#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Για το σύνθημα της «απεργίας διαρκείας»

του Γιώργου Σόφη

Aπό αρκετές πολιτικές πλευρές και για πολύ χρόνο ακούγεται το σύνθημα της «απεργίας διαρκείας» ως απάντηση στο μνημόνιο και τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα.
Aφήνουμε κατά μέρος το άλλοθι των απλών εργαζομένων, οι οποίοι δε συμμετέχουν σε τρίωρη στάση αλλά ορκίζονται στην απεργία διαρκείας, όπως περίπου φαντασιώνονται ότι μπορούν να εφεύρουν απάντηση στην κυβέρνηση που… δεν κοστίζει.

Μνημόνιο και ευρωζώνη είναι ενα και το αυτό

Συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου στην εφημερίδα ”Επενδυτής”,26/10/2012
Σε ποιους απευθύνεται η πρόταση για το «Σχέδιο Β΄»; Είναι μια πρόταση που αφορά τη συσπείρωση της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ Αριστεράς; Ή μπορεί να αφορά ακόμη και δυνάμεις πέραν της Αριστεράς;
 
Τα στοιχεία ενός «Σχεδίου Β’» – εθνικό νόμισμα, εθνικοποίηση τραπεζών, δημοκρατικός σχεδιασμός – εκ των πραγμάτων έχουν ένα όχι απλά αριστερό, αλλά και επαναστατικό χαρακτήρα, αφού αμφισβητούν την κεντρική επιλογή της άρχουσας τάξης μεταπολιτευτικά για την Ευρωζώνη. Απευθύνονται όμως σε όλη ανεξάρτητα την κοινωνία, πέρα από κομματικές ταυτότητες, αν υπάρχουν ακόμα. Σήμερα, για να λύσουμε τα πιο άμεσα προβλήματα – πείνα, φτώχια, ανεργία – χρειάζονται επειγόντως πολλές τομές.

Ο Αρης κάνει πόλεμο


ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ..

Γείτονα μου. Το ξέρω πως παρακολουθείς όλο αυτό το κουβάρι αθλιότητας που ξετυλίγεται μπροστά μας κι αισθάνεσαι ηλίθιος. Η για να το πω καλύτερα μ@λακας. Χιλιάδες συμπατριώτες που ρήμαξαν με όποιο τρόπο μπορούσαν ότι βρέθηκε μπροστά τους. Ακούς για λίστες με περιουσίες στο εξωτερικό. Διαβάζεις για εκατοντάδες πολυτελείς κατοικίες που αγοράστηκαν στο Λονδίνο από Έλληνες. Αποκαλύπτεται ένα κράτος φρίκη που μέχρι και ο τελευταίος άχρηστος χαρτογιακάς μπορούσε να κάνει τη μπάζα του. Βλέπεις πως εκατοντάδες χιλιάδες κορόιδευαν, λαδωνόντουσαν, φακελάκια πηγαινοερχόντουσαν. Κλέψανε κράτος, κλέψανε πελάτες, κλέψανε εργαζόμενους, κλέψανε και τη μάνα τους την ίδια.


Δύο όρκοι, δύο κόσμοι

Ο επίσημος “Ορκος του Ελασίτη”,

(καθιερωμένος με απόφαση της ΠΕΕΑ ,Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης – “Κυβέρνησης του Βουνού”, το 1944 είναι ο εξής:

“Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ έως την τελευ-ταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση, ακεραιότητα και ανεξαρτη-σία της πατρίδας.

Για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του. Για τον σκοπό αυτό θα υπακούω στις πράξεις και αποφάσεις της ΠΕΕΑ και θα εκτελώ ευσυνείδητα και πειθαρχικά τις εντολές και οδηγίες των ανωτέρων μου και θα αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζει σαν άτομο και σαν αγωνιστή του ελληνικού λαού”.


Ο επίσημος όρκος του ταγματασφαλίτη,

«Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως ΕΙΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.

Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθεισομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.

Γνωρίζω καλώς, ότι διά μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ».
Αυτός είναι ο Καπιταλισμός

 
-->Απο praxisred
Πριν από 6 εβδομάδες, πυρκαγιά σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας του Καράτσι, σκοτώνει 259 εργάτες και τραυματίζει άλλους 110. Οι λόγοι που οδήγησαν στην πυρκαγιά συνδέονται φυσικά με το γεγονός, πως το κτίριο της βιομηχανίας, όχι απλά δεν είχε ούτε ένα μέτρο πυρασφάλειας, αλλά κατα την τεχνική μας άποψη δεν κάνει ούτε για χοιροστάσιο ...

Ε.Α.Μ.!


ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

 Τα έσοδα 6,9 δισ. ευρώ, όχι 50, ούτε καν 11,1 δισ.


 Λεωνίδας Βατικιώτης
Σημείο τομής για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα αποδειχθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο ξεκίνησε να συζητιέται στην Βουλή την εβδομάδα που μας πέρασε κι ως θέμα έχει την κύρωση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που μεταξύ άλλων καταργούν το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο δημοσίων επιχειρήσεων. Συνολικά πρόκειται για ένα νόμο τερατούργημα καθώς καταφέρνει ένα συντριπτικό πλήγμα σε κάθε έννοια δημοσίου συμφέροντος, κυριολεκτικά το εξαφανίζει, χαρίζοντας τα πάντα στους ιδιώτες. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί προοίμιο του τρίτου μνημονίου που αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, όπου θα περιέχονται και τα αντιλαϊκά μέτρα ύψους  13,5 δισ. ευρώ, καθώς η επιτυχία του στηρίζεται εν πολλοίς στα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων, τα οποία αναμένεται να καλύψουν τις μαύρες τρύπες που θα δημιουργηθούν. Να θυμίσουμε πως στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής που είχε ψηφιστεί το 2011 τα έσοδα που αναμένονταν από τις ιδιωτικοποιήσεις υπολογίζονταν στα 50 δισ. ευρώ. Στο νέο σχέδιο Μνημονίου οι προσδοκίες έχουν μετριασθεί σημαντικά.

Tι έχουν τα έρμα και ψοφάνε… Τα «βρήκαν» χαλυβουργοί και Μάνεσης στο Βόλο…

Η είδηση χωρίς σχολιασμό από μέρους μας… τουλάχιστον όχι αυτήν την στιγμή: «Στο 18% έκλεισαν τα… «παζάρια» εργοδοσίας και εργαζομένων για τη μείωση των μισθών στη Χαλυβουργία Θεσσαλίας. Η νέα πρόταση της εταιρείας για την καταβολή μειωμένων κατά 18% μισθών για τους επόμενους τέσσερις μήνες, έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των εργαζομένων, μετά από ψηφοφορία που διενεργήθηκε χθες το μεσημέρι, στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στο Βόλο.

Ο φασισμός και ο ναζισμός εμφανίστηκαν για να υπηρετήσουν το κεφάλαιο


Η ομιλία του Γιώργου Μαργαρίτη, καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για τα 68 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη
 

Στις 2 Σεπτέμβρη 1944, ημέρα Σάββατο, στο χωριό του Χορτιάτη έφθασαν ισχυρές δυνάμεις του γερμανικού στρατού, περίπου τριακόσιοι στρατιώτες, συνοδευόμενες από ογδόντα περίπου ταγματασφαλίτες της μονάδας του Σούμπερτ. Αποστολή τους ήταν να κάψουν το χωριό μαζί με τους κατοίκους του. Να μην αφήσουν πέτρα στην πέτρα, να μην αφήσουν άνθρωπο ζωντανό. Ο σκοπός τους ήταν να εμφυτεύσουν τον τρόμο στην ψυχή των ανθρώπων, να κάνουν την αγριότητα πολιτικό και στρατιωτικό επιχείρημα.
Βρισκόμασταν στο τέλος της Κατοχής, οι Γερμανοί σύντομα θα έπαιρναν το δύσκολο και επικίνδυνο δρόμο της υποχώρησης για τη μακρινή τους πατρίδα. Πίστευαν ότι θα…

