#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Ελλάς, η Πεντάμορφη και το Τέρας

  Δραση Τωρα
Καλώς ορίσατε στο μπάσταρδο τέκνο της συνουσίας Δύσης κι Ανατολής. Στη μίξη γαλάζιου και λευκού, πράσινου και γκρίζου, στον τόπο αυτό που αποχώρησε απ’ την ηγεμονία της οθωμανικής αυτοκρατορίας λιγότερο από δυο αιώνες πριν, και δέθηκε σα βαρκούλα στο τάνκερ της Δύσης απ΄την πρώτη στιγμή που ονομάστηκε Ελλάδα. Κι από τότε προχωρά με δυο προφίλ, τόσο συνδεδεμένα μα τόσο διαφορετικά. Στη μια της όψη η Πεντάμορφη, στην άλλη της το Τέρας.


6 μπακαλιαράκια ψαρεύτηκαν ζωντανά στo …ΧαλέπιΟ ένας ήταν μεταμφιεσμένος σε γυναίκα, με μπούργκα (πρώτος αριστερά) για να κατασκοπεύει...

Οι "ιουδαιοχριστιανικές" κωλοτούμπες της Χρυσής Αυγής

Τις σκηνές μεσαιωνικού σκοταδισμού που αναβίωσαν έξω από το θέατρο Χυτήριο οι χριστιανοταλιμπάν χέρι-χέρι με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τις είδατε και τις είδαμε όλοι. Ειδικά το χυδαίο πρωκτολογικό παραλήρημα του αρχιτραμπούκου Παναγιώταρου έπαιξε αρκετές φορές στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, ώστε να καταγραφεί στην ιστορία ως ελάχιστο δείγμα της ελληνικής παιδείας και του χριστιανικού ήθους που χαρακτηρίζει τον συρφετό των αυτόκλητων υπερασπιστών του μεγάλου Έλληνα πατριώτη Ιησού Ναζωραίου.


Αυτοδιαχειριζόμενος συνεταιρισμός με δημόσια- κρατική στήριξη αλλά και εργατικό έλεγχο

 Δημήτρης Αργυρός              Πολιτικο Καφενειο

Πρόσφατα επισκέφτηκε την αγωνιζόμενη ΔΩΔΩΝΗ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επισκεπτόμενος το υπό κατάληψη εργοστάσιο εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα των κτηνοτρόφων-εργαζόμενων- Ηπειρωτών ενάντια στο ξεπούλημα της εταιρίας. Θεωρώντας λίγο, πολύ την ΔΩΔΩΝΗ, πρότυπη συνεταιριστική- για την ακρίβεια κρατικοσυνεταιριστική- επιχείρηση που το μοντέλο της θα έπρεπε να γενικευτεί, κάτι που θα πράξει ο ίδιος όταν και εφόσον γίνει πρωθυπουργός. Προτείνοντας ως λύση στο σημερινό αδιέξοδο την μετατροπή της σε αυτοδιαχειριζόμενο συνεταιρισμό κάτω από δημόσια- κρατική στήριξη.

Η κοινωνική λάβα θα κάψει τη συγκυβέρνηση

 
  Γιάννης Ελαφρός
 Έτοιμοι να κτυπήσουν είναι πλέον οι «οικονομικοί δολοφόνοι» κυβέρνησης – τρόικας. Αφού πήραν το πράσινο φως από την Μέρκελ και τις ντιρεκτίβες από το Γιούρογκρουπ για την ανάγκη να έχουν κλείσει μέχρι 18 Οκτώβρη οι περικοπές των 14 δις και τα 89 διαρθρωτικά μέτρα, έρχονται πια -σαραβαλιασμένοι αλλά ντοπαρισμένοι από την ελληνική ολιγαρχία και την ΕΕ- να περάσουν το άγριο πακέτο.

O ''πολιτισμός'' και η ''θρησκευτική ευλάβεια'' του φασισμού...
Ο χρυσαυγίτικος συρφετός, πλαισιωμένος από τον σκοταδισμό των παραθρησκευτικών οργανώσεων, διεκδικεί για τον εαυτό του να αποφασίζει ποιες θεατρικές παραστάσεις θα παίζονται στην Ελλάδα και ποιες από αυτές είναι «ευλαβικές» και ποιες είναι «βλάσφημες»... Άλλωστε οι χρυσαυγίτες είναι άνθρωποι της... Τέχνης και επίσης είναι το βαθύτατα... χριστιανοί. Απόδειξη: Ο χρυσαυγίτης βουλευτής «Καιάδας», κατά κόσμον Γεώργιος Γερμένης, συμμετέχει σε συγκρότημα μπλακ μέταλ. Πάρτε μια γεύση από το ρεπερτόριο του... ευλαβικού συγκροτήματος:

ΦουχτελιστέςΟ κ.Χανς Γιόακιμ Φούχτελ είναι κολλητάρι της Μέρκελ.
Ανθρωπος εμπιστοσύνης που λέμε. Υφυπουργός στο αξίωμα.
Είναι ένας από τους Επιστάτες της Χώρας μας.

Ενδιαφέρεται για τις "αδελφοποιήσεις" ελληνικών
και γερμανικών περιοχών/πόλεων,
για τα "σκουπίδια", την ενέργεια και -γενικά- την 
διοίκηση/διαχείριση οργανισμών τοπ.αυτοδιοίκησης. 
 

Πληθαίνουν τα άρθρα στον Διεθνή Τύπο για τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων

 “Η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει στο ευρώ λόγω πετρελαίων”
 ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων

 ΒΜΡ: Να κοιτάμε το φεγγάρι, όχι το δάχτυλο

Πληθαίνουν τα άρθρα στον Διεθνή Τύπο για την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και πλέον είναι σαφές ότι δυστυχώς αυτός ο πλούτος φαίνεται ότι είναι μία από τις βασικές αιτίες για τις οποίες η χώρα έχει αλυσοδεθεί και οι κάτοικοί της υποφέρουν: κάποιοι θέλουν να ελέγξουν αυτά τα κοιτάσματα, ελέγχοντας την ίδια την χώρα.


Το κωμικοτραγικό παραλήρημα μιας κοινωνίας σε σήψη…

Βαθύ Κόκκινο
Όχι, αυτό το κείμενο δεν χρειάζεται να κάνει κάποια πολιτική - οικονομική ανάλυση. Το αποτέλεσμα θα μπορεί να το μαντέψει ο καθένας…

Ο Σαμαράς από την συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες είπε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου και πρέπει να πάρουμε την δόση για να μην βουλιάξουμε.
 "Μόλις υπάρξει συμφωνία με την τρόικα να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης. Τους είπα ότι η κοινωνία είναι στα όριά της. Η ρευστότητα είναι στο μηδέν και η ανεργία είναι εφιαλτική, ενώ σβήνεται το δικαίωμα των νέων να έχουν όνειρα." είπε…

O Τράβεν, ο μεγαλοβιομήχανος και ο Ινδιάνος που νίκησε τον καπιταλισμό

Γράφει ο Θανάσης Μπαντές             Απο praxisred

Ο Τράβεν δεν είναι καθόλου αναγνωρισμένος στο ελληνικό κοινό. Δεν τον συναντάμε ούτε στις κατηγορίες των ευπώλητων, ούτε στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων ούτε στα προτεινόμενα των μεγάλων εφημερίδων ή των λογοτεχνικών περιοδικών.

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ!

 Τα χωριά θα πάρουν την εκδίκησή τους;

Εκπληκτική εισήγηση του Αθανασίου Θεοδωράκη, πολιτικού επιστήμονα στο Συνέδριο «Να κάνουμε τη γεωργία τρόπο ζωής», που ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ…zaxarula
 Η τιμή που μου έγινε  από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου είναι μεγάλη και ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη της. Το βιβλίο μου «Πίσω στο χωριό…Η απάντηση στην κρίση είναι η αγροτική παραγωγή» αποτελεί μια νέα προσέγγιση της ανάπτυξης που βασίζεται σε τρεις παραμέτρους:

Η κόντρα ΔΝΤ - Ευρωζώνης


Η κόντρα που μαίνεται ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, για τη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα, με αιχμή το δημόσιο χρέος, έχει για αντικειμενική βάση τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και στο εσωτερικό τους, για τον καταμερισμό της ζημιάς από την αναπόφευκτη καταστροφή κεφαλαίου που προκαλεί η κρίση και η οποία επιχειρείται να γίνει ελεγχόμενα.

Οι ισλαμοφασίστες μισθοφόροι των αμερικανών & ευρωπαίων κλέβουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς!

