#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

προσοχή ακολουθεί πολιτική διαφήμιση !!!

εξαιρετικό βίντεο από συντρόφους-ες του ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ 
Πειθαρχικές διώξεις και μέτωπο παιδείας – εργασίας.

 Αγώνας για την επιστήμη, το πανεπιστήμιο και την κοινωνία


Δημήτρης Πατέλης*

Τα τελευταία χρόνια, ένας αγώνας κλιμακώνεται με αφορμή τις επιχειρούμενες αντιδραστικές αντιμεταρρυθμίσεις στην παιδεία και ιδιαίτερα στα Πανεπιστήμια. Οι εκάστοτε ιθύνοντες και οι κατά τόπους πρόθυμοι επιχειρούν συστηματικά να συσκοτίσουν την ουσία της σύγκρουσης και των διακυβευμάτων, εξαπολύοντας ένα πρωτοφανή προπαγανδιστικό μηχανισμό, ώστε αφ’ ενός μεν να παρουσιάσουν τις αντιμεταρρυθμίσεις τους ως δήθεν “αναγκαίες προοδευτικού χαρακτήρα θεσμικές αλλαγές, για το πανεπιστήμιο της αριστείας, για τη σύνδεσή του με την κοινωνία (βλ. αγορά), για λογοδοσία, επιχειρηματικότητα, ανταγωνιστικότητα” κ.ο.κ., αφ’ ετέρου δε, να παρουσιάσουν κάθε αντίλογο ως δήθεν “ιδιοτελή συντεχνιακά και οπισθοδρομικά συμφέροντα, φωνές του παρελθόντος” κ.ο.κ. Ωστόσο, η σύγκρουση αυτή, αφορά θεμελιώδη ερωτήματα για τις προοπτικές της ανθρωπότητας, τα οποία συνοψίζονται στο εξής: “ποια επιστήμη, ποιο πανεπιστήμιο σε ποια κοινωνία”.

Οσο μένει η χώρα στο ευρώ ισοπεδώνεται

Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.


του Λεφτέρη Σοφού                         Σεισαχθεια


Το είπε καθαρά ο Π. Στάινμπρουκ, υποψήφιος του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για την καγκελαρία, στη γερμανική Βουλή: Η ξαφνική αγάπη για την Ελλάδα, η έκφραση της βούλησης να μείνει στην Ευρωζώνη εκ μέρους της Α. Μέρκελ και λοιπών έχει πολύ απτούς λόγους: την κινεζική απειλή για τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα.

Ισραηλινό ρεσάλτο στο πλοίο για τη ΓάζαΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ!
ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΤΟ ΠΡΟΣΑΓΑΓΟΥΝ ΒΙΑΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΣΝΟΤ

 Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”
                  Καταγγελία
Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2012 – 14:00
Λίγο μετά τις 11:15 το πρωί και καθώς το Estelle έπλεε σε διεθνή ύδατα 17 ναυτικά μίλια βόρεια του Al Arish της Αιγύπτου και 30 ν.μ. από τις ακτές της Γάζας, σύμφωνα με το τελευταίο στίγμα του ιστιοφόρου, πλοία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού περικύκλωσαν το σκάφος και λίγο αργότερα ταχύπλοα με μασκοφόρους στρατιώτες κατέλαβαν το ιστιοφόρο ESTELLE. Από τις 11:40, οπότε και υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με τον εκπρόσωπο Dror Feiler, κάθε επικοινωνία είναι αδύνατη και έχει διακοπει. Πληροφορίες από το Ισραήλ αναφέρουν ότι το Estelle αυτή τη στιγμή ρυμουλκείται προς το Ashdod και αναμένεται να φθάσει στις 4 μμ τοπική ώρα. Η ελληνική πρεσβεία εκεί έχει ενημερωθεί και εκπρόσωπος της μετακινείται στο Ashdod.

Μυαλά Πιγκουίνου!


«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ “ΓΔΑΡΑΤΕ” ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»

 ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
 
Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

Επίθεση στο estelle στα διεθνή ύδατα από ισραηλινές δυνάμεις

 
According to Dror Feiler, spokesperson for Ship to Gaza Sweden, the Estelle was attacked at 10.15 AM CET. Five or six military vessels surrounded the Estelle. Soldiers wearing masks are now trying to board the ship. The attack took place on
international water: N31 26 E33 45
——————————
Σύμφωνα με τον Dror Feiler, εκπρόσωπο του “Πλίου για τη Γάζα” στη Σουηδία, το πλίο Εστέλ δεχθηκε επίθεση στις 10.15 ώρα Κεντρικής Ευρώπης. 5 με 6 στρατιωτικά πλοία περικύκλωσαν το Εστέλ και στρατιώτες που φορούν μάσκες προσπαθούν να επιβιβαστούν . Η επίθεση έγινε στα διεθνή ύδατα με συντεταγμένες : N31 26 E33 45

H Monsanto προσπαθεί δικαστικά να ποινικοποιήσει την αποθήκευση σπόρων!

