#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

«Αλήτες», «ρουφιάνοι» ή δημοσιογράφοι;Σταύρος Χριστακόπουλος               το Ποντικι

Η ήττα των παραδοσιακών ΜΜΕ στην Ελλάδα την τελευταία μνημονιακή τριετία είναι συντριπτική. Το δείχνουν οι υπό κατάρρευση κυκλοφορίες των περισσότερων εφημερίδων και η συντριβή των ποσοστών εμπιστοσύνης στην τηλεοπτική ενημέρωση. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα. Ωστόσο, καμιά έκπληξη.
Εδώ και πολλούς μήνες έχουμε προειδοποιήσει ότι τόσο τα πολιτικά κόμματα όσο και η ενημέρωση – εντός και εκτός εισαγωγικών – θα κρίνονταν από ένα κυρίως στοιχείο: από το μέρος που θα έπαιρναν στη διάρκεια της κρίσης. Μάλιστα, όσο περισσότερο φαινόταν πως η κρίση θα συμπαρασύρει τα πάντα, τόσο επιμέναμε: η πλευρά που θα διαλέξουν θα κρίνει την επιβίωσή τους.

Κάτι ήξερε ο γέρος...


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ: “Υπάρχει ζωή εκτός Ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης ; ”


Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 στις 11.00 π.μ.
Κινηματογράφος “ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ”, Συγγρού 106
Ομιλητές:
Θανάσης Μανιάτης
επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών
Βασίλης Μηνακάκης
συγγραφέας, μελετητής θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης
Γιάννης Ραχιώτης
δικηγόρος, μέλος της “Πρωτοβουλίας κατά του ευρώ και της ΕΕ”

Αποκάλυψη τώρα: Χρησιμοποιούν όπλα ψυχολογικής βίας σε βάρος του λαού!!!

Αποκάλυψη τώρα: Χρησιμοποιούν όπλα ψυχολογικής βίας σε βάρος του λαού!!!
 
Σκηνοθετούν τον τρόμο!!!
Σε όλες τις χολιγουντιανές καταστροφολογικές υπερπαραγωγές υπάρχει από την αρχή της ταινίας η αίσθηση του έσχατου κινδύνου, του αναπόδραστου που πλησιάζει. Έτσι ο θεατής εθίζεται με το μοιραίο που κάποια στιγμή θα έλθει και θα σαρώσει τη ζωή των ηρώων.

Τυφώνες και άλλες ευχάριστες ειδήσεις

 
Απο zaxarula
Δεν είναι καθόλου παράδοξος αυτός ο τίτλος. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά εκείνοι που γράφουν τους τίτλους.
Η αξία μιας άσχημης είδησης μετριέται κυρίως από την εγγύτητα, από τον αριθμό των θυμάτων και από τη φρικαλεότητα.
Αν δέκα άνθρωποι σκοτωθούν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Κιργιστάν πιθανότατα δε θα το μάθουμε ποτέ –εκτός κι αν υπήρχε ένα μικρό κενό στην προτελευταία σελίδα της Κυριακάτικης Έκδοσης, το οποίο έπρεπε κάπως να γεμίσει.
Αν συμβεί στην Εγνατία Οδό θα γίνει πρωτοσέλιδο για δύο-τρεις μέρες.
Αν, όμως, ένα εκατομμύριο άνθρωποι σκοτωθούν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Κιργιστάν (λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, για παράδειγμα) τότε θα έχουμε το πρωτοσέλιδο της επόμενης μέρας.
Αν συμβεί το ίδιο στην Εγνατία θα έχουμε τριήμερο εθνικό πένθος –αλλά δε θα παραιτηθεί κανένας υπουργός.

Η γεω­πο­λι­τι­κή της α­ρα­βι­κής α­να­τα­ρα­χής-Πως αλληλοεξουδετερώνονται οι δυνάμεις που δρουν στη συριακή κρίσηTου Ιμά­νουελ Βα­λερ­στάι­ν*               Με­τά­φρα­ση: Ζωή Γεωρ­γού­λα

Σή­με­ρα, στις α­ρα­βι­κές χώ­ρες συμ­βαί­νει με­γά­λη α­να­τα­ρα­χή. Η α­να­τα­ρα­χή ξε­δι­πλώ­νε­ται, ε­νώ πα­ράλ­λη­λα με­γά­λος α­ριθ­μός χω­ρών ε­πι­διώ­κουν κα­θε­μία τα δι­κά της συμ­φέ­ρο­ντα στην πε­ριο­χή. Το κύ­ριο πρό­βλη­μα εί­ναι ό­τι δεν υ­πάρ­χει η­γε­μο­νεύου­σα δύ­να­μη. Η συ­νέ­πεια εί­ναι ό­τι υ­πάρ­χει πολ­λή ορ­γή, αλ­λά οι δια­φο­ρε­τι­κοί γεω­πο­λι­τι­κοί παί­κτες μοιά­ζουν δι­στα­κτι­κοί και α­να­πο­τε­λε­σμα­τι­κοί συ­νά­μα. Μι­λούν πε­ρισ­σό­τε­ορ α­πό ό,τι δρουν.

