#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Σχετικά με την εμφάνιση και τροφοδότηση, του φασιστικού φαινομένου, στη χώρα μας

Από την εισήγηση, στη συζήτηση με θέμα: «Η φασιστικοποίηση της πολιτικής και δημόσιας ζωής, και η ιδιαίτερη πλευρά της, η ανάδειξη και η δράση των φασιστικών-νεοναζιστικών συμμοριών»,
στο Βιβλιο-καφέ «Εκτός των Τειχών», το Σάββατο, 13/10/2012

 

Απαράβατος όρος για κάθε αντιμετώπιση του φαινομένου του φασισμού αποτελεί η ανάπτυξη ενός κινήματος μαζικής αντίστασης και ανατροπής. Η ανάπτυξη ενός τέτοιου κινήματος είναι από μόνη της αποκαλυπτική της πραγματικής στόχευσης των φασιστών ως μιας από τις πιο μαύρες δυνάμεις του συστήματος.

Φέρτε τον γιατρόοο...


Τα απανθρωπάρια της ΦΡΙΚΗΣ και του χλευασμού μας…

resalto

Ποτέ η Ελλάδα δεν γνώρισε τέτοια πολυεδρική φρίκη: ΦΡΙΚΗ λεηλασίας και εξόντωσης του λαού της, φρίκη αφηνιασμένης και αυθάδους κοροϊδίας του…

Από τη μια μας εξολοθρεύουν, σαν πωρωμένοι δολοφόνοι εκτελεστές και από την άλλη διατυμπανίζουν το κακουργηματικό τους έργο ως «επίτευγμα» για τη «σωτηρία» μας!!!


Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό

ΔΗΘΕΝ
 Αν μου ζητούσαν να επιλέξω μια φράση-κλειδί που ακουγόταν πολύ στην Ελλάδα τις προηγούμενες δυο δεκαετίες, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό: «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε πολλές φορές από χιλιάδες χείλη απλών πολιτών. Μπορεί να την είπες κι εσύ. «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε, ως απάντηση, από εκατοντάδες «καλλιτέχνες» και ηθοποιούς, όταν ερωτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για τα όσα συνέβαιναν στη χώρα μας. Το πίστευαν; Το έλεγαν γιατί ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους και να μη χάσουν «πελάτες»; Πάντως, το έλεγαν.
Τις προηγούμενες δεκαετίες, η πολιτική στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο δημοφιλής όσο είναι σήμερα. Αν ξεκινούσες πολιτική συζήτηση, οι άνθρωποι δυσανασχετούσαν. Ήταν «βαρετό».
Κάτι ακόμα που δεν ήταν διόλου δημοφιλές στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες ήταν η γνώση και η πνευματικότητα.

Ευρώ πάση θυσία ή εναλλακτική λύση;

 
Ιδεοπηγη

Έχουμε τα πάντα. Δημόσιες υποδομές, προσωπικές περιουσίες, πνευματικό κεφάλαιο, έτοιμες προς διάθεση υπηρεσίες, κ.λ.π. και όμως μας λείπει το ανταλλακτικό μέσο, ώστε να ανταλλάξουμε ή να χρησιμοποιήσουμε όλα τα ανωτέρω. Είμαστε δηλαδή ένα υγιές σώμα από το οποίο έχουν αφαιρέσει το αίμα και αν δεν γίνει άμεση μετάγγιση.... το σώμα θα πεθάνει .


Ο γΑΠ λύνει σταυρόλεξο!

Ποιον κοροϊδεύεται ρε μαλάκες, ανθέλληνες, πουλημένα τομάρια…

 
 
ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΞΕΥΤΙΛΑΣ…
«Έκλεισε η συμφωνία με την τρόικα και μάλιστα καλύτερη από αυτή που διέρρεαν μέχρι σήμερα τα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Στουρνάρας μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τον Π. Τόμσεν, πέτυχε σημαντικές αλλαγές στο...

ΤΕΛΙΚΑ Ή ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ!

Ο “ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ” ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΔΟΣΗ ΚΑΙ “ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ” ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2 ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ!