Πλιατσικολόγοι, εκτός από δολοφόνοι είναι οι ισλαμοφασίστες τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που δρουν στη Συρία ως μισθοφόροι των νατοϊκών δυνάμεων, του Ισραήλ και της Τουρκίας.
Στην Homs και στην Deir ez-Zor οι αρχές της Συρίας βρήκαν στα χέρια των μισθοφόρων ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς, με προορισμό αρχαιοκάπηλους που σαν κοράκια έχουν στρατοπεδεύσει με τους ατζέντηδες τους στα σύνορα με την Τουρκία και το Λίβανο.

ΟΙ ΑΓΕΛΕΣ

  Ιστοριες Συνωμοσιας
Είναι κάτι άλλο ένας ενήλικας, εκτός από ένα παιδί με το περιτύλιγμα που του καθόρισε η τύχη του να γεννηθεί εδώ ή εκεί, από αυτούς ή τους άλλους, τη τάδε ή την άλλη ώρα?

Στη κούνια εκείνο το μικρό πλασματάκι είναι γυμνό. Δεν περπατάει. Δεν γνωρίζει τι είναι φαγητό. Δεν γνωρίζει που είναι τοποθετημένη αυτή η κούνια του ούτε ποια είναι αυτά τα χέρια που το αγγίζουν. Ενστικτωδώς ψάχνει το βυζί της μάνας του που μυρίζει γάλα. Πεινάει. Τρώει. Χέζει. Κοιμάται. Βγάζει ήχους. Κι από το πρώτο λεπτό που θ΄ανοίξει τα μάτια του θα αρχίσει να ακολουθεί τους νόμους της αγέλης του.

Nτοκιμαντέρ-Διαίρει και βασίλευε

Δείτε όλη την αλήθεια και αν την αξιολογήσετε και εσείς διαδώστε τη σε όσους μπορείτε περισσότερους.
Ειναι πιθανο να αποσυρθει απο την ACTA.

http://www.youtube.com/watch?v=F8aEBsEzBaw


Το Αλφάβητο της Αλήθειας είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 24 κεφάλαια μικρού και μεγάλου μήκους. Διατίθεται δωρεάν στο internet καθαρά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο. Η σειρά δεν ασχολείται με θεωρίες συνομωσίας αλλά με γεγονότα. Είναι μια συλλογή πληροφοριών, αποσπασμάτων ντοκιμαντέρ, σεμιναρίων και ερευνών, Ελλήνων και ξένων ανεξάρτητων και μη ερευνητών, δημοσιογράφων, utubers και bloggers. Στηρίξτε την προσπάθεια ενημέρωσης, με δημοσίευση των επεισοδίων όσο μπορείτε. Να είστε καλά...

πηγή
 

Το μεγάλο παζάρι της ευρωζώνης


  praxisred
Η ευρωζώνη χαρακτηρίζεται πλέον από δύο στρατόπεδα. Στις πιστώτριες χώρες, όπως η Γερμανία, όπου οι πολίτες μαθαίνουν ότι το σπάταλο Club Med απειλεί να ληστέψει τις αποταμιεύσεις των εργατικών πολιτών τους και στις υπερχρεωμένες χώρες, ειδικά στην Ελλάδα, ισχυρίζονται ότι ο κοινωνικός ιστός τους είναι υπό διάλυση λόγω της λιτότητας και ότι αυτή είναι η πρόθεση του ηγεμόνα της Ευρώπης, Γερμανίας.
Και οι δύο πλευρές βλέπουν ότι ένα σύστημα με μία κοινή νομισματική πολιτική, αλλά ένα μίγμα εθνικών δημοσιονομικών πολιτικών, απεριόριστες χρηματοοικονομικές ροές, αλλά ρύθμιση των τραπεζών σε εθνικό επίπεδο, μια ενιαία αγορά αγαθών, αλλά σε μεγάλο βαθμό εθνικές αγορές για πολλές υπηρεσίες, δεν είναι βιώσιμο.

12χρονη πορνοστάρ

Παίρνουμε "αισχρό -πλύσης εγκεφάλου- εμετό". Τον βάζουμε μέσα σε μία μεγάλη σύριγγα. Επιλέγουμε τα ανδροειδή που θέλουμε να ελέγξουμε. Και τους τον κάνουμε ένεση στον εγκέφαλο. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: όσο πιο μικρά σε ηλικία είναι τα "δείγματα", τόσο πιο εύκολα τα κατευθύνεις. Και τα ανδροειδή-δείγματα ουρλιάζουν εκστασιασμένα:
"Κι άλλο! Κι άλλο! Θέλω κι άλλο! Δεν χόρτασα ακόμη! Ταΐστε με κι άλλη μόλυνση! Γουστάρω! Είναι και γαμώ! Κάντε το κι εσείς! Μην ξεχάσετε να κάνετε like..." 

