#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΓΡΙΟ ΓΟΥΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΔΕΙΤΕ VIDEOS ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ (http://www.kke.gr)

      Το ΚΚΕ κατέθεσε στις 12 Ιούλη στη Βουλή πρόταση νόμου για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015, των εφαρμοστικών τους νόμων, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».
      Αυτήν την πρόταση νόμου έχει συμφέρον και χρέος να την υποστηρίξει κάθε εργαζόμενος, νέος που θέλει να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα νέα ολέθρια μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση – ΕΕ και καταδικάζουν εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μόνιμα στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση.
     Η λαϊκή απαίτηση για κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων μπορεί να γίνει βήμα λαϊκής χειραφέτησης, να μπει τέλος στις οδυνηρές για το λαό θυσίες.
     Γι’ αυτό υπογράφω και απαιτώ και εγώ να ψηφιστεί στη Βουλή, να υποστηριχτεί από το λαό η πρόταση του ΚΚΕ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


Λοιπόν πώς τα περνάτε στον καπιταλισμό;

Αφίσα του Κομμουνιστικού Κόμματος Oυκρανίας..

Πηγή :Σίβυλλα via εδώ και ΄τωρα

Εγκύκλιος – «βόμβα» του ΟΑΕΔ: Μειώνεται το επίδομα ανεργίας!Περισσότερο αυστηρά γίνονται τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας αλλά και για τον καθορισμό του ύψους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από τον ΟΑΕΔ.
Οι αλλαγές αυτές -που αγγίζουν κυρίως τους εποχικά επιδοτούμενους- προβλέπονται, σύμφωνα με το «Έθνος», στον νόμο 3986/2011 και σε εγκύκλιο του Οργανισμού αναφέρονται τα εξής:

FINANCIAL TIMES: ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΤων PETER SPIEGEL, QUENTIN PEEL & ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ*

Την «ουρά» των πρόσφατων δηλώσεων Σόιμπλε περί νέων μηχανισμών ελέγχου και της όψιμης αιχμής Βενιζέλου περί «προτεκτοράτου» φέρνει στην επιφάνεια αναλυτικό δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο «Ξένους τεχνοκράτες επιβάλλουν στην Αθήνα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέραν της πολυαναμενόμενης δόσης, επίκειται συμφωνία που θα διασφαλίζει 2ετή παράταση του ελληνικού προγράμματος, με πρόσθετη χρηματοδότηση της τάξεως των 16-18 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, μαζί με το «καρότο» έρχεται και το «μαστίγιο». Επιθυμία του Βερολίνου, που φέρεται να έχει υποστήριξη από τη Γαλλία, αλλά και την Κομισιόν είναι αυτές οι... παροχές να συνοδευτούν από νέους σκληρούς όρους, όπως ο περίφημος ειδικός λογαριασμός, στον οποίο μάλιστα θα μεταφέρονται και πλεονάσματα του ελληνικού προϋπολογισμού αλλά και η υποχρεωτική πρόσληψη ξένων τεχνοκρατών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των Financial Times:

Η χαρά του μαυραγορίτηΣτο σφυρί ζητά η τρόικα να βγουν132.000 ακίνητα ιδιοκτητών που δεν εξοφλούν τα στεγαστικά τους δάνεια, έχοντας σαν στό­χο να πέσουν οι τιμές. Ωστόσο στο εσωτερικό της δικής μας εσω­τερικής τρόικας ξέσπασε γκρίνια για το θέμα αυτό, ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα κάγκελα, με αποτέλεσμα η Ν.Δ. να δεσμευτεί για την παράταση της απαγόρευσης τουλάχιστον κατά ένα έτος.

Αυτή τη στιγμή απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 οι πλειστη­ριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν βγαίνουν στο σφυρί σπίτια για χρέη από στεγαστικά δάνεια. Η παράταση έως και το τέλος του 2013 αναμένεται να δώσει ανάσα στους δανειολήπτες.

