#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Λαπαβίτσας: Οι φοροφυγάδες θα αγοράσουν την Ελλάδα κοψοχρονιά!

“Καμία πολιτική ανάπτυξης δεν μπορεί να αναιρέσει τα υφεσιακά αποτελέσματα των νέων μέτρων…”
   
  ΕΛ.Λ.Α.Σ
Με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο γνωστός οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση παραπλανά όταν λέει ότι μετά τα μέτρα και τη δόση θα έρθει η Ανάπτυξη.
Ο Κ.Λαπαβίτσας υποστηρίζει ότι καμία πολιτική ανάπτυξης δεν μπορεί να αναιρέσει τα υφεσιακά αποτελέσματα που φέρνουν τα νέα μέτρα. Τα μέτρα ανάπτυξης, σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα, έχουν μακρόχρονο ορίζοντα, αφού αφορούν στο κόστος, την τεχνολογία, την οργάνωση της παραγωγής, την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, το θεσμικό πλαίσιο των συναλλαγών κλπ.

Ποιον είπες διεφθαρμένο ρε λαμόγιο;

 
Πετρου Αργυριου    (agriazwa.blogspot.com)

Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Αυτό είναι ένα διαρκές ερώτημα.
Και η διαρκής απάντηση είναι μια:
Η διαφθορά.
Πάντα αναρωτιόμουν το γιατί σε μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο (ψιτ, για τη χώρα σου μιλάω) δεν έχουμε αίμα αλλά κυρίως «εγκλήματα λευκού κολάρου».
Η απάντηση είναι απλή: δεν υπήρχε λόγος για βία και αίμα. Υπήρχε συναίνεση για τη διαφθορά. Υπήρχε ίσως η πιο εκτεταμένη κουλτούρα διαφθοράς τουλάχιστον στο Δυτικό κόσμο.

Ακόμα Μαλάκας;; 
Βαρέθηκα ν'ακούω και να βλέπω...
..."ανθρώπους του πνεύματος",
καθηγητάδες,πολιτικούς,δημοσιοκάφρους,αναλυτές,ειδικούς,
παπαγάλους και ρουφιάνους 
να μιλούν για την...Πατρίδα μου

Τις νέες ευκαιρίες.Τις σίγουρες επιτυχίες.
Βαρέθηκα τους αισιόδοξους.Τους τσαρλατάνους.
Τους πατριώτες με το νυστέρι. 
Βαρέθηκα να με σέρνουν απο σωτηρία σε σωτηρία.
Από Λιτότητα σε Λιτότητα.
Από την Εξάρτηση στην Υποταγή.
Από μειώσεις σε περικοπές.
Από χαράτσια σε φόρους.
Από την εφεδρεία στην Απόλυση.
Από τη Φτώχεια στην Εξαθλίωση.
Βαρέθηκα τις φάτσες τους και τα μυαλά τους.
Τα ψέματα και την προπαγάνδα τους.
Τον πατριωτισμό και τους εκβιασμούς τους.
Να με βασανίζουν.
Να με ληστεύουν.
Να λεηλατούν την Πατρίδα μου.
Να ισοπεδώνουν τη Ζωή μου.
Να αφανίζουν το Μέλλον μου.
Βαρέθηκα τους "ηγέτες".Τους κυβερνητικούς.
Τα χαμόγελα τους.Την "πίστη" τους.
Την "αθωότητά" τους.Τις βρωμιές τους. Τις μίζες τους.
Την Ατιμωρησία τους.
Βαρέθηκα τη Βία τους.
Τους μηχανισμούς τους. Τα ΜΑΤ τους.
Τους κουκουλοφόρους τους.
Βαρέθηκα τη δημοκρατία τους.
Την πατρίδα τους.Τους εταίρους τους.Τα Αφεντικά τους.
Βαρέθηκα νάμαι..τόσο...μαλάκας.
Φοβισμένος.Κοτούλα.
Θύμα.Γελάδα.
Δειλός.Πρόβατο.
Αβουλος.Πιόνι.
Βαρέθηκα τη Σιωπή μου. Τις Ανοχές μουΤις Ψευδαισθήσεις μου.
Τον εαυτό μου...
ΕΣΕΝΑ...
ΕΚΕΙΝΟΝ...


Εργαζόμενοι στην ΕΤ-3 αποκαλύπτουν την προπαγάνδα των “ειδήσεων” υπέρ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

 
Καθημερινά πλέον επιβεβαιώνεται ότι ζούμε σε συνθήκες Χούντας  και τα πρόσφατα γεγονότα στις Σκουριές είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα. Το όργιο κρατικής βίας που ζήσαμε στις 21 Οκτωβρίου, ακολουθήθηκε από ένα όργιο κρατικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Για τα ιδιωτικά Μέσα “Ενημέρωσης” – MEGA, ΑΝΤΕΝΝΑ κλπ – δεν συζητάμε, γιατί γι’αυτά το “θέμα” δεν υπήρξε καν…
Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν εργαζόμενοι στην ΕΤ3 που δεν θέλησαν να μείνουν σιωπηλοί και να βλέπουν την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία να βιάζεται μπροστά στα μάτια τους.
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που βλέπουν ότι η σιωπή είναι συνενοχή στο έγκλημα. Δυστυχώς, η απάντηση στον τίτλο της ανακοίνωσής τους είναι εκ των προτέρων γνωστή.

Epic fail!- Μπάτσος ψεκάζει κατά λάθος τα υπόλοιπα χοιρινά


Αστυνομικός ψέκασε τους… συναδέλφους του! von Newscaster

Πωλείται!


«Η ελληνική κρίση, το ενιαίο μέτωπο και το αριστερό μεταβατικό πρόγραμμα»

Σταύρος Μαυρουδέας*

1. Το αδιέξοδο της Μνημονιακής Στρατηγικής
Η Μνημονιακή Στρατηγική διαλύει τη χώρα αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο. Η Μνημονιακή Στρατηγική αποτελεί σύμφυση των επιλογών (α) των ηγεμονικών δυτικο-ευρωπαϊκών καπιταλισμών να διατηρήσουν μέσα στα πλαίσια της ΕΕ (αλλά όχι απαραίτητα μέσα στην ΟΝΕ) τα PIGS (μετατρέποντας τα όμως σε μία ευρωπαϊκή «Κίνα») και (β) της ελληνικής αστικής τάξης να παραμείνει πάση θυσία (όχι όμως κυρίως δική της) μέσα στην ΟΝΕ. Πέρα από τα γελοία ψεύδη της τρικομματικής κυβέρνησης περί «τελευταίων θυσιών»

Άρχισε η κλοπή της Ελλάδος

Πράξη Νο1 . Ουράνιο!

 
ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Κάποιοι σύντροφοι παλιοί και καλοί από το Παρανέστι Δράμας, με πήραν τηλέφωνο την περασμένη εβδομάδα και μου είπαν: «Ρε συ, γράψε ότι κάθε ξημέρωμα και κάθε σούρουπο αυτές τις τελευταίες ημέρες, για να μην τους δει ίσως πολύς κόσμος, κάτι περίεργοι με τζιπ που μιλάνε εγγλέζικα έρχονται, ανεβαίνουν εδώ στα βουνά με κάτι όργανα και μετρητές στα χέρια και κάτι ψάχνουν στη γη.
Για μάθε ρε, τι είναι αυτοί οι τύποι γιατί σίγουρα έχουν έρθει εδώ κάτι να μας αρπάξουν».

Μαθήτρια σημαιοφόρος έκανε παρέλαση ξυπόλυτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάντια του ελληνικού λαού μας...

Γιατί είπατε OXI;


Εσείς πόσα χρόνια πίσω γυρίσατε τα ρολόγια σας;

Βήχος Παναγιώτης

Συνέλαβαν τον Κ. Βαξεβάνη! Εσείς πόσα χρόνια πίσω γυρίσατε τα ρολόγια σας;

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της εγχώριας Τρόικας, που τρέμει τις αποκαλύψεις και προσπαθεί να φιμώσει όσους δεν συμμορφώνονται με τας υποδείξεις της, συνεχίστηκε με το ένταλμα σύλληψης του Κώστα Βαξεβάνη το Σάββατο ολοκληρώνοντάς τον το πρωί της Κυριακής. Συγκεκριμένα: Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής ο δημοσιογράφος Κώστας
Βαξεβάνης ύστερα από εντολή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων λόγω της δημοσίευση της «λίστας Λαγκαρντ» στο περιοδικό HotDoc.

Οι λίστα-ρχοι: Η λίστα Lagarde και η Κόπρος του ΑυγείαΠετρου Αργυριου    (agriazwa.blogspot.com)

Που είναι η λίστα Οέο;

Παντού και πουθενά. Και από χθες δημοσιευμένη στο μοναδικό περιοδικό μαχητικής δημοσιογραφίας, το Hot Doc.

