#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Δημοψήφισμα για το ευρώ

FREE photo hosting by Fih.gr Συνέντευξη του Αλ. Αλαβάνου
 στον Βασίλη Σκουρή για την real news
 1. Γιατί επιμένετε στην ύπαρξη plan b για το ευρώ; Εκτιμάτε ότι η χώρα θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης;Γιατί όταν το μετεωρολογικό δελτίο προβλέπει ότι μπορεί να έχει μπόρα παίρνουμε την ομπρέλα μαζί μας. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση που θέλουν την παραμονή στην Ευρωζώνη με κάθε θυσία γνωρίζουν πολύ καλά ότι η έξοδος μπορεί να μας επιβληθεί κάθε στιγμή, για δεκάδες λόγους. Το πολιτικό σύστημα καθιστά άλυτα πράγματα που είναι εντελώς απλά στην καθημερινή ζωή. «Ετοιμάζομαι για κάθε ενδεχόμενο». Την περασμένη βδομάδα η Φιλανδία δίνει στη δημοσιότητα το Σχέδιο Β για την Ελλάδα, αλλά και Σχέδιο Β για αποχώρηση της ίδιας της Φιλανδίας από την Ευρωζώνη. Είναι ντροπή. Αλέκος Αλαβάνος

Το Τραγούδι της Απεργίας


Βγες έξω, σύντροφε! Ρίσκαρε
Τη δεκάρα, που ούτε δεκάρα πια δεν είναι
Τον τόπο για ύπνο που πάνω του πέφτει η βροχή
Και της δουλιάς τη θέση που αύριο θα χάσεις!
Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!
Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!
Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας:

Κάνε πράξη την αλληλεγγύη!
Βγες έξω, σύντροφε, αντιμέτωπος με τα όπλα και
Διεκδίκησε το μεροκάματό σου!
Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις
Όπλα αρκετά οι αστυνόμοι τους δεν έχουν!
Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!
Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!
Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας: Κάνε πράξη
Την αλληλεγγύη!


Bertolt Brecht, «Το τραγούδι της απεργίας» (1929-1930)
 

Μέτρα - κόλαση για τα λαϊκά νοικοκυριά


Ριζοσπαστης  μεσω praxisred
  
Μέτρα - κόλαση για τα λαϊκά στρώματα είναι τα μέτρα που συμφώνησαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ενώ οι υποκριτικές κορόνες για δήθεν αντίθετες απόψεις δεν είναι τίποτα παραπάνω από στάχτη στα μάτια των λαϊκών νοικοκυριών που καλούνται να πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά το μάρμαρο της πολιτικής που αναζητά διέξοδο από την κρίση σε φιλομονοπωλιακή κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ


Αφού χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπογράψουν όλοι οι υπουργοί, το νομοσχέδιο με τα μέτρα κατατέθηκε στη Βουλή. Στο κείμενό του, θα βρείτε όλα τα μέτρα τα οποία θα αλλάξουν άμεσα τη ζωή μας. Μειώνονται από 1/1/2013 μισθοί και συντάξεις, αυξάνονται κατά δύο έτη όρια ηλικίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Ταφόπλακα σε μισθούς, συντάξεις από μεσοπρόθεσμο και προϋπολογισμό

Μια νέα χρονιά ύφεσης, η έκτη στη σειρά μετά το 2008 όταν μειώθηκε για πρώτη φορά το ΑΕΠ, θα είναι το 2013 αν εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση από κοινού με τους δανειστές συνολικού ύψους 13,5 δισ. ευρώ. Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν την διετία 2013 – 2014, πλήττουν σχεδόν αποκλειστικά τα πιο φτωχά στρώματα κι αναμένεται να επιδεινώσουν ακόμη παραπέρα την θέση τους, από κάθε άποψη: μισθολογική, συνταξιοδοτική, κοινωνικών παροχών, κ.λπ. Όπως αναφέρεται στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με τον προϋπολογισμό του 2013 και περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας αξίας 14,24 δισ. ευρώ μέχρι και για το 2016 (επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να παγιοποιήσει την σημερινή πολιτική λιτότητας) από αυτά το 71,9% αφορά μείωση κοινωνικών δαπανών και το υπόλοιπο 28,1% είναι μέτρα που στοχεύουν στην αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Το ΠΑΣΟΚ πεθαίνει. Δακρύζει κανείς;

