#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Δημοσιογραφία του Κοτόφωλου

  Απο zaxarula
Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για την αγωγή που κατέθεσε η τράπεζα Πειραιώς κατά του δημοσιογραφικού οργανισμού Reuters. Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο υπεύθυνος Τύπου της τράπεζας, κος Κοτόφωλος, ο οποίος ενοχλήθηκε από την επιμονή του δημοσιογράφου του Reuters στην επίκληση των αρχών δεοντολογίας και με γνήσια αγανάκτηση ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει πολύ καλά τι πάει να πει δημοσιογραφία αφού και ο ίδιος υπηρετεί το λειτούργημα από την θέση του οικονομικού συντάκτη στην Καθημερινή εδώ και 20 χρόνια.

Ο Γ. Μαρίνος, το ΒΗΜΑ και ο Ριζοσπάστης

Την Κυριακή 21-10-2012 δημοσιεύτηκε στο Ριζοσπάστη τρισέλιδο άρθρου του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο «Ορισμένα ζητήματα στρατηγικής του κομμουνιστικού κινήματος μέσα από την πείρα του ΚΚΕ». Την επομένη, Δευτέρα 22 του μηνός στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος δημοσιεύτηκε ανυπόγραφο θέμα με τίτλο «Παρουσιάστηκε το νέο ιδεολογικό μανιφέστο του ΚΚΕ-Από τον Γ. Μαρίνο και δημοσιεύθηκε στον Ριζοσπάστη της Κυριακής». Το δημοσίευμα του Βήματος έγραφε τα εξής:


Άλλη μια φορά για το «αντι-μνημονιακό μέτωπο»

του Λευτέρη Ριζά                             Οιστρος

Πολύ έγκαιρα και ενάντια στον αρχικό «αντι-μνημονιακό» ενθουσιασμό και τη ρητορεία είχα γράψει για το προβλήματα που περικλείονται ακριβώς σε αυτό το «μέτωπο».

Με ένα μικρό άρθρο μου στην εφημερίδα «ΔΡΟΜΟΣ» και με τίτλο «Οι «αμνήμονες»* και «αντι-νεοφιλελεύθεροι» ( 11/9/2010 τ. 30) είχα υπογραμμίσει πως «το «αντι-μνημονιακό» μέτωπο δεν είναι ούτε συμπαγές ούτε ομοιότροπο και προπαντός δεν υιοθετεί τις ίδιες προοπτικές. Δηλαδή δεν βασίζεται, δεν στηρίζεται, δεν «οικοδομείται» πάνω σε κοινές αντιλήψεις για τους λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και συνεπώς ούτε σε κοινές λύσεις / προοπτικές.» Και συνέχιζα περί του «αντι-νεοφιλελύθερου» μετώπου :

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ…

 Του Χρήστου Σταμόπουλου

 Ληξιαρχείο Τρικάλων       /      28% πάνω οι θάνατοι φέτος!!

Τα στοιχεία που αντλήσαμε απ’ το Ληξιαρχείο Τρικάλων αποκαλύπτουν πολύ αρνητικές εξελίξεις για το τρέχον έτος 2012.
Όλοι οι δείκτες για τα γεγονότα (θάνατοι, γεννήσεις, γάμοι) που καταχωρούνται στο Ληξιαρχείο για φέτος (μιλάμε για το α΄ εννεάμηνο προς το παρόν, δηλαδή από 01-01-2012 έως 30-09-2012 παρουσιάζουν εντυπωσιακή επιδείνωση σε σχέση με το περασμένο έτος 2011.

Συγκεκριμένα το 2012 σε σύγκριση με το 2011:
- οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 28%,
- οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 22%, και
- οι γάμοι μειώθηκαν κατά 16%.

Πιο συγκεκριμένα: Νόμος η βία και η αδικία


Δημήτρης Γρηγορόπουλος

«Για τ'αλλού -μην ελπίζεις- δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό»
 (Η πόλις, Κ. Καβάφη).

Όλοι σχεδόν το ομολογούν. Ορισμένοι κι από τους γεννήτορες του. Το Μνημόνιο «δεν βγαίνει». Δεν οδηγεί σε διέξοδο, δεν βγάζει από το βάλτο της οικονομικής και κοινοτικής καταστροφής, δεν οδηγεί «σε άλλη πόλη».


Δεν θα περάσουν!-Cable Street 1936

Απο το  Γη και Ελευθερία.
Το 1936 ήταν μια χρονιά όξυνσης των ανταγωνισμών, τόσο μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών -που μετά την κρίση του 1929 είχαν μπει σε μια τροχιά οικονομικής ανάπτυξης με κέντρο την πολεμική προετοιμασία- όσο και κυριότερα στο εσωτερικό τους, ενάντια στα λαικά στρώματα και κύρια στην εργατική τάξη, που τελικά θα αποτελούσε και τον κύριο στόχο για τα κανόνια που η ίδια κατασκεύαζε στον επερχόμενο πόλεμο. Στην Αγγλία, η εργατική τάξη έδειχνε να μην έχει αναρρώσει ακόμη από την ήττα της Γενικής Απεργίας του 1926 και τη συνακόλουθη αποσύνθεση μέρους της Αριστεράς. Οι φιλελεύθεροι “Τόρυς” πατούσαν γερά στην κυβέρνηση, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος της επίθεσης στην εργατική τάξη, που έβλεπε τα πιο περιθωριοποιημένα κομμάτια της (άνεργοι κλπ) να υποτιμούνται ακόμα περισσότερο. Εκτός όμως από την κεντρική πολιτική σκηνή, μια άλλη δύναμη έκανε την εμφάνισή της, οικειοποιούμενη χαρακτηριστικά του εργατικού κινήματος: οι φασίστες.

Διαβάστε την αγωγή της Τρέμη κατά του Βαξεβάνη και του HOT DOC


Και η απαντηση του Κωστα Βαξεβανη

Με αφορμή το δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC στις 6-9-2012 η Όλγα Τρέμη κατέθεσε αγωγή, με την οποία ζητάει μεταξύ άλλων 3 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για χρηματική ικανοποίηση της, λόγω ηθική βλάβης. Στις 25 σελίδες που απαριθμεί η αγωγή της Όλγας Τρέμη, φροντίζει να γνωστοποιήσει την πλούσια αντιδικτατορική και συνδικαλιστική δράση της, την εκτίμηση και το σεβασμό που τρέφουν στο πρόσωπό της, τόσο οι συνάδελφοί της όσο και το αναγνωστικό και τηλεοπτικό κοινό.
Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της αγωγής:

Ανατρεπτικά!!
 Σήμερα βεβαιώθηκα πως δεν θα...πεινάσω.
Το ζήτημα είναι να ζήσω, να το...απολαύσω!!

Ιδιωτικοποιείται η ΔΕΗ. Αλλά όλα θα πάνε καλά


Πρώτα θα μειώσουν τους μισθούς. Μετά θα πουλήσουντην ΔΕΗ. Μετά οι ιδιώτες θα αρχίσουν τις διακοπές ρεύματος. Μετά θα αυξήσουν τους λογαριασμούς, που θα φέρει νέες διακοπές ρεύματος. Αλλά όλα θα πάνε καλά. Οι αρχαίοι, δηλαδή, που είχαν και πολιτισμό, πώς τα κατάφερναν χωρίς ρεύμα;

Έπειτα θα συμβούν μερικές ασχήμιες, θα είναι αμήχανοι οι από πάνω και θα δείχνουν κατανόηση, αλλά έτσι είναι, η διέξοδος από την κρίση απαιτεί θυσίες. Μπορεί να νοσοκομεία να μην έχουν ρεύμα, μπορεί και να πεθάνουν μερικοί, μπορεί μέσα στον χειμώνα να μείνουν σπίτια χωρίς ζεστό νερό, ηλεκτρικό, θέρμανση, μαγείρεμα (ω! τελικά σε πόσα πράγματα χρειάζεται ο ηλεκτρισμός!). Αλλά όλα θα πάνε καλά.

ΕΦΕΤ: Απαράδεκτη και επικίνδυνη η πώληση ληγμένων τροφίμων για 9 λόγους

Να μην εφαρμοστεί η νέα αγορανομική διάταξη για τα προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας, που επιτρέπει την κανονική πώληση προϊόντων τα οποία έχουν λήξει, ζητά με ανακοίνωση του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τις ενώσεις καταναλωτών, τις επιχειρήσεων τροφίμων και τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου (Super Market), ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του παραθέτει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παραμείνει ανενεργή η διάταξη:

ΤΟ 1967 ΕΒΑΖΑΝ ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ-2012 ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΣΚΟΠΟΥΣ!

ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

Καθώς κλιμακώνεται το κυβερνητικό σχέδιο τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού μας εν όψει του εορτασμού της 28ηςΟκτωβρίου, που βασική του συνιστώσα είναι η έξοδος του Στρατού στους δρόμους της Θεσσαλονίκης προκειμένου «να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και να βοηθήσει τους ΜΑΤατζήδες που δε φτάνουν» –αυτά διαδίδουν οι διοικητές των μονάδων της Θεσσαλονίκης που από την Πέμπτη 18/10 έχουν λάβει επείγον σήμα από το Πεντάγωνο να καταρτίσουν λίστες προσωπικού που ένοπλα θα συμμετάσχουν στα μέτρα φρούρησης κατά τη διάρκεια της Στρατιωτικής Παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Η Δευτέρα Παρουσία

 
 κλικ για μεγέθυνση

Από το My Crazy Creations

Κόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από Redfly
Από τον Αντενάουερ στον Χερ Φούχτελ


Του Τάκη Καραμπέρου

Το Δ΄ Οικονομικό Ράιχ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ως «δούρειο ίππο» τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ)

Όποιος βρεθεί στο Εμπορείο της Σαντορίνης είναι πολύ πιθανό να συναντή­σει μια μικρή μονάδα ενοικιαζόμενων δωματίων με το όνομα «Αντενάουερ». Οι ηλικιωμένοι ντόπιοι, μάλιστα, είναι βέβαιο ότι θα θυμηθούν και έναν παλιό οδηγό ταξί με το παρατσούκλι Αντενάουερ. 0 λόγος που το όνο­μα του πρώτου μεταπολεμικού Καγκελαρίου της Γερμανίας επιζεί στο νησί είναι απλός, αν και οι περισσότεροι κάτοικοι πιθανώς να αγνοούν ότι συνδέεται με ένα σκάνδαλο που αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους οι Γερμανοί απέφυ­γαν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, εδραίωσαν τα συμφέροντα των επιχει­ρήσεων τους στην Ελλάδα και συνέβαλαν με τον τρόπο τους στη διαφθορά της πο­λιτικής σκηνής έως τις μέρες μας.

Η… ευλογημένη παραοικονομία!


Σταύρος Χριστακόπουλος            το Ποντικι
     
Ακούγοντας τη συζήτηση στην Ελλάδα για την παραοικονομία σίγουρα θα πειστεί ότι είναι η μεγαλύτερη κατάρα που εμφανίστηκε ποτέ: είναι η πανώλη που οδήγησε στην κατάρρευση. Αν την εξαφανίσουμε, θα σωθεί η χώρα. Είναι στ’ αλήθεια έτσι;
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Johannes Kepler της Αυστρίας Φρίντριχ Σνάιντερ, ο οποίος παρακολουθεί χρόνια το θέμα της παραοικονομίας, καταθέτει στον Economist μια εντελώς διαφορετική άποψη. Κατ’ αυτόν το πρόβλημα δεν είναι η παραοικονομία, αλλά η διαφθορά.

Τι δεν κατάλαβες;


Ληγμένα τρόφιμα και Φράιμπανκ 100 (σχεδόν) χρόνια μετάΦτηνά τρόφιμα για το λαό δεν μας είπαν ότι θα διαθέτουν τα σούπερ μάρκετ, με τη βούλα του νόμου, σε ειδικά ράφια όπου θα πωλούνται τα ληγμένα τρόφιμα; Δείτε τι έγραφε ο Λένιν πριν 99 χρόνια για ένα παρόμοιο θέμα:

Τι εντυπωσιακό Νέο! Ποια ζωτική ανάγκη των εργατών βρίσκει την ικανοποίησή της! Φτηνό κρέας για το Λαό - που; τι; πως;

Η παγίδευση των άνεργων από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης

 
Διαστάσεις εξαπάτησης πολλών χιλιάδων ανέργων προσλαμβάνει η όλη διαδικασία με τα περίφημα «προγράμματα κατάρτισης σε βασικές δεξιότητες» του ΟΑΕΔ. Οι συμμετέχοντες σε αυτά τα προγράμματα μακροχρόνια άνεργοι, αντιλαμβάνονται έκπληκτοι ότι η συμμετοχή τους στα επιδοτούμενα προγράμματα σημαίνει και την αυτόματη διαγραφή τους από τα μητρώα των ανέργων. Με τη διαγραφή της κάρτας ανεργίας χάνουν αυτομάτως τόσο τη μοριοδότηση της ανεργίας για συμμετοχή τους σε τυχόν διαγωνισμούς με κοινωνικά κριτήρια, όσο και κυρίως το δικαίωμα της θεώρησης του βιβλιαρίου υγείας.

Αγοράζετε ελληνικά

 
Μας πήραν τ' αυτιά στο προηγούμενο διάστημα οι καμπάνιες για τα Ελληνικά προιόντα. Αγοράζετε ελληνικά προιοντα! Να μια λύση για την κρίση. Κι ο φτωχός σούλεγε, ε ναι καλύτερα να μπαίνουν εδώ τα λεφτά από το να πηγαίνουν έξω...
Μάλιστα...


Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ

 
Όσο ζω μαθαίνω κι όσο μαθαίνω πληγώνομαι. Μαθαίνω να συνειδητοποιώ. Να καταλαβαίνω. Ξαφνικά, η γνώση γίνεται αδυναμία. Η αντίληψη της πραγματικής κατάστασης δημιουργεί το αίσθημα της ασφυξίας, όπως μου έγραψε και μία καλή φίλη στο twitter. Όσοι δεν αντέχουν να συνηθίσουν, πνίγονται. Οι άλλοι απλώς πεθαίνουν. Αυτές τις επιλογές άφησε στους εαυτούς μας η αδράνεια. Είναι μια ήττα. Η μεγαλύτερη. Η συνήθεια της εξαθλίωσης.

«Όχι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση λένε οι Νορβηγοί

  ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Αμετακίνητοι σε σχέση με την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν οι Νορβηγοί, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν επιθυμούν να γίνουν μέλη της οικογένειας των «27».
Το Νόμπελ Ειρήνης που πρόσφατα απενεμήθη στην Ε.Ε. δεν φάνηκε τελικά ικανό να τους αλλάξει γνώμη…

REUTERS: ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Μία αποκαρδιωτική και “μαύρη” εικόνα για την Ελλάδα του 2012 δίνει αποκαλυπτικό και ενδελεχές ρεπορτάζ του γνωστού πρακτορείου Reuters.
Το Reuters δίνει έμφαση σε “ξεχασμένες”, όπως τις αποκαλεί ασθένειες οι οποίες όμως εμφανίζονται ξανά στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης.

Ογδόντα τρία χρόνια από το κραχ του 1929


  Απο praxisred

Σε μία εβδομάδα (29 Οκτωβρίου) θα συμπληρωθούν 83 χρόνια από το μεγάλο κραχ του 1929, μία από τις χειρότερες χρηματιστηριακές κρίσεις της αμερικανικής ιστορίας. Το συγκεκριμένο timing διάλεξε το Βloomberg για να αναρτήσει ένα κείμενο στο οποίο αναφέρεται πως Ελλάδα υφίσταται μια οικονομική συρρίκνωση του μεγέθους που υπέστησαν οι ΗΠΑ και η Γερμανία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Υφεσης. Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 18,4% τα τελευταία 4 χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει ότι θα συρρικνωθεί επιπλέον 4% το 2013, καθώς χώρα πασχίζει να μειώσει το χρέος της στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σωρευτική απώλεια εθνικού προϊόντος σε μία αναπτυγμένη οικονομία για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, συνεχίζει το πρακτορείο, με μικρή διαφορά από την πτώση κατά 27% του ΑΕΠ της αμερικανικής οικονομίας μεταξύ του 1929 και του 1933, όπως αναφέρει το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης στην Ουάσιγκτον.