The bond holder
Στο μνημόνιο του Φεβρουαρίου (Παπαδήμος, Βενιζέλος) ειναι ρητά γραμμένο οτι θα υπἀρχει ειδικός λογαριασμός και ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ θα κατατεθούν σ’αυτόν. Το έχουν υπογράψει. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι έξω τώρα λένε να τηρήσετε την υπογραφή σας. Και ναί δεν έχουν άδικο. Δεν έπρεπε να έχουμε υπογράψει.
Οι δικοι μας η δεν το διάβασαν η τώρα λένε ψέμματα. Γ ι αυτό δεν τους έχει κανείς εμπιστοσύνη. Ειναι ψεύτες.
Εμείς όμως τους ψηφίζουμε.
Αλήτες αυτοί.Τυφλοί εμείς (Γράφαμε επίσης εδώ και μήνες: Σήμερα τα δάνεια της τρόϊκας κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας και εξυπηρετούν κυρίως την αποπληρωμή των ομολόγων που λήγουν.Τα κεφάλαια αυτά δεν μένουν στη χώρα μας, δεν επενδύονται. Δεν είναι συνεπώς αποδοτικό, ούτε για την Ελλάδα ούτε καιγια την ΕΕ, να συνεχισθεί αυτή η πολιτική. Πρέπει τώρα να προωθήσουμε μια άλλη προσέγγιση, όχιαπλά ενός νέου κουρέματος, αλλά πλήρους μετατροπής του ελληνικού χρέους σε αναπτυξιακά κεφάλαια.)
 olympiada

Ο Μυστικός Κόσμος των Σούπερ Μάρκετ, τα Φθηνά Προϊόντα & τα Καρτέλ

Του Βίκτωρα Τσιλώνη
 
Τα Σούπερ Μάρκετ με τα Φθηνά Προϊόντα
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Έλληνας πρέπει να αντιμετωπίσει από τη μία ως πολίτης σήμερα την «22η φορολογική επιδρομή» και από την άλλη ως καταναλωτής τα αφανή καρτέλ που υφαίνουν για τα καλά εδώ και αρκετές δεκαετίες σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο τον μύθο της ελεύθερης αγοράς απομυζώντας και το τελευταίο λεπτό του ευρώ που διαθέτει.
Συνακόλουθα, μόνη ελπίδα του Έλληνα καταναλωτή φαίνεται να είναι αλυσίδες σουπερ μάρκετ, οι οποίες εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια και επιχειρούν να προσφέρουν επώνυμα και μη προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Έτσι εκτός από τα γερμανικών συμφερόντων Λιντλ (Lidl) και τα Καρφούρ (Carrefour), εμφανίστηκαν σούπερ μάρκετ όπως ενδεικτικά τα 3Β, το Μπαζάρ (Bazaar) και το Ντηλ (Deal) στη Θεσσαλονίκη.

Όταν οι σύγχρονοι συνεργάτες των Γερμανών το παίζουν αντιναζιστές

 Για να μην μας πιάνουν κορόιδα τα απολειφάδια της ΔΗΜΑΡ…

του Ζ.Β,
Την προηγούμενη Κυριακή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα» ένα άρθρο με τίτλο «Ανύπαρκτος ο φασισμός για τη σχολική ιστορία», που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναδημοσιευμένο σε διάφορα sites ( http://goo.gl/SctFB ). Το άρθρο ασχολείται με το γεγονός ότι η περίοδος του ναζισμού δεν διδάσκεται επαρκώς στα σχολεία με αποτέλεσμα ένα κομμάτι της νεολαίας να είναι ευάλωτο στην προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής. Ενώ το άρθρο αναφέρει τις αρνητικές εμπειρίες διαφόρων καθηγητών σχολείων και εξετάζει τις αδυναμίες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος που παράγει μαθητές με πλήρη άγνοια της ιστορίας, παραθέτει στο τέλος αποσπάσματα από συνέντευξη της ιστορικού Χριστίνας Κουλούρη (μέλος της «ομάδας Ρεπούση» που συνέγραψε το… περιβόητο βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού το 2007 και που αποσύρθηκε φέτος) η οποία εν πολλοίς δηλώνει: «Το πρόβλημα είναι ότι η διδασκαλία της Ιστορίας στα σχολεία είναι ελληνοκεντρική και όσες γνώσεις δίνονται για τη Γενική Ιστορία είναι τελείως αποκομμένες από το ιστορικό τους πλαίσιο. Δεν είναι παράλογο το ότι οι νέοι δεν μπορούν να συνδέσουν στο μυαλό τους τη Χρυσή Αυγή με τον ναζισμό. Έτσι είναι εύκολο μια επικίνδυνη ιδεολογία να περάσει στα παιδιά ως μόδα, ως κάτι που τα γοητεύει. Πολλές φορές δε και στο πανεπιστήμιο πολλοί φοιτητές μας δεν ξέρουν τι θα πει αντισημιτισμός…»

