#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Ο καθηγητής Δημήτρης Πατέλης

Ο καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Δημήτρης Πατέλης μιλάει αποκλειστικά για τις σκέψεις του για την έρευνα στην Ελλάδα αλλά και για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα πανεπιστήμια μας , με αφορμή την δίωξη την δικιά του αλλά και των 12 φοιτητών, που όπως δηλώνει είναι δίπλα τους.

Ο Δ. Πατέλης εξέφρασε δημόσια την διαφωνία του στον νόμο Διαμαντοπούλου και τις πολιτικές επιλογές του Πρύτανη του Πολυτεχνείου.

Ακούστε τον Δημ
ήτρη Πατέλη

Η φτώχεια και η πείνα δεν έχουνε πατρίδα


Συνθήματα σε τοίχους
 

ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΙ ΟΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΙ


-->
επαριστερα

Εμπρός να τσακίσουμε τυράννους Φασίστες


Μάχες

 
 
Δεν ησυχάζει αυτή η Συγκυβέρνηση.
Πασχίζει νυχθημερόν.
Για την ακρίβεια...σκοτώνεται σε μάχες!!
Ολη η Ελλάδα ένα...πεδίο, όπου με αυταπάρνηση
οι πατριώτες, οι "εταίροι", οι πλουτοκράτες, 
οι παπαγάλοι, δίνουν τον υπέρ τοκογλύφων αγώνα.

Για τους πλουτοκράτες, η άμεση φορολογία μειώθηκε κατά 61%

  frikioarnhtiko
 
Κάθε φορά που επίκειται κατακλυσμός αντιλαϊκών μέτρων, γινόμαστε μάρτυρες των «ιερεμιάδων» κατά της «φορολογικής ασυνειδησίας» και πλείστων τόσων αναθεμάτων ενάντια στους φοροφυγάδες...

 
Αλλά ποιοι είναι οι φοροφυγάδες;

Προφανώς δεν είναι οι εφοπλιστές που με τις περίπου εξήντα φοροαπαλλαγές δεν πληρώνουν ούτε ένα φράγκο για φόρο.

ΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (με τη βοήθεια της "ελληνικής κυβέρνησης")

Η Ευρώπη αυτοκτονεί
ένας θρίαμβος για την αυτοκρατορία του Λόιντ Μπλάκφεϊν

 του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου. 19.10.2012
 Αναδημοσίευση από: konstantakopoulos.blogspot.gr


To κείμενο που δημοσιεύουμε στη συνέχεια γράφτηκε προ 11μήνου, σε μια προσπάθεια ανίχνευσης των βασικών τάσεων της ευρωπαϊκής κρίσης και ανάδειξης του «τριγωνικού» χαρακτήρα της: «Ελλάδα-Γερμανία-αγορές». Ο χρόνος που παρήλθε παρέχει μια επιπλέον δυνατότητα ελέγχου των βασικών υποθέσεων. Φυσικά χρειάζονται ορισμένες συγκυριακές διορθώσεις, ανάλυση κάνουμε, όχι μαντική. Τον Οκτώβριο 2011 αίφνης ήταν φανερή η πολιτική παρακμή της κυβέρνησης Παπανδρέου, δεν μπορούσαμε όμως να είμαστε βέβαιοι για τη συμπεριφορά Σαμαρά-ΝΔ, η μεταστροφή των οποίων προσέφερε σημαντική χρονική παράταση στις μνημονιακές πολιτικές, με τίμημα τη βύθιση της Ελλάδας σε μια όλο και βαθύτερη, «καθεστωτική», «υπαρξιακή» κρίση.


Ας τελειώνουν τα ψέματα – Να μην υποτιμά κανείς τον ελληνικό λαό

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη                Δραση Τωρα

Λίγους μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές και ήδη τα αποτελέσματά τους έχουν ξεπεραστεί από τις εσωτερικές αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις. Η τροϊκανή τριμερής συγκυβέρνηση φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις να συγκεντρώνει αθροιστικά λιγότερη αποδοχή από τον Ιούνιο, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται σε ποσοστά. Παράλληλα, οι μεγάλες κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ και τα μαζικά συλλαλητήρια σε όλες τις Γενικές Απεργίες καταγράφουν μια πιο μαχητική διάθεση του κόσμου απέναντι στις επιλογές του αργού θανάτου για όλους, που μας επιβάλλονται.