Περί τίνος πρόκειται; Για μια τεράστια επιχείρηση εκβιασμών, ανευθυνότητας και συγκάλυψης.

Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Το 2006 ο Herve Falciani, τεχνικός ασφαλείας της ελβετικής τράπεζας HSBC «υποκλέπτει» από αυτήν τα στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων μεγαλοκαταθετών της. Του παίρνει δύο χρόνια για να ολοκληρώσει τη μεταφορά των δεδομένων από την Τράπεζα στον υπολογιστή του όπου και δημιουργείται η περίφημη λίστα Falciani που περιέχει όχι μόνο τα ονοματεπώνυμα και τα ύψη των λογαριασμών καταθετών της HSBC αλλά το σημαντικότερο, την κίνηση των λογαριασμών. Ένας μικρός Assange του τραπεζικού συστήματος έχει γεννηθεί.

Αμεση εμπλοκή και στήριξη στα σχέδια πολέμου


του Κυριάκου Ζηλάκου
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η νέα αεροπορική άσκηση συνεκπαίδευσης στη Λάρισα, με προσομοίωση ενδεχόμενης επίθεσης στο Ιράν


Την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ και των «συμμαχικών» ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για ένα ενδεχόμενο πλήγμα κατά του Ιράν, σηματοδοτεί η νέα αεροπορική άσκηση Ελλάδας – Ισραήλ που έγινε την περασμένη βδομάδα στη Λάρισα, με τη συμμετοχή 10 ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών τύπου «F-16 Ι» και άλλων εναέριων μέσων.

Διεθνής διασυρμός για τη σύλληψη Βαξεβάνη

 
ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα λόγω της δίωξης του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού HOT DOC Κώστα Βαξεβάνη έπειτα από τη δημοσίευση της «λίστας Λαγκάρντ» καθώς τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης της Ευρώπης αλλά και εκτός της ηπείρου περιγράφουν τα γεγονότα με τα μελανότερα χρώματα.
«Δημοσιογράφος αποκαλύπτει φοροφυγάδες και συλλαμβάνεται» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της έγκριτης γερμανικής εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung» η οποία στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρεται στα ονόματα συγγενών πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων που εμπεριέχονται στην εν λόγω λίστα και καυτηριάζει την κωλυσιεργία των ελληνικών αρχών να αξιοποιήσουν τη λίστα με τους καταθέτες στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Ο Επαναστάτης παπάς


 

«Είμαι ένας Ταλιμπάνης της εκκλησίας, που τον θάνατο δεν τον έχω για τίποτις. Όποιος φοβάται τον θάνατο δεν μπορεί να κάνει καλή πράξη, όποιος προδικάζει τη νίκη για να πολεμήσει είναι ηλίθιος. Άπαξ και πολεμώ είμαι νικητής».

Γερακίσιο βλέμμα, θάρρος της γνώμης, βαθιά πίστη και ψυχή μικρού παιδιού.

«Μα πόσο ηλίθιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν; Έχουν πάει κατά διαβόλου αυτή τη χώρα. Το ξέρω, είναι βαρύ αυτό που λέω, αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Καταντήσαμε να εισάγουμε τα πιο πολλά προϊόντα απ’ έξω. Ακόμα και στο Λουτρό Σφακίων, ένα τόσο δα χωριουδάκι, που δεν έχει δρόμο και πας εκεί παρά μόνο από τη θάλασσα, πουλάνε μέλι από την Αργεντινή, τη στιγμή που το δικό τους μέλι μένει απούλητο».

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο των ανοιχτών λογαριασμών με την ιστορία


Παναγιώτης Μαυροειδής                    Aριστερο blog

‘’Λαός που δε μαθαίνει από την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει.’’

Το σημείωμα αυτό δεν διεκδικεί ούτε στο ελάχιστο να αποτελέσει ένα κείμενο πάνω στην ιστορία στηριγμένο σε επιστημονική μεθοδολογία και έρευνα.

Βρισκόμαστε όμως σήμερα να γιορτάζουμε την επέτειο της έναρξης της επίθεσης της φασιστικής Ιταλίας στην Ελλάδα. Ζούμε επίσης σε στιγμές τριπλής οικονομικής και πολιτικής κατοχής από Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ και ελληνική ολιγαρχία.