Χειραγώγηση και διασπορά ψευδών ελπίδων

Βασίλης Βιλιάρδος*

“Στις οθόνες των τηλεοράσεων, στις εκνευριστικές, ατελείωτες και κενές συζητήσεις των πολιτικών, στα άρθρα των καθεστωτικών ελληνικών εφημερίδων, στις αναφορές των γερμανικών εντύπων πλύσης εγκεφάλου, στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις των αμερικανικών εταιρειών, στις εκθέσεις του ΔΝΤ, στις «αναλύσεις» των Γερμανών ή Αμερικανών οικονομολόγων κοκ., βλέπουμε καθημερινά να «παίζεται» ένα θέατρο του παραλόγου – το οποίο έχει ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα.

Η επέτειος του “ΟΧΙ” στην εποχή του “ναι”

Ποια είναι η πατρίδα μας; του Χρήστου Κάτσικα 
Γνωρίζω πολύ καλά, αναπνέοντας την κιμωλία μέσα στις σχολικές αίθουσες 27 χρόνια ως εκπαιδευτικός και άλλα 12 ως μαθητής, ότι πολλές φορές οι σχολικές γιορτές για αυτή ή την άλλη εθνική επέτειο μόνο χασμουρητά προκαλούν σε όσους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, είναι υποχρεωμένοι να τις παρακολουθήσουν. Ίσως γιατί η κυρίαρχη πολιτική πριμοδοτεί την άγνοια του παρελθόντος καθώς γνωρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο υπονομεύει κάθε δυνατότητα δράσης στο παρόν. Ίσως γιατί στο κλίμα της εποχής ευδοκιμεί η υποταγή σ΄ ένα παρόν που θεωρείται αυτονόητο και δεδομένο, ενώ συγχρόνως ξεριζώνονται ερωτήματα που μπορούν να αναποδογυρίσουν αυτή την εικόνα. Ίσως και γιατί οι περισσότεροι δεν αντέχουμε να μας μιλάνε σε κάθε επέτειο για πατρίδα, αγώνες, θυσίες και «εθνική υπερηφάνεια», για «εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία» αυτοί που εκποιούν κομμάτι κομμάτι την ελληνική γη και αφανίζουν το λαό. Ίσως δεν αντέχουμε πια να μας μιλάνε σε κάθε επέτειο για «τα περήφανα νιάτα και τα τιμημένα γηρατειά» οι ίδιοι που καταδικάζουν τη νεολαία στην ανεργία και στη μετανάστευση, σε ένα μέλλον σκοτεινό και αβέβαιο, ενώ την ίδια στιγμή υπογράφουν τον γρήγορο θάνατο των πατεράδων και των μανάδων μας που βγήκαν στη σύνταξη.

Η νοηματοδότηση της 28ης του Οκτώβρη 
του Παναγιώτη Γαβάνα

Συμπληρώνονται φέτος 72 χρόνια απ’ την εισβολή της φασιστικής Ιταλίας στα ελληνικά εδάφη και την τριπλή φασιστική κατοχή Γερμανίας – Ιταλίας – Βουλγαρίας που ακολούθησε πάνω στη χώρα μας. Για μια ακόμη χρονιά οι αστοί πολιτικοί κορδωμένοι σαν τα παγώνια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, «γεμάτοι» από «εθνική υπερηφάνεια» θα κάνουν λόγο για «εθνική ομοψυχία», που γι αυτούς μεταφράζεται σε «ταξική ειρήνη» δηλ. αιώνια κυριαρχία της εκμεταλλεύτριας τάξης που εκπροσωπούν. Θα μιλήσουν για «εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία» την ίδια ακριβώς στιγμή που με δική τους ευθύνη η Ελλάδα έχει ήδη απολέσει ένα μεγάλο μέρος της στα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα ΕΕ – ΝΑΤΟ – ΔΝΤ. Θα κάνουν αναφορές στα «περήφανα νιάτα και τα τιμημένα γηρατειά» (ή το αντίστροφο, δεν έχει σημασία), όταν οι ίδιοι οδήγησαν τη μισή νεολαία στην ανεργία, στους μισθούς πείνας, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας κι σ΄ ένα μέλλον σκοτεινό και αβέβαιο, ενώ τα γηρατειά ζουν με συντάξεις πείνας που δεν αρκούν ούτε για τα πιο στοιχειώδη, συνεχίζοντας να τις περικόπτουν παραπέρα.

Ηumanite: «Στην Ελλάδα δεν πρέπει να λες την αλήθεια: Δημοσιογράφος καταζητείται από την αστυνομία» 
Νέα ανατροπή στην ιστορία της λίστας Λαγκάρντ και νέες απειλές για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. Η γαλλική εφημερίδα Ηumanite ενημερώθηκε πως ο Κώστας Βαξεβάνης αναζητείται από την αστυνομία. Επιβεβαιώνεται καθώς κατ” εντολή του εισαγγελέα Αθηνών «η ελληνική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για να βρει και να συλλάβει τoν εκδότη του περιοδικού HOT DOC μέσα στο οποίο δημοσιεύθηκε η λίστα Λαγκάρντ.

Για κακουργημα πανε τους βασανιστες μπατσους της ΓΑΔΑ κατα συντροφων της μοτοπορειας

  Αδεσποτος
Εγκληματικές πράξεις τις οποίες διέπραξαν αστυνομικοί σε βάρος των 15 συλληφθέντων που συμμετείχαν στην αντιφαστιστική μοτοπορεία της 30ης Σεπτεμβρίου διαπιστώνει ο 7ος τακτικός ανακριτής και με αναφορά του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών ζητά την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας. Έκτεθειμένος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ο οποίος επιχείρησε να συγκαλύψει τα βασανιστηρια στη ΓΑΔΑ, θέμα για το οποίο ο υπουργός είχε δηλώσει ότι θα μηνύσει την Guardian -ακόμη περιμένει η εφημερίδα...
 ---------------------------------------------------------------------------------------
Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, που επιχείρησε να συγκαλύψει τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ και να καθοδηγήσει με σκαιό τρόπο το έργο της δικαιοσύνης και μάλιστα σε αγαστή σύμπνοια με τη Χρυσή Αυγή.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  zaxarula
Ευχαριστούμε ω Θεϊκά πλάσματα τη Συμπόνιας και του Ελέους, για την ύπαρξη σας !!!
Ευχαριστούμε που μας δίνετε την τρομακτική ευκαιρία να Σας υπηρετήσουμε και, μέσα από αυτήν την υπηρεσία προς Εσάς, να εξαγνιστούμε!!!
Ευχαριστούμε που κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να βυθίζετε κάθε μέρα της ζωής μας μέσα στη ανασφάλεια και τον πόνο. Γνωρίζουμε ότι πρόθεση Σας είναι να μας κάνετε δυνατότερους!!!
Ευχαριστούμε που μας βοηθάτε με όποιο μέσο μπορείτε, τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, τις θεόπνευστες ομιλίες σας, να μην σκεφτόμαστε  τίποτα άλλο από το χρήμα και την εξαπάτηση. Γνωρίζουμε ότι μας διαπαιδαγωγείτε, έτσι, για να επιβιώνουμε στον κόσμο του Θεάματος, στον κόσμο της απόλυτης Ζούγκλας !!!