To ''Σχέδιο Β'', το Σχέδιο Α και το Σχέδιο ''Στρίβειν δια του αρραβώνος''

Γράφει ο Κούτελος
Δημοσιεύτηκε στην Αυγή της Κυριακής ένα ενδιαφέρον άρθρο που το υπογράφει ο "Μέτωπος" με τίτλο "Υπάρχει Σχέδιο Β χωρίς Σχέδιο Α;". Το ενδιαφέρον του άρθρου, πέραν της περιπαικτικής υπογραφής, βρίσκεται στη θέση του αρθρογράφου ότι το Σχέδιο Β του Αλαβάνου θα ήταν συζητήσιμο, ίσως και αποδεκτό, αν υπήρχε Σχέδιο Α που είναι η κατάληψη της εξουσίας από μια κυβέρνηση αριστεράς. Αυτή θέση συνιστά ομολογουμένως μια πρωτότυπη τοποθέτηση της Αυγής και ίσως και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι στο ίδιο φύλλο της Αυγής δημοσιεύθηκε άρθρο του Γ. Μηλιού, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, το Σχέδιο Β χαρακτηρίζεται σαν "εθνική αναδίπλωση", "εθνικιστική - αστική στρατηγική", και μάλιστα ακόμα και στο ενδεχόμενο σεισμών και καταποντισμών, ο Γ.Μ. διαβεβαιώνει ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ "δεν περιλαμβάνει κανένα όραμα εθνικής περιχαράκωσης".

Η μεγάλη των δημοσιογράφων σχολή

Εκπαιδεύουν δημοσιογράφους...

 
Από τον Ριζοσπάστη
 
Δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, αλλά πέρασε στα ψιλά:
Το πολιτικό ίδρυμα KAS (Konrad - Adenauer Stiftung) του κόμματος της Αγκελας Μέρκελ (CDU), διοργανώνει αυτές τις μέρες στην Αθήνα σεμινάρια εκπαίδευσης Ελλήνων δημοσιογράφων, με «εκπαιδευτές» μεταξύ άλλων τον Γερμανό πρέσβη Wolfgang Dold, το μέλος της Task Force (Ομάδα Δράσης) Jens Bastian, τον Γιώργο Τζογόπουλο, συνεργάτη του γνωστού και μη εξαιρετέου ΕΛΙΑΜΕΠ και τον δημοσιογράφο της «Καθημερινής» και του «Σκάι» Τάσο Τέλογλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «μέχρι τώρα, η σχέση του ιδρύματος (καθώς και της γερμανικής πρεσβείας) περιοριζόταν στη στενή επαφή που είχε με δυο τρεις γνωστούς δημοσιογράφους, αλλά τελευταία ενδιαφέρεται και για τη νέα γενιά των Ελλήνων δημοσιογράφων».

Μέρκελ κερνά και Μέρκελ πίνει

 
Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στα ελληνικά πράγματα όποτε πραγματοποιείται επίσκεψη ενός ξένου ηγέτη μεγάλου βεληνεκούς και προσκαλούνται επιχειρηματίες να τον συναντήσουν, αυτοί που μένουν «εκτός» να γκρινιάζουν. Όμως, αυτό που έγινε την περασμένη εβδομάδα με τη Μέρκελ δεν έχει σχέση με γκρίνια, αλλά περίπου… ούτε και με την επιχειρηματική πραγματικότητα. Μια και το «πάνελ» των επιχειρηματιών που συναντήθηκε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, έστω κι αν περιλάμβανε πολλά σημαντικά ονόματα, μάλλον απείχε από το να εκπροσωπεί αυτό που λέμε την... «καρδιά» του ελληνικού επιχειρείν.

