα.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΡΗΤΡΕΣ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝ/ΔΙΟΥ!
Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ*                          Σεισαχθεια
Πριν καν στεγνώσει το μελάνι στο πολυνομοσχέδιο των Prior Actions που απαιτούνται για την καταβολή της επόμενης δόσης, το οποίο οριακά υπερψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ, αρχίζει νέος διπλωματικός μαραθώνιοςγια να αποφευχθούν νέα μέτρα, εδώ και τώρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα βλέπει «κενά» στο πολυνομοσχέδιο και ζητά “διορθωτικές κινήσεις”.
Τα στελέχη της περιμένουν μεταφράσεις του νόμου στα αγγλικά. Θέλουν να «τσεκάρουν» αν όλα τα «προαπαιτούμενα» που υπάρχουν στο 3ο Μνημόνιο -που οριστικοποιείται στις δύο πλευρές του Ατλαντικού- έχουν νομοθετηθεί.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για πιέσεις σε δύο πεδία:

ΝΕΟΜΕΡΚΑΝΤΙΛΙΣΜΟΣ

Βασίλης Βιλιάρδος                    Πολιτικο Καφενειο
 
Την επόμενη εβδομάδα δεν κρίνονται τα νέα μέτρα λιτότητας των 13,5 δις € ή ο εργασιακός μεσαίωνας που προγραμματίζεται, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά η νομιμοποίηση της κυβέρνησης να τα επιβάλλει, καθώς επίσης η έγκριση ή μη της πολιτικής υποτέλειας που ακολουθεί – εκτός αυτού, τόσο το μέλλον των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης, όσο και η επιβίωση ή όχι της Δημοκρατίας στον πλανήτη. Αν και έχουμε αναφερθεί επιγραμματικά στο παρελθόν, θεωρούμε σκόπιμο να αναλύσουμε εν πρώτοις ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά του μερκαντιλισμού, έτσι ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τη «νεομερκαντιλιστική» πολιτική που φαίνεται να ακολουθεί η Γερμανία (με κάποιες παραλλαγές φυσικά, «εναρμονισμένες» με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες).

Ο Αγώνας ΣυνεχίζεταιΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ: ΕΓΙΝΕ ΜΟΔΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ;


 Ζούμε σε ένα θέατρο παραλόγου, σε ένα ζοφερό σκηνικό όπου οι νέοι, οι έφηβοι τα παιδιά βιώνουν ένα αβέβαιο και δυσοίωνο μέλλον, μια ζωή χωρίς νόημα και όραμα. Η ανεργία, η λιτότητα, η ο φορολογική και μισθολογική αφαίμαξη των οικογενειών τους – των γονιών τους – που του φέρνει σε απόγνωση, δημιουργεί αυτό το κλίμα αβεβαιότητας και απαισιοδοξίας.
Από την άλλη, οι νέοι βιώνουν την υποκρισία και την καταπίεση ενός γερασμένου κόσμου, της κοινωνίας των μεγάλων, την καταπίεση της οικογένειας, με τα ανούσια «πρέπει», τον καθωσπρεπισμό, τον συντηρητισμό, την υποτίμηση και την έλλειψη εμπιστοσύνης στην προσωπικότητα, στην αξία και τις ικανότητές των παιδιών τους αλλά και την αδιαφορία, συχνά, απέναντι στα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Καθημερινά τα παιδιά και οι νέοι βιώνουν την ταπείνωση, τις στενόμυαλες απαγορεύσεις, την καταστολή της φαντασίας, του αυθορμητισμού και των συναισθημάτων τους, την ματαίωση των ονείρων τους για τη ζωή.

ΤΟ ΑΥΤΟ. Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.. ΚΙ ΑΛΩΝΙΖΕΙ.

Έχω μια συνηθισμένη φοβία.  Όταν ήμουν μικρή φοβόμουν να το πω γιατί νόμιζα πως ήμουν μόνη μου. Μεγαλώνοντας ανακάλυψα πως πάρα πολλοί μοιραζόμασταν τον ίδιο φόβο. Τους κλόουν και κάτι περίεργες μαριονέτες που κοιτάνε με ένα γυάλινο , παγερό βλέμμα κι από κάτω ένα σαρδόνιο χαμόγελο. 

Αισθανόμουν όμως μια ασφάλεια γιατί ήμουν ελεύθερη να τους απομονώσω.  Δεν τους έβαζα στο παιδικό μου δωμάτιο, δεν χρειαζόταν απαραίτητα να πάω στο τσίρκο, δεν μου έφερναν δώρο κάτι τέτοιο κι όλα καλά.