Ευτυχώς υπάρχουν και όμορφες στιγμές στους ελληνικούς δρόμους!

πηγή
 

Η Χαλκιδική φωνάζει SOS!


Η προπαγάνδα, το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ…

Δημοσιεύτηκε από Alina Bunnerous
Ένα άρθρο του Ε.Παπάνη, Επίκ. Καθηγητή Κοινωνιολογίας Παν. Αιγαίου.
Σκοπός της προπαγάνδας είναι να αλλάξει δραστικά τις απόψεις των άλλων αντί απλώς να μεταδώσει γεγονότα. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα μπορεί να επιστρατευτεί προκειμένου να προϊδεάσει θετικά ή αρνητικά σε σχέση με κάποια ιδεολογική θέση, αντί να παρουσιάσει την ίδια την θέση. Η προπαγάνδα διαφοροποιείται από την «κανονική» επικοινωνία, επειδή επιδιώκει να διαμορφώσει απόψεις με έμμεσες και συχνά δόλιες μεθόδους. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα συχνά μεταδίδεται με τέτοιον τρόπο ώστε να…

Γάγγραινα η λιτότητα!

Tου Λεωνίδα Βατικιώτη                      Επίκαιρα, 11-17 Οκτωβρίου 2012  
                                                                                           μεσω  ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Σε ωρολογιακή βόμβα που απειλεί τα θεμέλια των κοινωνιών της Δυτικής Ευρώπης έχει εξελιχθεί η πολιτική λιτότητας που με θρησκευτική ευλάβεια εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, είτε είναι δεξιές είτε σοσιαλδημοκρατικές και κεντροαριστερές. Τα πρωτεία φυσικά κρατάει η Ελλάδα, δεδομένου ότι κατά κοινή ομολογία σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν υλοποιείται ένα τόσο αυστηρό, αιματηρό πρόγραμμα λιτότητας, όπως αυτό που είναι ήδη σε εφαρμογή στη χώρα μας τα τελευταία 2,5 χρόνια και με την υιοθέτηση των νέων περικοπών ύψους 13, 5 δισ. ευρώ θα γίνει ακόμη πιο απάνθρωπο.

Ο καλοπληρωμένος στρατός των ημετέρων στην ΕΡΤ

Του Λεωνίδα Σακλαμπάνη – «Δρόμος της Αριστεράς»           Βαθυ Κοκκινο

«Για το ΠΑΣΟΚ τι να σας πω; Για το ήθος της εξουσίας του; Πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με ένα κόμμα που όλο του το είναι το έχει στηρίξει στον κρατισμό; Αλλά πάνω απ” όλα πώς μπορώ εγώ να συνεργαστώ με ανθρώπους που έχω στείλει στον Εισαγγελέα;»
Σίμος Κεδίκογλου, 3 Μαΐου 2012, από την προεκλογική ομιλία του στην Χαλκίδα
Κι όμως, ο σημερινός υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος για τα θέματα των ΜΜΕ, κατόρθωσε, μέσα στους μήνες που ακολούθησαν, να διαψεύσει και τις 46 λέξεις που διαβάσετε παραπάνω. Και συνεργάστηκε (άψογα) με το ΠΑΣΟΚ «για τη σωτηρία της χώρας» και ενίσχυσε τον κρατισμό. Για τη Ν.Δ., άλλωστε, ο «κρατισμός» μπορεί να αποτελεί έννοια αντίθετη από την πολιτική φιλοσοφία του κόμματος, όχι όμως όταν το ίδιο το κόμμα βρίσκεται στην εξουσία και μπορεί να βολέψει τα… δικά του παιδιά.