Η επιβίωση του λαού, όπως πάντα, στα δικά του χέρια

Βασίλης Ζούμπος                                         Aριστερο blog
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Το Μνημόνιο και η Δανειακή Σύμβαση λειτουργούν! Επιτελούν επακριβώς το σκοπό για τον οποίο επιβλήθηκαν. Ο σκοπός δεν ήταν άλλος από το γκρέμισμα, το σβήσιμο από τον παγκόσμιο χάρτη όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που με τόσο κόπο είχε κερδίσει η εργατική τάξη τον 20ο αιώνα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αυτός ήταν και παραμένει ο μόνος τρόπος να μπορέσει ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός να ανταγωνιστεί σε παγκόσμια κλίμακα τις νέες παραγωγικές υπερδυνάμεις της Κίνας και της Ινδίας.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΘΑ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΠΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ?


Ιστοριες Συνωμοσιας
Είναι απορίας άξιον πως ο άνθρωπος έχει τη καταπληκτική ιδιότητα να βλέπει μπροστά του το ίδιο πράγμα και να το αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο, αρκεί να αλλάξεις το όνομα.


Δεν ασχολήθηκα καθόλου μέχρι τώρα μ΄εκείνους τους κυρίους που εμφανίστηκαν και μας ανακοίνωσαν πως έχουν τόσα πολλά λεφτά ώστε μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος μας σε μια νύχτα και να μας μείνει και περίσσευμα. Ποια είμαι άλλωστε εγώ να μπορώ να ξέρω τι είναι αυτοί οι άνθρωποι, από που ήρθαν, ποιος είναι σκοπός τους?


Όταν δεν είσαι βολευτής: Βουλευτής χαρίζει τον μισθό του σε ίδρυμα και τους αστυνιμικούς φρουρούς σε ΑΤ της περιοχής του !

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ Β κεφαλαίο !
Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς προσφέρει κάθε μήνα το μισθό του (τον δεύτερο) που κερδίζει από τη θέση που κατέχει στον ιδιωτικό τομέα, στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα".

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεοεκλεγείς Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς μας εκπλήσσει θετικά με τις πρωτοβουλίες του.

Kαι τι θες ρε Έλληνα;Στα παπάρια μου, ρε 
Είσαι υπνωτισμένος, ρε;;
Λοβοτομημένος;; Ηλίθιος Μαλάκας;;
Καναπεδάτος, φραπεδάτος, μπυρόβιος;;
Στα πα-πά-ρια μου!!

Γιατί ο Μεταξάς ΗΤΑΝ φασίστας!

 
                Ο Μεταξάς εν μέσω υποτακτικών του

Του Γιώργου ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ                          
Στα πρώτα χρόνια της «μεταπολίτευσης» το αστικό πολιτικό σύστημα που διαδέχθηκε τη χούντα είχε μερικές «κόκκινες γραμμές», τις οποίες και σεβόταν υποδειγματικά. Οι πνευματικές ελίτ του συστήματος καταδίκαζαν μετά βδελυγμίας κάθε «εκτροπή» (δικός τους όρος) του αστικού συστήματος στο παρελθόν προς καταστάσεις δικτατορικές ή φασιστικές. Ας μην ξεχνάμε ότι η νομιμοποιητική και εξωραϊστική βάση του νέου συστήματος ήταν η αντιδικτατορική αντίσταση των αστικών δυνάμεων έστω και αν αυτή συνοψιζόταν στην έκρηξη βομβών ικανών να προκαλέσουν την επέμβαση των Ευρωπαίων κηδεμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποφεύγοντας την «εκτροπή» της λαϊκής εξέγερσης. Σε αυτό το πλαίσιο οι ίδιες αυτές ελίτ δεν παρέλειπαν κάθε Αύγουστο να καταδικάζουν το καθεστώς της «4ης Αυγούστου», τη δικτατορία δηλαδή του Μεταξά – για ειδικούς λόγους (ο Μεταξάς πέθανε το 1941, ο Γεώργιος επέστρεψε στη χώρα το 1946 για να τη σώσει από τον κομμουνισμό…) ξεχνούσαν τον Γεώργιο Β’ Γλύξμπουργκ, καθόλα συνεταίρο του Μεταξά στη δικτατορία.