 
Διονύσης Ελευθεράτος

Το άκλαυτο κόμμα, ο συντομότατος δρόμος ανάμεσα στο «ξεκινάμε» και στο «ξεχαρβαλωθήκαμε», οι κρίκοι ανάμεσα στην «ισχυρή Ελλάδα» και τη χώρα- ρημάδα…
Τι κι αν το παραλλήλισαν κατά καιρούς με παχύδερμα και χαμαιλέοντες; Τώρα- ας είμαστε ειλικρινείς- το ΠΑΣΟΚ θυμίζει κάτι πολύ… κομψότερο: Μέλισσα. Για έναν μόνο λόγο, αλλά σημαντικό. Υπαρξιακά σημαντικό. Η μέλισσα σε τσιμπάει και έπειτα πεθαίνει, διότι μαζί με το κεντρί χάνει και ζωτικά όργανά της. 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟ...ΑΡΧΙΔΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ


από το facebook
Aπο Βουλή σήμερα. Αυτός ο κύριος θα ψηφίσει ΝΑΙ σε όλα & θα καταδικάσει εμάς & τα παιδιά μας σε αιώνια φτώχεια (μέχρι να τους ανατρέψουμε...)


Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

 
Πώς λέγεται στα ελληνικά «plus ca change..."? Η γαλλική έκφραση, που σημαίνει «όσο περισσότερα πράγματα αλλάζουν, τόσο πιο ίδια μένουν» δεν υπήρξε ποτέ πιο εύστοχη από ό, τι σε σχέση με την Ελλάδα τώρα.

Αυτό συμβαίνει επειδή, για τους αγώνες της Ελλάδας ώστε να αναδιαρθρώσει την οικονομία της και να βγει από τη μεγάλη ύφεση, λίγα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει. Αν μη τι άλλο, φαίνεται να χειροτερεύει.

Ο λαός έχει το δικό του δρόμο ενάντια στην ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό!

Τα επιτελεία των αστικών κομμάτων και των «αριστερών» κολαούζων τής συγκυβέρνησης Σαμαρά προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις ψηφοφορίες στη Βουλή της Τετάρτης 7 Νοέμβρη και Κυριακής 11 Νοέμβρη του 3ου μνημονίου και του προϋπολογισμού. Με τα νέα βάρβαρα μέτρα ενάντια στο λαό διακηρύσσουν ότι θα «σώσουν» τη χώρα από την καταστροφή της «χρεοκοπίας» και των «άκρων», όταν θα καταβυθίσουν τις ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων, συνταξιούχων, νεολαίων.

Μια προσέγγιση για τις αντιθέσεις των πρώτων σοσιαλιστικών κοινωνιών


Περικλής Παυλίδης               Σεισαχθεια

Η αναφορά στις πρώτες σοσιαλιστικές κοινωνίες αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η εξαιρετική σφοδρότητα της οποίας και οι επώδυνες συνέπειές της για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας καθιστούν επιτακτική ανάγκη την κατανόηση των ιστορικών ορίων της κεφαλαιοκρατίας και την ανίχνευση των σύγχρονων δυνατοτήτων σοσιαλιστικής χειραφέτησης της ανθρωπότητας.

Σαλπίστε Ξεσηκωμό

 

Χάος περιμένει τη Χώρα, είπε ο Σαμαράς
αν δεν δοκιμάσουμε  κ α ι  τη...δική του Βαρβαρότητα!!

Οσο περισσότεροι βουλευτές ψηφίσουν  υ π έ ρ  αυτής
της Βαρβαρότητας, τόσο περισσότερα ευρώ θα μας δώσουν
 οι εταίροι μας...συμπλήρωσε το κανάλι της Διαπλοκής!!
Ο ρ θ ά  μειώνονται τούτη η φορά οι συντάξεις, λέει η δημαρ.
Σκληρό, αλλά ορθό μέτρο.
Επαχθές, αλλά πρέπον. 
Ναι...για τη δημαρ οι προηγούμενες μειώσεις
ήταν...καταδικαστέες, άδικες και αναποτελεσματικές.
Τούτη τη φορά, όμως, -την πέμπτη- είναι διαφορετικά!!