Απο zaxarula

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να γίνει ακροαματική διαδικασία για μια έφεση σχετικά με την υπόθεση της Monsanto κατά του αγρότη σόγιας Vernon Hugh Bowman.
Η Monsanto έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του 74 χρονου, υποστηρίζοντας έχει κάνει μη εξουσιοδοτημένη χρήση της ευρεσιτεχνίας σπόρων “Roundup Ready” που προστατεύεται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας!

Ισπανοί πυροσβέστες διαμαρτύρονται χωρίς στολή!


ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

«Χωρίς στολή στις διαδηλώσεις» , έχει πει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος…

Δεν ξέρουμε αν το ίδιο είχαν διαμηνύσει και στους Ισπανούς πυροσβέστες, που διαδήλωσαν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης Ραχόϊ , όχι μόνο χωρίς να φορούν στολή, αλλά χωρίς να φορούν τίποτα!
Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν;

Είναι η Αμερική (χρήσιμε) ηλίθιε

Πετρου Αργυριου
  «Η βασική πρόκληση είναι ότι αυτό που αποκαλούμε «παγκοσμιοποίηση» είναι στην πραγματικότητα ένα άλλο όνομα για τον κυρίαρχο ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών»
 Henry Kissinger, 12 Οκτωβρίου 1999.

Πάνε χρόνια από τότε που οι ΗΠΑ, η κυρίαρχη ιμπεριαλιστική δύναμη, εξέπεσαν από την κατάσταση τους του μοναδικού πόλου στον πλανήτη.
Οι ΗΠΑ όπως, ποτέ μα ποτέ δεν εγκατέλειψαν μια πολιτική πετυχημένη: Το διαίρει και βασίλευε.

Παμψηφεί Ενοχος


 

Δεν μας τα λες καλά κυρ-Σαμαρά.
 Δεν είσαι μοιρολογίστρα εκ Μάνης να (ψευτο)οδύρεσαι.
Μήτε παπάς για να μας θάψεις.
Δεν είσαι παρθενογεννημένος σωτήρ, τελευταίας ευκαιρίας.
Ούτε ο αναμάρτητος που βάζει τον Λίθο.


ΟΙ ΑΓΕΛΕΣ – ΜΕΡΟΣ 2ον

ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΛΥΚΟΙ


Ιστοριες Συνωμοσιας
Αν παραμείνουμε στο κόσμο π.χ. των λιονταριών η απλοϊκή εξήγηση της αγελαίας κοινωνίας θα ήταν αρκετή. Και στη βάση είναι αρκετή. Αν μεταφράσουμε τα δεδομένα με βάση το αποτέλεσμα και όχι τη γενεσιουργό αιτία. Γιατί γεννιούνται δυο μεγάλα ερωτήματα. Τουλάχιστον προσωπικά αυτά τα δυο ερωτήματα ήταν ο φάρος του ταξιδιού μου κι ίσως έχω επιλέξει απαντήσεις, κρατώντας πάντα στην άκρη του μυαλού μου το γεγονός πως όποια απάντηση και να επιλέξω δεν είμαι σίγουρη πως είναι έτσι.

επάγγελμα μπάτσος


Του Ηλία Ιωακείμογλου                        risinggalaxy

Σε μια συγκυρία κατά την οποία τα ειδικά σώματα αστυνομικών ξυλοκοπούν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την πρώτη ύλη της εργασίας τους, δηλαδή τους διαδηλωτές, ενώ ταυτοχρόνως ως εργαζόμενοι υφίστανται μειώσεις του εισοδήματός τους, ήταν φυσικό να ανακινηθεί, στα αριστερά του πολιτικού φάσματος, το ζήτημα της ταξικής θέσης των μπάτσων. Η συνηθισμένη απάντηση που δίνεται από τα περισσότερα στελέχη της Αριστεράς είναι απλή και σύντομη: Πρώτον, τα ειδικά σώματα, όπως και το σύνολο των αστυνομικών, είναι εργαζόμενοι, άρα ανήκουν και αυτοί στις εργαζόμενες τάξεις, επομένως στο μεγάλο εκλογικό ακροατήριο της Αριστεράς. Δεύτερον, όταν βιαιοπραγούν ακολουθούν, ως επαγγελματίες, τις οδηγίες και τις διαταγές που δέχονται από τους ιεραρχικά ανωτέρους τους.
Αυτή η απλοϊκή αντιμετώπιση του ζητήματος αποτελεί ακόμη ένα σύμπτωμα του αποχωρισμού της Αριστεράς από την μαρξιστική θεωρητική της παράδοση. Εξ όσων γνωρίζω, κανείς δεν ένοιωσε την ανάγκη, στα πλαίσια της πρόσφατης σχετικής συζήτησης να ανασύρει την ξεχασμένη μαρξιστική θεωρία των κοινωνικών τάξεων. Και όμως, πρόκειται για μια παράδοση που έχει να μας πει πολλά περισσότερα από τις απλές εμπειρικές “διαπιστώσεις”, ότι οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι που ενίοτε γίνονται βίαιοι επειδή ακολουθούν οδηγίες.