Εθελοντικές ομάδες αλληλεγγύης

 Ενημερωτικό Δελτίo
 
Σε σημαντικές αποφάσεις κατέληξαν  οι εκπρόσωποι  των εθελοντικών ομάδων της Αττικής, που συγκεντρώθηκαν στις 20 Οκτωβρίου στην Αργυρούπολη, με θέμα την συνεργασία και τον  συντονισμό της δράσης τους.
Μετά από δέκα μήνες  ποικιλώνυμων δράσεων,    οι εθελοντικές ομάδες αλληλεγγύης,  σε κάποιες περιπτώσεις  μαζί με τους Δήμους  και αλλού εντελώς ανεξάρτητα,  έχουν βοηθήσει και βοηθούν  τα μέγιστα   στην  επιβίωση  σημαντικού  μέρους του πληθυσμού  της Αθήνας, που υποφέρει εξ αιτίας των σκληρών  οικονομικών μέτρων  που έχουν επιβάλλει, από κοινού,   στην πλειονότητα του  λαού μας,   η Τρόικα Εξωτερικού(Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρωπαϊκή Ένωση) και η Τρόικα  εσωτερικού (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ).

«Εσχατόγερο» και «σταλινοτσολιά» χαρακτήρισε τον Μ. Γλέζο ο Χρ.Παππάς της Χρυσής Αυγής

Δικαιολογημένες οι ύβρεις. Δεν είναι και λίγο να σου κατεβάζουν τη σημαία από την Ακρόπολη.
Πρωτοφανείς υβριστικούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππάς κατά ενός συμβόλου της Δημοκρατίας και της αντιναζιστικής αντίστασης, του Μανώλη Γλέζου.
Στην ιστοσελίδα του έγραψε για «ιερή αγελάδα της αριστεράς» ενώ τον αποκάλεσε «εσχατόγερο και σταλινοτσολιά», προσθέτοντας ότι «το δυστύχημα είναι ότι θα κηδευτεί με λεφτά του ελληνικού λαού».
Ο βουλευτής της Χ.Α αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Γλέζος για την είσοδό της Χρυσής Αυγής στη Βουλή την οποία το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς την χαρακτήρισε ως μια από τις μελανότερες σελίδες της ελληνικής Δημοκρατίας, ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΛΑΪΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ!

Αναδημοσιεύω το κάλεσμα της  http://www.iskra

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 14ΔΙΣ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συνιστά μια μεγάλη ευκαιρία!
Ευκαιρία για να δόσει ο λαός ένα πολύ σημαντικό, συμβολικό και άκρως επίκαιρο περιεχόμενο στη μεγάλη και νικηφόρα εθνική επέτειο!
Ευκαιρία για να διακηρύξει ο λαός μας και η ελληνική νεολαία το δικό του σύγχρονο και ελπιδοφόρο ΟΧΙ!

Οι πολίτες αυτής της χώρας άνδρες, γυναίκες νέοι και νέες, μαθητές, μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να καταστήσουν τον γιορτασμό της 28ης Οκτώβρη ένα μεγάλο λαϊκό, ενωτικό, ειρηνικό και αγωνιστικό λαϊκό ποτάμι παντού σε όλες τις πόλεις και τους δήμους της χώρας.
Έχουν την ευκαιρία μαζί με τις επίσημες παρελάσεις να πραγματοποιήσουν τις δικές τους λαϊκές, ειρηνικές, ενωτικές και αγωνιστικές παρελάσεις για να βροντοφωνάξουν τα δικά τους σύγχρονα αλλά και πολύ κρίσιμα, ζωτικά και μεγάλα “ΟΧΙ”!
Να βροντοφωνάξουν:
  • ΟΧΙ στην τρόικα
  • ΟΧΙ στα μνημόνια
  • ΟΧΙ στο μαύρο πακέττο των 14 δις
  • ΟΧΙ στο νέο φασισμό
  • ΟΧΙ στη συγκυβέρνηση
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
H φετινή επέτειος της 28ης Οκτώβρη δεν είναι μόνο επέτειος μνήμης αλλά και επίκαιρο παλλαϊκό κάλεσμα για αγωνιστική παρουσία και γράψιμο μιας νέας ιστορικής σελίδας
Σ.σ. Φίλοι της Ίσκρα παραμένει το ερώτημα τι σημαίνει η “προοδευτική ανατροπή” και αν αυτή περιλαμβάνει, για παράδειγμα, και μέτρα ουσιαστικής και πραγματικής δημοκρατίας, τομέας θέσεων, που το κόμμα σας (ο ΣΥΡΙΖΑ), παρουσιάζεται, το λιγότερο, σε καθυστέρηση και ανεπάρκεια.
Ωστόσο, ας βγούμε την 28η Οκτωβρίου όλοι μαζί στους δρόμους ενωτικά και αγωνιστικά, όπως προτείνει το κάλεσμα σας, και ελπίζω η σχετική συζήτηση πάνω στα καίρια και στρατηγικής σημασίας αυτά ζητήματα για μια “προοδευτική ανατροπή”, όπως την αποκαλείται, να ξεκινήσει σύντομα.
Πάντως οι πολίτες είναι έτοιμοι να συζητήσουν ριζικές αλλαγές σε πολλούς τομείς. Και επιθυμούν τέτοιες αλλαγές στο βαθμό που περιέχουν το στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ελευθερίας. Οι υπάρχουσες πολιτικές οντότητες (των ριζοσπαστικών πολιτικοκοινωνικών χώρων) είναι που αδυνατούν να εκπονήσουν σχέδια βαθιάς, ουσιαστικής και ρεαλιστικής αλλαγής.