Η παράνομη και εγκληματική χούντα των Αθηνών είναι θέμα χρόνου να πέσει. Όμως, ίσως, το θέμα δεν είναι αυτό…


Γράφει ο Παύλος                  Σχολιαστες Χωρις Συνορα

Η παράνομη και εγκληματική χούντα των Αθηνών είναι θέμα χρόνου να πέσει. Όμως η γνώμη μου είναι ότι ήδη θα είχε πέσει ή δεν θα τολμούσε να φέρει στη Βουλή τέτοια μέτρα, αν η αντιπολίτευση (χτυπάει για σένα ιδιαίτερα η καμπάνα ΣΥΡΙΖΑ) είχε ακολουθήσει τη μόνη πραγματικά συνεπή γραμμή: Είχε διακηρύξει έγκαιρα ότι τα μέτρα αυτά αντιτίθενται στη λαική εντολή των τελευταίων βουλευτικών εκλογών και επομένως γι’ αυτό το λόγο είναι παράνομα και κατά συνέπεια η κυβέρνηση που θα τα υποστηρίξει καθίσταται η ίδια παράνομη. Αντί αυτού η αντιπολίτευση ήξερε μεν να “τιτιβίζει” και να λέει στα τηλεοπτικά παράθυρα ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη λαική νομιμοποίηση για να περάσει τέτοια μέτρα, αλλά ποτέ δεν το έκανε αυτό κεντρική πολιτική της γραμμή.

Η φαρσοκωμωδία πήρε τέλος

  Γράφει ο Κλεισθένης
Βρέθηκαν τελικά οι 153 πατριώτες που σώζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Η κακόγουστη παράσταση στο κατ' ευφημισμό κοινοβούλιο τελείωσε.
Απ' την άλλη ο άγιος Φανούριος, μεγάλη η χάρη του, μας φανέρωσε τους άλλους πατριώτες που έδωσαν την σκληρή μάχη μέσα στην βουλή για να μην ψηφιστούν τα μέτρα.

Μερικά όχι, μερικά παρών, μία απουσία και συμπληρώνεται ο θίασος.

Το αποτέλεσμα; Τα μέτρα αποτελούν πλέον νόμο του κράτους.

ΝΑΙ: 153, ΟΧΙ: 128, ΠΑΡΩΝ: 18, ΑΠΩΝ: 1, ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: 7

«Εμού θανόντος γαία πυρί μειχθήτω»


Έξω, 100.000 λαού διαδηλώνει και αντιστέκεται στην ωμή στρατιωτική βία της τρόικας.

Το θέατρο του παραλόγου

Του Ν.Κ.         ΕΛ.Λ.Α. Σ.

Ξημερώματα Πέμπτης 8 Νοεμβρίου 2012, των αρχαγγέλων …μέρα γιορτής για αρκετό κόσμο. Ποιός έχει την όρεξη να γιορτάσει, να πανυγηρίσει για τη “διάσωση” που υπόσχεται ο καραγκιόζης που παριστάνει τον πρωθυπουργό και η ξεφτυλισμένη κουστωδία 153 γεννετήσιων αδένων ( αρχιδια που λένε και στα χωριά)+ 18 λιπόψυχων και ανίκανων που δήλωναν ΠΑΡΩΝ λες και ήταν πρωινό σχολικό μέτρημα του απουσιολόγου  ;
Η μέρα που πριν λίγο μας άφησε μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως θέατρο του παραλόγου. Και τι δεν είχε ;

Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα της Αριστεράς

του Πάνου Παπανικολάου

Βαρίδια από το παρελθόν που ταλαιπωρούν την ρεφορμιστική αριστερά, με αντανάκλαση και στην αντικαπιταλιστική πτέρυγα, σε μια εποχή «ή του ύψους ή του βάθους» όπως η σημερινή που μπορεί να οδηγήσει γρήγορα είτε σε επαναστατική ρωγμή ή σε στρατηγική ήττα.

1) Η κοινοβουλευτική αποχαύνωση.
Την ίδια στιγμή που καταρρέουν με εκκωφαντικό τρόπο στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας όλα τα στερεότυπα και τα ιδεολογήματα του αστικού κοινοβουλευτισμού, η αριστερά όχι μόνο δεν κάνει το αποφασιστικό βήμα από εργατική – επαναστατική σκοπιά, δηλαδή να κάνει μαζικό αίτημα πάλης την ανατροπή του σάπιου πολιτεύματος και την αντικατάστασή του από θεσμούς άμεσης εργατικής δημοκρατίας, αλλά αντίθετα το … «υπερασπίζεται» ενάντια στην «υποβάθμισή» του από τις «μνημονιακές κυβερνήσεις» !.