Καλά τους κάνανε!


Του Cogito ergo sum                  μεσω Αδεσποτος
Κώστα, αγόρι μου, καλά να πάθεις! Ρε συ, εμείς γίναμε μανούλες στο "πού 'ν' το, πού 'ν' το το δαχτυλίδι..." προσπαθώντας επί τόσους μήνες να χάσουμε τη λίστα κι εσύ μας την κρέμασες στα περίπτερα φόρα παρτίδα; Ολόκληρος πρώην υπουργός κατέθεσε "ειλικρινά, δεν ξέρω", όταν ρωτήθηκε πού είναι η λίστα κι εσύ την έβγαλες όπως βγάζουν οι χαρτοκλέφτες τούς άσσους από το μανίκι; Δεν κατάλαβα, δηλαδή, τί ήθελες να παραστήσεις; Τον πονηρό;

Μεταξύ μας, καλά του κάνανε του Βαξεβάνη και τον μαζέψανε. Τέτοια φαινόμενα είναι επικίνδυνα και πρέπει να πατάσσονται εν τη γενέσει τους, διότι δεν θέλει και πολύ να βρεθούν μιμητές και να χαλάσει η πιάτσα.

Για το κοινοβουλευτικό κράτος έκτακτης ανάγκης και τη σχέση του με τη φασιστική απειλή (8 θέσεις και ένα ερώτημα προς συζήτηση)


του Δ. Μπελαντή                        Σεισαχθεια

Κείμενο τοποθέτησης στην συζήτηση με θέμα «Η σύγχρονη ανάδυση του φασιστικού φαινομένου και η Χρυσή Αυγή», που διοργάνωσε η Πολιτική-Πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής, το Σάββατο, 20.10.2012
1. Η τάση προς το κράτος έκτακτης ανάγκης (κ.ε.α.) σήμερα στην Ελλάδα έχει ως καταλύτη τη νομοθεσία εφαρμογής των Μνημονίων (Πρώτο, Δεύτερο και Μεσοπρόθεσμο). Με τη νομοθεσία αυτή εισάγεται από τους κυρίαρχους μια μερική αναστολή του συντάγματος, κυρίως όσον αφορά τα κοινωνικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα (με επίκεντρο τα άρθρα 22 και 23 του συντάγματος). Καταργείται, επίσης, η αρχή του κοινωνικού κράτους (άρθρο 25 Σ) και ουσιαστικά και ο κρατικός παρεμβατισμός στην οικονομία (άρθρο 106 Σ), ιδίως μάλιστα με το τελευταίο νομοσχέδιο, το οποίο ξεπουλά τελείως τη δημόσια συμμετοχή στις κοινωφελείς επιχειρήσεις και τα δημόσια ακίνητα. Η Ελλάδα γίνεται και συνταγματικά πιλότος και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο «αποκεφαλισμός» ενός Απολλωνιστή


από  Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ 30/10/2012
Άσχετα το που θα καταλήξει η “διαμάχη” του δίδυμου Κ. Αρβανίτη- Μ. Κατσίμη με τη διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης (Αιμ. Λιάτσο εν προκειμένω), η ουσία παραμένει μια: η λογική “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” του Γενικού Διευθυντού Ενημέρωσης της δημόσιας τηλεόρασης μόνον σε εποχές ΥΕΝΕΔ μπορεί να παραπέμψει…

Οι αστοί πολιτικοί!

Γράφει ο Προκόπης Κωφός

Θα ήμουν ο τελευταίος που θα αναλάμβανε να υπερασπιστεί τους αστούς πολιτικούς, αλλά διαβάζοντας αυτά που έγραψε κάποιος Όμηρος Αλεξάνδρου, που μας τα προώθησαν στο «διάλογο του ΔΕΠ» και μάλιστα ως σκληρές αλήθειες που μας τις κρύβουν, αισθάνομαι την ανάγκη να τους «υπερασπιστώ»!
Οι κατηγορίες που εκτοξεύει ο κύριος Αλεξάνδρου εναντίον των αστών πολιτικών είναι πολύ γνωστές και πολύ διαδεδομένες, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, και τις συναντάμε πολλές φορές σε………..
διάφορες παραλλαγές άμεσα ή έμμεσα και στο «διάλογο του ΔΕΠ».

Ε. Έ. η μεγάλη απάτη άρθρο του NIGEL FARAGE (Ευρωβουλευτή)

Για να αρχίζουμε να εμπεδώνουμε σε τι απάτη έχουμε εισέλθει και τι πραγματικά πρεσβεύει. 
 
Γράφει ο Nigel Farage  /  Απο  zaxarula

“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν ψηφίζει νόμους και δεν ανακαλεί νόμους.
Οι νόμοι, με την μορφή οδηγιών, κανονισμών κλπ., που ήδη έχουν φθάσει τους 30.000, (!) αποφασίζονται από μη εκλεγμένους αξιωματούχους (οι οποίοι μαζί με τους υπαλλήλους φθάνουν τους 30.000 περίπου), με πλήρη μυστικότητα και αδιαφάνεια μετά από παρασκηνιακές πιέσεις και
διαπραγματεύσεις, για τις οποίες κανείς δεν είναι υπόλογος.