Σκουριές: η ειρηνική διαμαρτυρία που μετατράπηκε σε κόλαση
Φωτιά και Τσεκούρι

Από τον Βασίλη Μπόνιο                    Απο Χαρρυ Κλυνν

O υπερφίαλος πολιτικός νάρκισσος με το τσεκούρι-αυτός ο Κασιδιάρης των σαλονιών- ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στo λυκόφως της θητείας του οποίου η ΕΡΓΟΣΕ προέκρινε την κοινοπραξία J&P Άβαξ - Intrakat – Ακτωρ, ως προσωρινό μειοδότη του σιδηροδρομικού έργου «Ροδοδάφνη - Ψαθόπυργος» , προϋπολογισμού 315 εκατ. ευρώ, δηλώνει πως πρέπει να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία. Δεν φθάνει που οι βουτηγμένοι στην διαφθορά κυβερνώντες μας οδηγούν στην εξαθλίωση και στην κόλαση, μας θέλουν επιπλέον στα κρεματόρια του Άουσβιτς.

ντοκιμαντέρ: “Αθήνα – κοινωνική κατάρρευση” [video]

 
 Ο Ross Domoney είναι εικονολήπτης και ανεξάρτητος παραγωγός και τα πλάνα του από τις μέρες των απεργιών στην Αθήνα, έχουν κάνει το γύρω του διαδικτύου πολλές φορές. Εδώ ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους….

Πρόβες εμφυλίου;

Mια μέρα μέτα την διάλυση της διαδήλωσης στο Σύνταγμα, στις 18 Οκτώβρη μέρα γενικής απεργίας, ο γνωστός σκιτσογραφος Στάθης σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στον eniko.gr θεώρησε ότι το κεντρικό ζήτημα που έπρεπε να σχολιαστεί ήταν η “αγαστή συνεργασία αστυνομίας με κουκουλοφόρους και μπαχαλάκηδες -τους γνωστούς «αγνώστους»- που και τη διαδήλωση διέλυσαν και θα αποτρέψουν τον κόσμο να κατέβει στην επόμενη”… “Το έργο αυτό, δηλαδή την Αστυνομία να παίζει «κλέφτες κι αστυνομικούς» με τους «πελάτες της» διαλύοντας τις διαδηλώσεις, το παρακολουθούμε καθ’ όλην τη διάρκεια της μεταπολίτευσης”. Αφού λοιπόν “Δουλειά της Αστυνομίας είναι να προβοκάρει πάντα τις διαδηλώσεις. Να χτυπά απρόκλητα ή να επινοεί κάθε στρατήγημα που θα «νομιμοποιεί» τη σύγκρουση”, έτσι “Δουλειά της Αριστεράς είναι να αποφύγει πλέον και να αποφεύγει στο μέλλον αυτήν την παγίδα. Ας βρει τον τρόπο”.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ,ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 170%

BLOOMBERG: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΤΟΥ ’30


ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Στο 9,4% του ΑΕΠ έφτασε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2011 ενώ το δημόσιο χρέος ανήλθε στο 170,6% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τη δεύτερη επικαιροποίηση των στοιχείων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Στην ευρωζώνη το έλλειμμα μειώθηκε από 6,2% το 2010 σε 4,1% το 2011 και στους «27» από 6,5% σε 4,4%.

Κ. Βουτσάς: "Μόνο εάν χυθεί αίμα θα αλλάξει η κατάσταση"Το βίντεο που παραθέτουμε μας το έστειλαν από το «Αχελώος tv» και τους ευχαριστούμε. Παρακολουθούμε σ’ αυτό τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά να μας λέει ότι «Μόνο εάν χυθεί αίμα θα αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία» τονίζοντας ότι ο ίδιος παραμένει κομμουνιστής και ψηφοφόρος του ΚΚΕ, σημειώνοντας, επίσης, ότι το σύστημα δεν κλονίζεται από διαμαρτυρίες και αντιδράσεις με τον τρόπο που γίνονται σήμερα και για τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του επικαλέστηκε ότι μέχρι τώρα όλα τα δημοσιονομικά προγράμματα και μνημόνια αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος πέρασαν παρά τις διαμαρτυρίες.