Βαξεβάνης: Αναζητούν εμένα αντί για την αλήθεια

 Ο καταζητούμενος Κώστας Βαξεβάνης μιλάει στο Κουτί της Πανδώρας για το δημοσίευμα του HOT DOC και την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αλλά και την προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου και της αλήθειας.
Δείτε το βίντεο:


Θέλουν να συλλάβουν τον Βαξεβάνη που έβγαλε την λίστα, αλλά αυτοί που την έκρυψαν κυκλοφορούν ελεύθεροι!


Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και αν ήταν παράνομη η δημοσιοποίηση της λίστας Φαλσιανί (με κάποια κοπτοραπτική που δεν χρεώνεται στον δημοσιογράφο), για να γίνει η οποιαδήποτε κίνηση εναντίον του θα έπρεπε πρώτα να έχουν συλληφθεί οι εμπλεκόμενοι στην απόκρυψη της!
Εάν είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ο Παπακωνσταντίνου που ομολόγησε παραλαβή άνευ πρωτοκόλλου, κατοχή, διακράτηση, χρήση και μεταβίβαση της ίδιας λίστας. Αυτά συμβαίνουν μόνο σε ένα κράτος – τσίρκο.
Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σχολιάζει το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, ακούστε το ηχητικόΣτον προσωπικό του λογαριασμό ο Κώστας Βαξεβάνης σχολίασε: «Βράδυ δεν καταζητουν ουτε εγκληματίες.Αναζητουν εμένα. Ειναι έξω απ το σπίτι το Γραφειο του Hot Doc ακόμα και φιλικά σπίτια».
Η πρώτη αντίδραση του δημοσιογράφου, αναφέρει το iefimerida.gr, στην έκδοση του εντάλματος από την εισαγγελία Αθηνών, πάλι μέσω twitter ήταν η εξής: «Η Δικαιοσύνη κλείνει πονηρά το ματι.Αντι να συλλάβουν κλεφτες κ παρανομουντες υπουργούς θέλουν να συλλάβουν την αλήθεια».
 ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Ψιλοκουβέντες


 
 
Κοιμάται με Ρίτσο, ξυπνάει με Ελύτη.
Ο Χασάπης Σαμαράς.
Τέτοια ΠΡΟΚΛΗΣΗ...

** Εάν το πακέτο Βαρβαρότητας ψηφιστεί
 σε δύο και όχι ένα άρθρο...
τότε έχουμε αύξηση 100% της...δημοκρατίας (τους)!!
Ε!! Φώτη;;!!

Ένοχη σιωπή ή σοκ...;


Του Παύλου Μαυρίδη

  Εισαγωγή:  Πετρου Αργυριου (agriazwa.blogspot.com)

  Αυτό το blog σπάνια αναδημοσιεύει, αλλεργικό καθώς είναι στα μαζικά ρεύματα υποκουλτούρας.

 Είναι αφιερωμένο στην πρωτογενή παραγωγή σκέψης και όχι στο εμπόριο και τα παραεμπόρια της που στοχεύουν σε ένα και μόνο πράγμα: μαζική απήχηση και μαζικά κέρδη.

Σκοπεύει να είναι αυτόφωτο προσπαθώντας να αποδείξει κάτι: ότι ο πολιτισμός βρίσκεται μέσα μας και καλλιεργείται από τις εξωτερικές συνθήκες και όχι το αντίστροφο.

  Με αυτή την έννοια αποτελεί και ένα backup σε εποχές που ο πολιτισμός διαλύεται όπως οι σημερινές. Ότι οι άνθρωποι έχουν φτιάξει, μπορούν να το ξαναφτιάξουν, καλύτερο ακόμη.

Οι σπάνιες εξαιρέσεις (προς το παρόν) αναδημοσίευσης αφορούν εξαιρετικά κείμενα και κυρίως αυτά των οποίων ο δημιουργός δεν έχει πρόσβαση στα μέσα.