Και οι γονείς κάνουν πολυτελής περιπάτους και εκδρομάς εις τας εξοχάς...
Αναλύοντας το αδιέξοδο

 
ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Συνέντευξη του  Γιώργου Κοντογιώργη στον Αλέξανδρο  Στεργιόπουλο
«Ακου, βλέπε, αλλά μη σωπαίνεις» είναι η προτροπή του Γιώργου Κοντογιώργη, μέσα από το βιβλίο του “Οι νέοι, η ελευθερία και το κράτος” (εκδόσεις Ιανός). Ο πρώην πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου, με αφορμή την εξέγερση των νέων, τον Δεκέμβριο του 2008, και την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, προσπαθεί να αναλύσει το «γιατί» και το «πώς» του αδιεξόδου της εποχής μας.
Η εξέγερση του Δεκέμβρη πιστεύετε ότι  ήταν ένα αυτοτελές  συμβάν στην ελληνική κοινωνία ή μέρος  ενός παγκόσμιου προβλήματος;
Η κρίση είναι  παγκόσμια και σαφώς δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Από την πλευρά μου, την ανήγγειλα σε ανύποπτη στιγμή ως το αποτέλεσμα της επελθούσης δραματικής ανισορροπίας μεταξύ κοινωνίας, αγοράς και κράτους, υπέρ της αγοράς.

Η τιμή ενός αριστερού (σε ευρώ)

  Απο πιτσιρίκος
Αν θέλεις να εξηγήσεις τη συντηρητική στροφή της κοινωνίας, θα πρέπει μάλλον να υπάρχουν κάποιες ευθύνες και στην Αριστερά. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το μεγάλο πρόβλημα της Αριστεράς είναι πως στους αριστερούς –όχι όλους, βέβαια- δεν συμβαδίζουν τα λόγια με τις πράξεις.

Τις τελευταίες δεκαετίες, πολλά λόγια ακούσαμε από «αριστερούς» που έχουν πλαισιώσει τους νταβατζήδες της διαπλοκής και την οικονομική ελίτ.
Από τη μία τα ιδεώδη και τα ζητούμενα του σοσιαλισμού -στα λόγια πάντα- και από την άλλη λυσσαλέα στήριξη των συμφερόντων των αφεντικών τους.
Τόση αριστερή «αναπηρία», τόση ανάλυση-παράλυση, για να μην πουν το σύντομο και προφανές: «Μας νοιάζει μόνο για την πάρτη μας».

H τροπολογία της τελευταίας νύχτας και οι νησίδες

Τροπολογία με ενδεχόμενη σημασία για την “ψιλή κυριότητα” ή την “επικαρπία” Ελληνικών νησίδων, δρομολογήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία νύχτα!
Μια περίεργη φωτογραφική διάταξη, που φαίνεται να νομιμοποιεί αναδρομικά παράνομες αγοροπωλησίες ακινήτων σε νησίδες, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ πριν από λίγες ημέρες. Το νομοσχέδιο που βασίζεται σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 1ης Ιουνίου του τότε Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου (και άρα δεν συζητήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων) υποτίθεται ότι όριζε τις αμοιβές των εφορευτικών αντιπροσώπων, γραμματέων και των δικαστικών αντιπροσώπων για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

BBC.Συναγερμός για την «σύμπραξη» της Ελληνικής Αστυνομίας με την Χρυσή Αυγή

Ο Παναγιωταρος προσπαθει να συσπειρωσει τα φασιστακια αλλα γινεται ξανα διεθνως ρεζιλι. Τα βασανιστηρια και η σχεση αστυνομιας-ΧΑ, ξανα σε περιοπτη θεση.


17 October 2012

Συναγερμός για την «σύμπραξη» της ελληνικής αστυνομίας με την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή

O Paul Mason και η εκπομπή Newsnight του BBC,ασχολείται για άλλη μια φορά με το ζήτημα της δημοκρατίας και της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Στις 11 Οκτωβρίου 2012,η εκπομπή είχε ασχοληθεί σχετικά με το αν κινδυνεύει η Ελλάδα να μην πληροί τα κριτήρια της Κοπενχάγης και να μην είναι πλέον μια Δημοκρατια.

-->
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/10/bbc.html