Οικολογία & Καπιταλισμός...έννοιες ασυμβίβαστες

 ΟΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

«Αν πετάξεις τη φύση έξω από την πόρτα με τη σκούπα, αυτή θα μπει στο σπίτι από το παράθυρο με τσουγκράνα» (Ινδική παροιμία)

Το περιβάλλον είναι ένα δυναμικό σύστημα, το οποίο εξελίσσεται και προσαρμόζεται συνεχώς στις μεταβαλλόμενες επιδράσεις και αντιδράσεις μεταξύ των βιοτικών και αβιοτικών παραγόντων από τους οποίους αποτελείται.
Οι σχέσεις αλληλεξάρτησης, επεκτείνονται και ανάμεσα στους ίδιους του ζώντες οργανισμούς, μιας και κανένα από τα ζωντανά είδη δεν μπορεί να επιβιώσει από μόνο του, αφού μέσα στην αλυσίδα της ζωής κάθε οργανισμός παίζει ένα καθορισμένο ρόλο. Συνεπώς, η αυτόνομη ικανότητα ανάπτυξης των οργανισμών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το περιβάλλον.

κι' αν ανατρέπαμε τους εαυτούς μας ;

Γιατί δεν ανατρέπονται; Γιατί δεν εξεγείρεται ο λαός ενάντια στο καθεστώς της εξαθλίωσής του. Μήπως οι αντικειμενικές συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει ; Μήπως γιατί το "λίπος" που τούχει απομείνει είναι οι συσωρευμένες ενοχές του ; Μήπως, μήπως..;

Έχουμε ακούσει, σκεφθεί, πεί και καταγράψει όλα τα μήπως με διαφορετική ο καθένας σειρά, και σε όλους τους χρόνους. Σαν έτοιμοι από καιρό έχουμε σκεφθεί και την επόμενη μέρα: πως θα τους εκδικηθούμε, πως θα τους τιμωρήσουμε, πως θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας.  

Ο στοματικός έρωτας

Βαθύ Κόκκινο
Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν και κάποιοι που θέλουν να γίνονται πιστευτοί, άσχετα αν αυτό που λένε «στέκει».
Τώρα, δίκαια θα αναρωτηθείς αναγνώστη, για ποιο λόγο ασχολούμαι με αυτό το θέμα, όταν υπάρχουν σοβαρά οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα. Προβλήματα επιβίωσης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, τα οποία πηγάζουν από τη φτώχεια και την εκμετάλλευση. Αυτή όμως είναι και η δική μου απορία για τον Ανώτατο Κληρικό, ο οποίος επιμένει σε θέματα που είναι καθαρά προσωπικά κι όχι σε φλέγοντα θέματα που αφορούν όλους και είναι πολύ σοβαρότερα, όπως η πείνα.
Είναι άραγε η σεξουαλική στέρηση, που τον κάνει να ασχολείται συνέχεια με το σεξ σε όλες του τις μορφές, ή είναι κάτι βαθύτερο; Είναι μήπως η προσπάθεια επιβολής της εξουσίας στην προσωπική ζωή του καθενός; Είναι η προσπάθεια αποπροσανατολισμού σε αυτό που βρίσκεται χαμηλότερα από το στομάχι που γουργουρίζει;

Το πολιτικό ίδρυμα του κόμματος της Μέρκελ εκπαιδεύει Έλληνες δημοσιογράφους στην Αθήνα


thepressproject

Σεμινάρια εκπαίδευσης ελλήνων δημοσιογράφων πραγματοποιεί από την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα το πολιτικό ίδρυμα KAS (Konrad – Adenauer Stiftung) του κόμματος της γερμανίδας καγκελάριου Ανγκελας Μέρκελ (CDU).
Βασικοί εκπαιδευτές («trainern» αναφέρονται στο επίσημο πρόγραμμα) των δημοσιογράφων, είναι ο γερμανός πρέσβης Wolfgang Dold, το μέλος της Task Force Jens Bastian, ο συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιώργος Τζογόπουλος και ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» και του «Σκάι» Τάσος Τέλογλου.