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 ΦΩΤΟ: ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ- ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠ ΕΞΩ . ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑΣε ενα καταμεστο Σπορτινγκ, με χιλιαδες να εχουν μεινει απο εξω αλλα να μην φευγουν, η συναυλια εχει μετατραπει σε μια μεγαλη αντιφασιστικη διαδηλωση. Είναι ενα ισχυρο σκαμπιλι στο φασισμο.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ- Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 15 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΙΑΑΔΗΛΩΤΕΣ
(η φωτο απο συναγωνιστες της ομαδας multimedia του Κινήματος Δεν Πληρώνω)

”Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΟΣΗΣ”

ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Η βουλή όπως προσδιορίζεται από τη πλειοψηφία της που υπηρετεί την εξωτερική τρόικα και νομιμοποιεί τη κυβέρνηση της στο εσωτερικό, απόδειξε η ίδια για μια ακόμη φορά στη τελευταία της συνεδρίαση για τις αποκρατικοποιήσεις-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ότι είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση της ιθύνουσας τάξης και των παρασιτικών μεσοστρωμάτων της.

με λένε Γιάννη…Τι με κοιτάς, ρε μαλάκα

 
 
Τι με κοιτάς ρε ΝεοΔουλικό ζαβό;;
Το Μονόδρομο σωτηρίας του Γιωργάκη τον θεωρούσες
απάτη και λάθος. Καταραμένο.
Τα επιχειρήματα του σάπια και τον λόγο του τρομοκρατικό.
Εψαχνες τη σωστή συνταγή στα χείλη του αντιμνημονιακού 
αρχηγού σου με τα 18 σημεία. 
Δέκα, σου έλεγε, άμεσης εφαρμογής και 
τα  υπόλοιπα σε "διαπραγμάτευση".

Ο πατέρας για τον γιο του που δολοφόνησαν


«Δεν δέχομαι συλλυπητήρια για τον γιο μου, μόνο συγχαρητήρια»

 
Έφυγε δολοφονημένος ο ηθοποιός Mohamad Rafea, από τους μισθοφόρους ισλαμοφασίστες της Αλ Κάιντα που χρηματοδοτούν και στηρίζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισραήλ, Τουρκία, αραβικά δικτατορικά καθεστώτα.
Τον απήγαγαν, τον βασάνισαν σαν ζώο και τον δολοφόνησαν.
Και η ένοχη σιωπή των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων έχει την ερμηνεία της!
Ένας Παλαιστίνιος της Διασποράς, παιδί πρόσφυγα από το 1948, όταν οι σιωνιστές κατέλαβαν την Παλαιστίνη. Ένας Παλαιστίνιος καλλιτέχνης που θεωρεί και τη Συρία Πατρίδα του, γιατί εκεί γεννήθηκε και έδωσε τον δικό του Αγώνα για την Υπεράσπιση της Συρίας.
 

48ώρη απεργία: Επικήδεια τελετή του θανάτου ΜΑΣ ή απαρχή της κηδείας ΤΟΥΣ;
 Παναγιώτης Μαυροειδής                αριστερό blog
  

Πως επιβάλλεται σταδιακά, σταθερά και επιταχυνόμενα ο κοινωνικός κανιβαλισμός μας; Έχει καταντήσει τελετουργικό έθιμο. Με διακριτές, καθορισμένες και επαναλαμβανόμενες λειτουργίες, στις οποίες συμμετέχουν πολλοί και διάφοροι.

Πράξη πρώτη: Ο κόσμος του κεφαλαίου, ελληνικός ή ευρωπαϊκός, δίνει την παραγγελία. Έτσι και αλλιώς, στον καπιταλισμό, όλο και πιο ξεδιάντροπα, το συμφέρον του επιχειρηματία, έχει αναγορευτεί σε νόμο του κράτους, επί της κοινωνικής πλειονότητας. Να μειωθούν οι μισθοί λοιπόν, να κοπούν οι συντάξεις, να απολύουν όποτε θέλουν, να τους χαριστούν κοψοχρονιά οι δημόσιες επιχειρήσεις, να τους πουληθεί προκαταβολικά και το μέλλον μας.