Απάνω τους, ρε!!


 
 
Πριν λίγο ο Χασάπης Σαμαράς ανακοίνωσε τα...τελειωμένα!!
" η διαπραγμάτευση τελείωσε"!!
Εβαλε τα γνωστά τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλήμματα.
Αυτά που λουζόμαστε 2,5 χρόνια...
 
 Βάζω κι εγώ το ένα και Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Δίλημμα:
ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ
τελεία και παύλα .-
................................................
ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΡΕ!! 
................................................
 

Χούντα έχουμε όταν:Χούντα έχουμε όταν:

Οι μπάτσοι σε μια διαδήλωση είναι περισσότεροι από τους διαδηλωτές (το ‘χουμε)

Οι μπάτσοι σε ένα πεζοδρόμιο είναι περισσότεροι από τους πεζούς (το ΄χουμε)

Μια οικονομική ελίτ κρύβεται πίσω από δήθεν πολιτικά παιχνίδια και καταφέρνει να πολλαπλασιάζει τα πλούτη της (το ΄χουμε)

Καταστρατηγείται κάθε έννοια δικαιοσύνης και το Σύνταγμα καταπατείται (το ΄χουμε)

Έλληνες μεν, πολίτες όμως όχι

 
Πετρος Αργυριο   (agriazwa.blogspot.com)  


Είμαι Έλληνας πολίτης.

Έχω δικαιώματα αλλά έχω και υποχρεώσεις.


Για κάτσε. ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.


ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.


Η ελληνική αστυνομία έχει μετατραπεί ΠΛΗΡΩΣ σε πραιτοριανούς που προστατεύουν την ελληνική πολιτική ελίτ.Όχι, ΔΕΝ έχουμε χούνταΡώτησε ο ειδικός επί των κομμουνιστικών θεωριών, ταγματάρχης Καραβίδης, τον κακόμοιρο στρατιώτη Καραμαζόφ στο μάθημα πολιτικών φρονημάτων των φαντάρων του: “Ατομικές ελευθερίες έχουν; Μπορείς να βγεις στην Ερυθρά Πλατεία και να πεις ο σύντροφος Μπρέζνιεφ είναι μαλάκας;”.

Ούτε 30 χρόνια δεν πέρασαν από την Λούφα και Παραλλαγή του Νίκου Περάκη και η ίδια απορία με αυτήν του "Φον Κανάρη" στο προαύλιο του στρατοπέδου δεν έχει σήμερα απαντηθεί. Ή μήπως έχει;

O Kρατιστής κι ο Φιλελεύθερος...


Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ..


Ιστοριες Συνωμοσιας
Στην Αμερική τρέχουν να κρυφτούν από την επέλαση του τυφώνα και στην Ελλάδα δεν μπορούμε να κρυφτούμε πουθενά, από την επέλαση των αρπακτικών κάθε είδους. Συμβαίνει να είμαι από τους ελάχιστους - μετά συγχωρήσεως - που δεν έχω κανενός είδους ιδιοκτησία, ούτε ακίνητο, ούτε χωραφάκι, ούτε καν ένα αυτοκίνητο. Είμαι ένας εντελώς άγευστος μεζές για τους μαυραγορίτες. Ακόμα και στη Τράπεζα να χρωστάω δεν μου δίνει κανείς σημασία γιατί δεν υπάρχει φαϊ για άρπαγμα τίποτα.


Γελοίοι όπως πάντα

του Θύμιου Καλαμούκη

Υπάρχει ένα θέμα που οι ελληνικές χούντες δεν μπορούν να περιορίσουν και να ελέγξουν. Τον χρόνο και τον τρόπο γελοιοποίησης τους. Πάντα αστείοι και καταγέλαστοι, βαθειά ανίκανοι και διεφθαρμένοι, προσπαθούν με κατασταλτικά μέσα να φανούν υπερασπιστές των Νόμων και της τάξης, καταφέρνοντας τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Αυτό κατάφεραν και με την υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη, έτσι όπως την έστησαν χτες και προχτές. Στην Ελλάδα του 2012, η σαπίλα μπορεί να βασιλεύει, αλλά όταν κάποιος αναταράξει τα βρώμικα και δυσώδη νερά της τότε τρέχουν όλοι να τον συλλάβουν και να τον φιμώσουν παραδειγματίζοντας και τους μελλοντικούς «ταραξίες».

ΙΔΟΥ ΤΟ ΝΕΟ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΔΕΗ!

ΑΜΕΣΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ, ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ!
 
Τη μεταφορά, εντός του Οκτωβρίου, του 51% τουλάχιστον των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, στο Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προβλέπει, μεταξύ άλλων, το κείμενο του «νέου μνημονίου» που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα προκειμένου να κλείσει, μαζί με το πακέτο των 13,5 δις. ευρώ, το πακέτο των διαρθρωτικών αλλαγών που θεωρούνται απαραίτητες για να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δις. ευρώ.