Η τουρκοκρατία καλά κρατεί

Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Παρακολουθώντας κανείς την ηγεμονική πολιτική που ασκεί παγκοσμίως η Αμερι­κή από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμί­ου Πολέμου και δώθε, θα διαπιστώσει εύκολα πως ό,τι δεν πέτυχε με τα όπλα το πέτυχε με τις εικόνες. Το Χόλιγουντ, με αλλά λόγια, αποδείχτη­κε πιο αποτελεσματικό από τη βαριά και διαστη­μική πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ. Το Χόλιγουντ ούτε έκανε αποβάσεις ούτε επέβαλε δικτατορίες. Απλώς κατέστησε την Αμερική υπέρτατο αντικεί­μενο του πόθου – τον τρόπο ζωής, το φανταχτερό της όνειρο.

Εν πρώτοις, κατάφερε να επιβάλει τον αμερι­κανικό τρόπο σκέψης και κατόπιν να αφηγηθεί στην οθόνη την «Καταιγίδα της Ερήμου» σαν μια συναρπαστική ιστορία που μιλά στις καρδιές όλων μας! Ένα καπελάκι των Μπόστον Σέλτικς είναι αρ­κετό για να κάνει τον κάτοικο και της πιο απόμα­κρης ζούγκλας ευτυχισμένο.

Λιάνα Κανέλλη: «Μην εξοικειώνεστε με το τέρας (του φασισμού) γελώντας με τα καμώματά του, είναι ο καλύτερος τρόπος να του μοιάσετε…»

 
Μια «πρωτότυπη» ιδέα για να κάνουν «φάρσα», είχαν οι δημιουργοί της εκπομπής «Συντέλεια» του τηλεοπτικού «ΣΚΑЇ», σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη. Η βουλευτής του ΚΚΕ ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Τσαπανίδου και στο διάλειμμα, όταν βγήκε για λίγο από το στούντιο,
δέχτηκε «επίθεση» από δήθεν τραμπούκους στον διάδρομο του καναλιού, την ίδια στιγμή που κάποιος (προφανώς από την εκπομπή) την βιντεοσκοπούσε. Η Λιάνα Κανέλλη έπαθε σοκ, επέστρεψε στο στούντιο της εκπομπής της Τσαπανίδου και…

…η συνέχεια στο βίντεο:

Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη αλλαγή κυβέρνησης, αλλά για την ανατροπή ενός καθεστώτος που επιβιώνει με εγκληματικές κυβερνήσεις

 Γιώργος Παπανικολάου (Μέλος της ΣΟ του ΠΚ – Λάρισα)
Μας λένε ότι χρειαζόμαστε τη δόση γιατί αλλιώς θα ζήσουμε τα χειρότερα. Και κάποιοι τους πιστεύουν… Ποιους; Αυτούς που πάντα έπεφταν έξω στις προβλέψεις των αποτελεσμάτων της πολιτικής τους. Μας λένε ότι πρέπει να ματώσουμε. Ποιοι; Αυτοί που δεν έχουν ανάγκη, που διατηρούν τα προνόμιά τους και καλύπτουν την ασυλία και ασυδοσία των ισχυρών και των λαμογιών. Μας λένε ότι θα μας φέρουν ανάπτυξη, αλλά παίρνουν μέτρα που δημιουργούν ύφεση και διάλυση. Ότι θέλουν να σώσουν την Ελλάδα καταστρέφοντας τους πολίτες της. Ότι πρέπει να πληρώσουμε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις των τραπεζών για να σωθεί η οικονομία. Ότι…ότι…Και κάποιοι τους πιστεύουν… Είναι κι οι άλλοι που θέλουν να επιβάλλουν από πριν (πριν την ανατροπή της κυβέρνησης) τις αλλαγές που αυτοί νομίζουν ότι χρειάζεται η χώρα…