Σκουριές: το νέο Κράτος του Τρόμου

  Απο ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
 Πηγή : ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝΜε το σοκ από την κόλαση που ζήσαμε χθες στις Σκουριές ακόμα υπερβολικά έντονο, βρίσκομαι μπροστά στον υπολογιστή προσπαθώντας να γράψω ένα “κανονικό” άρθρο. Αδύνατον. Δεν μπορώ να βρω τις εκφράσεις, δεν ξέρω αρκετά σχήματα υπερβολής, άλλωστε όσους υπερθετικούς βαθμούς κι αν χρησιμοποιήσω η πραγματικότητα αυτών που συνέβησαν χθες πάλι θα με ξεπερνάει. Οπότε θα τα γράψω απλά, όπως τα έζησα, και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Το στίγμα του ναζιστικού χαιρετισμούΓια τη σβάστικα που προσκυνούν ισχυρίστηκαν, υποκρινόμενοι τους λίαν εγγραμμάτους και τους ελληνομαθείς, πως είναι κατιτίς σαν αντιδάνειο. Δεν την πήραν λέει από τον ναζισμό, αλλά από τον αρχαιoελληνικό μαίανδρο και από τους ακόμα πιο αρχαίους Ινδούς, που τη θεωρούσαν σύμβολο ευτυχίας. Οσο πιθανό είναι να βρίσκονται στους σκοτεινούς κόλπους της Χρυσής Αυγής οι τελευταίοι των εν Ελλάδι σανσκριτιστών, άλλο τόσο πιθανό είναι να αντέγραψε η μιλιταριστική κουστωδία του κ. Μιχαλολιάκου τον μαίανδρο από αγγεία των αρχαίων Ελλήνων. Δεν είναι ο μαίανδρος ο έρωτάς τους. Ο αγκυλωτός σταυρός είναι. Και τον δανείστηκαν (τον μισό) από τα ναζιστικά λάβαρα, αφού ενστερνίζονται ό,τι συμβολίζει. Ας αφήσουν λοιπόν ήσυχους τους αρχαίους Ελληνες. Αρκετά τους μαγάρισαν.

Πώς ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Αλαφούζος και τα λοιπά αρπακτικά γλύτωσαν εκατομμύρια ευρώ

Του Στάθη Κατσούλα                   ΕΛ.Λ.Α.Σ


Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα λίστα με μεγάλες επιχειρήσεις που απαλλάχτηκαν από το χαράτσι μετά την ευνοϊκή ρύθμιση Βενιζέλου. Η λίστα των απαλλαγέντων δεν δόθηκε από κανέναν Υπουργό και από καμιά κυβέρνηση. Και όπως είναι προφανές την συγκεκριμένη είδηση δεν θα την δείτε σε κανένα ΜΜΕ. Δεν θα ακούσετε τον ΣΚΑΙ να λέει πώς απαλλάχτηκε από το χαράτσι. Δεν θα διαβάσετε στο ΕΘΝΟΣ πώς επίσης απαλλάχτηκε. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά…