#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Για την συσπείρωση των διάσπαρτων κομμουνιστών-κείμενο διαλόγου (I)

Δημοσιεύουμε κείμενο διαλόγου που λάβαμε απο τον συγγραφέα.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΠΑΡΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ 
 ( ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑΣ)
Η κατάσταση στην αριστερά είναι γνωστή:
Έκδηλη αμηχανία μπροστά σε μιαν ογκούμενη εξαθλίωση της εργατικής τάξης και πλατιών λαικών μαζών, στην οποία ούτε τη βούληση ούτε τη δυνατότητα έχει να δώσει με αξιοπρέπεια ούτε καν μιαν αμυντική μάχη. Βρίσκεται σε μια παθητική ονείρωξη μιας επερχόμενης τάχα εκλογικής της ανόδου και ασχολείται αποκλειστικά, με αυτό.

Η αθέατη όψη της πείνας

 Βία και τρομοκρατία

Της Ελένης Νικολαϊδου
Η ραγδαία φτωχοποίηση των σημερινών Ελλήνων, η βίαιη στέρηση αγαθών που για τους περισσότερους ήταν αυτονόητα κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών, είναι ένα βίωμα εντελώς νέο και άγνωστο τουλάχιστον για τις νεότερες γενιές.
Πολλοί μιλάνε για ομοιότητες της εποχής της γερμανικής κατοχής 1941-1944 με τη σημερινή ανθρωπιστική κρίση.
Μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων με διευρυμένη ανεργία. Ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού έχει οδηγηθεί στα όρια της εξαθλίωσης.


Αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα συσσίτια και οι άνθρωποι που απευθύνονται σε αυτά. Όλο και πιο συχνό είναι το φαινόμενο εξαθλιωμένων ανθρώπων να ψάχνουν στα σκουπίδια. Οι λαϊκές γεμίζουν από φτωχούς ανθρώπους οι οποίοι ψάχνουν τα απομεινάρια της λαϊκής. Στα σχολεία πολλοί μαθητές τραβούν το δικό τους Γολγοθά.

Έτσι συμβαίνει...


ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!!!

 Κάλεσμα σύσκεψης σωματείων – Κυριακή 4-11-2012 στο κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο 12:00


ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!!!
Κάλεσμα σύσκεψης σωματείων …Κυριακή 4-11-2012 στο κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο 12:00 
“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ – ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12.00, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (κτίριο Γκίνη)


Δούλεμα από Guardian: Κάντε τον Βαβεβάνη γενικό… φοροεισπράκτορα του κράτους

 

Κανονικό “δούλεμα” από την βρετανική Guardian,  η οποία προτρέπει την Ελληνική κυβέρνηση, φυσικά με άφθονη δόση σαρκασμού, να αναβαθμίσει τον Κώστα Βαξεβάνη σε γενικό… φοροεισπράκτορα του κράτους.
Η Guardian, που από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα Βαξεβάνη και της λίστας Λαγκάρντ, ασχολείται εκτενέστατα και καθημερινά με συνεχή ρεπορτάζ, κατηγορεί  το το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο που δεν έδειξε καμία διάθεση να πράξει το αυτονόητο :

Από την ΕΣΑ της χούντας στην στρατονομία …του ΔΝΤ και τη Χρυσή Αυγή!


ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ*           inprecor
Το απριλιανό καθεστώς/δικτατορία είχε ανάγκη από έναν τρόπο πρόσθετο της προπαγάνδας και της ΄΄επαναστατικής ιδεολογίας΄΄, με τον οποίο θα πείθονταν ολόκληρος ο λαός, οι ΕΔ και κύρια οι εργαζόμενοι, ότι έπρεπε να συνεργαστούν, να υπακούουν, να ανέχονται. Δεν ήταν μόνον το γεγονός πως χρειαζόταν επίφαση ηρεμίας, ώστε να φανεί η διαφορά με την κατάσταση της ΄΄προεπαναστατικής ανώμαλης περιόδου΄΄. Το καθεστώς όφειλε και ήθελε να συνεργαστεί και με την κυρίαρχη τάξη, με τους βιομηχάνους, με το μεγάλο κεφάλαιο. Ώφειλε/ήθελε να έχει την στήριξή τους. « Η δικτατορία κατόρθωσε με τη δύναμη του τρόμου να εξασφαλίσει την πολυπόθητη για το μεγάλο κεφάλαιο ΄΄κοινωνική συνοχή΄΄ και έτσι να διευκολύνει τη διαδικασία καπιταλιστικής ανάπτυξης, κύρια σε βάρος των εργαζομένων» (Μοσχονάς).

Απωθημένα!!

 
 
Ο Γιωργάκης πάει ΗΠΑ.
"Μεταναστεύει" ή γυρίζει στην πατρίδα του;;

 Καρατζαφέρης της αριστεράς.
Καιρό είχα να το...απολαύσω.
............................
 Κάποτε τσαλαπατιόντουσαν να...μπουν στο πασοκ.
Τώρα πλακώνονται να...φύγουν...
...και να τρουπώσουν Αριστερά.
Μωρέ, εκτός από διαβατήριο και "πράσινη" κάρτα...
να ζητηθεί και..."κοινωνικών φρονημάτων"!!

Ένα γράμμα απελπισίας σε κάθε Βουλευτή


 
Αγαπητέ αντιπρόσωπε του λαού, αναρωτιέμαι εάν έχεις συναίσθηση ότι:

Στηρίζεις το πιο σάπιο και αποτυχημένο πολιτικό σύστημα στην ιστορία της Ελλάδας...

Συγκαλύπτεις τους κλέφτες, τους άρπαγες και τους δοσίλογους ...

 Εξωραΐζεις και διασώζεις τους ψεύτες και ανακόλουθους ηγέτες...

Συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση που εκπροσωπείται καθημερινά στα ΜΜΕ από τους ακροδεξιούς...

Ανήκεις σε μια κυβέρνηση που συνειδητά φτωχαίνει, ταπεινώνει και εξαθλιώνει τους πολίτες...

Τριπλό χτύπημα από κυβέρνηση – τρόικα

 Προϋπολογισμός 2013 – νέο Μεσοπρόθεσμο – εφαρμοστικός νόμος-«τέρας» Το νέο «πακέτο» μέτρων που φέρνουν κυβέρνηση και τρόικα δεν είναι απλώς ένα ακόμη «επεισόδιο» στις διαρκείς τα τελευταία 3 χρόνια επιθέσεις ενάντια στις ιστορικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ούτε απλώς το πιο σκληρό απ’ όλα τα προηγούμενα: είναι «βόμβα διασποράς», που απειλεί να σαρώσει όλα όσα απομένουν όρθια. Γι’ αυτό η στιγμή είναι κρίσιμη: πρέπει να μην επιτρέψουμε να περάσουν αυτά τα μέτρα! Ο αγώνας δεν είναι για την τιμή των όπλων, αλλά για να νικήσουμε. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι ο στόχος να μην περάσουν τα μέτρα ισοδυναμεί με τον πολιτικό στόχο να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του μνημονίου.